I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny mam pytanie odnosnie badan w 1 trymestrze ciazy.(toksplazmoza ,krew ,mocz itd)kiedy je zrobic?? czy jest jakis czas np po 6 tygodniu??? czy do 12 tygodnia? czy na pierwszej wizycie w szpitalu.? wizyte mam dpiero 10 kwietnia.
toksoplazmowe powinno sie niby robic przed ciazaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2013, 21:48
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Lilka ja do 12tyg mialam juz zlecone hiv.hcv.grupe krwi.mocz.morfologie.glukoze i cos tam jeazcze.teraz mam na kazda wizyte morfologie na zmiane z moczem.cytologie mialam dopiero raz pobierana w 14tyg toxoplazmoze nie robilam wczesniej i mialam robiona w 17tyg.widze w karcie ciazy ze jeszcze mi troszke rubryczek z badaniami zostalo..
-
grupe mam zrobiona najbardziej obawiam sie tego ze tutaj w szpitalu robia badania dopiero w 12 tygodniu ciazy.jakies to wszystko pogmatwane tutaj. ide prywatnie do pl gin ale on nie jest moim lekarzem prowadzacym bo mam irlandke gp i szpital a u nich wizyte mam 13 maja..i nie moge zmienic szpitala i gp..ale badania chce zrobic teraz.chyba pojde prywatnie zaplace i bedzie z glowy.mdli mnie senna sie zrobilam i jakas taka marudna ale ciagle SZCZESLIWAhttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
Lilka wrote:grupe mam zrobiona najbardziej obawiam sie tego ze tutaj w szpitalu robia badania dopiero w 12 tygodniu ciazy.jakies to wszystko pogmatwane tutaj. ide prywatnie do pl gin ale on nie jest moim lekarzem prowadzacym bo mam irlandke gp i szpital a u nich wizyte mam 13 maja..i nie moge zmienic szpitala i gp..ale badania chce zrobic teraz.chyba pojde prywatnie zaplace i bedzie z glowy.mdli mnie senna sie zrobilam i jakas taka marudna ale ciagle SZCZESLIWA
No wlasnie nie wiadomo jak jest w irlandi u nas zazwyczaj lekarz albo od razu zleca komplet badan poczatkowych albo tak jak mnie rozdzielil je.chodze prywatnie i za kazde place to moze nie chcial mnie obciazyc finansowo od razu albo czeka na okreslony etap ciazy.hmm -
Lilka wrote:grupe mam zrobiona najbardziej obawiam sie tego ze tutaj w szpitalu robia badania dopiero w 12 tygodniu ciazy.jakies to wszystko pogmatwane tutaj. ide prywatnie do pl gin ale on nie jest moim lekarzem prowadzacym bo mam irlandke gp i szpital a u nich wizyte mam 13 maja..i nie moge zmienic szpitala i gp..ale badania chce zrobic teraz.chyba pojde prywatnie zaplace i bedzie z glowy.mdli mnie senna sie zrobilam i jakas taka marudna ale ciagle SZCZESLIWA
http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/ciaza/zdrowie/2012/badania-w-ciazy.aspx -
Witam nowe ciezarowki Mala mii, gdy ja bylam u lekarza ostatnio powiedzial mi, ze z panelem badan to spokojnie, i ze on mi nie da skierowania, bo nie ma jeszcze takiej potrzeby i ze zrobie sobie je gdy zleci to moj gin na wizycie 12 kwietnia. Spokojnie, nie stresuj sie. Moja siostra zrobila dopiero pakiet badan w 3 miesiacu jak wrocila ze statku z USA, na ktorym pracowala ze swoim narzeczonym. Akurat stalo sie tak, ze zaszla w ciaze tam na statku, ale poczekala do konca kontraktu, wrocila do Polski i dopiero zajela sie ciaza i wszystkimi badaniami. Za niespelna miesiac rodzi Z dzieckiem wszystko w porzadku
Ulala, Lilka lubią tę wiadomość
-
Lilka wrote:hej dziewczyny mam pytanie odnosnie badan w 1 trymestrze ciazy.(toksplazmoza ,krew ,mocz itd)kiedy je zrobic?? czy jest jakis czas np po 6 tygodniu??? czy do 12 tygodnia? czy na pierwszej wizycie w szpitalu.? wizyte mam dpiero 10 kwietnia.
toksoplazmowe powinno sie niby robic przed ciaza
hej!
no ja tez jestem w uk i tutaj robią badania ok 12 tyg.ja pamiętam z 1 ciąży- na 1 wizycie położna zbadała mocz odczynnikiem, dała nr gdzie się umówić na usg i po usg idziesz na badania krwi. a ze w uk 1 usg jest w 12 tyg to wtedy własnie wpadają badania.ja z racji ciąży pozamacicznej na usg ide juz w piątek a krew mam regularnie badaną pod wpływem przyrostu bety.
czy któraś z nowych staraczek tez ma taki wydęty brzuch??matulu ja już wyglądam jak w 4 mcu- chyba moje jelita nie są zadowolone....normalne spodnie poszły w kąt...poza tym wieeeelkie cyce no i te bóle macicy...nospa juz była w użytku.
no ja dzisiaj do pracy więc juz po świętach dla mnie.
życzę milego dnia :* -
Fajnie Lilka, dopiero zauwazylam, ze juz nie jestes Mala mii Ja tez mam wydety brzuch, przed miesiaczka zawsze taki mialam jak teraz, ogolnie tez wiecej jem, bo wszystko mi niesamowicie smakuje, doslowanie wszystko mniammm. Wyjatkowo smakuje mi sernik ( nigdy nie lubilam ), a teraz nie moge sie nadziwic, ze to takie pyszne jest. Zero mdlosci, czasem tylko jakies zawroty glowy... I jutro jeszcze 1 dzien lenistwa, bo wolneee
-
ja wracam do pracy w srode po prawie 2 tygodniach zwolnienia..nawet mi sie chce :)mi tez wszystko smakuje ale mdlosci tez mi sie zaczely wczoraj bylismy u przyjaciol caly stol pysznosci a tu mdli ..rubi moge byc mala mii
rubi67 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
kurcze a ja sie chba wybiorę na zwolnienie....dla zasady...ale tez ze strachu. najchętniej to bym cały 1 trymestr przeleżała dla pewności....dzisiaj upławy mam takie ciemniejsze i zaczynam panikować....