X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala, koniecznie idź jutro do lekarza i może rzeczywiście jeśli masz taką możliwość to zostań w domu. Dbaj o siebie, trzymam za Was kciuki.

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2013, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:) witam wszystkie nowe kobietki i gratuluje ciazy:) ja jestem od niedziieli przeziebiona. Nasz przyjaciel przyjechal na swiateczne sniadanie okropnie przeziebiony, lewdo stal na nogach. Jak wyjezdzal o 7 to oboje z mezem czulismy, ze cos nas rozklada. Moj maz wzial leki, ja tylko rutinoscorbin i duzo wody z cytryna i miodem. Robilam sobie w nocy zimne oklady. Dzis mielismy pojechac na wycieczke i obiad, a skonczylo sie tym, ze przelezlaam caly dzien w lozku. Wtulona w misia(termofor), pilam dozu wody z cytryna i miodem, wzielam witaminki i paracetamol i praktycznie przespalam caly dzien. Maz kupil mi tantum verde na bol gardla, wezme paracetamol na noc i miejmy nadzieje, ze jutro lepiej sie poczuje. Jestem wsciekla, jak mozna do kogos przyjechac w takim stanie!!! Jak moj kolega wychodzi wieczorem, to az nim trzeslo, taki byl chory:( nas wzielo tego samego dnia, z ta roznica, ze maz wzial leki na noc i dzis poczul sie lepiej. Ja musze sie jakos wyleczyc domowymi sposobami. Mielismy takie plany na wspolny, dlugi weekend, a skonczylo tym, ze nie dosc, ze z domu nie wyszlismy, to ja jestem bardzo oslabiona i naprawde zle sie czuje:(

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2013, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 3 dniach wolnego, musialam napisac szefowi, ze jutro mnie nie bedzie. Jestem managerem i zarzadzam 13 osobami, mam bardzo duzo obowiazkow i szczegolnie w okresie Swiat jak i po nich, mamy duzo zlecen, wiec teoretycznie nie moge sobie pozwolic na jakies extra wolne:( stwierdzilam jednak, ze lepiej zostac w domu i wydobrzec, niz isc do pracy i pozwolic chorobie bardzoej sie rozkrecic. Trzymajcie za mnie kciuki dziewczyny. Bardzo bym chciala poczuc sie lepiej rano... Mam nadzieje, ze Wasze Swieta byly bardziej udane

Nina82 lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2013, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka dzwonilam do hse, bo mialam bardzo duzo pytan po mojej ostatniej wizycie u gina. Tak wiec, dowiedzialam sie, ze karte ciazy zaklada sie w szpitalu, nie robi tego ginekolog ani gp. Na pierwszej wizycie nie robia badania ginekologicznego, tylko usg, za ktore sie placi dodatkowo. Jesli idziesz do gp, zamiast gina, to zostajesz zmierzona i zwazona, gin nie zawsze to robi. Gereralnie Pani powiedziala, ze pierwsze badania robi sie w szpitalu w 12 tyg ciazy, do tego czasu lekarz nie ma obowiazku robic zadnych badan. Uspokoilam sie, balam sie, ze moj lekarz po prostu mnie splawil, ale okazuje sie, ze taka jest tutaj praktyka. W kazdej chwili mozesz zmienic lekarza gp i szpital, wystarczy zadzwonic do swojego oddzialu hse.
    Fajnie, ze juz czujesz sie lepiej:) licze na to, ze u mnie obejdzie sie bez antybiotyku... Gotowalam cala sobote, a teraz ani ja ani moj maz, nie ma,u apetytu na nic, wszystko leze w lodowce. Jestem wsciekla na naszego drobiego kolege

relgi09k52jutqx1.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka mam nadzieje ze szybko wyzdrowiejesz!!3 mam kciuki.mi gp powiedziala ze nie moge zmienic szpitala..dzieki za info ! Ja juz w sumie zdrowa tylko jeszcze katar maly jest..jedz czosnek (naturalny antybiotyk) ja robilam kanapki ;) i pij mleko z czisnkiem miodem maslem..sprawdzone sposoby babc ;) wstalam dzis o 12 i jakos zasnac nie moge.do jutra :)))

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o lekarza..to stokrotko chodzisz do ahmeda prywatnie prawda?? Jesli tak to wydaje mi sie ze powinien zrobic troche wiecej niz zrobil.byc moze jestem przewrazliwiona po moich doswiadczeniach i wrogo nastawiona do lekarzy teraz..zobaczymy jak moj sie spisze ;)))

• Ulala Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach lekarze w uk to długa historia....ja po moich przejściach mam nieco lepsza opiekę- dodatkowe badania krwi i usg. I dzisiaj własne idę znowu na bete....juz sie boje.

mam urlop od soboty i sie zastanawiam czy nie isc na chorobowe przed bo chyba zaczyna sie goszy czas..bóle. Mdłości itp

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za ta bete

Ulala lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Ulala ja jestem na zwolnieniu od samego początku. Owszem strach aby nic złego sie nie stało ale choćbym się nie bała nie dałabym rady pracować. Jestem wykończona mdłościami, które utrzymują się przez cały dzień i wymiotami.
    Każda ciąża jest inna. Ja ledwo żyję a moja kuzynka nie ma kompletnie nic. Zero mdłości. Jest w 5mc i pracuje, wygląda pięknie... a ja jak strach na wróble...zielona jak shrek!!! Gdzie tu sprawiedliwość!
    Spotkałam ostatnio moją położną sprzed 10 lat i powiedziała mi,że jak mam tak silne objawy to dobrze! Ciąża jest silna i to jest dla mnie najważniejsze!!!

anetta28 lubi tę wiadomość

iv093e5eynq4wz4z.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej lilka chcialam wczoraj wyslac meza do apteki do czosnek, ale wyczytalam, ze nie mozna w ciazy. Mam nadzieje, ze moje witaminy pomoga. Dzis poprosze meza, zeby mi kupil miod manuka, jest strasznie drogi, ale zawsze mi pomagal.
    Ulala, zaczynam poznawac tutejszy system zdrowia, domyslam sie, ze w Uk jest podobnie. Niestety nie robi sie tutaj tyle badan co w Polsce, ale kobiety bardzo sobie chwala sam porod i opieke po nim. Postanowilam sie wyluzowac, nie bede robic zamieszania. Za 3 tyg mam pierwsza wizyte w szpitalu i wtedy zrobia mi podstawowe badania + usggenetyczne.
    Czuje sie ok, oczywiscie poza przeziebieniem. Mdlosci mam tylko rano i to nie zawsze, od kilku dni jakby mdlosci ustaly, lub sa duzo slabsze. Iska moja przyjaciolka tak miala, ze odsamego poczatku ciazy do 7 miesiaca siedziala na zwolnienie, calymi dniami wymiotowala, strasznie schudla i byla na lekach podtrzymujacych. Kazda z nas przechodzi to inaczej... Zycze aci, zeby mdlosci szybko ustaly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2013, 08:56

iśka lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:)
    jetem w 8. tygodniu i 3.dniu ciąży....więc widze że podobnie...:)
    ***Iśka***aż takich mdłości to ja nie mam ....mam ale nie aż tak że nie moge jejść...ja mam jakoś dziwnie...mdli mnie ide zjejść jem to mnie mdli...pomyśle sobie o czymś pysznym co zawsze lubiłam to już mnie odpycha...i w sumie mam pomieszany apetyt z nie chęcią do jedzenia....ale nie wymiotuje...za to ciągle mi sie odbija chamsko:P:P:Pi w sumie gdyby nie to to chyba bym wymiotowała jak kot...
    mam pytanie czy piersi was bolą cały czas??bo mnie np. sądni co przy dotyku bardzo a są dni co nie bolą...lekko swędzą są napięte. dzis np. jedną tak na maxa mam napietą a druga nic boje sie ze mi objawy zanikną:(:(...czy mam się czym martwić ?jak to jest z wami dziewczyny?

iśka lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka
    ja chce taki suwaczek jak ty a nie umiem zrobić:( ..prosze powiesz mi co i jak po kolei?pliss:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wchodzisz na strone z suwaczkami i postepujesz wg krokow podawanych na stronie np. babyboom.pl )(wystarczy kliknac w suwaczek u ktorejs z nas). Na koniec wklejasz kod bodajze ten co sie nazywa bbcode do USTAWIENIA -> SPOŁECZNOŚCI... i patrzysz czy widac suwaczek, jak nie jak widac sam kod, tzn ze pomylilas kod i wklej drugi

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Suzy Lee***bardzo dziękuje ci za pomoc...udało się:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Adka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Hej lilka chcialam wczoraj wyslac meza do apteki do czosnek, ale wyczytalam, ze nie mozna w ciazy. Mam nadzieje, ze moje witaminy pomoga. Dzis poprosze meza, zeby mi kupil miod manuka, jest strasznie drogi, ale zawsze mi pomagal.
    Ulala, zaczynam poznawac tutejszy system zdrowia, domyslam sie, ze w Uk jest podobnie. Niestety nie robi sie tutaj tyle badan co w Polsce, ale kobiety bardzo sobie chwala sam porod i opieke po nim. Postanowilam sie wyluzowac, nie bede robic zamieszania. Za 3 tyg mam pierwsza wizyte w szpitalu i wtedy zrobia mi podstawowe badania + usggenetyczne.
    Czuje sie ok, oczywiscie poza przeziebieniem. Mdlosci mam tylko rano i to nie zawsze, od kilku dni jakby mdlosci ustaly, lub sa duzo slabsze. Iska moja przyjaciolka tak miala, ze odsamego poczatku ciazy do 7 miesiaca siedziala na zwolnienie, calymi dniami wymiotowala, strasznie schudla i byla na lekach podtrzymujacych. Kazda z nas przechodzi to inaczej... Zycze aci, zeby mdlosci szybko ustaly

stokrotka84 chodzi o zwykły czosnek nie ten w tabletkach. Ja też tak się leczyłam na początku ciąży i nie jest to szkodliwe.
    Trzymaj się i wracaj szybko do zdrowia.

• iśka Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    iśka
    ja chce taki suwaczek jak ty a nie umiem zrobić:( ..prosze powiesz mi co i jak po kolei?pliss:)

Już sobie poradziłaś!!! ;-)
    Właśnie była u mnie kuzynka. Jest w 20tc, bedzie miała dziewczynkę... Wygląda super, dalej na szpilkach, bez objawów. tylko pozazdrościć!!! :-(

iv093e5eynq4wz4z.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka dokladnie czosnek normalny kawalek pokrj na kanapke albo dodaj do mleka nie w tabletkach :)

• vivien Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potwierdzam ;) czosnek wolno ale wszytsko u umiarze,na chlebek posypany sola lub w mleku super sprawa na przeziebienie ;)
    Stokrotka szybkiego powrotu do zdrowka ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim najwiekszym przyjacielem jest lozko..jutro powrot do pracy buuu :P

• alexis Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, witam szczególnie nowe ciężarówki :)
    Lilka moim najlepszym przyjacielem tez jest łóżko...a w pracy juz się strasznie męczę, dziś idąc rano do pracy miałam odruchy wymiotne, a w pracy caały czas ziewałam...oczywiście wróciłam, zjadałam i poszłam spać :)
    Juz sie doczekać nie moge drugiego trymestru, bo i mniejsze ryzyko poronienia będzie i te objawy dokuczliwe znikną...mam nadzieję, że wicej energii będe wtedy miała, bo jak narazie jest porażka!

iśka lubi tę wiadomość

km5shdges7mhg8ze.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ