X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy przed poinformowaniem rodziny :) Pewnie się to prędko wyda, bo rozpoczął się sezon grillowy a ja piwa, wina, drinka nigdy nie odmawiałam ;)

Zaczęło mnie lekko mdlić, mam nadzieję że tylko chwilowo :)

201501145565.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    hej a u mnie beta w LuxMedzie 18 zł. U Ciebie 40?
    A w jakim mieście w Lux medzie jest taka tania beta?

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory już doczytałam o jakie miasto chodzi. Jestem w szoku, że są tak kolosalne różnice w cenniku w zależności od miasta

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro zaczne 8 tc i zero objawow, usg mam 10 maja i mam nadzieje, ze Kropek zyje bo juz 2 straty za mna a to jest ciaza ciezko wywalczona i okupiona bolem i duza iloscia lekow...
    widziałam serduszko w poniedziałek, ale wtedy wyladowałam w szpitalu z plamieniami...teraz cały czas sie martwie...

• agattee Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dolacze do Was :) U mnie objawy to bol brzucha, wrazliwe sutki i piersi. Od kilku dni ciagle chce mi sie spac i robie sobie w ciagu dnia drzemke (co nigdy mi sie nie zdarzalo). Czasem chce mi sie baaardzo mocno jesc, raz ochota na slodkie raz na slone, tak wiec mieszanka wybuchowa :P Na codzien zawsze pije wode, a Moj R. ostatnio zdziwil sie, ze pilam jakis slodki sok ale tak mnie ssalo na slodkie, ze nie moglam sie powstrzymac :)

Co do informowania rodzicow, znajomych to jeszcze nikogo nie poinformowalismy. Zrobie to dopiero po wizycie u ginekologa, a mamie chce powiedziec w Dniu Matki, taki prezent. Mysle, ze bardzo sie ucieszy bo nam mocno kibicuje :) Niestety musialam ja troszke oszukac, w dniu spodziewanej @ spytala czy dostalam @ a ja odpowiedzialam, ze tak. Wszystko dlatego, zeby miala prezent ale mam nadzieje, ze wybaczy takie drobne oszustewko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 20:23

kaarolaa lubi tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi ciężko nie mówić, że jestem. W weekend byliśmy ze znajomymi i jak trzeciego dnia nie chciałam wina to już się domyślili. W pracy jeszcze nie mówię. A rodzice wiedzą. Wiem jednak że to za wcześnie. Bo badania jeszcze nie miałam. Mówię jednak, że to na razie tylko pozytywny test.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- ja mam dziś o 17 gina i mam nadzieje ze bedzie juz coś widać:) mialam w nocy okropny sen ale podobno interpretuje sie je na opak wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Zrobilam jeszcze progesteron i bete zeby miec wszystko aktualne.
    Na weekendzie bylam z mamą i mężem i w sumie tez by się pewnie kapła jakbym 3 dni nic nie wypiła, dlatego moj M robił mi "whisky z colą" w kuchni:)
    moze im powiem w weekend- odprawiam urodzinki wiec nie unikne zyczen maluszka;)
    POzdrowionka

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedzą rodzice, siostry i 3 koleżanki najbliższe :)
    W pracy też jeszcze nie mówię. Widziałam zarodek 2,2 mm ale czekam teraz na serduszko. 13 maja kolejna wizyta. Jeśli wszystko będzie ok pochwalę się reszcie o powiem w pracy bo chcę iść na zwolnienie :)
    Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy!!!

Kate

np55zzc.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś czuję się fatalnie... Jestem zmęczona, śpiąca, boli mnie głowa, mam mdłości... Full objawów. Na obiad wmusiłam w siebie kubek mięty i ziemniaka. I na to wpadła teściowa z tekstem - 'jak nie macie mięsa na obiad to ona ma kotleciki'. Mi w tym momencie atak mdłości ale dzielnie odpowiadam, że mamy mamy ale już zjadłam.

Idę spać...

Ag... lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh teściowe;) mnie dzis tez odrzuca od jedzenia ale mam bardzije to określe " niestrawności żołądkowe" ale jeszcze tylko godzinka w pracy naszczęście:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( dziewczyny to tylko ja tak wcinam wszystko bez opamiętania i zero objawów oprócz większej senności, co w sumie nie interpretuje jako objaw tylko efekt pogody.

Taaaką mam nadzieję, że z maluszkiem wszystko OK.. może by tak zakuł jajnik, to bym wiedziała, że coś się tam w brzuszku dzieje a tu nic..

W niedzielę też mam urodzinki i w dodatku idę na imprezę do teściowej (ma kilka dni przede mną) i na stówę też pojawią się delikatne "życzenia" z motywem dziecka. Bardzo chciałabym móc im powiedzieć, dla teściowej byłby to piękny prezent bo od dawna mi robi insynuacje (na szczęście nie wtrąca się ani nic), tymczasem 5 tydzień to dla mnie za wcześnie, potrzebuję usłyszeć serduszko.

Trzymajcie się mamusie!! :)

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene dołącz do mamuś styczniowych :)
    I nic się nie martw. Ja też nie mam objawów - teraz tylko od czasu do czasu brzuch czuję a poza tym to całkowicie nic. Każda z nas na swój sposób przechodzi ciąży, bo każdy organizm jest inny :)

201501145565.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dołączyłam do Mamusiek styczniowych :)

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie martwcie sie, ja zaczełam 8 tc i tez brak objawowo...jeszcze wszystko moze sie zmienic...mam wizyte w sobote i wtedy bede pewna, ze brak objawowo moze roznac sie zdrowa ciaza :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny beta z dziś 12 976. Usg- pęcherzyk w macicy, zarodka jeszcze nie widać. nastepne usg 16 maja

Martaaa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. to wtedy co ja..

Na pewno dla nas obu będzie to dzień pełen radości :)

Ag... lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będzie dzień pełen wrażeń :) Ja muszę czekać aż do 20 :P

relgh371rphwpz6l.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem nienormalna. martwie sie czy przy takiej becie moze powinien juz byc widoczny. lekarz mowil ze wszystko ok:) a ja swoje

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. który to tydzień?

relgh371rphwpz6l.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa 2 dni mniej niz ty:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ