X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy przed poinformowaniem rodziny :) Pewnie się to prędko wyda, bo rozpoczął się sezon grillowy a ja piwa, wina, drinka nigdy nie odmawiałam ;)

Zaczęło mnie lekko mdlić, mam nadzieję że tylko chwilowo :)

201501145565.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    hej a u mnie beta w LuxMedzie 18 zł. U Ciebie 40?
    A w jakim mieście w Lux medzie jest taka tania beta?

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory już doczytałam o jakie miasto chodzi. Jestem w szoku, że są tak kolosalne różnice w cenniku w zależności od miasta

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro zaczne 8 tc i zero objawow, usg mam 10 maja i mam nadzieje, ze Kropek zyje bo juz 2 straty za mna a to jest ciaza ciezko wywalczona i okupiona bolem i duza iloscia lekow...
    widziałam serduszko w poniedziałek, ale wtedy wyladowałam w szpitalu z plamieniami...teraz cały czas sie martwie...

• agattee Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dolacze do Was :) U mnie objawy to bol brzucha, wrazliwe sutki i piersi. Od kilku dni ciagle chce mi sie spac i robie sobie w ciagu dnia drzemke (co nigdy mi sie nie zdarzalo). Czasem chce mi sie baaardzo mocno jesc, raz ochota na slodkie raz na slone, tak wiec mieszanka wybuchowa :P Na codzien zawsze pije wode, a Moj R. ostatnio zdziwil sie, ze pilam jakis slodki sok ale tak mnie ssalo na slodkie, ze nie moglam sie powstrzymac :)

Co do informowania rodzicow, znajomych to jeszcze nikogo nie poinformowalismy. Zrobie to dopiero po wizycie u ginekologa, a mamie chce powiedziec w Dniu Matki, taki prezent. Mysle, ze bardzo sie ucieszy bo nam mocno kibicuje :) Niestety musialam ja troszke oszukac, w dniu spodziewanej @ spytala czy dostalam @ a ja odpowiedzialam, ze tak. Wszystko dlatego, zeby miala prezent ale mam nadzieje, ze wybaczy takie drobne oszustewko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 20:23

kaarolaa lubi tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi ciężko nie mówić, że jestem. W weekend byliśmy ze znajomymi i jak trzeciego dnia nie chciałam wina to już się domyślili. W pracy jeszcze nie mówię. A rodzice wiedzą. Wiem jednak że to za wcześnie. Bo badania jeszcze nie miałam. Mówię jednak, że to na razie tylko pozytywny test.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- ja mam dziś o 17 gina i mam nadzieje ze bedzie juz coś widać:) mialam w nocy okropny sen ale podobno interpretuje sie je na opak wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Zrobilam jeszcze progesteron i bete zeby miec wszystko aktualne.
    Na weekendzie bylam z mamą i mężem i w sumie tez by się pewnie kapła jakbym 3 dni nic nie wypiła, dlatego moj M robił mi "whisky z colą" w kuchni:)
    moze im powiem w weekend- odprawiam urodzinki wiec nie unikne zyczen maluszka;)
    POzdrowionka

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedzą rodzice, siostry i 3 koleżanki najbliższe :)
    W pracy też jeszcze nie mówię. Widziałam zarodek 2,2 mm ale czekam teraz na serduszko. 13 maja kolejna wizyta. Jeśli wszystko będzie ok pochwalę się reszcie o powiem w pracy bo chcę iść na zwolnienie :)
    Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy!!!

Kate

np55zzc.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś czuję się fatalnie... Jestem zmęczona, śpiąca, boli mnie głowa, mam mdłości... Full objawów. Na obiad wmusiłam w siebie kubek mięty i ziemniaka. I na to wpadła teściowa z tekstem - 'jak nie macie mięsa na obiad to ona ma kotleciki'. Mi w tym momencie atak mdłości ale dzielnie odpowiadam, że mamy mamy ale już zjadłam.

Idę spać...

Ag... lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh teściowe;) mnie dzis tez odrzuca od jedzenia ale mam bardzije to określe " niestrawności żołądkowe" ale jeszcze tylko godzinka w pracy naszczęście:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( dziewczyny to tylko ja tak wcinam wszystko bez opamiętania i zero objawów oprócz większej senności, co w sumie nie interpretuje jako objaw tylko efekt pogody.

Taaaką mam nadzieję, że z maluszkiem wszystko OK.. może by tak zakuł jajnik, to bym wiedziała, że coś się tam w brzuszku dzieje a tu nic..

W niedzielę też mam urodzinki i w dodatku idę na imprezę do teściowej (ma kilka dni przede mną) i na stówę też pojawią się delikatne "życzenia" z motywem dziecka. Bardzo chciałabym móc im powiedzieć, dla teściowej byłby to piękny prezent bo od dawna mi robi insynuacje (na szczęście nie wtrąca się ani nic), tymczasem 5 tydzień to dla mnie za wcześnie, potrzebuję usłyszeć serduszko.

Trzymajcie się mamusie!! :)

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene dołącz do mamuś styczniowych :)
    I nic się nie martw. Ja też nie mam objawów - teraz tylko od czasu do czasu brzuch czuję a poza tym to całkowicie nic. Każda z nas na swój sposób przechodzi ciąży, bo każdy organizm jest inny :)

201501145565.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dołączyłam do Mamusiek styczniowych :)

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie martwcie sie, ja zaczełam 8 tc i tez brak objawowo...jeszcze wszystko moze sie zmienic...mam wizyte w sobote i wtedy bede pewna, ze brak objawowo moze roznac sie zdrowa ciaza :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny beta z dziś 12 976. Usg- pęcherzyk w macicy, zarodka jeszcze nie widać. nastepne usg 16 maja

Martaaa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. to wtedy co ja..

Na pewno dla nas obu będzie to dzień pełen radości :)

Ag... lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będzie dzień pełen wrażeń :) Ja muszę czekać aż do 20 :P

relgh371rphwpz6l.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem nienormalna. martwie sie czy przy takiej becie moze powinien juz byc widoczny. lekarz mowil ze wszystko ok:) a ja swoje

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. który to tydzień?

relgh371rphwpz6l.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa 2 dni mniej niz ty:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ