X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • kasienka236 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Kasieńka - jestem dobrej myśli, na pewno wszystko jest dobrze, gdyby były powody do niepokoju to myślę, że lekarz od razu by to powiedział a tak to zalecił leżenie, więc odpoczywaj i NIE STRESUJ SIĘ! :)

Ja też płaciłam 22zł za betę - w Katowicach

Wczoraj miałam bóle brzucha i bałam się czy coś jest nie tak, dziś w ogóle brzucha nie czuję i znów się martwię czy coś się nie "zatrzymało". Hehe, chyba nic mi nie dogodzi :)
    bo my kobiety ciągle wymyślamy sobie problemy :p

kasienka236
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli niedobrze, nie boli tez niedobrze. Podobno babki w ciązy mają zmienne nastroje :P
    Dziewuchy głowy do góry. Zimą będziemy mamuśkami :)

kasienka236, Selene, Wiola25 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • kasienka236 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Boli niedobrze, nie boli tez niedobrze. Podobno babki w ciązy mają zmienne nastroje :P
    Dziewuchy głowy do góry. Zimą będziemy mamuśkami :)

WŁAŚNIE BĄDŹMY DOBREJ MYŚLI ;)

Ag... lubi tę wiadomość

kasienka236
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Wy tu o dobrej myśli a mnie właśnie dopadły 'zmienne nastroje'. Jestem jakaś załamana, zdenerwowana, smutna i przerażona. A i samotna strasznie. Ale przyczyna może być tylko jedna... hormony. Bo nic innego się nie wydarzyło.

relgh371rphwpz6l.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Oj Wy tu o dobrej myśli a mnie właśnie dopadły 'zmienne nastroje'. Jestem jakaś załamana, zdenerwowana, smutna i przerażona. A i samotna strasznie. Ale przyczyna może być tylko jedna... hormony. Bo nic innego się nie wydarzyło.

Na taki nastrój to tylko mogę poradzić poprawiające humor koty :P :)

http://www.cda.pl/video/8165552/Najlepsze-filmiki-z-kotami-2013

Może cię rozbawią choć na chwilę :)

Martaaa lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja 3 razy robiłam bete bo jestem po 2 stratach i musiałam wiedziec czy wszystko jest dobrze...przy becie 1700 było widac juz pecherzyk....wychodziło u mnie 19 dpo...

dzisiaj wyszłam ze szpitala i widziałam serduszko :) czyli moj maluch rosnie, teraz wizyta 10 maja zeby sprawdzic czy dalej jest wszystko dobrze...mam 350 mg progesteronu, oby teraz było wszystko dobrze

• Wiola25 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie kaarolaa będzie! :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene - filmiki pomogły. Ale coś pomogło jeszcze bardziej

https://bellybestfriend.pl/pamietnik/olenko-witaj-w-domu,218.html

przeczytajcie

o kurcze... dla mnie mega wzruszające

Selene lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Jak się czujecie? :)

Ja mam ostatnio bardzo spokojne, bezobjawowe dni, apetyt mam ogromny, nie czuję wogóle, że jestem w ciąży, nawet mnie jajnik od dwóch dni nie zakuł...
    Nie jestem senna i zamiast się cieszyć idealnym samopoczuciem to sobie wkręcam czy wszystko jest ok...

Jeszcze 2 tygodnie do wizyty.. jak ja to wytrzymam :D

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene, ja też mam apetyt i nie czuję objawów ciąży. No znowu wczoraj po południu się przesłałam - więc może to ten objaw. Staram się cieszy c idealnym, samopoczuciem. A dużo lodów jem, zwłaszcza toffi i śmietankowych. Wczoraj 3 zjadłam:)

Ja mam wizytę 14 maja, z Twoich informacji wynika że Ty też.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie spoko też, zadzwonilam do gina czy w razie bólow brzucha moge brac nospe bo dosc mocno mnie nocą boli. Ja z kolei zjadlam z zapalem makrele z puszki ( ! to dziiiiwne dla mnie) i mam non stop ochote na coś słonego. jejku chyba chcialabym doznac uczucia mdłosci no ale jeszcze nie mam. Cycki mnie nieziemsko bolą. Wizyta w pon. Teraz jadę się zrelaksować do Wisły :) życzę wam milego weekendu!!!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Picia Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Hej dziewczyny!

Jak się czujecie? :)

Ja mam ostatnio bardzo spokojne, bezobjawowe dni, apetyt mam ogromny, nie czuję wogóle, że jestem w ciąży, nawet mnie jajnik od dwóch dni nie zakuł...
    Nie jestem senna i zamiast się cieszyć idealnym samopoczuciem to sobie wkręcam czy wszystko jest ok...

Jeszcze 2 tygodnie do wizyty.. jak ja to wytrzymam :D

Hej :) Marze juz zeby nie miec objawow !!! Na poczatku martwilam sie ze ich nie mam, oczywiscie glupie mysli ze cos nie tak, a teraz... caly dzien mdlosci, brak apetytu, fe... dosc mam i spanieeeeeee... zero energii.

U mnie jeszcze 6 dni do wizyty :D pierwsze USG brzucha :D

W ktorym jestes tygodniu ?

• zielarka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nieśmiało :) dziś, w 10 dpo zrobiłam test który wyszedł pozytywny :) Jestem już mamą, a ponad rok temu poroniłam ciążę.
    Teraz trochę sie boję ale i bardzo cieszę :)
    Jak na razie mam mocno odczuwalne objawy ciążowe, właściwie od dnia zagnieżdżenia.
    Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie :)

FITop1.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Zielarko :) Każda młoda Mamusia mile widziana :) Ja właściwie nadal nie mam objawów. Ani więcej nie śpię, ani nie jem. Normalnie wszystko. Tylko piersi lekko wrażliwe. Chwilami muszę sobie przypominać że mam na siebie uważać hehe :)

relgh371rphwpz6l.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja też czuję się świetnie. Piersi mnie tylko bolą i to dosyć mocno. Martwiłam, się, że mnie nie bolą a teraz jest i z tym ciężko.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Selene Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja planuję wizytę na 16 maja - będzie to 8 tydzień i mam nadzieję, że będzie już widać bijące serduszko, ostatnio co chwilę włącza mi się w telewizorze jakiś program, że kobiety szły na USG i albo pęcherzyk był pusty, albo serce nie biło i zaczęłam się lekko stresować.

Zielarka - witamy pośród nas :D

Dziewczyny czy wasze najbliższe otoczenie już wie? U mnie wie tylko mąż (przed nim nic nie ukryje) i moja mama. Do pozostałych nabrałam wody w ustach, dopóki lekarz mnie nie uspokoi, że wszystko jest w porządku :) myślę, że po tym terminie już będę się chwalić ;)

Dalej martwi mnie brak objawów, choć zauważam u siebie większe zmęczenie.. ale to tyle :) no i apetyt mam większy (choć ja zawsze lubiłam jeść :)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Właśnie rozpoczęłam 5 tydzień ciąży. Ogromne zaskoczenie, ogromny cud, bo byłam nastawiona, że trzeba będzie walczyć o dzidziusia drogą in vitro a udało się naturalnie.
    II zobaczyłam 30.04 tylko dlatego, że skończyłam 10. tabletkę duphastonu i chciałam mieć pewność, że mogę spokojnie czekać na @

Nie mam żadnych objawów. Piersi troszkę są obolałe, ale tak samo miałam w poprzednim cyklu łykając dupka. Brzuch czasami pobolewa, ale jest to taki sam ból jak na zbliżającą się @. Fajnie by było gdyby tak zostało, bo wcale nie chcę mieć tych ciążowych atrakcji ;)

Do lekarza wybieram się w przyszłym tygodniu po receptę na dupka a z USG chciałabym się umówić na 26.05 :) Chciałabym od razu zobaczyć serduszko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 09:47

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My oprócz rodziców nie wtajemniczamy nikogo.
    Strasznie mi niedobrze...dzis drugi raz test pokazał II.

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wie maz i 2 koleżanki. Rodzice poczekają :)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie oprócz Was :) wie Mąż oczywiście, mama i siostra. Nikt więcej na razie. Chociaż teściowie się pewnie domyślają bo mieszkamy nad nimi i ciężko ukryć... Ale oficjalnie nie wiedzą.

U mnie pomału zaczynają się mdłości niestety... Męczyły mnie wieczorem a dziś jest ciut lepiej. Przez to wszystko to mam -1kg... Od czasu jak się dowiedziałam, że się udało.

Miłej soboty, chociaż u mnie bardzoooo deszczowa.

relgh371rphwpz6l.png
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ