X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • kasienka236 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Kasieńka - jestem dobrej myśli, na pewno wszystko jest dobrze, gdyby były powody do niepokoju to myślę, że lekarz od razu by to powiedział a tak to zalecił leżenie, więc odpoczywaj i NIE STRESUJ SIĘ! :)

Ja też płaciłam 22zł za betę - w Katowicach

Wczoraj miałam bóle brzucha i bałam się czy coś jest nie tak, dziś w ogóle brzucha nie czuję i znów się martwię czy coś się nie "zatrzymało". Hehe, chyba nic mi nie dogodzi :)
    bo my kobiety ciągle wymyślamy sobie problemy :p

kasienka236
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli niedobrze, nie boli tez niedobrze. Podobno babki w ciązy mają zmienne nastroje :P
    Dziewuchy głowy do góry. Zimą będziemy mamuśkami :)

kasienka236, Selene, Wiola25 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • kasienka236 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Boli niedobrze, nie boli tez niedobrze. Podobno babki w ciązy mają zmienne nastroje :P
    Dziewuchy głowy do góry. Zimą będziemy mamuśkami :)

WŁAŚNIE BĄDŹMY DOBREJ MYŚLI ;)

Ag... lubi tę wiadomość

kasienka236
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Wy tu o dobrej myśli a mnie właśnie dopadły 'zmienne nastroje'. Jestem jakaś załamana, zdenerwowana, smutna i przerażona. A i samotna strasznie. Ale przyczyna może być tylko jedna... hormony. Bo nic innego się nie wydarzyło.

relgh371rphwpz6l.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Oj Wy tu o dobrej myśli a mnie właśnie dopadły 'zmienne nastroje'. Jestem jakaś załamana, zdenerwowana, smutna i przerażona. A i samotna strasznie. Ale przyczyna może być tylko jedna... hormony. Bo nic innego się nie wydarzyło.

Na taki nastrój to tylko mogę poradzić poprawiające humor koty :P :)

http://www.cda.pl/video/8165552/Najlepsze-filmiki-z-kotami-2013

Może cię rozbawią choć na chwilę :)

Martaaa lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja 3 razy robiłam bete bo jestem po 2 stratach i musiałam wiedziec czy wszystko jest dobrze...przy becie 1700 było widac juz pecherzyk....wychodziło u mnie 19 dpo...

dzisiaj wyszłam ze szpitala i widziałam serduszko :) czyli moj maluch rosnie, teraz wizyta 10 maja zeby sprawdzic czy dalej jest wszystko dobrze...mam 350 mg progesteronu, oby teraz było wszystko dobrze

• Wiola25 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie kaarolaa będzie! :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene - filmiki pomogły. Ale coś pomogło jeszcze bardziej

https://bellybestfriend.pl/pamietnik/olenko-witaj-w-domu,218.html

przeczytajcie

o kurcze... dla mnie mega wzruszające

Selene lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Jak się czujecie? :)

Ja mam ostatnio bardzo spokojne, bezobjawowe dni, apetyt mam ogromny, nie czuję wogóle, że jestem w ciąży, nawet mnie jajnik od dwóch dni nie zakuł...
    Nie jestem senna i zamiast się cieszyć idealnym samopoczuciem to sobie wkręcam czy wszystko jest ok...

Jeszcze 2 tygodnie do wizyty.. jak ja to wytrzymam :D

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene, ja też mam apetyt i nie czuję objawów ciąży. No znowu wczoraj po południu się przesłałam - więc może to ten objaw. Staram się cieszy c idealnym, samopoczuciem. A dużo lodów jem, zwłaszcza toffi i śmietankowych. Wczoraj 3 zjadłam:)

Ja mam wizytę 14 maja, z Twoich informacji wynika że Ty też.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie spoko też, zadzwonilam do gina czy w razie bólow brzucha moge brac nospe bo dosc mocno mnie nocą boli. Ja z kolei zjadlam z zapalem makrele z puszki ( ! to dziiiiwne dla mnie) i mam non stop ochote na coś słonego. jejku chyba chcialabym doznac uczucia mdłosci no ale jeszcze nie mam. Cycki mnie nieziemsko bolą. Wizyta w pon. Teraz jadę się zrelaksować do Wisły :) życzę wam milego weekendu!!!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Picia Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Hej dziewczyny!

Jak się czujecie? :)

Ja mam ostatnio bardzo spokojne, bezobjawowe dni, apetyt mam ogromny, nie czuję wogóle, że jestem w ciąży, nawet mnie jajnik od dwóch dni nie zakuł...
    Nie jestem senna i zamiast się cieszyć idealnym samopoczuciem to sobie wkręcam czy wszystko jest ok...

Jeszcze 2 tygodnie do wizyty.. jak ja to wytrzymam :D

Hej :) Marze juz zeby nie miec objawow !!! Na poczatku martwilam sie ze ich nie mam, oczywiscie glupie mysli ze cos nie tak, a teraz... caly dzien mdlosci, brak apetytu, fe... dosc mam i spanieeeeeee... zero energii.

U mnie jeszcze 6 dni do wizyty :D pierwsze USG brzucha :D

W ktorym jestes tygodniu ?

• zielarka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nieśmiało :) dziś, w 10 dpo zrobiłam test który wyszedł pozytywny :) Jestem już mamą, a ponad rok temu poroniłam ciążę.
    Teraz trochę sie boję ale i bardzo cieszę :)
    Jak na razie mam mocno odczuwalne objawy ciążowe, właściwie od dnia zagnieżdżenia.
    Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie :)

FITop1.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Zielarko :) Każda młoda Mamusia mile widziana :) Ja właściwie nadal nie mam objawów. Ani więcej nie śpię, ani nie jem. Normalnie wszystko. Tylko piersi lekko wrażliwe. Chwilami muszę sobie przypominać że mam na siebie uważać hehe :)

relgh371rphwpz6l.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja też czuję się świetnie. Piersi mnie tylko bolą i to dosyć mocno. Martwiłam, się, że mnie nie bolą a teraz jest i z tym ciężko.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Selene Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja planuję wizytę na 16 maja - będzie to 8 tydzień i mam nadzieję, że będzie już widać bijące serduszko, ostatnio co chwilę włącza mi się w telewizorze jakiś program, że kobiety szły na USG i albo pęcherzyk był pusty, albo serce nie biło i zaczęłam się lekko stresować.

Zielarka - witamy pośród nas :D

Dziewczyny czy wasze najbliższe otoczenie już wie? U mnie wie tylko mąż (przed nim nic nie ukryje) i moja mama. Do pozostałych nabrałam wody w ustach, dopóki lekarz mnie nie uspokoi, że wszystko jest w porządku :) myślę, że po tym terminie już będę się chwalić ;)

Dalej martwi mnie brak objawów, choć zauważam u siebie większe zmęczenie.. ale to tyle :) no i apetyt mam większy (choć ja zawsze lubiłam jeść :)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Właśnie rozpoczęłam 5 tydzień ciąży. Ogromne zaskoczenie, ogromny cud, bo byłam nastawiona, że trzeba będzie walczyć o dzidziusia drogą in vitro a udało się naturalnie.
    II zobaczyłam 30.04 tylko dlatego, że skończyłam 10. tabletkę duphastonu i chciałam mieć pewność, że mogę spokojnie czekać na @

Nie mam żadnych objawów. Piersi troszkę są obolałe, ale tak samo miałam w poprzednim cyklu łykając dupka. Brzuch czasami pobolewa, ale jest to taki sam ból jak na zbliżającą się @. Fajnie by było gdyby tak zostało, bo wcale nie chcę mieć tych ciążowych atrakcji ;)

Do lekarza wybieram się w przyszłym tygodniu po receptę na dupka a z USG chciałabym się umówić na 26.05 :) Chciałabym od razu zobaczyć serduszko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 09:47

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My oprócz rodziców nie wtajemniczamy nikogo.
    Strasznie mi niedobrze...dzis drugi raz test pokazał II.

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wie maz i 2 koleżanki. Rodzice poczekają :)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie oprócz Was :) wie Mąż oczywiście, mama i siostra. Nikt więcej na razie. Chociaż teściowie się pewnie domyślają bo mieszkamy nad nimi i ciężko ukryć... Ale oficjalnie nie wiedzą.

U mnie pomału zaczynają się mdłości niestety... Męczyły mnie wieczorem a dziś jest ciut lepiej. Przez to wszystko to mam -1kg... Od czasu jak się dowiedziałam, że się udało.

Miłej soboty, chociaż u mnie bardzoooo deszczowa.

relgh371rphwpz6l.png
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ