X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz :) ale następne USG już 16 maja to za raptem 11 dni :) a kruszynka będzie 11 dni 'starsza' :) Będę czekała na news bo ja 20 dopiero. Ale ja jakoś jestem spokojna. Tylko cholernie mi nie dobrze... Chodzę z miską :(

relgh371rphwpz6l.png
  • GabiKOR Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dopisuję się do grupy I trymestru ja mam wizytę jutro i już się nie mogę doczekać Jeszcze nie widziałam swojej kruszynki i jestem jej ciekawa. Wczoraj bardzo pobolewał mnie brzuch i nogi co mnie nieźle nastraszyło [bo jestem po 3 poronieniach] i to jest najgorszy czas, bo zawsze kończyło się w tych tygodniach (pomiędzy 6-8 tyg). Dziś jest wszystko ok więc jestem o wiele bardziej spokojna.
    Moje największe marzenie: Usłyszeć bijące serduszko maleństwa !!!
    (nigdy do tego momentu nie doszliśmy ;( )

8p3oskjofs7x7hbx.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiKOR trzymam bardzo mocno kciuki, żebyś mogła w końcu usłyszeć serduszko swojego maleństwa. Zapraszam przy okazji do styczniówek :)

201501145565.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie mamusie:)
    Czy i ja mogę się dopisać? :)Dziś potwierdzilam tescikiem że będzie dzidziuś w styczniu :) :) :) czułam że się udało ale widok 2 kreseczek bezcenny :)FRUWAM :) :) :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję :) i zapraszam do styczniówek - tam więcej się dzieje

relgh371rphwpz6l.png
  • Picia Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiKOR wrote:
    Cześć dziewczyny, dopisuję się do grupy I trymestru ja mam wizytę jutro i już się nie mogę doczekać Jeszcze nie widziałam swojej kruszynki i jestem jej ciekawa. Wczoraj bardzo pobolewał mnie brzuch i nogi co mnie nieźle nastraszyło [bo jestem po 3 poronieniach] i to jest najgorszy czas, bo zawsze kończyło się w tych tygodniach (pomiędzy 6-8 tyg). Dziś jest wszystko ok więc jestem o wiele bardziej spokojna.
    Moje największe marzenie: Usłyszeć bijące serduszko maleństwa !!!
    (nigdy do tego momentu nie doszliśmy ;( )

Trzymam mocno kciuki, daj znać !!!!!!!!!!! Wszystko będzie dobrze !! <3

• kittykate Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picia jak tam Twoje samopoczucie? Który tydzien już zaliczasz??
    wszystko w pożądku?
    Ja czekam na serduszko mojego Maleństwa, w tamtym tyg widziałam zarodek:)
    teraz 13 maja już mam nadzieje na serduszko!

Trzymam kciuki za wszystkie Mamuśki:)

Ag... lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Picia Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Picia jak tam Twoje samopoczucie? Który tydzien już zaliczasz??
    wszystko w pożądku?
    Ja czekam na serduszko mojego Maleństwa, w tamtym tyg widziałam zarodek:)
    teraz 13 maja już mam nadzieje na serduszko!

Trzymam kciuki za wszystkie Mamuśki:)

Hej Kochana :)

Wlasnie mialam USG robione :D masz wyczucie :D
    Malenstwo 1.72 cm, 8 tydz, 5 dni według USG. Dopiero dziś będę miała założoną kartę ciąży, robioną cytologię itd.
    Czuję się świetnie, ale dopiero od kilku dni :) ostatnie 2 tyg były ciezkie, w sensie sennosc, brak apetytu, mdłosci ale bez wymiotów, ból głowy itp.

To jeszcze 5 dni ale szynko zleci!! To czekanie jest najgorsze - masakra ! Dzis tez przed USG się stresowałam strasznie, ale jak zawsze niepotrzebnie. Juz teraz będę się rejestrowała na badanie gentyczne, tylko dwóch w moim miescie ma certyfikat na to wiec ciezko sie dostac a dzis sie dowiedzialam ze za 2-3 tyg juz musze miec zrobione.

A Ty jak sie czujes ?

• kittykate Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picia wrote:
    Hej Kochana :)

Wlasnie mialam USG robione :D masz wyczucie :D
    Malenstwo 1.72 cm, 8 tydz, 5 dni według USG. Dopiero dziś będę miała założoną kartę ciąży, robioną cytologię itd.
    Czuję się świetnie, ale dopiero od kilku dni :) ostatnie 2 tyg były ciezkie, w sensie sennosc, brak apetytu, mdłosci ale bez wymiotów, ból głowy itp.

To jeszcze 5 dni ale szynko zleci!! To czekanie jest najgorsze - masakra ! Dzis tez przed USG się stresowałam strasznie, ale jak zawsze niepotrzebnie. Juz teraz będę się rejestrowała na badanie gentyczne, tylko dwóch w moim miescie ma certyfikat na to wiec ciezko sie dostac a dzis sie dowiedzialam ze za 2-3 tyg juz musze miec zrobione.

A Ty jak sie czujes ?

Oh to już 9 tydzień:) super!!!! gratuluję i kibicuję!
    Ja się czuję tak różnie, senność, wzdęcia, zmęczenie a czasem dobrze i normalnie mogę funkcjonować :) ale w pracy ciężko wysiedzieć... mam chwile że ległabym na łózko, ciężko się koncentruję to chyba jest najgorsze:/ więc byle do L4.
    Jak pewnie już wiesz badania I trymestru mam już za sobą i dobrze!!! bo wyszła mi infekcja w posiewie pochwy i cytologii... :/ oraz podwyższone TSH więc muszę brać lek na niedoczynność. Także bardzo się cieszę że dmuchałam na zimne i wszystko od razu mi zrobili:) i że lekarz z Lux Medu zlecił wszystkie badania od razu!! :D
    Teraz czekam na kolejne USG i nast za ok 4 tyg na genetyczne:)

cieszę się że u WAs wszystko ok i zdrowo rośniecie!!!! oby tak dalej!!!
    Buziaki!

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech długo mnie nie było, kitykate często masz wizyty u gina.. ja miałam jak na razie 1 o 6 tygodniach, a kolejna w 10 tyg., pisałaś o badaniach genetycznych.. czy to są tzw badania prenatalne?
    Picia pocieszyłaś mnie, też czuję takie objawy, ale napisałaś, że jest lepiej to super!

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Picia Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Oh to już 9 tydzień:) super!!!! gratuluję i kibicuję!
    Ja się czuję tak różnie, senność, wzdęcia, zmęczenie a czasem dobrze i normalnie mogę funkcjonować :) ale w pracy ciężko wysiedzieć... mam chwile że ległabym na łózko, ciężko się koncentruję to chyba jest najgorsze:/ więc byle do L4.
    Jak pewnie już wiesz badania I trymestru mam już za sobą i dobrze!!! bo wyszła mi infekcja w posiewie pochwy i cytologii... :/ oraz podwyższone TSH więc muszę brać lek na niedoczynność. Także bardzo się cieszę że dmuchałam na zimne i wszystko od razu mi zrobili:) i że lekarz z Lux Medu zlecił wszystkie badania od razu!! :D
    Teraz czekam na kolejne USG i nast za ok 4 tyg na genetyczne:)

cieszę się że u WAs wszystko ok i zdrowo rośniecie!!!! oby tak dalej!!!
    Buziaki!

Aaaaawww wspolczuje ale mam nadzieje ze wszystko Ci sie unormuje. Ja sie troche boje wyniku cytologii bo z kilka msc temu mialam ASCUS-a, wyszedl jakis wirus, ale zrobilam typowanie HPV to nie mam na szczescie. A infekcje chyba sa czeste w ciazy, tak gdzies czytalam, to nawet chyba jeden z objawow ciazy wiec tym sie nie przejmuj, a podwyzszone TSH ma jakies wplyw na ciaze? W ogole sie nie orientuje w tym.

Przed genetycznym badaniem tez pewnie umre ze stresu czy wszystko bedzie dobrze... ło matko.. niech juz sie urodza nasze malenstwa :) na kiedy masz termin? Ja 12.12.2014 :D

• Picia Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    ech długo mnie nie było, kitykate często masz wizyty u gina.. ja miałam jak na razie 1 o 6 tygodniach, a kolejna w 10 tyg., pisałaś o badaniach genetycznych.. czy to są tzw badania prenatalne?
    Picia pocieszyłaś mnie, też czuję takie objawy, ale napisałaś, że jest lepiej to super!

I dobrze ze nie masz tak czesto USG ;) po co sie stresowac? choc wiem ze ciezko wytrzymac :D

Wydaje mi sie ze to sa wlasnie prenatalne ;) ale ja slyszalam tylko nazwe "genetyczne " :D

• kittykate Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    julianna ja miałam dopiero 2 wizyty. Pierwsza w Lux Medzie (bo moja gin miała termin na 29 kw dopiero) w jakos chyba 4tydz i 3dni i był sam pęcherzyk ale dostałam juz skierowanie na badania i dzieki temu wiem że musze brac lek na tarczyce... mam 2,9 a w ciazy nie moze byc wieksza niz 2,5 a najlepiej ponizej 2. wiec cieszę się że tak wyszło. Potem juz z wynikami byłam 29 kw i wtedy dostałam leki na grzybice i skier do endo... na drugi dzien juz byłam z wizyta u endo i Euthyrox na tarczyce. Także wszystko na razie pod kontrolą. Cieszę się że dmuchałam na zimne!
    Powodzenia!!!!

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picia wrote:
    Aaaaawww wspolczuje ale mam nadzieje ze wszystko Ci sie unormuje. Ja sie troche boje wyniku cytologii bo z kilka msc temu mialam ASCUS-a, wyszedl jakis wirus, ale zrobilam typowanie HPV to nie mam na szczescie. A infekcje chyba sa czeste w ciazy, tak gdzies czytalam, to nawet chyba jeden z objawow ciazy wiec tym sie nie przejmuj, a podwyzszone TSH ma jakies wplyw na ciaze? W ogole sie nie orientuje w tym.

Przed genetycznym badaniem tez pewnie umre ze stresu czy wszystko bedzie dobrze... ło matko.. niech juz sie urodza nasze malenstwa :) na kiedy masz termin? Ja 12.12.2014 :D

Picia w ciąży nie mozesz mieć wyższego TSH niż 2,5 a najlepiej poniżej 2...
    Ma to bardzo duże znaczenie ponieważ jest przyczyną zaburzeń w rozwoju zarodka! uszkodzeń a nawet poronień! dlatego w I trymestrze badania tarczycy sa obowiązkowe!
    Także przed ciążą kiedy się starasz nie możesz mieć wysokiego bo bedziesz miała problem z zajściem, my nie mielismy wiec mysle ze w ciazy mi ześwirowało, endo powiedział że tak się własnie mogło u mnie zdarzyć ale bedziemy kontrolować i bedzie ok.
    Termin mam na 23.12 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 14:20

Kate

np55zzc.png
  • claudia86 Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam robione badania pod kątem tarczycy (lecze sie na niedoczynność 3 lata) dawke mam 37,5 ale wiem,ze w ciąży dostaje sie wieksza dawke, poniewaz zapotrzebowanie na jod wzrasta.

Claudia86
  • karolina93 Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja jestem w 10 tygodniu i 5 dniu. Zastanawiam się kiedy widać brzuch i kiedy czuć ruchy dziecka? To jest moja pierwsza ciąża.

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3os65g0v5qrc04.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja badań pod kątem tarczycy nie dostałam hmm przed ciążą miałam prolaktynę wyższą a reszta była w normie więc może dlatego, badania mam pod kątem mocz oólne, hemoglobina, krzepliwość, hiv, hbs, hcv, toxo i cytomegalia

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja badań pod kątem tarczycy nie dostałam hmm przed ciążą miałam prolaktynę wyższą a reszta była w normie więc może dlatego, badania mam pod kątem mocz oólne, hemoglobina, krzepliwość, hiv, hbs, hcv, toxo i cytomegalia

Kulka41 lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie muszę poprosić jeszcze o skierowanie na cytomegalię bo tego nie miałam :/

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina93 wrote:
    Witam. Ja jestem w 10 tygodniu i 5 dniu. Zastanawiam się kiedy widać brzuch i kiedy czuć ruchy dziecka? To jest moja pierwsza ciąża.
    też pierwszy raz obserwuję swój organizm, widzę, że trochę mój brzuch się zaokrąglił - rozpulchnił, no taki tłuszczykowy brzuch mam niestety, a wahania wagi mam w granicach do 2 kg w ciągu dnia, oczywiście najwięcej na wieczór

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ