X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz :) ale następne USG już 16 maja to za raptem 11 dni :) a kruszynka będzie 11 dni 'starsza' :) Będę czekała na news bo ja 20 dopiero. Ale ja jakoś jestem spokojna. Tylko cholernie mi nie dobrze... Chodzę z miską :(

relgh371rphwpz6l.png
  • GabiKOR Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dopisuję się do grupy I trymestru ja mam wizytę jutro i już się nie mogę doczekać Jeszcze nie widziałam swojej kruszynki i jestem jej ciekawa. Wczoraj bardzo pobolewał mnie brzuch i nogi co mnie nieźle nastraszyło [bo jestem po 3 poronieniach] i to jest najgorszy czas, bo zawsze kończyło się w tych tygodniach (pomiędzy 6-8 tyg). Dziś jest wszystko ok więc jestem o wiele bardziej spokojna.
    Moje największe marzenie: Usłyszeć bijące serduszko maleństwa !!!
    (nigdy do tego momentu nie doszliśmy ;( )

8p3oskjofs7x7hbx.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiKOR trzymam bardzo mocno kciuki, żebyś mogła w końcu usłyszeć serduszko swojego maleństwa. Zapraszam przy okazji do styczniówek :)

201501145565.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie mamusie:)
    Czy i ja mogę się dopisać? :)Dziś potwierdzilam tescikiem że będzie dzidziuś w styczniu :) :) :) czułam że się udało ale widok 2 kreseczek bezcenny :)FRUWAM :) :) :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję :) i zapraszam do styczniówek - tam więcej się dzieje

relgh371rphwpz6l.png
  • Picia Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiKOR wrote:
    Cześć dziewczyny, dopisuję się do grupy I trymestru ja mam wizytę jutro i już się nie mogę doczekać Jeszcze nie widziałam swojej kruszynki i jestem jej ciekawa. Wczoraj bardzo pobolewał mnie brzuch i nogi co mnie nieźle nastraszyło [bo jestem po 3 poronieniach] i to jest najgorszy czas, bo zawsze kończyło się w tych tygodniach (pomiędzy 6-8 tyg). Dziś jest wszystko ok więc jestem o wiele bardziej spokojna.
    Moje największe marzenie: Usłyszeć bijące serduszko maleństwa !!!
    (nigdy do tego momentu nie doszliśmy ;( )

Trzymam mocno kciuki, daj znać !!!!!!!!!!! Wszystko będzie dobrze !! <3

• kittykate Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picia jak tam Twoje samopoczucie? Który tydzien już zaliczasz??
    wszystko w pożądku?
    Ja czekam na serduszko mojego Maleństwa, w tamtym tyg widziałam zarodek:)
    teraz 13 maja już mam nadzieje na serduszko!

Trzymam kciuki za wszystkie Mamuśki:)

Ag... lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Picia Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Picia jak tam Twoje samopoczucie? Który tydzien już zaliczasz??
    wszystko w pożądku?
    Ja czekam na serduszko mojego Maleństwa, w tamtym tyg widziałam zarodek:)
    teraz 13 maja już mam nadzieje na serduszko!

Trzymam kciuki za wszystkie Mamuśki:)

Hej Kochana :)

Wlasnie mialam USG robione :D masz wyczucie :D
    Malenstwo 1.72 cm, 8 tydz, 5 dni według USG. Dopiero dziś będę miała założoną kartę ciąży, robioną cytologię itd.
    Czuję się świetnie, ale dopiero od kilku dni :) ostatnie 2 tyg były ciezkie, w sensie sennosc, brak apetytu, mdłosci ale bez wymiotów, ból głowy itp.

To jeszcze 5 dni ale szynko zleci!! To czekanie jest najgorsze - masakra ! Dzis tez przed USG się stresowałam strasznie, ale jak zawsze niepotrzebnie. Juz teraz będę się rejestrowała na badanie gentyczne, tylko dwóch w moim miescie ma certyfikat na to wiec ciezko sie dostac a dzis sie dowiedzialam ze za 2-3 tyg juz musze miec zrobione.

A Ty jak sie czujes ?

• kittykate Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picia wrote:
    Hej Kochana :)

Wlasnie mialam USG robione :D masz wyczucie :D
    Malenstwo 1.72 cm, 8 tydz, 5 dni według USG. Dopiero dziś będę miała założoną kartę ciąży, robioną cytologię itd.
    Czuję się świetnie, ale dopiero od kilku dni :) ostatnie 2 tyg były ciezkie, w sensie sennosc, brak apetytu, mdłosci ale bez wymiotów, ból głowy itp.

To jeszcze 5 dni ale szynko zleci!! To czekanie jest najgorsze - masakra ! Dzis tez przed USG się stresowałam strasznie, ale jak zawsze niepotrzebnie. Juz teraz będę się rejestrowała na badanie gentyczne, tylko dwóch w moim miescie ma certyfikat na to wiec ciezko sie dostac a dzis sie dowiedzialam ze za 2-3 tyg juz musze miec zrobione.

A Ty jak sie czujes ?

Oh to już 9 tydzień:) super!!!! gratuluję i kibicuję!
    Ja się czuję tak różnie, senność, wzdęcia, zmęczenie a czasem dobrze i normalnie mogę funkcjonować :) ale w pracy ciężko wysiedzieć... mam chwile że ległabym na łózko, ciężko się koncentruję to chyba jest najgorsze:/ więc byle do L4.
    Jak pewnie już wiesz badania I trymestru mam już za sobą i dobrze!!! bo wyszła mi infekcja w posiewie pochwy i cytologii... :/ oraz podwyższone TSH więc muszę brać lek na niedoczynność. Także bardzo się cieszę że dmuchałam na zimne i wszystko od razu mi zrobili:) i że lekarz z Lux Medu zlecił wszystkie badania od razu!! :D
    Teraz czekam na kolejne USG i nast za ok 4 tyg na genetyczne:)

cieszę się że u WAs wszystko ok i zdrowo rośniecie!!!! oby tak dalej!!!
    Buziaki!

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech długo mnie nie było, kitykate często masz wizyty u gina.. ja miałam jak na razie 1 o 6 tygodniach, a kolejna w 10 tyg., pisałaś o badaniach genetycznych.. czy to są tzw badania prenatalne?
    Picia pocieszyłaś mnie, też czuję takie objawy, ale napisałaś, że jest lepiej to super!

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Picia Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Oh to już 9 tydzień:) super!!!! gratuluję i kibicuję!
    Ja się czuję tak różnie, senność, wzdęcia, zmęczenie a czasem dobrze i normalnie mogę funkcjonować :) ale w pracy ciężko wysiedzieć... mam chwile że ległabym na łózko, ciężko się koncentruję to chyba jest najgorsze:/ więc byle do L4.
    Jak pewnie już wiesz badania I trymestru mam już za sobą i dobrze!!! bo wyszła mi infekcja w posiewie pochwy i cytologii... :/ oraz podwyższone TSH więc muszę brać lek na niedoczynność. Także bardzo się cieszę że dmuchałam na zimne i wszystko od razu mi zrobili:) i że lekarz z Lux Medu zlecił wszystkie badania od razu!! :D
    Teraz czekam na kolejne USG i nast za ok 4 tyg na genetyczne:)

cieszę się że u WAs wszystko ok i zdrowo rośniecie!!!! oby tak dalej!!!
    Buziaki!

Aaaaawww wspolczuje ale mam nadzieje ze wszystko Ci sie unormuje. Ja sie troche boje wyniku cytologii bo z kilka msc temu mialam ASCUS-a, wyszedl jakis wirus, ale zrobilam typowanie HPV to nie mam na szczescie. A infekcje chyba sa czeste w ciazy, tak gdzies czytalam, to nawet chyba jeden z objawow ciazy wiec tym sie nie przejmuj, a podwyzszone TSH ma jakies wplyw na ciaze? W ogole sie nie orientuje w tym.

Przed genetycznym badaniem tez pewnie umre ze stresu czy wszystko bedzie dobrze... ło matko.. niech juz sie urodza nasze malenstwa :) na kiedy masz termin? Ja 12.12.2014 :D

• Picia Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    ech długo mnie nie było, kitykate często masz wizyty u gina.. ja miałam jak na razie 1 o 6 tygodniach, a kolejna w 10 tyg., pisałaś o badaniach genetycznych.. czy to są tzw badania prenatalne?
    Picia pocieszyłaś mnie, też czuję takie objawy, ale napisałaś, że jest lepiej to super!

I dobrze ze nie masz tak czesto USG ;) po co sie stresowac? choc wiem ze ciezko wytrzymac :D

Wydaje mi sie ze to sa wlasnie prenatalne ;) ale ja slyszalam tylko nazwe "genetyczne " :D

• kittykate Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    julianna ja miałam dopiero 2 wizyty. Pierwsza w Lux Medzie (bo moja gin miała termin na 29 kw dopiero) w jakos chyba 4tydz i 3dni i był sam pęcherzyk ale dostałam juz skierowanie na badania i dzieki temu wiem że musze brac lek na tarczyce... mam 2,9 a w ciazy nie moze byc wieksza niz 2,5 a najlepiej ponizej 2. wiec cieszę się że tak wyszło. Potem juz z wynikami byłam 29 kw i wtedy dostałam leki na grzybice i skier do endo... na drugi dzien juz byłam z wizyta u endo i Euthyrox na tarczyce. Także wszystko na razie pod kontrolą. Cieszę się że dmuchałam na zimne!
    Powodzenia!!!!

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picia wrote:
    Aaaaawww wspolczuje ale mam nadzieje ze wszystko Ci sie unormuje. Ja sie troche boje wyniku cytologii bo z kilka msc temu mialam ASCUS-a, wyszedl jakis wirus, ale zrobilam typowanie HPV to nie mam na szczescie. A infekcje chyba sa czeste w ciazy, tak gdzies czytalam, to nawet chyba jeden z objawow ciazy wiec tym sie nie przejmuj, a podwyzszone TSH ma jakies wplyw na ciaze? W ogole sie nie orientuje w tym.

Przed genetycznym badaniem tez pewnie umre ze stresu czy wszystko bedzie dobrze... ło matko.. niech juz sie urodza nasze malenstwa :) na kiedy masz termin? Ja 12.12.2014 :D

Picia w ciąży nie mozesz mieć wyższego TSH niż 2,5 a najlepiej poniżej 2...
    Ma to bardzo duże znaczenie ponieważ jest przyczyną zaburzeń w rozwoju zarodka! uszkodzeń a nawet poronień! dlatego w I trymestrze badania tarczycy sa obowiązkowe!
    Także przed ciążą kiedy się starasz nie możesz mieć wysokiego bo bedziesz miała problem z zajściem, my nie mielismy wiec mysle ze w ciazy mi ześwirowało, endo powiedział że tak się własnie mogło u mnie zdarzyć ale bedziemy kontrolować i bedzie ok.
    Termin mam na 23.12 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 14:20

Kate

np55zzc.png
  • claudia86 Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam robione badania pod kątem tarczycy (lecze sie na niedoczynność 3 lata) dawke mam 37,5 ale wiem,ze w ciąży dostaje sie wieksza dawke, poniewaz zapotrzebowanie na jod wzrasta.

Claudia86
  • karolina93 Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja jestem w 10 tygodniu i 5 dniu. Zastanawiam się kiedy widać brzuch i kiedy czuć ruchy dziecka? To jest moja pierwsza ciąża.

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3os65g0v5qrc04.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja badań pod kątem tarczycy nie dostałam hmm przed ciążą miałam prolaktynę wyższą a reszta była w normie więc może dlatego, badania mam pod kątem mocz oólne, hemoglobina, krzepliwość, hiv, hbs, hcv, toxo i cytomegalia

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja badań pod kątem tarczycy nie dostałam hmm przed ciążą miałam prolaktynę wyższą a reszta była w normie więc może dlatego, badania mam pod kątem mocz oólne, hemoglobina, krzepliwość, hiv, hbs, hcv, toxo i cytomegalia

Kulka41 lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie muszę poprosić jeszcze o skierowanie na cytomegalię bo tego nie miałam :/

Kate

np55zzc.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina93 wrote:
    Witam. Ja jestem w 10 tygodniu i 5 dniu. Zastanawiam się kiedy widać brzuch i kiedy czuć ruchy dziecka? To jest moja pierwsza ciąża.
    też pierwszy raz obserwuję swój organizm, widzę, że trochę mój brzuch się zaokrąglił - rozpulchnił, no taki tłuszczykowy brzuch mam niestety, a wahania wagi mam w granicach do 2 kg w ciągu dnia, oczywiście najwięcej na wieczór

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ