X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki jakie macie domowe sposoby na walkę z bólem głowy, niestety napar z imbiru dzisiaj nie zadziałał, żelowy wkład zimny na czole również prawie nie pomógł....jakieś rady?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malenq- ciemny pokoj, cisza i oklad chlodny ( recznik mokry najlepiej). nie pomogl?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Kobietki jakie macie domowe sposoby na walkę z bólem głowy, niestety napar z imbiru dzisiaj nie zadziałał, żelowy wkład zimny na czole również prawie nie pomógł....jakieś rady?

Odpoczynek ,dużo wody , coś słodkiego na niedocukrzenie organizmu , spacer ,okłady.

U niektórych kobiet w ciąży niestety pojawiają się migreny ,na która nie ma wpływu.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag...niestety nie...no cóż, będę w środę u gina, zapytam się czy paracetamol mogę, niby wszędzie jest napisane, że jedna tabletka nie zaszkodzi, ale ja się wolę podpytać...cóż, zostało mi leżenie i modlenie się, żeby jutro już nie było śladu po bólu...
    niestety chyba ja będę tą szczęściarą z migrenami....
    dziękuję:)zmykam do łóżka:)

Miłego wieczorku:)

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ag...niestety nie...no cóż, będę w środę u gina, zapytam się czy paracetamol mogę, niby wszędzie jest napisane, że jedna tabletka nie zaszkodzi, ale ja się wolę podpytać...cóż, zostało mi leżenie i modlenie się, żeby jutro już nie było śladu po bólu...
    niestety chyba ja będę tą szczęściarą z migrenami....
    dziękuję:)zmykam do łóżka:)

Miłego wieczorku:)

Wiesz co do 14 tygodnia ,gdzie rozwiają się wszystkie narządy nic nie powinno się brać. Ja w 15 tyg wziełam pół paracetamolu ,a i tak miałam mętlik w głowie i wyrzuty sumienia. Najważniejsze żeby póki rozwiaja się każdy narząd nic nie brać.

dqprepoku4out2uw.png

• jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki, przyszłe mamy :)
    Czytam Was od jakiegoś czasu, ale byłam zbyt nieśmiała, żeby się odezwać. U mnie w brzuchu też rośnie fasolka. Jak do tej pory czułam się nieźle, ale ostatnio chwyciły mnie okropne mdłości. Poczytałam trochę o Waszych sposobach na radzenie sobie z nimi i zamierzam za chwilę wypróbować ten z bananem - oby zadziałał.
    Jestem już po pierwszym USG i badaniach. Na razie lekarze mówią, że wszystko w porządku. Bardzo cieszyłam się, że nie mam objawów ciąży, a tu - bum, od dwóch tygodni wszystko naraz. Nic, wytrzymać trzeba.
    Pozdrawiam!

fgplku1.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Banan i mleko najlepiej działa. Jak również imbir

dqprepoku4out2uw.png

• Picia Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedynka wrote:
    Cześć kobitki, przyszłe mamy :)
    Czytam Was od jakiegoś czasu, ale byłam zbyt nieśmiała, żeby się odezwać. U mnie w brzuchu też rośnie fasolka. Jak do tej pory czułam się nieźle, ale ostatnio chwyciły mnie okropne mdłości. Poczytałam trochę o Waszych sposobach na radzenie sobie z nimi i zamierzam za chwilę wypróbować ten z bananem - oby zadziałał.
    Jestem już po pierwszym USG i badaniach. Na razie lekarze mówią, że wszystko w porządku. Bardzo cieszyłam się, że nie mam objawów ciąży, a tu - bum, od dwóch tygodni wszystko naraz. Nic, wytrzymać trzeba.
    Pozdrawiam!

U mnie zadziałały wafle ryżowe z masłem orzechowym :D

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam Was też do Styczniówek 2015 - tam więcej piszemy.

Zauważyłyśmy że najważniejsze to nie doprowadzić się do głodu, jeść często a mało. I wtedy mdłości mijają. Na mnie działa :)

relgh371rphwpz6l.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również wcinam często i mało :) delikatne uczucie głodu i już mdłości przychodzą.. ale na szczęście jedzenie pomaga :) ostatnio nawet z komunii z kościoła z moim M musieliśmy wyjść.. i odwiedzić sklep :)

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a o co chodzi z tym bananem i mlekiem? Tak poprostu mam zjeść banana i popić mlekiem? Jakoś strasznie to dla mnie brzmi :)

201411191762.png
  • GabiKOR Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dołączę się do rozmowy Brak apetytu jest u mnie obecny od tygodnia :/ mało gotuję mimo, że siedzę w domu, bo jak otwieram lodówkę to od razu mnie odrzuca.Muszę też radykalnie zmienić swoją dietę, bo po smażonym od razu mam gniecenie w żołądku :/ a po owocach i warzywach zgagę I co tu jeść,żeby było zdrowo i nie męczyło

8p3oskjofs7x7hbx.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku byłam w stanie przełknąć tylko biały chleb z masłem i serem żółtym :) teraz na ser patrzeć nie mogę haha chociaż do tej pory zdarza mi się, że sam chleb jem żeby tylko mdłości przeszły..

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)chciałam się przywitac po fioletowej stronie mocy :)To sam początek i jeszcze nie wiem dokładnie co tu u Was i jak ale myslę że niedługo się rozeznam w tym kalendarzu itp Miłego dzionka życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 10:12

kittykate, Malenq, kaarolaa, maaartinka lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4DZI4 wrote:
    Witam:)chciałam się przywitac po fioletowej stronie mocy :)To sam początek i jeszcze nie wiem dokładnie co tu u Was i jak ale myslę że niedługo się rozeznam w tym kalendarzu itp Miłego dzionka życzę :)
    Witamy Cie Kochanie!!!! jak miło Cie tu widzieć!!!!!!!
    Zdrówka dla Ciebie i Maluszka!!!!!

M4DZI4 lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy nowe babeczki :) szybko sie wdrozycie w zycie na fioletowej stronie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj kaarolaa może, może...na razie wszysko wiruje:)
    a jak Ty się czujesz??

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bardzo dobrze, jeszcze ciazowych rzygow nie było, mdłosci lekkie 2 razy po gruszce, czyli gruszki sa bleee....brak zawrotow głowy, apetyt super :) ciaza lekka i przyjemna :)

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli taka, jaka powinna być:-) :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ