X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki jakie macie domowe sposoby na walkę z bólem głowy, niestety napar z imbiru dzisiaj nie zadziałał, żelowy wkład zimny na czole również prawie nie pomógł....jakieś rady?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malenq- ciemny pokoj, cisza i oklad chlodny ( recznik mokry najlepiej). nie pomogl?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Kobietki jakie macie domowe sposoby na walkę z bólem głowy, niestety napar z imbiru dzisiaj nie zadziałał, żelowy wkład zimny na czole również prawie nie pomógł....jakieś rady?

Odpoczynek ,dużo wody , coś słodkiego na niedocukrzenie organizmu , spacer ,okłady.

U niektórych kobiet w ciąży niestety pojawiają się migreny ,na która nie ma wpływu.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag...niestety nie...no cóż, będę w środę u gina, zapytam się czy paracetamol mogę, niby wszędzie jest napisane, że jedna tabletka nie zaszkodzi, ale ja się wolę podpytać...cóż, zostało mi leżenie i modlenie się, żeby jutro już nie było śladu po bólu...
    niestety chyba ja będę tą szczęściarą z migrenami....
    dziękuję:)zmykam do łóżka:)

Miłego wieczorku:)

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ag...niestety nie...no cóż, będę w środę u gina, zapytam się czy paracetamol mogę, niby wszędzie jest napisane, że jedna tabletka nie zaszkodzi, ale ja się wolę podpytać...cóż, zostało mi leżenie i modlenie się, żeby jutro już nie było śladu po bólu...
    niestety chyba ja będę tą szczęściarą z migrenami....
    dziękuję:)zmykam do łóżka:)

Miłego wieczorku:)

Wiesz co do 14 tygodnia ,gdzie rozwiają się wszystkie narządy nic nie powinno się brać. Ja w 15 tyg wziełam pół paracetamolu ,a i tak miałam mętlik w głowie i wyrzuty sumienia. Najważniejsze żeby póki rozwiaja się każdy narząd nic nie brać.

dqprepoku4out2uw.png

• jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki, przyszłe mamy :)
    Czytam Was od jakiegoś czasu, ale byłam zbyt nieśmiała, żeby się odezwać. U mnie w brzuchu też rośnie fasolka. Jak do tej pory czułam się nieźle, ale ostatnio chwyciły mnie okropne mdłości. Poczytałam trochę o Waszych sposobach na radzenie sobie z nimi i zamierzam za chwilę wypróbować ten z bananem - oby zadziałał.
    Jestem już po pierwszym USG i badaniach. Na razie lekarze mówią, że wszystko w porządku. Bardzo cieszyłam się, że nie mam objawów ciąży, a tu - bum, od dwóch tygodni wszystko naraz. Nic, wytrzymać trzeba.
    Pozdrawiam!

fgplku1.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Banan i mleko najlepiej działa. Jak również imbir

dqprepoku4out2uw.png

• Picia Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedynka wrote:
    Cześć kobitki, przyszłe mamy :)
    Czytam Was od jakiegoś czasu, ale byłam zbyt nieśmiała, żeby się odezwać. U mnie w brzuchu też rośnie fasolka. Jak do tej pory czułam się nieźle, ale ostatnio chwyciły mnie okropne mdłości. Poczytałam trochę o Waszych sposobach na radzenie sobie z nimi i zamierzam za chwilę wypróbować ten z bananem - oby zadziałał.
    Jestem już po pierwszym USG i badaniach. Na razie lekarze mówią, że wszystko w porządku. Bardzo cieszyłam się, że nie mam objawów ciąży, a tu - bum, od dwóch tygodni wszystko naraz. Nic, wytrzymać trzeba.
    Pozdrawiam!

U mnie zadziałały wafle ryżowe z masłem orzechowym :D

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam Was też do Styczniówek 2015 - tam więcej piszemy.

Zauważyłyśmy że najważniejsze to nie doprowadzić się do głodu, jeść często a mało. I wtedy mdłości mijają. Na mnie działa :)

relgh371rphwpz6l.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również wcinam często i mało :) delikatne uczucie głodu i już mdłości przychodzą.. ale na szczęście jedzenie pomaga :) ostatnio nawet z komunii z kościoła z moim M musieliśmy wyjść.. i odwiedzić sklep :)

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a o co chodzi z tym bananem i mlekiem? Tak poprostu mam zjeść banana i popić mlekiem? Jakoś strasznie to dla mnie brzmi :)

201411191762.png
  • GabiKOR Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dołączę się do rozmowy Brak apetytu jest u mnie obecny od tygodnia :/ mało gotuję mimo, że siedzę w domu, bo jak otwieram lodówkę to od razu mnie odrzuca.Muszę też radykalnie zmienić swoją dietę, bo po smażonym od razu mam gniecenie w żołądku :/ a po owocach i warzywach zgagę I co tu jeść,żeby było zdrowo i nie męczyło

8p3oskjofs7x7hbx.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku byłam w stanie przełknąć tylko biały chleb z masłem i serem żółtym :) teraz na ser patrzeć nie mogę haha chociaż do tej pory zdarza mi się, że sam chleb jem żeby tylko mdłości przeszły..

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)chciałam się przywitac po fioletowej stronie mocy :)To sam początek i jeszcze nie wiem dokładnie co tu u Was i jak ale myslę że niedługo się rozeznam w tym kalendarzu itp Miłego dzionka życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 10:12

kittykate, Malenq, kaarolaa, maaartinka lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4DZI4 wrote:
    Witam:)chciałam się przywitac po fioletowej stronie mocy :)To sam początek i jeszcze nie wiem dokładnie co tu u Was i jak ale myslę że niedługo się rozeznam w tym kalendarzu itp Miłego dzionka życzę :)
    Witamy Cie Kochanie!!!! jak miło Cie tu widzieć!!!!!!!
    Zdrówka dla Ciebie i Maluszka!!!!!

M4DZI4 lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy nowe babeczki :) szybko sie wdrozycie w zycie na fioletowej stronie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj kaarolaa może, może...na razie wszysko wiruje:)
    a jak Ty się czujesz??

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bardzo dobrze, jeszcze ciazowych rzygow nie było, mdłosci lekkie 2 razy po gruszce, czyli gruszki sa bleee....brak zawrotow głowy, apetyt super :) ciaza lekka i przyjemna :)

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli taka, jaka powinna być:-) :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ