X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    też pierwszy raz obserwuję swój organizm, widzę, że trochę mój brzuch się zaokrąglił - rozpulchnił, no taki tłuszczykowy brzuch mam niestety, a wahania wagi mam w granicach do 2 kg w ciągu dnia, oczywiście najwięcej na wieczór
    Ja też mam tak samo i jak wciągam brzuszek już u dołu zostaje:)
    wahania wagi też mam i najwiecej w ciągu dnia.
    ważę się zawsze rano dziś pokazała 59,9
    ale w ciągu dnia nawet 61 - 61,5

Kate

np55zzc.png
  • GabiKOR Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina93 wrote:
    Witam. Ja jestem w 10 tygodniu i 5 dniu. Zastanawiam się kiedy widać brzuch i kiedy czuć ruchy dziecka? To jest moja pierwsza ciąża.
    Karolina z doświadczenia mojej szwagierki, która obecnie jest w 17-18 tyg wiem, że właśnie poczuła ruchy maleństwa. Jest to dość wczesny moment, bo przeważnie pierwsze ruchy czuje się troszkę później. Więc jeszcze masz chwilkę na ten moment a z brzuszkiem to jest tak różnie, że ciężko przewidzieć kiedy się pojawi

8p3oskjofs7x7hbx.png
  • karolina93 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha. Rozumiem. I zastanawiam się czy 28 maja już będzie widać płeć dziecka. Bo wtedy będę już w 13 tygodniu ciąży. I mam wtedy wizytę. No mi się pomału zaokrągla brzuszek.

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3os65g0v5qrc04.png
  • claudia86 Debiutantka

Wysłany: 10 maja 2014, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W którym tygodniu robicie badania prenatalne?

Claudia86
  • claudia86 Debiutantka

Wysłany: 10 maja 2014, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wybor albo 12tc albo 16tc albo jedno i drugie dla lepszej wiarygodności. Ale robie tylko raz w 16tc.

Claudia86
  • claudia86 Debiutantka

Wysłany: 10 maja 2014, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w USA i pielęgniarka zadała mi pytanie czy w razie chorego dziecka decyduje sie na aborcję,gdyż w Stanach jest to legalne. Oburzyłam sie strasznie, bo ledwo co uslyszalam serduszko mojego dzidziusia,a ona mi pieprzy o aborcji

Claudia86
  • Picia Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudia86 wrote:
    W którym tygodniu robicie badania prenatalne?

Ja jestem w 9 tygodniu i nie mogę zrobić później niż do pierwszego tygodnia czerwca. Nie wiem czy się dostane tak wczesnie, jak co to prywatnie pojde, u mnie w miescie tylko dwoch lek robi to badanie.

• Picia Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina93 wrote:
    aha. Rozumiem. I zastanawiam się czy 28 maja już będzie widać płeć dziecka. Bo wtedy będę już w 13 tygodniu ciąży. I mam wtedy wizytę. No mi się pomału zaokrągla brzuszek.

Moja kolezanka miala USG w 16-17 tyg(dokladnie nie pamietam) i lekarz dopiero mogl ocenic plec, mowil ze dziewczynka na tą chwile, a nie ma sie tak jeszcze nastawiac bo do konca nie jest pewny. Mysle, ze 13 tydz to za wczesnie, zbyt piekne by to bylo ;) choc tez juz bym chciala

• Picia Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Ja też mam tak samo i jak wciągam brzuszek już u dołu zostaje:)
    wahania wagi też mam i najwiecej w ciągu dnia.
    ważę się zawsze rano dziś pokazała 59,9
    ale w ciągu dnia nawet 61 - 61,5

Ja mam wrecz wielki brzuch ! Pytalam lek to mowila ze to moze byc od jelit bo teraz wszystko sie tam gniecie itd.

Jak apetyt Twój ?

• kittykate Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo wilczy!!!! Ale raczej dobre rzeczy dużo owoców warzyw pomidory szczególnie :) truskawki!! Jabłka!!! Nie mam ochoty na mięso w ogóle :) i na słodycze nie za bardzo! :)

Kate

np55zzc.png
  • karolina93 Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha. Rozumiem. Od wczoraj wieczorem mam biegunkę. Ale nie wymiotuje ani nic w z tych rzeczy. Tylko po prostu mam biegunkę. I boję się że może się coś stać dziecku.

• Picia Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    No wiadomo wilczy!!!! Ale raczej dobre rzeczy dużo owoców warzyw pomidory szczególnie :) truskawki!! Jabłka!!! Nie mam ochoty na mięso w ogóle :) i na słodycze nie za bardzo! :)

Kuźwa a ja musze sie zmuszać do jedzenia ;/ nie mogę teraz myslec o sobie, a przelamac sie ciezko. Obiadow w ogole juz nie robie od 2 tyg, nie moge patrzyc na jedzenie i tak jak Ty na mieso, slodycze juz lepiej.

kittykate lubi tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje... :( ale troszkę jeść musisz :)
    Coś lekkiego najlepiej, lekkostrawnego :) nie martw sie to minie i organizm dadrobi swoje!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 17:39

Kate

np55zzc.png
  • karolina93 Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze czasami mam mdłości i wtedy nic nie mogę zjeść.

• julianna Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mdłości są straszne, wymiotów nie miałam, ale brak apetytu ciągły, wymyślam co by tu zjeść, żeby mi smakowało, ech zaraz po owulacji apetyt miałam mega duży, a teraz zmuszam się, bo jak zjem to mnie tak nie mdli, nie jem dużo, ale też nie chudnę, wieczorem mam zawsze wzdęty brzuch

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jem wszystko, prawie ciagle jestem głodna, nie wymiotuje, czasami mam lekkie mdłosci...waga rano 59,4...czyli spadła od poczatku ciazy po miałam nawet 61 jak sie budziłam...

prenatalne mam 16 czerwca i to bedzie 13+1...

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dla Wszystkich przyszłych mam ;)
    Tęsknię za tym czasem i czasem jak duch się platam na tych trymestrach.

Pozdrawiam

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita - masz pięknego synka! Ty wspominasz ciążę my marzymy o tym by się nasz Maluszek już pojawił na świecie hehe jak to jest :)

relgh371rphwpz6l.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Lalita - masz pięknego synka! Ty wspominasz ciążę my marzymy o tym by się nasz Maluszek już pojawił na świecie hehe jak to jest :)

Gdy rozpoczełam ciąże na początku nie narzekałam dni płyneły ,od badania do badania ,potem II trymestr mi się jakoś mega ciągnoł mimo że było lato ,trzeci na początku ruszył z buta ,a znów pod koniec zwolnił...

Jak Oliwier się urodził chciałam ,aby był troszkę większy rozumniejszy ,a teraz mi za szybko rośnie... Myślę że nam kobietą się nie dogodzi.

Cudowne uczucie jest bycie mamą takiego szkraba chciałabym aby ta chwila trwała wieczność... Wy będziecie rodzić , a ja za w przyszłym roku po wakacjach chciałabym być w następnej ciąży.

Odpoczywajcie ile się da cieszcie się tym pięknym stanem błogosławionym.
    Może kiedyś spotkamy się na porodówce.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • karolina93 Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne mam 28 maja. Bo będę wtedy w 13 tydzień i 4 dzień.

‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ