I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
julianna wrote:też pierwszy raz obserwuję swój organizm, widzę, że trochę mój brzuch się zaokrąglił - rozpulchnił, no taki tłuszczykowy brzuch mam niestety, a wahania wagi mam w granicach do 2 kg w ciągu dnia, oczywiście najwięcej na wieczór
wahania wagi też mam i najwiecej w ciągu dnia.
ważę się zawsze rano dziś pokazała 59,9
ale w ciągu dnia nawet 61 - 61,5
-
karolina93 wrote:Witam. Ja jestem w 10 tygodniu i 5 dniu. Zastanawiam się kiedy widać brzuch i kiedy czuć ruchy dziecka? To jest moja pierwsza ciąża.
-
claudia86 wrote:W którym tygodniu robicie badania prenatalne?
Ja jestem w 9 tygodniu i nie mogę zrobić później niż do pierwszego tygodnia czerwca. Nie wiem czy się dostane tak wczesnie, jak co to prywatnie pojde, u mnie w miescie tylko dwoch lek robi to badanie. -
karolina93 wrote:aha. Rozumiem. I zastanawiam się czy 28 maja już będzie widać płeć dziecka. Bo wtedy będę już w 13 tygodniu ciąży. I mam wtedy wizytę. No mi się pomału zaokrągla brzuszek.
Moja kolezanka miala USG w 16-17 tyg(dokladnie nie pamietam) i lekarz dopiero mogl ocenic plec, mowil ze dziewczynka na tą chwile, a nie ma sie tak jeszcze nastawiac bo do konca nie jest pewny. Mysle, ze 13 tydz to za wczesnie, zbyt piekne by to bylo choc tez juz bym chciala -
kittykate wrote:Ja też mam tak samo i jak wciągam brzuszek już u dołu zostaje:)
wahania wagi też mam i najwiecej w ciągu dnia.
ważę się zawsze rano dziś pokazała 59,9
ale w ciągu dnia nawet 61 - 61,5
Ja mam wrecz wielki brzuch ! Pytalam lek to mowila ze to moze byc od jelit bo teraz wszystko sie tam gniecie itd.
Jak apetyt Twój ? -
kittykate wrote:No wiadomo wilczy!!!! Ale raczej dobre rzeczy dużo owoców warzyw pomidory szczególnie truskawki!! Jabłka!!! Nie mam ochoty na mięso w ogóle i na słodycze nie za bardzo!
Kuźwa a ja musze sie zmuszać do jedzenia ;/ nie mogę teraz myslec o sobie, a przelamac sie ciezko. Obiadow w ogole juz nie robie od 2 tyg, nie moge patrzyc na jedzenie i tak jak Ty na mieso, slodycze juz lepiej.kittykate lubi tę wiadomość
-
mdłości są straszne, wymiotów nie miałam, ale brak apetytu ciągły, wymyślam co by tu zjeść, żeby mi smakowało, ech zaraz po owulacji apetyt miałam mega duży, a teraz zmuszam się, bo jak zjem to mnie tak nie mdli, nie jem dużo, ale też nie chudnę, wieczorem mam zawsze wzdęty brzuch
-
nick nieaktualny
-
Martaaa wrote:Lalita - masz pięknego synka! Ty wspominasz ciążę my marzymy o tym by się nasz Maluszek już pojawił na świecie hehe jak to jest
Gdy rozpoczełam ciąże na początku nie narzekałam dni płyneły ,od badania do badania ,potem II trymestr mi się jakoś mega ciągnoł mimo że było lato ,trzeci na początku ruszył z buta ,a znów pod koniec zwolnił...
Jak Oliwier się urodził chciałam ,aby był troszkę większy rozumniejszy ,a teraz mi za szybko rośnie... Myślę że nam kobietą się nie dogodzi.
Cudowne uczucie jest bycie mamą takiego szkraba chciałabym aby ta chwila trwała wieczność... Wy będziecie rodzić , a ja za w przyszłym roku po wakacjach chciałabym być w następnej ciąży.
Odpoczywajcie ile się da cieszcie się tym pięknym stanem błogosławionym.
Może kiedyś spotkamy się na porodówce.