X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • karolina93 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to od 12 tygodnia jest małe ryzyko poronienia tak kaarolaa? A ile razy poroniłaś?

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3os65g0v5qrc04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nad suwaczkiem, 2 razy poroniłam a starałam sie 3 lata i to jest tak wywalczona ciaza, okupiona bolem i lekami i jesli ja strace to sie chyba załamie...

• karolina93 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem co czujesz kaarolaa. Ja w tamtym roku w listopadzie miałam ciąże pozamaciczna. Tyle się najeździłam do tych szpitali. I pod koniec grudnia 2013 mi powiedzieli ze poroniłam. I nie mogłam dojść do siebie.

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3os65g0v5qrc04.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa, głowa do góry. Nie stresuj kropka :) Jak na razie wszystko jest w porządku, prawda? Trzymam za Ciebie kciuki.

Nie wiem, czy to przez tę pogodę, czy to hormony, ale strasznie mi dziś smutno. Na dokładkę mam mdłości i ból głowy, ech... Czy któraś jeszcze czuje się tak parszywie, jak ja?

kaarolaa lubi tę wiadomość

fgplku1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedzie dobrze, musi byc...teraz maluch jest silny, widziałam juz serduszko, słyszałam je i jestem pełna nadzieji :)

jedynka moja ciaza jest super, zero mdłosci, zero wymiotow, samopoczucie super, własnie o takiej marzyłam :)

• jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę :) Moja też taka była... gdzieś tak do początku 7 tygodnia.

fgplku1.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ode mnie newsy!

Maluszek ma 14,4mm czyli wychodzi na 7 tygodni + 5 dni. Serduszko 148 :) Niestety mam też odwarstwienie kosmówki 7x7mm... I tyle newsów.
    Dalej luteina, dbać o siebie.

Następna wizyta 17 czerwca już na badaniach tych przezierności karkowej czy jak to się tam zwie.

Mam nadzieję, że to odwarstwienie przejdzie...

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaa to teraz odpoczywaj bo z kosmowka nie ma zartow...ja przez to w szpitalu wyladowałam...tez miałam około 7 mm...ale po 2 tyg juz wszystko ładnie sie przykleiło i nie było widac odwarstwiania...

ładna wielkosc maluszka :) gratuluje

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki... Powiedziała mi gin tylko, żeby się lekko oszczędzać.

relgh371rphwpz6l.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, moje gorsze samopoczucie chyba mija :) najgorszy był 6,7,8 tydzień - mdłości, ale bez wymiotów, złe samopoczucie, problem ze spanie, zmęczenie, osłabienie, zawroty głowy, fatalny wygląd, w połowie 9 tygodnia było już "o niebo" lepiej - czasem mdłości, zmęczenie już mniejsze, lepiej się czuję i chyba nawet ciut lepiej wyglądam, apetyt chyba powraca, chodź nadal mięso jest na ostatnim miejscu, strasznie wybredna się zrobiłam, nie wiem co chce zjeść, a i zaczęłam jeść rano śniadania jest o wiele lepiej wtedy.. a co 10 tydzień przyniesie zobaczymy, nastawiam się zaczynam wchodzić w dobry czas ciąży :) i energia powróci :)

M4DZI4, kaarolaa, Malenq lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna to cudnie że już Ci lepiej.

Ja sporo leżę, żyję jak na zwolnionym filmie ale coś tam robię (obiady, pranie, trochę w firmie telefony odbieram itp).
    Na następny poniedziałek umówiłam się do zupełnie innej przychodni i polecanego gin. Zobaczę co się dowiem od innego lekarza - jednak co lekarz to inna opinia. A będę spokojniejsza :)

Jak narazie na szczęście krwawień ani nic nie mam ale boję się... Mam takie kłucia w podbrzuszu co też mnie martwi ale to chyba winne są wzdęcia. Przez nie mam też uczucie pełnego brzucha.

A co tam u Ciebie Kaarolaa?

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj po wizycie i Kropus rosnie...moze nie jest jakims olbrzymem, ale 2,15 cm tez jest ok :) serduszko bije i jest dobrze :)

u mnie nie ma dalej objawow i juz nie bedzie tak mi sie wydaje...chyba kazda chciałaby przechodzic ciaze jak ja :) teraz kolejna wizyte mam 9 czerwca...

Malenq, Martaaa, M4DZI4, GabiKOR lubią tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę :)
    Oby i u mnie były pozytywne wieści... 26 maja.

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napewno beda :) ja teraz wierze, ze moja ciaza bedzie szczesliwa juz do konca :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej:)
    Marta będą, będą...trzymamy za to kciuki:)

Kaarolaa nie ma innej opcji słońce:) tylko szczęście:)

Martaaa, kaarolaa lubią tę wiadomość

• Mua Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przywitam się tutaj :) dzień dobry ;)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mua:-)
    jak się czujesz?

Mua lubi tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej Mua :)

Mua lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa kłucie w podbrzuszu to normalne, mój gin gdy byłam u niego po pełnych 6 tygodniach powiedział, że mogę czuć kłucie z lewej strony i nie mam się przejmować to wynik działania cialka żółtego, a swoją drogą wieczorem jestem wydęta ;/
    karola często masz wizyty, w ogóle mam wrażenie dziewczyny, że często macie okazje oglądać swoje kropki :), ja dopiero widziałam 1 raz, ech a 2 dopiero 30.05

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja byłam 2 razy. Teraz wizytę mam zaplanowaną dopiero na 17 czerwca ale z racji tej odwartstwiającej się kosmówki zapisałam się tez na 26 maja żeby sprawdzić co i jak.

Najważniejsze że widziałaś raz i wszystko dobrze :)
    Ja jestem prawie cały czas wzdęta... Brzuch mam dość spory a wciągnąć nie ma szans.

relgh371rphwpz6l.png
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ