X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • karolina93 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to od 12 tygodnia jest małe ryzyko poronienia tak kaarolaa? A ile razy poroniłaś?

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3os65g0v5qrc04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nad suwaczkiem, 2 razy poroniłam a starałam sie 3 lata i to jest tak wywalczona ciaza, okupiona bolem i lekami i jesli ja strace to sie chyba załamie...

• karolina93 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem co czujesz kaarolaa. Ja w tamtym roku w listopadzie miałam ciąże pozamaciczna. Tyle się najeździłam do tych szpitali. I pod koniec grudnia 2013 mi powiedzieli ze poroniłam. I nie mogłam dojść do siebie.

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3os65g0v5qrc04.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa, głowa do góry. Nie stresuj kropka :) Jak na razie wszystko jest w porządku, prawda? Trzymam za Ciebie kciuki.

Nie wiem, czy to przez tę pogodę, czy to hormony, ale strasznie mi dziś smutno. Na dokładkę mam mdłości i ból głowy, ech... Czy któraś jeszcze czuje się tak parszywie, jak ja?

kaarolaa lubi tę wiadomość

fgplku1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedzie dobrze, musi byc...teraz maluch jest silny, widziałam juz serduszko, słyszałam je i jestem pełna nadzieji :)

jedynka moja ciaza jest super, zero mdłosci, zero wymiotow, samopoczucie super, własnie o takiej marzyłam :)

• jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę :) Moja też taka była... gdzieś tak do początku 7 tygodnia.

fgplku1.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ode mnie newsy!

Maluszek ma 14,4mm czyli wychodzi na 7 tygodni + 5 dni. Serduszko 148 :) Niestety mam też odwarstwienie kosmówki 7x7mm... I tyle newsów.
    Dalej luteina, dbać o siebie.

Następna wizyta 17 czerwca już na badaniach tych przezierności karkowej czy jak to się tam zwie.

Mam nadzieję, że to odwarstwienie przejdzie...

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaa to teraz odpoczywaj bo z kosmowka nie ma zartow...ja przez to w szpitalu wyladowałam...tez miałam około 7 mm...ale po 2 tyg juz wszystko ładnie sie przykleiło i nie było widac odwarstwiania...

ładna wielkosc maluszka :) gratuluje

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki... Powiedziała mi gin tylko, żeby się lekko oszczędzać.

relgh371rphwpz6l.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, moje gorsze samopoczucie chyba mija :) najgorszy był 6,7,8 tydzień - mdłości, ale bez wymiotów, złe samopoczucie, problem ze spanie, zmęczenie, osłabienie, zawroty głowy, fatalny wygląd, w połowie 9 tygodnia było już "o niebo" lepiej - czasem mdłości, zmęczenie już mniejsze, lepiej się czuję i chyba nawet ciut lepiej wyglądam, apetyt chyba powraca, chodź nadal mięso jest na ostatnim miejscu, strasznie wybredna się zrobiłam, nie wiem co chce zjeść, a i zaczęłam jeść rano śniadania jest o wiele lepiej wtedy.. a co 10 tydzień przyniesie zobaczymy, nastawiam się zaczynam wchodzić w dobry czas ciąży :) i energia powróci :)

M4DZI4, kaarolaa, Malenq lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna to cudnie że już Ci lepiej.

Ja sporo leżę, żyję jak na zwolnionym filmie ale coś tam robię (obiady, pranie, trochę w firmie telefony odbieram itp).
    Na następny poniedziałek umówiłam się do zupełnie innej przychodni i polecanego gin. Zobaczę co się dowiem od innego lekarza - jednak co lekarz to inna opinia. A będę spokojniejsza :)

Jak narazie na szczęście krwawień ani nic nie mam ale boję się... Mam takie kłucia w podbrzuszu co też mnie martwi ale to chyba winne są wzdęcia. Przez nie mam też uczucie pełnego brzucha.

A co tam u Ciebie Kaarolaa?

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj po wizycie i Kropus rosnie...moze nie jest jakims olbrzymem, ale 2,15 cm tez jest ok :) serduszko bije i jest dobrze :)

u mnie nie ma dalej objawow i juz nie bedzie tak mi sie wydaje...chyba kazda chciałaby przechodzic ciaze jak ja :) teraz kolejna wizyte mam 9 czerwca...

Malenq, Martaaa, M4DZI4, GabiKOR lubią tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę :)
    Oby i u mnie były pozytywne wieści... 26 maja.

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napewno beda :) ja teraz wierze, ze moja ciaza bedzie szczesliwa juz do konca :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej:)
    Marta będą, będą...trzymamy za to kciuki:)

Kaarolaa nie ma innej opcji słońce:) tylko szczęście:)

Martaaa, kaarolaa lubią tę wiadomość

• Mua Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przywitam się tutaj :) dzień dobry ;)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mua:-)
    jak się czujesz?

Mua lubi tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej Mua :)

Mua lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa kłucie w podbrzuszu to normalne, mój gin gdy byłam u niego po pełnych 6 tygodniach powiedział, że mogę czuć kłucie z lewej strony i nie mam się przejmować to wynik działania cialka żółtego, a swoją drogą wieczorem jestem wydęta ;/
    karola często masz wizyty, w ogóle mam wrażenie dziewczyny, że często macie okazje oglądać swoje kropki :), ja dopiero widziałam 1 raz, ech a 2 dopiero 30.05

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja byłam 2 razy. Teraz wizytę mam zaplanowaną dopiero na 17 czerwca ale z racji tej odwartstwiającej się kosmówki zapisałam się tez na 26 maja żeby sprawdzić co i jak.

Najważniejsze że widziałaś raz i wszystko dobrze :)
    Ja jestem prawie cały czas wzdęta... Brzuch mam dość spory a wciągnąć nie ma szans.

relgh371rphwpz6l.png
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ