I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
bella84 wrote:Dziewczyny mam takie pytanie bo coraz bardziej mnie to zastanawia, od tygodnia mam mdlosci ale do w zoraj byly bez wymiotow, rano biore euthyrox i duphaston 2 tab, i dzis sie niefortunnie zdarzylo ze po niecalej godzinie zwymiotowalam, czy tabletki sie zdarzyly wchlonac ? Wiecie cos na ten temat czy lepiej mam pozawracac gitare mojemu ginkowi?
-
Tak, na razie wszystko w porządku, mam nadzieję, że juz tak zostanie:-)
w niedziele trochę zdenerwowałam się i mnie brzuch bolał, ale już minęło i mam nadzieję, że nie będzie żadnych skutkow ubocznych. Skończony 2 miesiąc więc oby najgorsze było za nami. -
Patrycja20 wrote:Hej dziewczyny . Mam pytanie czy każda z Was miała-ma, "częstomocz" bo ostatnio zaczęłam się tym martwić ponieważ ja tego nie mam ... ;/
Za to w nocy wstaję nawet 3 razy a wcześniej zazwyczaj 1 raz
Każdy ma inaczejAniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014 -
Podtrzymuję passę dobrych wieści!
Zarodek 2,5 mm, widziałam serduszko puls ponad 100
Nie do opisania emocje! Jestem przeszczęśliwa, oby teraz było tylko lepiej.
Czekolada super że u Ciebie też dobrze Zleci nam szybko ten pierwszy trymestragnb6, czekolada lubią tę wiadomość
-
Czy jak odstawie duphaston (bo właśnie mi się kończy) a nie mam recepty na następne opakowania są jakieś skutki uboczne? Boję się że jak nie bede go brała to coś się stanie. w sumie to dostałam go na wchłonięcie torbiela ale wiem, że również podtrzymuje ciąże. Czy w 8tygodniu zarodek jest już dobrze zagnieźdzony? A może ma ktoś do odsprzedania?
W sumie jakby miala coś się stać to chyba leki też nie pomogą -
Czekolada, termin na 23.02.2014 Ale narazie z dystansem jeszcze do wszystkiego podchodzę..
A co do duphastonu - moim zdaniem 8 tydzień to stanowczo za wcześnie na odstawienie. Rozmawiałam wczoraj z koleżanką, która jest w 21 tygodniu i mówiła, że dopiero 4 dni temu skończyła brać. Leć do jakiegokolwiek lekarza i powiedz jaka jest sytuacja.. -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, dołącza, do was jako zupełna świeżonka - początek 5 tygodnia.
Na początek podzielcie się doświadczeniem - czy kłucie i rozpieranie w dole brzucha oznacza, że Fasolek się zagnieżdża, czy powinnam się niepokoić? Zwłaszcza wieczorem mi to dokucza i jak się zdenerwuję.Caramel lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To i ja również dołączę się do wątku jestem obecnie w 8 tc, w zeszły piątek byłam na pierwszym usg jak usłyszałam bicie serduszka to aż mi łzy poleciały moja mała myszka ma jak na razzie 1,5 cm. W czwartek idę robić szereg badań. Strasznie się stresuję i boję że może wyjść z nich coś złego. Wiem jestem głupia ale zawsze byłam taka panikarą będę tu zaglądać
-
Dziewczyny a mam jeszcze takie dość nietypowe pytanie- nie dotyczy witamin ale leków: czy znacie jakis lek na chorobę lokomocyjną, który mogą zażywać kobiety w ciąży. W jednej aptece pytałam i Pani powiedziała ze wszystkie na bazie imbiru(np. Lokomotiv), mówiła ze nawet lekarze przepisują je kobietom w ciąży które mają mdłości. Natomiast w drugiej aptece pan z opakowania tegoż Lokomotivu przeczytał że nie zaleca się stosowania w ciąży. A moze Wy posiadacie jakąś wiedzę na ten temat?Bliźniaki są z nami :*