I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
czekolada wrote:Izzy, byłaś u lekarza?? Co u Ciebie??
Cześć Byłam u lekarza we wtorek, widział pęcherzyk 2,5 mm. Mały ale adekwatny do wieku ciąży. Nie mam plamień, brzuch boli dużo mniej. Biorę duphaston i myślę pozytywnie Kolejna wizyta 24-go. Czuję, że będzie dobrze.
A jak u Ciebie? Wszystko dobrze? -
Witam wszystkie przyszłe mamusie
mam do Was pytanie. Jestem w 8t1dz ciąży. Od 5 do 7,5 tygodnia miałam okropne nudności. Od paru dni nudności prawie ustały, zdarza się że jeszcze rano gdy wstaje czuje się źle. Piersi i podbrzusze bolą cały czas tak samo, jestem senna, temperatura się utrzymuje na dobrym poziomie.
Chodzi o to...czy to, iż nudności ustają może oznaczać coś złego? Staram się myśleć pozytywnie bo w grudniu 2013 poroniłam i teraz bardzo o siebie dbam i dmucham i chucham na maleństwo...
Będę bardzo wdzięczna za rady.
pozdrawiam! -
roxana90_1990 wrote:Witam wszystkie przyszłe mamusie
mam do Was pytanie. Jestem w 8t1dz ciąży. Od 5 do 7,5 tygodnia miałam okropne nudności. Od paru dni nudności prawie ustały, zdarza się że jeszcze rano gdy wstaje czuje się źle. Piersi i podbrzusze bolą cały czas tak samo, jestem senna, temperatura się utrzymuje na dobrym poziomie.
Chodzi o to...czy to, iż nudności ustają może oznaczać coś złego? Staram się myśleć pozytywnie bo w grudniu 2013 poroniłam i teraz bardzo o siebie dbam i dmucham i chucham na maleństwo...
pozdrawiam!
Kochana ja od pierwszego testu codziennie sprawdzałam czy piersi bolą itd. Ale czy to ma sens? Przecież co ma byc to będzie, dbamy o siebie jak najlepiej możemy i nic więcej nie możemy zrobić. A o ileż bardziej naszemu maleństwu będzie służyć spokój niż nerwy. Także spokojnie i bez nerwów. Mdłości raz są a raz ich nie ma, nie panikuj Póki nie krwawisz, nie masz silnych bóli to uspokój się i ciesz ciąząroxana90_1990, agnb6 lubią tę wiadomość
-
roxana90_1990 wrote:Witam wszystkie przyszłe mamusie
pozdrawiam!
Nie martw się, na pewno wszystko jest w porządku.
Z tymi objawami to tak jest dziwnie, u każdego inaczej. Ja zaczęłam mieć mdłości w 7 tyg i miałam z tydzień a potem na 3-4 dni mi przeszły i tez się bałam, czy to dobrze, czy nie. Tym bardziej, ze ja też miałam już 2 poronienia...
Potem mdłości mi wróciły i jednego dnia są częstsze a innego rzadsze. Byłam dopiero co na usg i wszystko jest w porządku (no oprócz odklejającej się kosmówki, ale to inna bajka).
Poza tym ja np mam mdłości tylko po południu i wieczorem, a nie rano, jak większość dziewczyn
Ja za to martwię się, bo od wczoraj mam kłucie po lewej stronie, coś podobnego jakby jajnik na owulację, co oczywiscie nie może być prawdą. Tez się boję i sprawdzam co chwilę w łazience, czy wszystko w porządku...
Ehhh....
Zawsze jest coś, co nas martwi...
Izzy lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014 -
Cześć dziewczyny!
Jestem w 5tc, w zeszłym roku poroniłam (pusty pęcherzyk płodowy,a tydzień temu ujrzałam dwie piękne kreseczki:) do ginekologa myślę zaczekam jeszcze z dwa tygodnie,ale nie pokoi mnie ból podbrzusza,to normalne? Piersi mnie bolą,apetyt mam tylko o ten brzuchal sie martwię.. buziaki -
Dżulietta wrote:Cześć dziewczyny!
Jestem w 5tc, w zeszłym roku poroniłam (pusty pęcherzyk płodowy,a tydzień temu ujrzałam dwie piękne kreseczki:) do ginekologa myślę zaczekam jeszcze z dwa tygodnie,ale nie pokoi mnie ból podbrzusza,to normalne? Piersi mnie bolą,apetyt mam tylko o ten brzuchal sie martwię.. buziaki
Moim zdaniem jeśli masz być spokojniejsza to idź wcześniej do lekarza -
Dżulietta wrote:Cześć dziewczyny!
Jestem w 5tc, w zeszłym roku poroniłam (pusty pęcherzyk płodowy,a tydzień temu ujrzałam dwie piękne kreseczki:) do ginekologa myślę zaczekam jeszcze z dwa tygodnie,ale nie pokoi mnie ból podbrzusza,to normalne? Piersi mnie bolą,apetyt mam tylko o ten brzuchal sie martwię.. buziaki
Na początku to prawie zawsze boli brzuch. Mnie bolał jak na miesiączkę, potem trochę przeszło, potem znowu bolało. Jeśli chcesz być spokojniejsza, to idź d lekarza, ale pewnie będzie widać tylko pęcherzyk na razie, bo jest wcześnie.Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
mandragora wrote:agnb6 patrze na twój podpis...masz aniołka z tego samego dnia co ja tylko mój troszkę starszy, bo z 39 tc
mandragora... rzeczywiscie.. ale Twój Aniołek już prawie był na świecie, Boże, nie potrafię sobie wyobrazić, jaki to ból...(((
Pewnie teraz znowu się boisz, ja umieram ze strachu każdego dnia i wiem, ze wszystko może się wydarzyć. Chciałabym już być w dniu porodu, gdy maleństwo jest całe i zdrowe na świecie...
Trzymam kciuki za Ciebie i Twojego Kropka, żeby tym razem wszystko poszło dobrze do samego końca!!!Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Witajcie ja dzisiaj właśnie wróciłam od lekarza i fruwam, ale tak tylko przez tydzien mam bo pozniej znowu sie boje i mam mega doła, mandragora popieram Cie chce zasnac.
Poza tym to moja,trzecia ciaza pierwsza zak.w 6 tyg.aniołkiem druga synek ur.w 23 tyg. urodzony i zmarly
w tym samym dniu skrajne wczesniactwo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 21:03
-
mandragora wrote:Ja bym najchętniej zasnęła i obudziła się za 7 miesięcy z dzieckiem na rękach
No ja tez najbardziej tak bym chciała!Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014