X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy, byłaś u lekarza?? Co u Ciebie??

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada wrote:
    Izzy, byłaś u lekarza?? Co u Ciebie??

Cześć :) Byłam u lekarza we wtorek, widział pęcherzyk 2,5 mm. Mały ale adekwatny do wieku ciąży. Nie mam plamień, brzuch boli dużo mniej. Biorę duphaston i myślę pozytywnie :) Kolejna wizyta 24-go. Czuję, że będzie dobrze. :)
    A jak u Ciebie? Wszystko dobrze?

• roxana90_1990 Debiutantka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamusie :)
    mam do Was pytanie. Jestem w 8t1dz ciąży. Od 5 do 7,5 tygodnia miałam okropne nudności. Od paru dni nudności prawie ustały, zdarza się że jeszcze rano gdy wstaje czuje się źle. Piersi i podbrzusze bolą cały czas tak samo, jestem senna, temperatura się utrzymuje na dobrym poziomie.
    Chodzi o to...czy to, iż nudności ustają może oznaczać coś złego? Staram się myśleć pozytywnie bo w grudniu 2013 poroniłam i teraz bardzo o siebie dbam i dmucham i chucham na maleństwo...

Będę bardzo wdzięczna za rady.

pozdrawiam! :)

• Izzy Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxana90_1990 wrote:
    mam do Was pytanie. Jestem w 8t1dz ciąży. Od 5 do 7,5 tygodnia miałam okropne nudności. Od paru dni nudności prawie ustały, zdarza się że jeszcze rano gdy wstaje czuje się źle. Piersi i podbrzusze bolą cały czas tak samo, jestem senna, temperatura się utrzymuje na dobrym poziomie.
    Chodzi o to...czy to, iż nudności ustają może oznaczać coś złego? Staram się myśleć pozytywnie bo w grudniu 2013 poroniłam i teraz bardzo o siebie dbam i dmucham i chucham na maleństwo...

Kochana ja od pierwszego testu codziennie sprawdzałam czy piersi bolą itd. Ale czy to ma sens? Przecież co ma byc to będzie, dbamy o siebie jak najlepiej możemy i nic więcej nie możemy zrobić. A o ileż bardziej naszemu maleństwu będzie służyć spokój niż nerwy. :) Także spokojnie i bez nerwów. Mdłości raz są a raz ich nie ma, nie panikuj :) Póki nie krwawisz, nie masz silnych bóli to uspokój się i ciesz ciązą :)

roxana90_1990, agnb6 lubią tę wiadomość

• agnb6 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxana90_1990 wrote:

Nie martw się, na pewno wszystko jest w porządku.
    Z tymi objawami to tak jest dziwnie, u każdego inaczej. Ja zaczęłam mieć mdłości w 7 tyg i miałam z tydzień a potem na 3-4 dni mi przeszły i tez się bałam, czy to dobrze, czy nie. Tym bardziej, ze ja też miałam już 2 poronienia...
    Potem mdłości mi wróciły i jednego dnia są częstsze a innego rzadsze. Byłam dopiero co na usg i wszystko jest w porządku (no oprócz odklejającej się kosmówki, ale to inna bajka).
    Poza tym ja np mam mdłości tylko po południu i wieczorem, a nie rano, jak większość dziewczyn :)

Ja za to martwię się, bo od wczoraj mam kłucie po lewej stronie, coś podobnego jakby jajnik na owulację, co oczywiscie nie może być prawdą. Tez się boję i sprawdzam co chwilę w łazience, czy wszystko w porządku...
    Ehhh....
    Zawsze jest coś, co nas martwi...

Izzy lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • Dżulietta Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jestem w 5tc, w zeszłym roku poroniłam (pusty pęcherzyk płodowy,a tydzień temu ujrzałam dwie piękne kreseczki:) do ginekologa myślę zaczekam jeszcze z dwa tygodnie,ale nie pokoi mnie ból podbrzusza,to normalne? Piersi mnie bolą,apetyt mam tylko o ten brzuchal sie martwię.. buziaki

w4sqyx8d2a8oz6oa.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulietta wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Jestem w 5tc, w zeszłym roku poroniłam (pusty pęcherzyk płodowy,a tydzień temu ujrzałam dwie piękne kreseczki:) do ginekologa myślę zaczekam jeszcze z dwa tygodnie,ale nie pokoi mnie ból podbrzusza,to normalne? Piersi mnie bolą,apetyt mam tylko o ten brzuchal sie martwię.. buziaki

Moim zdaniem jeśli masz być spokojniejsza to idź wcześniej do lekarza <3 :)

• agnb6 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulietta wrote:
    Cześć dziewczyny!

Na początku to prawie zawsze boli brzuch. Mnie bolał jak na miesiączkę, potem trochę przeszło, potem znowu bolało. Jeśli chcesz być spokojniejsza, to idź d lekarza, ale pewnie będzie widać tylko pęcherzyk na razie, bo jest wcześnie.

• mandragora Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnb6 patrze na twój podpis...masz aniołka z tego samego dnia co ja :( tylko mój troszkę starszy, bo z 39 tc :(

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    agnb6 patrze na twój podpis...masz aniołka z tego samego dnia co ja :( tylko mój troszkę starszy, bo z 39 tc :(

mandragora... rzeczywiscie.. :( ale Twój Aniołek już prawie był na świecie, Boże, nie potrafię sobie wyobrazić, jaki to ból...:((((

Pewnie teraz znowu się boisz, ja umieram ze strachu każdego dnia i wiem, ze wszystko może się wydarzyć. Chciałabym już być w dniu porodu, gdy maleństwo jest całe i zdrowe na świecie... :(
    Trzymam kciuki za Ciebie i Twojego Kropka, żeby tym razem wszystko poszło dobrze do samego końca!!!

• mandragora Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym najchętniej zasnęła i obudziła się za 7 miesięcy z dzieckiem na rękach :(

agnb6 lubi tę wiadomość

• Izzy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Ja bym najchętniej zasnęła i obudziła się za 7 miesięcy z dzieckiem na rękach :(

O boże, też bym tak chciała.. Do cierpliwych nie należę i każdy dzień czekania to straszna męka dla mnie.

• czekolada Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzidzia ma 1,5cm, wg usg 7tydzień 1dzień :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada wrote:
    Moja dzidzia ma 1,5cm, wg usg 7tydzień 1dzień :-)
    Czekolada bardzo się cieszę! <3 Mam nadzieję, że w przyszły wtorek Ty będziesz cieszyć się ze mną ;D

czekolada lubi tę wiadomość

• BasiaPelasia Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wieści ja czekam jeszcze do piątku . dzisiaj odebrałam wyniki bety i jest 13576. Jest dobrze:)

czekolada lubi tę wiadomość

BasiaPelasia
  • polaola Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja dzisiaj właśnie wróciłam od lekarza i fruwam, ale tak tylko przez tydzien mam bo pozniej znowu sie boje i mam mega doła, mandragora popieram Cie chce zasnac.
    Poza tym to moja,trzecia ciaza pierwsza zak.w 6 tyg.aniołkiem druga synek ur.w 23 tyg. urodzony i zmarly
    w tym samym dniu skrajne wczesniactwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 21:03

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyba zaraz zemdleje ze strachu. O 9.00 mam wizytę i pierwsze usg... nie śpię juz od 4. Żeby tylko wszystko było dobrze...

Izzy lubi tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora trzymam kciuki mnie adrenalina trzyma od wczorajszej wizyty.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 mm człowieka ;)

agnb6, szpilka, Izzy, czekolada lubią tę wiadomość

• agnb6 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:

No ja tez najbardziej tak bym chciała! :)

‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ