I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki mam dylemat, za tydzien lecimy na 4 tyg do Polski i właśnie przeczytałam,że nie wskazane jest latać do 3-miesiąca wrr i co tu teraz zrobic jak wakacje zaplanowane i bilet kupiony.
-
nick nieaktualnymaja35 ja na początku lipca też lecę, ale na wakacje i lekarz powiedział mi, że jak nie plamię, nic szczególnego się nie dzieje, to nie ma przeciwwskazań..
czasami kobiety na Twoim etapie ciąży (4tydz.) nawet nie wiedzą że są w ciąży i latają....
chyba, że masz problemy jakieś....Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 07:41
-
Malenq wrote:maja35 ja na początku lipca też lecę, ale na wakacje i lekarz powiedział mi, że jak nie plamię, nic szczególnego się nie dzieje, to nie ma przeciwwskazań..
czasami kobiety na Twoim etapie ciąży (4tydz.) nawet nie wiedzą że są w ciąży i latają....
chyba, że masz problemy jakieś....
Na szczęście nie mam żadnych dolegliwości i nie plamie więc chyba wszystko jest ok. Naczytałam się tyle opini,że juz sama nie wiem a myślałam,że to tylko pod koniec ciąży nie można latać. -
nick nieaktualnymaja35 wrote:Na szczęście nie mam żadnych dolegliwości i nie plamie więc chyba wszystko jest ok. Naczytałam się tyle opini,że juz sama nie wiem a myślałam,że to tylko pod koniec ciąży nie można latać.
a jak lecisz góra 2h to pstryk i będziesz na miejscu...niewskazane jest powyżej 10h (do USA itp.)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 10:08
-
maja35 wrote:Dziewczynki mam dylemat, za tydzien lecimy na 4 tyg do Polski i właśnie przeczytałam,że nie wskazane jest latać do 3-miesiąca wrr i co tu teraz zrobic jak wakacje zaplanowane i bilet kupiony.
Ja tez właśnie czytałam, że nie są wskazane w pierwszym i trzecim trymestrze długie podróże. Ale to zależy od kobiety i samopoczucia, ewentualnych komplikacji itp. Najlepiej zapytaj Twojego lekarza, to będziesz spokojnaAniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014 -
Moja bratowa była dzisiaj u Ginekologa,bo też jest w ciązy i on prowadził 2 moje pierwsze ciąze i sie go zapytała czy moge leciec i on nie widzi przeciwskazań jesli dobrze sie czuje,nie plamie itd. Troszkę mi ulzyło ale jeszcze lekki stresik mnie trzyma,bo nie chciałabym drugi raz stracic maleństwa.Mam tez nadzieje,ze przez ten tydzien moje samopoczucie sie nie zmieni i będzie ok.
-
Ja biorę Femibion Natal Classic- w 1 tabletce jest wszystko co potrzeba: kwas foliowy, żelazo i witaminy.
Tygrysek lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014 -
Patrycja20 wrote:Hej dziewczyny . Mam pytanie czy każda z Was miała-ma, "częstomocz" bo ostatnio zaczęłam się tym martwić ponieważ ja tego nie mam ... ;/
Ja latam często do Wc ale moja bratowa która jest w 7 tyg mówi,ze ona tego nie ma.Każdy organizm jest inny.Ja np.nie mam mdłości a bratowa umiera codziennie,bo ciągle zwraca. -
Witam,
mam pytanie...dzisiaj robiłam pierwsze wyniki moczu w ciąży (9t3dz). Mam bardzo wysoki poziom leukocytów w moczu...ponad 200...
wizytę u lekarza mam w środę ale bardzo się martwię...czy może to zaszkodzić mojemu maleństwu? raz już poroniłam i nie chce przechodzić przez to po raz drugi
z góry dzięki za jakieś porady i odpowiedzi...
pozdrawiam ciepło!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 21:30
-
Dziewczyny mam takie pytanie bo coraz bardziej mnie to zastanawia, od tygodnia mam mdlosci ale do w zoraj byly bez wymiotow, rano biore euthyrox i duphaston 2 tab, i dzis sie niefortunnie zdarzylo ze po niecalej godzinie zwymiotowalam, czy tabletki sie zdarzyly wchlonac ? Wiecie cos na ten temat czy lepiej mam pozawracac gitare mojemu ginkowi?