I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
pasia27 wrote:olus22 wrote:WITAM WAS JA SIE WCZORAJ DOWIEDZIAŁAM ZE JESTEM W CIĄZY ZROBIŁAM JEDEN TEST PASKOWY WYSZŁA JEDNA KRESKA MOCNA A ZA NIA DRUGA JASNIEJSZA NIE MOGŁAM UWIERZYC WIEC POJECHAŁAM PO DWA PŁYTKOWE Z INNYCH FIRM I DALEJ TO SAMO CZYLI TO NIE BYŁA POMYŁKA UDAŁO SIE JESTEM SZCZESLIWA I WAM OCZYWISCIE TEZ GRATULUJE
no tuper olus.gratulaje
DZIEKUJE -
Oluś gratuluję zafasolkoania i witam w naszym gronie!!!
Ulala gratuluję podwójnego zafasolkowania!!! świetnie, że będziesz miała bliźniaki!!! Mój mąż zawsze o bliźniakach marzył...
Ja oprócz kwasu foliowego biorę euthyrox N25 na tarczycę, bromergon na gruczolaka przysadki mózgowej (ale powoli z niego "schodzę", jodid 200 przepisany przez endokrynolog i magnezin...zaczełam też brać olej z wątroby dorsza na samym początku, ale wyczytałam gdzieś że nie powinno się brać tranu w 1 trymestrze...mój ginekolog to potwierdził, mówiąc że nie potrzebujemy teraz za dużo witaminy A...
Co do mdłości to rzeczywiście mi też pomagał imbir w herbatce, przypomniałyście mi że muszę się zaopatrzeć w niego...bo dodawałam go do herbatki będąc u mamusi...miałam sobie kupić ale zapomniałam...jutro czekają mnie zakupy...
olus22, Ulala lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a od kiedy Wam zaczęły się mdłości? Wiem, że u mnie jeszcze za wcześnie więc korzystam jak mogę apetyt mi dopisuje a że jestem chuda jak patyk dodatkowe kilogramy są u mnie mile widziane
Boję się trochę tych mdłości, bo muszę dojeżdżać pół godziny do pracy samochodem a to chyba nie jest miło jechać i myśleć, ze zaraz można zwymiotować Ech, ja chyba nigdy nie przestanę się martwić na zapas -
olus22 wrote:WITAM WAS JA SIE WCZORAJ DOWIEDZIAŁAM ZE JESTEM W CIĄZY ZROBIŁAM JEDEN TEST PASKOWY WYSZŁA JEDNA KRESKA MOCNA A ZA NIA DRUGA JASNIEJSZA NIE MOGŁAM UWIERZYC WIEC POJECHAŁAM PO DWA PŁYTKOWE Z INNYCH FIRM I DALEJ TO SAMO CZYLI TO NIE BYŁA POMYŁKA UDAŁO SIE JESTEM SZCZESLIWA I WAM OCZYWISCIE TEZ GRATULUJE
i ja serdecznie gratuluje życzę spokonej ciąży i szczęśliwego rozwiązania
Oczywiście reszcie Dziewczyn również gratulujeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2013, 19:42
olus22 lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
przesunelam wizyte u gina na dzis i jest Serduszko ) uczucie niesamowite )))
Kropka, anilorak, yennefer, Izabela, Rucia, xcarolinex, rubi67, alexis, iśka, pasia27, Ulala, jatoja25, Suzy Lee lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
darijka wrote:anetta28 wrote:te mdłości me wykończą dzisiaj cały dzień pomocy !!!
anetta nie jesteś sama ja już też nie mam na nie siły dzisiaj również cały dzień mnie mdli.
gin mi powiedział, że można brać lokomotiv 3 razy po jednej tabletce dziennie on jest na bazie imbiru, chyba sobie jutro zakupię bo powoli nie daje rady i odliczam dni do końca pierwszego trymestru może sie coś zmieni
darijka ja też odliczam dni do końca pierwszego trymestru ale mam nadzieje ze w drugim nabiorę sił i moja energia wrócialexis lubi tę wiadomość
-
Lilka fajnie, ze juz widzialas serduszko:) teraz bedziesz spokojniejsza.
Gratuluje nowym dziewczynom:)
U mnie jest masakra, mam 38 st goraczki, lecze sie od niedzieli miodem manuka, rutinoscorbinem, tantum verde i witaminkami:( bylam wczoraj u lekarki, ktora powiedzialam, ze wszystko jest ok, tzn mam infekcje wirusowa i musze sie przemeczyc. Dala mi jakis syrop dla dzieci. Dzis natomiast bardzo mi sie pogorszylo:( zadzwonilam do mojego gina, ktory powiedzial, ze przy temp 38 juz dawno powinnam brac antybiotyk i koniecznie mam jutro zrobic usg, zeby sprawdzic czy z dzieckiem jest wszystko ok. Straszńie plakalam, bo okropnie mnie nastraszyl. Potem natomiast oddzwonila moja lekarka, ktora powiedziala, ze stan podgoraczkowy zaczyna sie od 38.2st i do tego czasu nie mam ńiczego brac, nawet paracetamolu. Mowila, ze organizm walczy z wirusem itd, tylko, ze ja jestem juz fizycznie i psychocznie wykonczona:( sama nie wiem co mam zrobic... -
Wow, ile się dzieje w ostatnich dniach
Przez chwilę tu nie zaglądałam i proszę jakie piękne wieści
Gratulacje dla nowych zafasolkowanych
Ulala bliźniaki! Cudownie Gratulacje!
pozdrawiam wszystkie i życzę udanego weekendu!
ja mam nadzieję w końcu się porządnie wyspaćUlala lubi tę wiadomość
-
Stokrotko moj tesc jest lekarzem pediatra i on mi mowil zeby paracetamol brac w wypadku wysokich temperatur tylko i ze na wirysy nie bierze sie antybiotykow.nic sie nie martw ja tez bylam mocno przeziebiona i to prawie 2 tygodnie mysl pozytywnie.zapytaj o locabiotal to odpowiednik bioparoxu i mozna go brac w ciazy.u mnie gin znalazl polipa mowi zeby sie nie martwic ale ze moze to powodowac krwawienie.chodze do lekarza regularnie i ten polip musial sie pojawic jakos teraz.https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
nick nieaktualny