X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • darijka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    Polecam korzeń imbiru na mdłości :) troszkę sobie wrzucić do herbatki i tak zaparzać. Można też żuć obrany kawałek, jeśli ktoś lubi, wąchanie też pomaga ;)

ja piłam herbatkę z imbirem i średnio mi pomogła :)

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • olus22 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    GRATULACJE olus22!

dZIEKUJE :)

f2w33e3kqvl8jpdo.png
    "Tros­ka o dziec­ko jest pier­wszym i pod­sta­wowym spraw­dzianem sto­sun­ku człowieka do człowieka."Pow­stań, ty,który już stra­ciłeś nadzieję"JAN P.II
  • olus22 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    olus22 wrote:
    WITAM WAS JA SIE WCZORAJ DOWIEDZIAŁAM ZE JESTEM W CIĄZY ZROBIŁAM JEDEN TEST PASKOWY WYSZŁA JEDNA KRESKA MOCNA A ZA NIA DRUGA JASNIEJSZA NIE MOGŁAM UWIERZYC WIEC POJECHAŁAM PO DWA PŁYTKOWE Z INNYCH FIRM I DALEJ TO SAMO CZYLI TO NIE BYŁA POMYŁKA UDAŁO SIE JESTEM SZCZESLIWA I WAM OCZYWISCIE TEZ GRATULUJE :)

no tuper olus.gratulaje

DZIEKUJE :)

f2w33e3kqvl8jpdo.png
    "Tros­ka o dziec­ko jest pier­wszym i pod­sta­wowym spraw­dzianem sto­sun­ku człowieka do człowieka."Pow­stań, ty,który już stra­ciłeś nadzieję"JAN P.II
  • alexis Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluś gratuluję zafasolkoania i witam w naszym gronie!!! :)
    Ulala gratuluję podwójnego zafasolkowania!!! :) świetnie, że będziesz miała bliźniaki!!! Mój mąż zawsze o bliźniakach marzył... :)
    Ja oprócz kwasu foliowego biorę euthyrox N25 na tarczycę, bromergon na gruczolaka przysadki mózgowej (ale powoli z niego "schodzę", jodid 200 przepisany przez endokrynolog i magnezin...zaczełam też brać olej z wątroby dorsza na samym początku, ale wyczytałam gdzieś że nie powinno się brać tranu w 1 trymestrze...mój ginekolog to potwierdził, mówiąc że nie potrzebujemy teraz za dużo witaminy A...
    Co do mdłości to rzeczywiście mi też pomagał imbir w herbatce, przypomniałyście mi że muszę się zaopatrzeć w niego...bo dodawałam go do herbatki będąc u mamusi...miałam sobie kupić ale zapomniałam...jutro czekają mnie zakupy... :)

olus22, Ulala lubią tę wiadomość

km5shdges7mhg8ze.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a od kiedy Wam zaczęły się mdłości? Wiem, że u mnie jeszcze za wcześnie więc korzystam jak mogę ;) apetyt mi dopisuje a że jestem chuda jak patyk dodatkowe kilogramy są u mnie mile widziane :)
    Boję się trochę tych mdłości, bo muszę dojeżdżać pół godziny do pracy samochodem a to chyba nie jest miło jechać i myśleć, ze zaraz można zwymiotować :( Ech, ja chyba nigdy nie przestanę się martwić na zapas ;)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 14:23

olus22 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    dziewczyny powiedzcie mi jak liczycie miesiące ciąży? po 4 tygodnie czy po 4,5 tygodnia?bo nie wiem czy jestem juz w 3 miesiacu czy jescze nie...:)

Ja licze zawsze 4tyg.ty jestes w 9tyg czyli zaczynasz 3miesiac.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje Olus22 ;)

olus22 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olus22 wrote:
    WITAM WAS JA SIE WCZORAJ DOWIEDZIAŁAM ZE JESTEM W CIĄZY ZROBIŁAM JEDEN TEST PASKOWY WYSZŁA JEDNA KRESKA MOCNA A ZA NIA DRUGA JASNIEJSZA NIE MOGŁAM UWIERZYC WIEC POJECHAŁAM PO DWA PŁYTKOWE Z INNYCH FIRM I DALEJ TO SAMO CZYLI TO NIE BYŁA POMYŁKA UDAŁO SIE JESTEM SZCZESLIWA I WAM OCZYWISCIE TEZ GRATULUJE :)

i ja serdecznie gratuluje życzę spokonej ciąży i szczęśliwego rozwiązania :)

Oczywiście reszcie Dziewczyn również gratuluje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2013, 19:42

olus22 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • olus22 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje pozdrawiam i nawzajem :)

f2w33e3kqvl8jpdo.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przesunelam wizyte u gina na dzis i jest Serduszko :)) uczucie niesamowite :))))

Kropka, anilorak, yennefer, Izabela, Rucia, xcarolinex, rubi67, alexis, iśka, pasia27, Ulala, jatoja25, Suzy Lee lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    anetta28 wrote:
    te mdłości me wykończą :( dzisiaj cały dzień pomocy !!!

anetta nie jesteś sama ja już też nie mam na nie siły dzisiaj również cały dzień mnie mdli.
    gin mi powiedział, że można brać lokomotiv 3 razy po jednej tabletce dziennie on jest na bazie imbiru, chyba sobie jutro zakupię bo powoli nie daje rady i odliczam dni do końca pierwszego trymestru może sie coś zmieni

darijka ja też odliczam dni do końca pierwszego trymestru :) ale mam nadzieje ze w drugim nabiorę sił i moja energia wróci :)

alexis lubi tę wiadomość

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
  • anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc babeczki :) miłego weekendu życzę no i oczywiście ciepłego :) Gdzie ta wiosna ?????????? !!!!!

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka fajnie, ze juz widzialas serduszko:) teraz bedziesz spokojniejsza.
    Gratuluje nowym dziewczynom:)

U mnie jest masakra, mam 38 st goraczki, lecze sie od niedzieli miodem manuka, rutinoscorbinem, tantum verde i witaminkami:( bylam wczoraj u lekarki, ktora powiedzialam, ze wszystko jest ok, tzn mam infekcje wirusowa i musze sie przemeczyc. Dala mi jakis syrop dla dzieci. Dzis natomiast bardzo mi sie pogorszylo:( zadzwonilam do mojego gina, ktory powiedzial, ze przy temp 38 juz dawno powinnam brac antybiotyk i koniecznie mam jutro zrobic usg, zeby sprawdzic czy z dzieckiem jest wszystko ok. Straszńie plakalam, bo okropnie mnie nastraszyl. Potem natomiast oddzwonila moja lekarka, ktora powiedziala, ze stan podgoraczkowy zaczyna sie od 38.2st i do tego czasu nie mam ńiczego brac, nawet paracetamolu. Mowila, ze organizm walczy z wirusem itd, tylko, ze ja jestem juz fizycznie i psychocznie wykonczona:( sama nie wiem co mam zrobic...

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli jutro rano w dalszym ciagu bede sie tak okropnie czula, to wysle meza po ten antybiotyk. Z dwojga zlego, chyba lepiej szybciej wyzdrowiec niz sie meczyc kolejny tydzien...

relgi09k52jutqx1.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ile się dzieje w ostatnich dniach :)
    Przez chwilę tu nie zaglądałam i proszę jakie piękne wieści :)
    Gratulacje dla nowych zafasolkowanych :)
    Ulala bliźniaki! Cudownie :) Gratulacje!
    pozdrawiam wszystkie i życzę udanego weekendu!
    ja mam nadzieję w końcu się porządnie wyspać :)

Ulala lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko moj tesc jest lekarzem pediatra i on mi mowil zeby paracetamol brac w wypadku wysokich temperatur tylko i ze na wirysy nie bierze sie antybiotykow.nic sie nie martw ja tez bylam mocno przeziebiona i to prawie 2 tygodnie mysl pozytywnie.zapytaj o locabiotal to odpowiednik bioparoxu i mozna go brac w ciazy.u mnie gin znalazl polipa :( mowi zeby sie nie martwic ale ze moze to powodowac krwawienie.chodze do lekarza regularnie i ten polip musial sie pojawic jakos teraz.

• Lilka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko ja w koncu poszlam do pl gp bo irlandka przepisala mi penicyline .kto jest Twoim Gp ??

• Lilka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisze czesto z telefonu i umykaja mi pewne informacje lub pisze mniej lub bardziej skladnie :)

Witamy Wszystkie Nowe Zaciazone :)) Gratuluje :)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Przyłączam się do zafasolkowanych :) w końcu!

she, alexis, iśka, Kropka, pasia27, Ulala, jatoja25, Izabela, yennefer lubią tę wiadomość

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ