I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
iśka wrote:pasia27 wrote:iśka wrote:chodzę prywatnie i płacę 170zł za wszystko (cytologia, usg,badanie gin,badanie piersi,usg piersi)
ale cytologie mialas raz tak??tak to reszta badan i 170zl na kazdej wizycie???
Tak cytolologię miałam na pierwszej wizycie i odrazu pobrała wymaz z pochwy na obecność bakterii beztlenowych jak dobrze pamiętam. Zawiozłam to do laboratorium i po paru dniach miałam wynik(60zł). Podobno te bakterie są niebezpieczne dla dzidziusia.
No tanio nie jest co miesiąc 170zł plus badania w laboratorium tez prywatnie...
no 170 zl to spooooro kasy plus platne badania. -
cześć Laseczki!!
mam do Was takie pytanko- w którym tygodniu ciąży u Was bylo juz widac bijące serduszko???Tak pytam,bo nie wiem na kiedy umówic się do ginki???Czy po skończonym 7 tyg. bedzie juz widać czy dopiero później? z synkeim byłam dokładnie w 8 tygodniu i 2 dniu ciąży- Wiek ciąży wg usg i wg Ostatniej miesiaczki był ten sam, czyli 8tyg. i 2 dni. -
pasia27 wrote:seneka wrote:hej dziewczyny mam do was pytanie ile otrzymałyście punktów w Detektorze oznak ciąży jak już si ędowiedziałyście że jesteście w ciąży?
hej z tego co pamietam do doszlam do ok.90 zanim zatestowalam za objawy bylo malo punktow wiecej za dni po spodziewanej @ tydzien po zatestowalam
ok dzięki -
ann2224 wrote:Tak sobie czytam wszystkie wpisy i cały czas zazdrościłam wam tak wczesnych wizyt na usg ale z drugiej strony cieszę sie ze nie musiałam sie martwic że maleństwo za małe że serduszka nie widac itd.ja moje pierwsze usg bede miała za tydzień 16 kwietnia bedzie to 12 tydzień i 3 dni:)mam nadzieje ze wszystko oki:)
Ann2224 fajnie, że się już doczekałaś Ja też mieszkam w UK i jeszcze trochę muszę poczekać Do tej pory nic nie miałam robione, żadnego badania krwi ani moczu. Czekam na list od położnej. -
kopciuszek126 wrote:cześć Laseczki!!
mam do Was takie pytanko- w którym tygodniu ciąży u Was bylo juz widac bijące serduszko???Tak pytam,bo nie wiem na kiedy umówic się do ginki???Czy po skończonym 7 tyg. bedzie juz widać czy dopiero później? z synkeim byłam dokładnie w 8 tygodniu i 2 dniu ciąży- Wiek ciąży wg usg i wg Ostatniej miesiaczki był ten sam, czyli 8tyg. i 2 dni.
Ja byłam na usg 6tyg i 4 dni i serduszko już biło. -
Pierwsze usg mialam w 5 tc jeszcze nic nie bylo widac ale gin mnie przerazila twierdzac ze ona czegos takiego w zyciu nie widziala i ze jest to pewnie ciaza pozamaciczna i nic z tego nie bedzie.przeplakalam caly dzien dziewczyny mnie tu pieknie wspieraly 2 usg mialam w pt 7 t 1 dzien ciazy bylo serduszko i zarodek wg gina i usg ciaza jest mlodsza o jakies 3 dni.wybralam innego lekarza bylam u niego 2 razy dopiero jest to facet i jestem zadowolona jak narazie.nie zdziera kasy i jest konkretny.jest to pierwszy facet gin w moim zyciu )https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Stokrotka nie bylam na czczo jakos mi to z glowy wylecialo zjadlam banana cholerka mam nadzieje ze to nie zaszkodzilo...w przychodni jest gp ona mi pobierala krew za wszystko zaplacilam 30 e .on przyjmuje obok museum wikingow .www.ginekolog.ie robert dybkowski jest tam kontakt do niego. W sb wyjezdza i nie bedzie go tydzien jak cos.https://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
nick nieaktualnykopciuszek126 wrote:cześć Laseczki!!
mam do Was takie pytanko- w którym tygodniu ciąży u Was bylo juz widac bijące serduszko???Tak pytam,bo nie wiem na kiedy umówic się do ginki???Czy po skończonym 7 tyg. bedzie juz widać czy dopiero później? z synkeim byłam dokładnie w 8 tygodniu i 2 dniu ciąży- Wiek ciąży wg usg i wg Ostatniej miesiaczki był ten sam, czyli 8tyg. i 2 dni.
ja poszłam według OM 8 tydzień, i niestety nie było serduszka, cały tydzień martwienia jeszcze dodatkowe wizyty u innego lekarza i ze niby się dzidzia nie rozwija, ostatnia wizyta po tygodniu i lekarz się zdziwił bo było serduszko i wszystko ok teraz. ale według USG to był dopiero 6 tydzień. -
hej dziewczyny
mam problem..dziś odebrałam wyniki moczu i wyszło że mam dość liczne bakterie w moczu...słyszałam że to groźne:(miałyscie to i czy sobie poradziłyście??idzie sie tego pozbyć?...dzwoniłam do ginekologa i przyspieszył mi wizyte z poniedziłk od razu na jutro...tak się boje o dzidzie...anilorak lubi tę wiadomość
-
Lilka chyba sie skusze na wizyte u tego lekarza. Czy on Ci przepisal skierowanie na te badania czy moge zadzwonic i umowic sie z tym gp bezposrednio?
Ja zaczynam troche zalowac, ze zapisalam sie do ahmeda. Niby wszystko jest ok, ale mam jakies obawy. No i ostatnio tak mnie nastraszyl, jak do niego zadzwonilam. Ta cala akcja z natychmiastowym robieniem usg, bomgoraczka 38 jest niebezpieczna dla dziecka itd... -
Stokrotka zadzwon do niego i sie umow na badania .gp jest tam caly czas ale wiem ze on tez pobiera krew takze spoko.ma konkretne podejscie pomimo ze jest moim zdaniem pozytywnie roztrzepany.ja tez mialam goraczke 38 i nikt nie panikowal.a bylam w kontakcie z tesciem lekarzem moim gin i lekarzem tutaj.moim zdaniem straszenie pacjentki jest najgorsze z mozliwych podejsc bovprzeciez mozna spokojnie wytlumaczyc.zresZta znasz moja historie nawet jesli nie bedziesz chciala go na swojego gina zawsze mozesz zrobic badania u niego.za usg i wizyte place 80 e.nie jest zle )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2013, 18:52
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
Mnie tez wyszly jakies bakterie w moczu ale lekarz powiedzial ze skoro nic mnie nie boli nie piecze i nie swedzi w pecherzu to moze byc ze zle pobralam..z tym sie zgadzam bo teraz.zawsze przed pobraniem podmywam sie czysta bierzaca woda i odsikuje pierwszy mocz a ten srodkowy do kubeczka i jest ok.dodam ze trzeba duuuzo pic zeby plukac pecherz z zanieczyszczen bakterii itp.
-
Ja nawet w gdy nie byłam w ciąży ,jak pobierałam mocz do badania występowały jakieś bakterie. Więc mimo podmycia , to może to że od nie ze środkowego moczu... Mimo że tak jak Pasia nie miałam żadnego swędzenia bólu itd. więc nie wiem z skąd takie bakterie.