I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzy Lee dzięki za informację. Wydaje mi się że z układem moczowym jest u mnie wszystko ok w szpitalu powiedział mi lekarz że krwawienie jest z macicy ale nie wie dlaczego gdyż z "płodem" jest wszystko ok. Gino ostatnio mnie badał zaglądał do środka i nie stwierdził żadnych nieprawidłowości więc polipa też raczej nie mam wiem że mam maleńkiego mięśniaka ale gino twierdzi że to nie z niego. W poniedziałek byłam u mojego gina ale nawet mnie nie badał przepisał duphaston i powiedział, że wierzy, że zobaczy mnie z maluchem jak opuszczam szpital bo wszystko jest ok a plamienia i krwawienia się po prostu zdarzają mam odpoczywać brać tabletki i się nie martwić. Także nastawiam się pozytywnie musi być dobrze. Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi.
-
rubi67 wrote:kopciuszek126 wrote:cześć Laseczki!!
mam do Was takie pytanko- w którym tygodniu ciąży u Was bylo juz widac bijące serduszko???Tak pytam,bo nie wiem na kiedy umówic się do ginki???Czy po skończonym 7 tyg. bedzie juz widać czy dopiero później? z synkeim byłam dokładnie w 8 tygodniu i 2 dniu ciąży- Wiek ciąży wg usg i wg Ostatniej miesiaczki był ten sam, czyli 8tyg. i 2 dni.
Kopciuszku, ja mam 1 wsze usg dopiero w piatek 12 kwietnia. Juz sie nie moge doczekac.Jak bylam 2 tyg temu u gina to nie chcial robic, powiedzial ze zdecydowanie za wczesnie.. Oby do piatku, tak sie martwie ze szok !!!!
kopciuszku witam i jeszcze raz Serdecznie Gratuluję Ja bijące serduszko widziałam na usg w 6t4d ciąży a usłyszałam w 10t ciąży coś przepięknego łzy same popłynęły. -
anetta28 wrote:o co dziewczyny myślicie o badaniach prenatalnych ? Mam 28 lat wykonać je ? w pierwszej ciązy nie robiłam takich badań tylko 3d i 4d ? kosztuja 400zł
aneta ja nie robilam zadnych takich specjalistycznych badan.tez mam 28lat.lekarz mi odradzil bo nie widzial na usg zadnych nieprawidlowosci..sprawa indywidualna no i troche to kosztuje. -
welurka wrote:Hej kobitki, przesiadywałam kiedyś na tym forum bo od maja 2011 roku starałam się o dziecko, lekarze nie dali nam zbytnio szans, bo mąż miał złe wyniki. Dziś zrobiłam test ciążowy bo okres mi się spóźniał jakieś 4 dni i wyszły dwie grubaśne krechy ovu pokazuje 5 tyd. ciąży, a ja jestem cała przerażona, nie wiem co teraz robić i niewypowiedzanie szcześliwa
welurko ja nie robilam bety i nie wiem co ci doradzic..poszlam do lekarza tydzien po terminie spodziewanej @ wiedzac juz ze jestem w ciazy(po tescie sikaczu).rzeczywiscie bylo wczesnie bo oprocz pecherzyka nic nie zobaczylam.lekarz kazal przyjsc za 2-3tyg ale dal wizytowke jakby sie cos dzialo to dzwonic..niestety sie podzialo i dostalam tydzien pozniej plamienia i polecialam znowu do niego i juz zobaczylam co nieco.. -
Odbiegając od tematu i martwienia się. Powiedzcie dziewczyny jakie macie smaki w ciąży, ja już od samego początku zabiłabym się za słone. Od słodkości mnie odrzucało od samego początku ,czasem zjem kawałek ciastka ,ale jest mi obojętne. Coś czuję że będzie syn... Jak jest u was?
-
Ja też w święta nic ,ale po świętach z mężem jak wróciliśmy z Holandii (bo tam moja mama mieszka z ojczymem i siostrą) Poszłam do taty żeby dać młodszej siostrze prezent ,a mój tata gościnny i wciskał mi co chwile słodycze i jedzenie , nie wytrzymałam i mu powiedziałam o ciąży. Widząc po suwaczku tak że syn. Czyli prawda że słone na syna , a słodkie na dziewczynkę.. Najważniejsze żeby było zdrowe ,ale dziewczynkę bym chciała.
Słodkie też zjem ,ale nie tak jak kiedyś... -
nick nieaktualny
-
Ja tez sie zastanawialam, co sie stalo z moim smakiem. Wszystko jest dla mnie za slodkie. Od kilku tygodni nie tykam slodyczy, a uwielbialam je przed ciaza. Nawet w Swieta NIC! Zjadlam gryza milky waya i stwierdzilam, ze okropny, bo za slodki. Nie wierze w przesady, ale tez mysle, ze bedzie syn. Nie tylko na podstawie moich zachcianek, ale tez pryszczy, ktorych nigdy nie mialam, a teraz wysyp na brodzie. Poza tym, dziewczyna mojego brata urodzila wczoraj piekna dziewczynke:) Jak dostalam smsa o 24.00 to pomyslalam, ze jakos tak w srodku czuje, ze nasz bedzie chlopiec...
-
nick nieaktualny