I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
welurka moje gratulacje:)
a co do badań to ja mam 28 lat ale mieszkam w uk i tutaj pierwsze usg robi sie miedzy 11 a 13 tygodniem razem z badaniami na syndrom dawna i badaniami genetycznymi czeka mnie to w przyszłym tygodniu z jednej strony bardzo sie ciesze bo zobacze maleństwo ale z drógiej bardzo sie boje czy wszystko oki:( -
GratULACJE Welurka Tu spr przyrost bety jak będziesz miała drugi wynnik ,ale nie wiem czy to działa prawidłowo : http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator "
Dobrze że zdecydowałaś się na bete ja równe 2 tyg po owulacji beta wynosiła 974 , wszystko zależy kiedy miałaś owulacje:)) itd
Czyżbyśmy wszystkie urodziły synów... w końcu wiecznie mówią że dużo kobiet jest:)) Jeśli chodzi o cere to wyjątkowo super mam.
Jedni mówią że piękna cera słone to chłopak. Moja kumpela miała same pryszcze i chłopak. A koleżanka pryszcze i słodkie dziewczynka. W sumie ciężko się sugerować... najważniejsze żeby zdrowe ,ale ciekawość zżera..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2013, 14:03
-
iśka wrote:Hejka!
Ja zdecydowałam się na badanie prenatalne po 12tyg i 26.04 jestem umówiona. Mam 33lata...
Jeśli chodzi o jedzenie to mnie też odrzuciło od słodczy! Dziś rano jak myłam zęby zwym.....m. A juz myślałam, że mam wymioty za sobą
iska mnie do tej pory szarpie jak myje zeby ehh.ale jak o tym nie mysle ze szczoteczka w dloni to jest zdecydowanie delikatniej.heh -
a ja w sumie zadnych smakow nie mialam i nie mam do tej pory chociaz juz dawno wiem ze bedzie synus.slonego w ogole zawsze unikalam i unikam,kwasne rzeczy zawsze lubialam a i slodkiego sie skubnie...trudna sprawa z tymi smakami ale jedno wiem ze nie moge sie doczekac sezonu na ogoreczki takie pyszne domowe malosolne kiszonki.mniammmmm az slinka mi cieknie
-
Lilka wrote:ja bym chciala przeskoczyc juz to tego bardziej bezpiecznego trymestru choc tak naprawde czy taki istnieje??
moze i teoretycznie w naszej glowie ten drugi trymestr jest bezpieczniejszy ale czy aby na pewno??masz racje.pojawiaja sie inne nowe dolegliwosci ciazowe jestesmy wieksze,dziecko jest wieksze i mamy wiecej obaw i pytan.hehe -
Lalita2710 wrote:I tu trafiłaś w sednoooo.... KOCHAM OGÓRKI MAŁOSOLNE!!!! też czekam )
widziałam już gdzieś gruntowne, więc może gdzieś są te małosolne... już;P
no wlasnie widzialam tez te gruntowe ale chyba jeszcze za wczenie zeby je na cos przetworzyc??hehe.malosolnych nie widzialam
a slyszalyscie o tym ze ciezarna nie powinna robic przetworow?? boo nie wyjda??hmm sasiadka mi to mowila z wlasnego doswiadczenia ale czy to prawda? -
Welurka gratulacje Mieszkam w UK i już kiedyś o tym pisałam, tu lekarze tylko i wyłącznie polegają na teście domowym. Jak wyszedł pozytywny to znaczy,że jesteś w ciąży. Pierwsza wizyta u położnej 10 -13 tydzień. Ja na początku strasznie się bałam, że to może tylko okres mi się dłuuuugo spóźnia. Jeszcze z 4 lub 6 tyg. i się doczekam potwierdzenia, ze jestem w ciąży od lekarza
-
welurka wrote:ja jestem 4 tygodniu i 4 dniu ciaży według moich obliczen wieć beta 615,50 chyba prawidłowa, już sama nie wiem ;/
Welurko - tak bardzo się cieszę!!! Pamiętam Cię z postów jeszcze z lata/jesieni. Wiem ile przeszłaś i bardzo bardzo cieszę się, że Ci się udało! Takie szczęście Rozgość się w tym wątku na najbliższe miesiące Pozdrawiam serdecznie!! -
Jestem obecnie w 12 tygodniu. Czy któraś z Was również boryka się ze strasznymi dolegliwościami? Ostatni tydzień spędziłam w domu, bo nie dałam rady pracować. I mam wrażenie, że jest gorzej niż na początku:( Dziś już się w ogóle z łóżka nie ruszam, bo tak mi niedobrze. Nie chce mi się jeść, ani pić, a i tak mam wymioty...Przez to ciągłe złe samopoczucie, nie mogę znaleźć w sobie miejsca na radość z bycia w ciąży ;(((((
-
DeeDee wrote:Jestem obecnie w 12 tygodniu. Czy któraś z Was również boryka się ze strasznymi dolegliwościami? Ostatni tydzień spędziłam w domu, bo nie dałam rady pracować. I mam wrażenie, że jest gorzej niż na początku:( Dziś już się w ogóle z łóżka nie ruszam, bo tak mi niedobrze. Nie chce mi się jeść, ani pić, a i tak mam wymioty...Przez to ciągłe złe samopoczucie, nie mogę znaleźć w sobie miejsca na radość z bycia w ciąży ;(((((
Ale musisz jeść i pić bo to ważne i dla ciebie i dziecka a mówiłaś ginowi o tym że tyle wymiotujesz bo to grozi odwodnieniem i jeśli utrzymuje się przez dłuższy czas to musisz zgłosić bo być może potrzebna będzie kroplówka tak było u koleżanki -
Dziewczyny takie pytanie mam z innej beczki:) jeszcze przed miesiączką brzuch bolał mnie jak na okres...potem przez 1,5 tygodnia też. Lekarz powiedział, że to zupełnie normalne:) a od wczoraj nie boli...i troszkę mnie to zastanawia...tak powinno byc?
-
Ja miałam podobnie, brzuch i jajnik bolał przed i po terminie spodziewanej miesiaczki, wszytsko "przeszlo" 2 dni temu. Teraz mam inne bóle, tzn podbrzusza-macicy, czuję jakby "rozciąganie", jak gdyby ktoś dmuchał w środku balona:P i nie powiem, ale miłe uczucie to nie jest.
Gucia-jestem w tym samym tyg ciąży ale to wg moich obliczeń, w poniedziałek idę na usg także okaże się ostatecznie. -
Ja na usg już byłam i mam zdjęcie ślicznego ziarenka:) serduszko dopiero za 2 tygodnie...ale jak będziesz w poniedziałek to pewnie Ci lekarz powie czy to normalne to proszę skrobnij tu 2 słowa:) mnie na razie męczy zgaga i śpie...oj spałabym ciągle:)