X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciala przeskoczyc juz to tego bardziej bezpiecznego trymestru choc tak naprawde czy taki istnieje??

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka moje gratulacje:)
    a co do badań to ja mam 28 lat ale mieszkam w uk i tutaj pierwsze usg robi sie miedzy 11 a 13 tygodniem razem z badaniami na syndrom dawna i badaniami genetycznymi czeka mnie to w przyszłym tygodniu z jednej strony bardzo sie ciesze bo zobacze maleństwo ale z drógiej bardzo sie boje czy wszystko oki:(

event.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje kochane :*:) ja dalej w to nie wierze

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    dziekuje kochane :*:) ja dalej w to nie wierze

to uwierz ja po pierwszym pozzytywnym tescie zrobiłam jeszcze 3 tego samego dnia nastepnego zrobiłam bete i nastepne 2 testy:)

event.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GratULACJE ;) Welurka Tu spr przyrost bety jak będziesz miała drugi wynnik ,ale nie wiem czy to działa prawidłowo : http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator "
    Dobrze że zdecydowałaś się na bete ja równe 2 tyg po owulacji beta wynosiła 974 , wszystko zależy kiedy miałaś owulacje:)) itd
    Czyżbyśmy wszystkie urodziły synów... w końcu wiecznie mówią że dużo kobiet jest:)) Jeśli chodzi o cere to wyjątkowo super mam.
    Jedni mówią że piękna cera słone to chłopak. Moja kumpela miała same pryszcze i chłopak. A koleżanka pryszcze i słodkie dziewczynka. W sumie ciężko się sugerować... najważniejsze żeby zdrowe ,ale ciekawość zżera..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2013, 14:03

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    Hejka!
    Ja zdecydowałam się na badanie prenatalne po 12tyg i 26.04 jestem umówiona. Mam 33lata...
    Jeśli chodzi o jedzenie to mnie też odrzuciło od słodczy! Dziś rano jak myłam zęby zwym.....m. A juz myślałam, że mam wymioty za sobą :-(

iska mnie do tej pory szarpie jak myje zeby ehh.ale jak o tym nie mysle ze szczoteczka w dloni to jest zdecydowanie delikatniej.heh

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w sumie zadnych smakow nie mialam i nie mam do tej pory chociaz juz dawno wiem ze bedzie synus.slonego w ogole zawsze unikalam i unikam,kwasne rzeczy zawsze lubialam a i slodkiego sie skubnie...trudna sprawa z tymi smakami ale jedno wiem ze nie moge sie doczekac sezonu na ogoreczki takie pyszne domowe malosolne kiszonki.mniammmmm az slinka mi cieknie

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tu trafiłaś w sednoooo.... KOCHAM OGÓRKI MAŁOSOLNE!!!! też czekam ;))
    widziałam już gdzieś gruntowne, więc może gdzieś są te małosolne... już;P

pasia27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    ja bym chciala przeskoczyc juz to tego bardziej bezpiecznego trymestru choc tak naprawde czy taki istnieje??

moze i teoretycznie w naszej glowie ten drugi trymestr jest bezpieczniejszy ale czy aby na pewno??masz racje.pojawiaja sie inne nowe dolegliwosci ciazowe jestesmy wieksze,dziecko jest wieksze i mamy wiecej obaw i pytan.hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    I tu trafiłaś w sednoooo.... KOCHAM OGÓRKI MAŁOSOLNE!!!! też czekam ;))
    widziałam już gdzieś gruntowne, więc może gdzieś są te małosolne... już;P

no wlasnie widzialam tez te gruntowe ale chyba jeszcze za wczenie zeby je na cos przetworzyc??hehe.malosolnych nie widzialam :-(
    a slyszalyscie o tym ze ciezarna nie powinna robic przetworow?? boo nie wyjda??hmm sasiadka mi to mowila z wlasnego doswiadczenia ale czy to prawda?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka gratulacje :) :) :) Mieszkam w UK i już kiedyś o tym pisałam, tu lekarze tylko i wyłącznie polegają na teście domowym. Jak wyszedł pozytywny to znaczy,że jesteś w ciąży. Pierwsza wizyta u położnej 10 -13 tydzień. Ja na początku strasznie się bałam, że to może tylko okres mi się dłuuuugo spóźnia. Jeszcze z 4 lub 6 tyg. i się doczekam potwierdzenia, ze jestem w ciąży od lekarza ;)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • she Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    ja jestem 4 tygodniu i 4 dniu ciaży według moich obliczen wieć beta 615,50 chyba prawidłowa, już sama nie wiem ;/

Welurko - tak bardzo się cieszę!!! Pamiętam Cię z postów jeszcze z lata/jesieni. Wiem ile przeszłaś i bardzo bardzo cieszę się, że Ci się udało! Takie szczęście :) Rozgość się w tym wątku na najbliższe miesiące :) Pozdrawiam serdecznie!!

201306215365.png
  • DeeDee Debiutantka

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem obecnie w 12 tygodniu. Czy któraś z Was również boryka się ze strasznymi dolegliwościami? Ostatni tydzień spędziłam w domu, bo nie dałam rady pracować. I mam wrażenie, że jest gorzej niż na początku:( Dziś już się w ogóle z łóżka nie ruszam, bo tak mi niedobrze. Nie chce mi się jeść, ani pić, a i tak mam wymioty...Przez to ciągłe złe samopoczucie, nie mogę znaleźć w sobie miejsca na radość z bycia w ciąży ;(((((

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dee dee moja kolezanke do 5miesiaca szarpalo i czula sie fatalnie..u mnie nie bylo takiej tragedii i z poczatkiem 12-13tyg bylo coraz lepiej

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeeDee wrote:
    Jestem obecnie w 12 tygodniu. Czy któraś z Was również boryka się ze strasznymi dolegliwościami? Ostatni tydzień spędziłam w domu, bo nie dałam rady pracować. I mam wrażenie, że jest gorzej niż na początku:( Dziś już się w ogóle z łóżka nie ruszam, bo tak mi niedobrze. Nie chce mi się jeść, ani pić, a i tak mam wymioty...Przez to ciągłe złe samopoczucie, nie mogę znaleźć w sobie miejsca na radość z bycia w ciąży ;(((((

Ale musisz jeść i pić bo to ważne i dla ciebie i dziecka a mówiłaś ginowi o tym że tyle wymiotujesz bo to grozi odwodnieniem i jeśli utrzymuje się przez dłuższy czas to musisz zgłosić bo być może potrzebna będzie kroplówka tak było u koleżanki

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • gucia88 Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny takie pytanie mam z innej beczki:) jeszcze przed miesiączką brzuch bolał mnie jak na okres...potem przez 1,5 tygodnia też. Lekarz powiedział, że to zupełnie normalne:) a od wczoraj nie boli...i troszkę mnie to zastanawia...tak powinno byc?

p19uskjoi1phzywy.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podobnie, brzuch i jajnik bolał przed i po terminie spodziewanej miesiaczki, wszytsko "przeszlo" 2 dni temu. Teraz mam inne bóle, tzn podbrzusza-macicy, czuję jakby "rozciąganie", jak gdyby ktoś dmuchał w środku balona:P i nie powiem, ale miłe uczucie to nie jest.
    Gucia-jestem w tym samym tyg ciąży ale to wg moich obliczeń, w poniedziałek idę na usg także okaże się ostatecznie.:)

zsxuot7.png
  • gucia88 Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na usg już byłam i mam zdjęcie ślicznego ziarenka:) serduszko dopiero za 2 tygodnie...ale jak będziesz w poniedziałek to pewnie Ci lekarz powie czy to normalne to proszę skrobnij tu 2 słowa:) mnie na razie męczy zgaga i śpie...oj spałabym ciągle:)

p19uskjoi1phzywy.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nadal pobolewa czasami brzuch jak na okres, coraz rzadziej i przez krótko, ale nadal pobolewa. Mam dni, że mnie brzuch prawie wcale nie boli.

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • gucia88 Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę mnie uspokoiłyście, że nie tylko ja tak mam:) a to pewnie znaczy że to jednaj normalne:)

p19uskjoi1phzywy.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ