X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciala przeskoczyc juz to tego bardziej bezpiecznego trymestru choc tak naprawde czy taki istnieje??

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka moje gratulacje:)
    a co do badań to ja mam 28 lat ale mieszkam w uk i tutaj pierwsze usg robi sie miedzy 11 a 13 tygodniem razem z badaniami na syndrom dawna i badaniami genetycznymi czeka mnie to w przyszłym tygodniu z jednej strony bardzo sie ciesze bo zobacze maleństwo ale z drógiej bardzo sie boje czy wszystko oki:(

event.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje kochane :*:) ja dalej w to nie wierze

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    dziekuje kochane :*:) ja dalej w to nie wierze

to uwierz ja po pierwszym pozzytywnym tescie zrobiłam jeszcze 3 tego samego dnia nastepnego zrobiłam bete i nastepne 2 testy:)

event.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GratULACJE ;) Welurka Tu spr przyrost bety jak będziesz miała drugi wynnik ,ale nie wiem czy to działa prawidłowo : http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator "
    Dobrze że zdecydowałaś się na bete ja równe 2 tyg po owulacji beta wynosiła 974 , wszystko zależy kiedy miałaś owulacje:)) itd
    Czyżbyśmy wszystkie urodziły synów... w końcu wiecznie mówią że dużo kobiet jest:)) Jeśli chodzi o cere to wyjątkowo super mam.
    Jedni mówią że piękna cera słone to chłopak. Moja kumpela miała same pryszcze i chłopak. A koleżanka pryszcze i słodkie dziewczynka. W sumie ciężko się sugerować... najważniejsze żeby zdrowe ,ale ciekawość zżera..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2013, 14:03

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    Hejka!
    Ja zdecydowałam się na badanie prenatalne po 12tyg i 26.04 jestem umówiona. Mam 33lata...
    Jeśli chodzi o jedzenie to mnie też odrzuciło od słodczy! Dziś rano jak myłam zęby zwym.....m. A juz myślałam, że mam wymioty za sobą :-(

iska mnie do tej pory szarpie jak myje zeby ehh.ale jak o tym nie mysle ze szczoteczka w dloni to jest zdecydowanie delikatniej.heh

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w sumie zadnych smakow nie mialam i nie mam do tej pory chociaz juz dawno wiem ze bedzie synus.slonego w ogole zawsze unikalam i unikam,kwasne rzeczy zawsze lubialam a i slodkiego sie skubnie...trudna sprawa z tymi smakami ale jedno wiem ze nie moge sie doczekac sezonu na ogoreczki takie pyszne domowe malosolne kiszonki.mniammmmm az slinka mi cieknie

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tu trafiłaś w sednoooo.... KOCHAM OGÓRKI MAŁOSOLNE!!!! też czekam ;))
    widziałam już gdzieś gruntowne, więc może gdzieś są te małosolne... już;P

pasia27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    ja bym chciala przeskoczyc juz to tego bardziej bezpiecznego trymestru choc tak naprawde czy taki istnieje??

moze i teoretycznie w naszej glowie ten drugi trymestr jest bezpieczniejszy ale czy aby na pewno??masz racje.pojawiaja sie inne nowe dolegliwosci ciazowe jestesmy wieksze,dziecko jest wieksze i mamy wiecej obaw i pytan.hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    I tu trafiłaś w sednoooo.... KOCHAM OGÓRKI MAŁOSOLNE!!!! też czekam ;))
    widziałam już gdzieś gruntowne, więc może gdzieś są te małosolne... już;P

no wlasnie widzialam tez te gruntowe ale chyba jeszcze za wczenie zeby je na cos przetworzyc??hehe.malosolnych nie widzialam :-(
    a slyszalyscie o tym ze ciezarna nie powinna robic przetworow?? boo nie wyjda??hmm sasiadka mi to mowila z wlasnego doswiadczenia ale czy to prawda?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka gratulacje :) :) :) Mieszkam w UK i już kiedyś o tym pisałam, tu lekarze tylko i wyłącznie polegają na teście domowym. Jak wyszedł pozytywny to znaczy,że jesteś w ciąży. Pierwsza wizyta u położnej 10 -13 tydzień. Ja na początku strasznie się bałam, że to może tylko okres mi się dłuuuugo spóźnia. Jeszcze z 4 lub 6 tyg. i się doczekam potwierdzenia, ze jestem w ciąży od lekarza ;)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • she Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    ja jestem 4 tygodniu i 4 dniu ciaży według moich obliczen wieć beta 615,50 chyba prawidłowa, już sama nie wiem ;/

Welurko - tak bardzo się cieszę!!! Pamiętam Cię z postów jeszcze z lata/jesieni. Wiem ile przeszłaś i bardzo bardzo cieszę się, że Ci się udało! Takie szczęście :) Rozgość się w tym wątku na najbliższe miesiące :) Pozdrawiam serdecznie!!

201306215365.png
  • DeeDee Debiutantka

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem obecnie w 12 tygodniu. Czy któraś z Was również boryka się ze strasznymi dolegliwościami? Ostatni tydzień spędziłam w domu, bo nie dałam rady pracować. I mam wrażenie, że jest gorzej niż na początku:( Dziś już się w ogóle z łóżka nie ruszam, bo tak mi niedobrze. Nie chce mi się jeść, ani pić, a i tak mam wymioty...Przez to ciągłe złe samopoczucie, nie mogę znaleźć w sobie miejsca na radość z bycia w ciąży ;(((((

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dee dee moja kolezanke do 5miesiaca szarpalo i czula sie fatalnie..u mnie nie bylo takiej tragedii i z poczatkiem 12-13tyg bylo coraz lepiej

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeeDee wrote:
    Jestem obecnie w 12 tygodniu. Czy któraś z Was również boryka się ze strasznymi dolegliwościami? Ostatni tydzień spędziłam w domu, bo nie dałam rady pracować. I mam wrażenie, że jest gorzej niż na początku:( Dziś już się w ogóle z łóżka nie ruszam, bo tak mi niedobrze. Nie chce mi się jeść, ani pić, a i tak mam wymioty...Przez to ciągłe złe samopoczucie, nie mogę znaleźć w sobie miejsca na radość z bycia w ciąży ;(((((

Ale musisz jeść i pić bo to ważne i dla ciebie i dziecka a mówiłaś ginowi o tym że tyle wymiotujesz bo to grozi odwodnieniem i jeśli utrzymuje się przez dłuższy czas to musisz zgłosić bo być może potrzebna będzie kroplówka tak było u koleżanki

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • gucia88 Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny takie pytanie mam z innej beczki:) jeszcze przed miesiączką brzuch bolał mnie jak na okres...potem przez 1,5 tygodnia też. Lekarz powiedział, że to zupełnie normalne:) a od wczoraj nie boli...i troszkę mnie to zastanawia...tak powinno byc?

p19uskjoi1phzywy.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podobnie, brzuch i jajnik bolał przed i po terminie spodziewanej miesiaczki, wszytsko "przeszlo" 2 dni temu. Teraz mam inne bóle, tzn podbrzusza-macicy, czuję jakby "rozciąganie", jak gdyby ktoś dmuchał w środku balona:P i nie powiem, ale miłe uczucie to nie jest.
    Gucia-jestem w tym samym tyg ciąży ale to wg moich obliczeń, w poniedziałek idę na usg także okaże się ostatecznie.:)

zsxuot7.png
  • gucia88 Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na usg już byłam i mam zdjęcie ślicznego ziarenka:) serduszko dopiero za 2 tygodnie...ale jak będziesz w poniedziałek to pewnie Ci lekarz powie czy to normalne to proszę skrobnij tu 2 słowa:) mnie na razie męczy zgaga i śpie...oj spałabym ciągle:)

p19uskjoi1phzywy.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nadal pobolewa czasami brzuch jak na okres, coraz rzadziej i przez krótko, ale nadal pobolewa. Mam dni, że mnie brzuch prawie wcale nie boli.

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • gucia88 Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę mnie uspokoiłyście, że nie tylko ja tak mam:) a to pewnie znaczy że to jednaj normalne:)

p19uskjoi1phzywy.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ