I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Myślę, że to normalne, macica się powolutku rozciagą przez to te bóle, jedne kobiety odczuwają bardziej drugie mniej;) Ja byłam na usg tydzien temu jakoś w 4 tyg i nie było nic widać także w poniedziałek mam nadzieję, że już zobaczę moje Bobo;))a może nawet serduszko? Ja również spałabym i spała, a cisnienie dziś zmierzyłam - 98/69 więc nie dziwie się
-
Mnie praktycznie w ogóle nie boli brzuch... Przed okresem pobolewał i mówie przyjdzie @ ale nie przyszło jestem w tym samych tygodniu co wy.. i ja ogóle nie mam bólów no może raz dziennie przez 1 minute mnie kluje...
Więc się martwię czy tam ktoś zagościł. Bete mam ok... prawidłowy przyrost. Ja do lekarza dopiero 23 kwietnia mam więc zobaczymy co i jak.
Ja też senność zaczęła się dokładnie 28 marca tydzień po owulacji spałabym całymi dniami... musiałam drzemać co najmniej dwa razy dziennie po godzinie.
Szłam spać o 22 bo już nie umiałam dłużej a budziłam się o 6.30 i tak codziennie. -
DeeDee wrote:Jestem obecnie w 12 tygodniu. Czy któraś z Was również boryka się ze strasznymi dolegliwościami? Ostatni tydzień spędziłam w domu, bo nie dałam rady pracować. I mam wrażenie, że jest gorzej niż na początku:( Dziś już się w ogóle z łóżka nie ruszam, bo tak mi niedobrze. Nie chce mi się jeść, ani pić, a i tak mam wymioty...Przez to ciągłe złe samopoczucie, nie mogę znaleźć w sobie miejsca na radość z bycia w ciąży ;(((((
Ja też tak mialam. Jestem na zwolnieniu bo ne dałam rady pracować. Ale od 2-3 dni jest lepiej i nawet z domu wyszłam. Rano przy myciu zębów poszło i teraz wieczorem troche mnie męczy. Ale rozumiem Cię! -
DeeDee wrote:Oczywiście staram się w siebie wmuszać chociaż małe porcje jedzenia i picia, ale jest ciężko. A od wczoraj męczy mnie ślinotok, któraś też tak miała?
ślinotok właśnie powoduje,ze wkońcu wymiotujemy. Też tak mam... Czytałam dzisiaj w książce pt. W oczekiwaniu na dziecko.
-
nick nieaktualnyDziewczyny, Gucia88 - to zupełnie normalne. Będa dni rozciągliwe i pobolewające i będą dni przerwy. To najnormalniejsza w świecie i naturalna rzecz.
Mnie w ogóle zacząl pobolewać dopiero w 7 tygodniu i w 8 przestało na pare dni i potem znowu z raz czy dwa i koniec. -
nick nieaktualnywelurka wrote:ja jestem 4 tygodniu i 4 dniu ciaży według moich obliczen wieć beta 615,50 chyba prawidłowa, już sama nie wiem ;/
Najważniejsze, żeby przyrost się zgadzal jak zrobisz drugą ( w tym samym laboratorium)
Twój wynik odpowiada tygodniowi ciązy.
http://jejdziecko.pl/beta-hcg-wyznacznik-zdrowej-ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2013, 20:16
-
Kochane kobitki dziś powtórzyłam test krechy dalej są wiec jestem trochę spokojniejsza na wizyte umówie się za jakieś 1,5 tygodnia żebym mogła już cokolwiek zobaczyć. Jutro polece na bete zobaczyć jak przyrasta, trzymajcie kciuki proszę :*
iśka, pasia27, mauysia, akinom, she, Lilka, maja2024, ann2224 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie czy któraś może tak miała , jak rano wstaje to często drżą mi ręce... jem kompleks witamin i magnez staram się brać dodatkowo. Ale nie wiem czy to problem z niedoborem czy inny problem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2013, 08:35
-
co do tego spania, to ja tez tak mam. Wczoraj polozylam sie o UWAGA 19!!! i spalam do 7.10 dzis rano i wcale nie czuje sie wyspana. Od conajmniej tygodnia marze o seksie z moim mezusiem a tu nic! Nie moge wytrzymac do 19:( W pracy jestem 8 godzin i ledwo wysiaduje, oczy mi sie zamykaja, po powrocie jem obiad i do lozka:( Mam nadzieje, ze to sie szybko skonczy, bo nie chce przespac calej ciazy:( Nie wspominajac o domowych obowiazkach... Musze w koncu jakies pranie nastawic i zrobic jakis domowy obiad
-
Welurka, jeszcze raz serdecznie Ci gratuluje. Nie idz do lekarza za wczesnie, zeby uniknac niepotrzebnych stresow. Pojdz jak juz bedzie cos widac, ok 7 tyg. Ja bylam dopiero w 9tc i nie zaluje, zobaczylam i uslyszalam serduszko i lekarz byl w stanie cos wiecej powiedzie, niz tylko, ze jest zarodek.
-
Lalita2710 wrote:Dziewczyny mam pytanie czy któraś może tak miała , jak rano wstaje to często drżą mi ręce... jem kompleks witamin i magnez staram się brać dodatkowo. Ale nie wiem czy to problem z niedoborem czy inny problem.
o ja nigdy tak nie mialam i nie pomoge.. -
Dziękuje bardzo, kochana do lekarza jestem umówiona w poniedziałek wole iść wcześniej z racji tego że mieliśmy problemy z zajściem, i leczyliśmy się w klinice niepłodności. Ta ciąża to naturalny cudzik bez leków itp. ale wole dmuchać na zimne, pobolewa mnie brzuch więc może jest koniecznośc zażywania jakiejś suplementacji w moim przypadku. Nie nastawiam sie że cokolwiek już zobacze bo wiem że to wcześnie, ale chce być spokojniejsza
ann2224 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny lepiej sie na poczatku wysypiajcie bo widze z wlasnego doswiadczenia ze jak w 1trymestrze ciagle spalam i polegiwalam sie to teraz w drugim szok..az sama nie wierze bo po 7mej juz sie budze wyspana rzeska hehe(co mi sie rzadko zdarzalo bo jestem typowa sowa ze rano spie a noca buszuje)a teraz o godz 22juz usypiam..albo nie usypiam..zalezy.bo jak w dzien zdarzy mi sie przysnac na 20minutek to wieczorkiem nie usne..
-
z moją kruszynką wszystko dobrze:)ponoc prawidłowo sie rozwija..:)bardzo sie cieszę:)widziałam i nawet słyszałam pierwsy raz bijące serduszko coś pięknego aż się wzruszyłam:)
za 3 tyg. badanie prenatalne wiecie może ile kosztują?
pozdrawiam:)anilorak, Stokrotka84, ann2224 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie odnosnie latania samolotem.mam urlop za 3 tygodnie i chcielismy leciec do Pl.lekarz mowi ze przeciwskazan niema na dzien dzisiejszy..ale mam pewne obawy.co myslicie??https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15