X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że to normalne, macica się powolutku rozciagą przez to te bóle, jedne kobiety odczuwają bardziej drugie mniej;) Ja byłam na usg tydzien temu jakoś w 4 tyg i nie było nic widać:P także w poniedziałek mam nadzieję, że już zobaczę moje Bobo;))a może nawet serduszko?:) Ja również spałabym i spała, a cisnienie dziś zmierzyłam - 98/69 więc nie dziwie się;)

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie praktycznie w ogóle nie boli brzuch... Przed okresem pobolewał i mówie przyjdzie @ ale nie przyszło jestem w tym samych tygodniu co wy.. i ja ogóle nie mam bólów no może raz dziennie przez 1 minute mnie kluje...
    Więc się martwię czy tam ktoś zagościł. Bete mam ok... prawidłowy przyrost. Ja do lekarza dopiero 23 kwietnia mam więc zobaczymy co i jak.
    Ja też senność zaczęła się dokładnie 28 marca tydzień po owulacji spałabym całymi dniami... musiałam drzemać co najmniej dwa razy dziennie po godzinie.
    Szłam spać o 22 bo już nie umiałam dłużej a budziłam się o 6.30 i tak codziennie.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeeDee wrote:
    Jestem obecnie w 12 tygodniu. Czy któraś z Was również boryka się ze strasznymi dolegliwościami? Ostatni tydzień spędziłam w domu, bo nie dałam rady pracować. I mam wrażenie, że jest gorzej niż na początku:( Dziś już się w ogóle z łóżka nie ruszam, bo tak mi niedobrze. Nie chce mi się jeść, ani pić, a i tak mam wymioty...Przez to ciągłe złe samopoczucie, nie mogę znaleźć w sobie miejsca na radość z bycia w ciąży ;(((((

Ja też tak mialam. Jestem na zwolnieniu bo ne dałam rady pracować. Ale od 2-3 dni jest lepiej i nawet z domu wyszłam. Rano przy myciu zębów poszło i teraz wieczorem troche mnie męczy. Ale rozumiem Cię! :-(

iv093e5eynq4wz4z.png
  • olus22 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranocki :)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

f2w33e3kqvl8jpdo.png
    "Tros­ka o dziec­ko jest pier­wszym i pod­sta­wowym spraw­dzianem sto­sun­ku człowieka do człowieka."Pow­stań, ty,który już stra­ciłeś nadzieję"JAN P.II
  • DeeDee Debiutantka

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście staram się w siebie wmuszać chociaż małe porcje jedzenia i picia, ale jest ciężko. A od wczoraj męczy mnie ślinotok, któraś też tak miała?

• iśka Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeeDee wrote:
    Oczywiście staram się w siebie wmuszać chociaż małe porcje jedzenia i picia, ale jest ciężko. A od wczoraj męczy mnie ślinotok, któraś też tak miała?

ślinotok właśnie powoduje,ze wkońcu wymiotujemy. Też tak mam... Czytałam dzisiaj w książce pt. W oczekiwaniu na dziecko.
    :-(

iv093e5eynq4wz4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Gucia88 - to zupełnie normalne. Będa dni rozciągliwe i pobolewające i będą dni przerwy. To najnormalniejsza w świecie i naturalna rzecz.

Mnie w ogóle zacząl pobolewać dopiero w 7 tygodniu i w 8 przestało na pare dni i potem znowu z raz czy dwa i koniec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    ja jestem 4 tygodniu i 4 dniu ciaży według moich obliczen wieć beta 615,50 chyba prawidłowa, już sama nie wiem ;/

Najważniejsze, żeby przyrost się zgadzal jak zrobisz drugą ( w tym samym laboratorium)
    Twój wynik odpowiada tygodniowi ciązy.

http://jejdziecko.pl/beta-hcg-wyznacznik-zdrowej-ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2013, 20:16

• welurka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kobitki dziś powtórzyłam test krechy dalej są wiec jestem trochę spokojniejsza :) na wizyte umówie się za jakieś 1,5 tygodnia żebym mogła już cokolwiek zobaczyć. Jutro polece na bete zobaczyć jak przyrasta, trzymajcie kciuki proszę :*

iśka, pasia27, mauysia, akinom, she, Lilka, maja2024, ann2224 lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy któraś może tak miała , jak rano wstaje to często drżą mi ręce... jem kompleks witamin i magnez staram się brać dodatkowo. Ale nie wiem czy to problem z niedoborem czy inny problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2013, 08:35

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tego spania, to ja tez tak mam. Wczoraj polozylam sie o UWAGA 19!!! i spalam do 7.10 dzis rano i wcale nie czuje sie wyspana. Od conajmniej tygodnia marze o seksie z moim mezusiem a tu nic! Nie moge wytrzymac do 19:( W pracy jestem 8 godzin i ledwo wysiaduje, oczy mi sie zamykaja, po powrocie jem obiad i do lozka:( Mam nadzieje, ze to sie szybko skonczy, bo nie chce przespac calej ciazy:( Nie wspominajac o domowych obowiazkach... Musze w koncu jakies pranie nastawic i zrobic jakis domowy obiad

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka, jeszcze raz serdecznie Ci gratuluje. Nie idz do lekarza za wczesnie, zeby uniknac niepotrzebnych stresow. Pojdz jak juz bedzie cos widac, ok 7 tyg. Ja bylam dopiero w 9tc i nie zaluje, zobaczylam i uslyszalam serduszko i lekarz byl w stanie cos wiecej powiedzie, niz tylko, ze jest zarodek.

relgi09k52jutqx1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy któraś może tak miała , jak rano wstaje to często drżą mi ręce... jem kompleks witamin i magnez staram się brać dodatkowo. Ale nie wiem czy to problem z niedoborem czy inny problem.

o ja nigdy tak nie mialam i nie pomoge..:-(

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bardzo, kochana do lekarza jestem umówiona w poniedziałek wole iść wcześniej z racji tego że mieliśmy problemy z zajściem, i leczyliśmy się w klinice niepłodności. Ta ciąża to naturalny cudzik bez leków itp. ale wole dmuchać na zimne, pobolewa mnie brzuch więc może jest koniecznośc zażywania jakiejś suplementacji w moim przypadku. Nie nastawiam sie że cokolwiek już zobacze bo wiem że to wcześnie, ale chce być spokojniejsza :)

ann2224 lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny lepiej sie na poczatku wysypiajcie bo widze z wlasnego doswiadczenia ze jak w 1trymestrze ciagle spalam i polegiwalam sie to teraz w drugim szok..az sama nie wierze bo po 7mej juz sie budze wyspana rzeska hehe(co mi sie rzadko zdarzalo bo jestem typowa sowa ze rano spie a noca buszuje)a teraz o godz 22juz usypiam..albo nie usypiam..zalezy.bo jak w dzien zdarzy mi sie przysnac na 20minutek to wieczorkiem nie usne..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    dzękuje za rady co do pobierania moczu ...byłam u gin i musze powtórzyć ale od razu dał mi na posiew aby wszystko było jasne i oczywiście ze srodkowego strumyczka:P:P:P

anilorak, iśka lubią tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z moją kruszynką wszystko dobrze:)ponoc prawidłowo sie rozwija..:)bardzo sie cieszę:)widziałam i nawet słyszałam pierwsy raz bijące serduszko coś pięknego aż się wzruszyłam:)
    za 3 tyg. badanie prenatalne wiecie może ile kosztują?
    pozdrawiam:)

anilorak, Stokrotka84, ann2224 lubią tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• anilorak Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 14:31

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnosnie latania samolotem.mam urlop za 3 tygodnie i chcielismy leciec do Pl.lekarz mowi ze przeciwskazan niema na dzien dzisiejszy..ale mam pewne obawy.co myslicie??

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zapisałam się na USG genetyczne, będzie kosztować 180zł. Pewnie zależy, gdzie się robi.

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ