X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 14:31

• iśka Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olus22 wrote:
    hej dziewczyny załozyłam na facebooku nowe wydarzenie Przebieg Ciąży jak byście chciały z miłą checia was zapraszam :)
    podajcie swoje linki na fejsa to was zaprosze :)

http://www.facebook.com/home.php#!/monika.szwal
    ja poproszę
    :-)

iv093e5eynq4wz4z.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    darijka wrote:
    hej dziewczyny. ja kurcze mam od kilku dni wysypkę jakaś masakra. nie wiem czy to po dupku. wizytę mam w pon.więc już te 3 dni poczekam. zaczęło się jakiś tydzień temu zaczęła mnie swędzieć skóra na brzuchu i piersiach i z dnia na dzień zaczęły pojawiać mi się takie malutkie krostki jak potówki taka kaszka najwięcej na biodrach a na brzuchu delikatnie. od wczoraj piję wapno ale narazie nie widać efektów, nie wiem czy mój organizm nie wyrzucił nadmiaru progesteronu. może któraś coś takiego miałam bo już mi rece opadaja. jak nie nudności, to wymioty, dalej przeziębienie to teraz jakaś wysypka :(

a może masz uczulenie od preparatu który stosujesz?może zmień i zobacz moze zejdzie...
    nie wiem czy zauważyłaś mój wpis ale byłam na wcześniejszej wizycie z powodu tych bakteri w moczu od razu tez miałam badanie i dzidzia juz ma 3 cm i słyszałam bicie serduszka:) więc jak pójdziesz w poniedziałek tez na pewno usłyszysz...:):)

cieszę się razem z Tobą, że z kruszynką wszystko ok, no ja mam wizytę za 3 dni i okaże się jak tam moja :) a wysypka nie jest od preparatu, tez tak na samym początku myślałam i przestałam się smarować ale z dnia na dzień wychodziło większe i niestety ale póki co wapno nie pomaga więc myśle a raczej przypuszczam, że to przez dupka :)

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh pewnie macie racje bo ja tez nie mam przekonania..praca na druga zmiane mnie strasznie meczy a jeszcze 2 godziny i do tego mdli mnie strasznie..bu

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was ma tak że wogóle prócz 2 kresek na tescie i potwierdzonej ciązy nie czuje sie w ciąży? Dziwne ale ja tak mam. Mam jakies złe przeczucia :(

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    polska_dziewczyna wrote:
    anilorak wrote:
    Ceny są bardzo różne, u mnie np. za badanie miałam płacić 200 zł, ale dziewczyny na forum pisały, że płaciły i 300 zł lub 400 zł.
    Ja 17.04 mam USG połówkowe, za które będę płacić 150 zł.

Widzę, że chyba lekarka Cię trochę uspokoiła, co do tych bakterii. Powtórz badanie, zrób posiew i wtedy będziesz już wszystko wiedzieć. Cieszę się, że z dzidzią wszystko dobrze.

nie lekarka a lekarz chodze do mężczyzny hihihiale tak uspokoił mnie:)...
    a co do tych badań to wiem że są rózne ja np. będę miała z krwi, a słyszałam ze jescze jest z usg...

Ups... no musiałam coś źle doczytać, co do płci doktorka :D

Ja będę miała w środę połówkowe, ale chyba nie jestem jeszcze tak obcykana w tym temacie, bo nie wiedziałam, że są jeszcze z krwi. Myślałam, że robi się USG, a jak na nim coś wyjdzie niepokojącego, to wtedy robi się dodatkowe badania. Spytam doktora przy okazji jak to jest.
    Człowiek się uczy całe życie :)

hihihi nic źle nie doczytałaś nie pisałam o tym do kogo chodzę ....po prostu podkreśliłam że to lekarz a nie lekarka:):):P:P:P:P

ty nie wiedziałaś o krwi a ja ze jakies połówkowe są..:)
    mam nadzieje że ani Ty ani Ja ani żadna z pzryszłych mam nie bedzie musiała dodatkowych badań robić bo wszystko będzie dobrze..:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    polska_dziewczyna wrote:
    darijka wrote:
    hej dziewczyny. ja kurcze mam od kilku dni wysypkę jakaś masakra. nie wiem czy to po dupku. wizytę mam w pon.więc już te 3 dni poczekam. zaczęło się jakiś tydzień temu zaczęła mnie swędzieć skóra na brzuchu i piersiach i z dnia na dzień zaczęły pojawiać mi się takie malutkie krostki jak potówki taka kaszka najwięcej na biodrach a na brzuchu delikatnie. od wczoraj piję wapno ale narazie nie widać efektów, nie wiem czy mój organizm nie wyrzucił nadmiaru progesteronu. może któraś coś takiego miałam bo już mi rece opadaja. jak nie nudności, to wymioty, dalej przeziębienie to teraz jakaś wysypka :(

a może masz uczulenie od preparatu który stosujesz?może zmień i zobacz moze zejdzie...
    nie wiem czy zauważyłaś mój wpis ale byłam na wcześniejszej wizycie z powodu tych bakteri w moczu od razu tez miałam badanie i dzidzia juz ma 3 cm i słyszałam bicie serduszka:) więc jak pójdziesz w poniedziałek tez na pewno usłyszysz...:):)

cieszę się razem z Tobą, że z kruszynką wszystko ok, no ja mam wizytę za 3 dni i okaże się jak tam moja :) a wysypka nie jest od preparatu, tez tak na samym początku myślałam i przestałam się smarować ale z dnia na dzień wychodziło większe i niestety ale póki co wapno nie pomaga więc myśle a raczej przypuszczam, że to przez dupka :)

a powiecie mi co to jest "dupka"

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was ma tak że wogóle prócz 2 kresek na tescie i potwierdzonej ciązy nie czuje sie w ciąży? Dziwne ale ja tak mam. Mam jakies złe przeczucia :(

kochana nie przejmuj sie bo stres jest złym doradcą...
    może należysz do tych osób które bez objawowo przechodza ciąże.;d;d;d to ci zazdroszcze...jescze przyjda zobaczysz i będziesz tęsknic do czasu bez objawów...pozdrawiam:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:

Hej, nie masz sie czym martwic! :) NIektore kobiety tak juz maja - z pierwsza ciaza moimi jedynymi 'dolegliwosciami' byl bol piersi, w tej ciazy oprocz plusika na tescie i braku miesiaczki nie mam zadnych objawow, czasami mnie brzuszek zakluje i tyle! Nie masz sie czym martwic, wcale nie trzeba miec ksiazkowych objaw, aby byc w ciazy ;)
    I nie denerwuj sie, bedzie dobrze :) x

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 14:32

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 14:32

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, alez watek sie rozwinal:)

U nas zle, chorujemy, zlapalismy norovirusa( nie wiem czy tak tez sie w PL nazywa? ) Od dwóch dni nic nie moge jesc, jedynie kisiel, z piciem tez slabo, bo odrazu wymiotuje, jedynie male lyczki wody:( Juz 2.5kg stracilam:/
    Martwie sie o Tygrysa, bo skoro ja jesc i pic nie moge...? Boje sie o Jego przyrost :/
    We wtorek mamy wizyte z lekarzem w szpitalu, moze zrobia usg, zeby zobaczyc czy tam wszystko ok... Kurcze, akurat w ciazy musialam to zlapac :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2013, 08:41

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    olus22 wrote:
    hej dziewczyny załozyłam na facebooku nowe wydarzenie Przebieg Ciąży jak byście chciały z miłą checia was zapraszam :)
    podajcie swoje linki na fejsa to was zaprosze :)

http://www.facebook.com/home.php#!/monika.szwal
    ja poproszę
    :-)

patiszka sc zaprosisz mnie?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie, bo bardzo sie niepokoje. Czy wy w 5 tyg. ciąży tez odczuwałyście ból brzucha ?? ja odczuwam taki sam ból jak na okres, jest dość mocny i przechodzi aż do pleców, ale znośny, tylko strasznie się martwię czy to niczym nie grozi ;/ Ból występuje co jakiś czas nie jest stały. Miałyscie tez tak ?

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • kokomonka Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka spokojnie ja też miałam takie pobolewania, i nawet teraz się zdarzają, weź nospę i więcej odpoczywaj, a zobaczysz że przejdzie :)

Kiedyś i dla mnie zdarzy się maleńki cud...

zK9qp2.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwie sie i to bardzo, bo bóle są dosyć mocne a wizyta dopiero w poniedziałek wieczorem, jeśli nie ustąpią to spróbuje wziąśc tą no-spe

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka, bóle są normalne, ale jeśli promieniują do pleców, to ja poszukałabym lekarza lub szpitala wcześniej niż w poniedziałek. Zwłaszcza w tak początkowej fazie ciąży. No-spy na własną rękę bym nie brała w ciąży.

Życzę Ci, aby wszystko się wyjaśniło i było ok :)

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka, mi sie wydaje, ze to normalne. Duzo dziewczyn tutaj o tym pisalo. Bol wystepuje tylko w okolicy spodziewanej miesiaczki, powinno Ci minac do poniedzialku. No spe mozesz spokojnie brac w ciazy.

relgi09k52jutqx1.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bole brzucha jak na okres jest na poczatku ciazy normalny JEZELI nie ma plamienia ani krwi to badzcie spokojne;)
    Moj lekarz mi tlumaczyl ze organizm jest jeszcze nastawiony na cykl a nie na ciaze.Ja mialam w tej ciazy takie 3-4 bole brzucha w odstepach 4 tygodniowych czyli dokladie wtedy co mialabym dostac okres;)
    Glowa do gory!!

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien ja bym zrobiła tylko usg a w razie czegoś niepewnego krew. Ale w sumie też pierwsze słyszę o pobieraniu krwi przy usg połówkowym. Natomiast u mnie samo usg połowkowe kosztuje 350 zł :(

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ