X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra to naprawde sporo :O
    ale ja powiedzialam sobie ze w tej ciazy zrobie wszytsko zeby wiedziec czy z dzidzuisiem wszystko jest ok <3
    A wiec jest mi to naparwde warte!

pasia27 lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Dziewczyny pomóżcie, bo bardzo sie niepokoje. Czy wy w 5 tyg. ciąży tez odczuwałyście ból brzucha ?? ja odczuwam taki sam ból jak na okres, jest dość mocny i przechodzi aż do pleców, ale znośny, tylko strasznie się martwię czy to niczym nie grozi ;/ Ból występuje co jakiś czas nie jest stały. Miałyscie tez tak ?

welurka ja na przyklad nie mialam zadnych bolow natomiast w ok.6tyg pojawilo sie plamienie :-( co do no spy to owszem mozna brac ale ja bym nie brala na wlasna reke.trudno powiedziec ale bol plecow i podbrzusza hmm czytalam i nie chce cie straszyc..no i wydaje mi sie ze w 5tyg raczej nic sie tam nie rozszerza skoro zarodek ma milimetry..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien to swietnie ze udalo ci sie dostac do lekarza i zobaczylas swoje malenstwo :-) pewnie tez caraz regularniej bedziesz odczuwala maluszka i nie stresuj sie jak sie nie bedzie za czesto ujawnia ma czas :-) a co do witamin no wlasnie lykasz i wyniki spoadaja :-( dlatego utwierdzam sie caraz czesciej w tym co mowi moj lekarz....ze witaminy to sciema.hehe

vivien, olus22 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • olus22 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.facebook.com/events/446038595481890/446048185480931/?notif_t=like

zapraszam :)

f2w33e3kqvl8jpdo.png
    "Tros­ka o dziec­ko jest pier­wszym i pod­sta­wowym spraw­dzianem sto­sun­ku człowieka do człowieka."Pow­stań, ty,który już stra­ciłeś nadzieję"JAN P.II
  • vivien Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia nie nastawiam sie na codzienne igraszki dzidzi bo to dopiero poczatek ;)

Co do witamin moze i masz racje ale co robic jak mi naprawde zelao spada a ja chodze jak zwloki bo jestem caly czas zmeczona a to jest skutek uboczny niedoboru zelaza :(
    Juz staram sie naprawde jest duzo jedzenia wartosciowego w zelazo i uwazac zeby przez 2-3 godziny przed i po nie pic kawy,koli,nie jest czekolady bo to blokuje wtedy wchlanianie zelaza ale dalej nic nie pomaga :( :(

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kochane mam pytanie , czy któraś z was choruję na tarczyce...
    Ja nigdy nie chorowałam ,wyniki z reguły w normie bywały.
    Ale moje objawy na nią wskazują : drżenie rąk , co chwilę budzę się w nocy , nad potliwość w nocy.. byłam dziś u lekarza normalnego... i miałam badanie krwi we wtorek mam iść... z wynikami... boję się

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien bylas u lekarza? Daj nam jakies info?
    Viven mozesz pic kawe? Zazdroszcze, mnie zupelnie odrzucilo na poczatku i nadal nie mam ochoty, chociaz przed ciaza bardzo lubilam kawe. Czekolade tez kiedys lubilam sobie podjec, nic mnie nie ciazgnie do slodyczy, chociaz moze to i dobrze.

Q82doi09kub0318v3.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh no wlasnie nic sie na to nie poradzi bo nasze dzidziule chlona od nas jak gabki hehe.a z reszta kazda z nas jest inna.a barszczyk czerwony??pijesz??ja akurat raz w tygodniu robie taki z ziemniaczkami albo pije czesto czerwony z kartonu.jem teraz codziennie zielona pietruszke prawie do wszystkiego :-) a i babcia dala krolika i po kawaleczku sobie gotuje bo tez ponoc ma sporo zelaza?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella tak bylam dzisiaj u lekarza,niestety nie u swojego bo przespalam wizyte a koniecznie chcialam zobaczyc czy z dzidzia wszystko ok.Fotke mam jedna ale ledwo co mozna cokolwiek rozpoznac :( trudno.Najwazniejsze ze z dzidzia miewa sie dobrze ;)
    Jak na swoj wiek mam duze baby <3
    Pani Dr. wyliczyla wielkosc i wage dzdzi na 17+1 a ja jestem dopiero w 16+2 :O
    Mam nadzieje ze nie bedzie caly czas tak szybko rosla :O
    Na karteczce pisze ze 180g to chyba o dzidzie chodzi ? ;)

No i co do plci to dalej niewiadomo :( dzidzia wstydliwa nie chce sie pokazac ;)
    Ale jak miedzy nogami teraz nic nie widac to stawiam na dziewczynke <3 <3

Ella co do kawy nie pilam juz odkad zaszlam w pierwsza ciaze to znaczy od sierpnia 2012 ale polozna powiedziala ze jak nie chce lykac tabletek to kawa jest mniej inwazyjnym rozwiazaniem niz tabletki ;) a slodycze zaczelam pomalu od 13 tyg skubac bo tak mnie odpychalo :P
    Jak sloneczko wyjdzie i bedzie wybor w owocach to i slodyczy nie bede skubac ;)
    Zreszta na wadze wedlug dzisiejszego pomiaru jestem tylko 0,5 kg na plusie bo jakims cudem schudlam kg mimo tego ze jem normalnie.Takze widac skubanie nie wplywa na mnie negatywnie ;)

• vivien Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia zupke z buraczkow samo robiona jem juz w tym tyg trzeci raz do tego sok ze swiezych burskow i oczywiscie duzo soku z pomaranczy i dzemu samo robionego z rokitnika bo witamina C pomaga przyswajac zelazo ;)
    Ale z ta pietruszka to sobie od ciebie zgapie :P
    Ach i nerkowce i pestki z dyni tez msja duzo zelaza i tez wsowam :P
    Ach czego sie nie robi dla tego kochanego szkraba <3

pasia27 lubi tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Dziewczyny pomóżcie, bo bardzo sie niepokoje. Czy wy w 5 tyg. ciąży tez odczuwałyście ból brzucha ?? ja odczuwam taki sam ból jak na okres, jest dość mocny i przechodzi aż do pleców, ale znośny, tylko strasznie się martwię czy to niczym nie grozi ;/ Ból występuje co jakiś czas nie jest stały. Miałyscie tez tak ?

Welurko ja miałam bóle takie jak na @ juz dzien przed zrobieniem testu i trwały 4-5 dni. I w sobtę dostałam biegunkę i do tego ból pleców na samym dole ;(. Przeszło wszystko we wtorek. Dzis mnie głowa boli i jest mi niedobrze ;(Slina mi się toczy jak na wymioty...Mało brakowało...;(.
    dziś dzwonilam do ginki bo chcialam się umówić na wizytę i jak odebrała to nie mogła mnie zapisać bo była akurat na bloku operacyjnym. Kazała dzwonić po13. Ja poszłam do koleżanki i przepadło....Wróciłam ok. 16 a pani dr już nie odebrała-pewnie ma juz weekend i nie odbiera. Bede próbowac w poniedziałek znowu od rana bo za jakiś tydzien to mogłabym juz pójść się zbadać.
    Welurko odpoczywaj ;) jeśli nie ma plamienia i krwawienia to nie jest źle!

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    darijka wrote:
    polska_dziewczyna wrote:
    darijka wrote:
    hej dziewczyny. ja kurcze mam od kilku dni wysypkę jakaś masakra. nie wiem czy to po dupku. wizytę mam w pon.więc już te 3 dni poczekam. zaczęło się jakiś tydzień temu zaczęła mnie swędzieć skóra na brzuchu i piersiach i z dnia na dzień zaczęły pojawiać mi się takie malutkie krostki jak potówki taka kaszka najwięcej na biodrach a na brzuchu delikatnie. od wczoraj piję wapno ale narazie nie widać efektów, nie wiem czy mój organizm nie wyrzucił nadmiaru progesteronu. może któraś coś takiego miałam bo już mi rece opadaja. jak nie nudności, to wymioty, dalej przeziębienie to teraz jakaś wysypka :(

a może masz uczulenie od preparatu który stosujesz?może zmień i zobacz moze zejdzie...
    nie wiem czy zauważyłaś mój wpis ale byłam na wcześniejszej wizycie z powodu tych bakteri w moczu od razu tez miałam badanie i dzidzia juz ma 3 cm i słyszałam bicie serduszka:) więc jak pójdziesz w poniedziałek tez na pewno usłyszysz...:):)

cieszę się razem z Tobą, że z kruszynką wszystko ok, no ja mam wizytę za 3 dni i okaże się jak tam moja :) a wysypka nie jest od preparatu, tez tak na samym początku myślałam i przestałam się smarować ale z dnia na dzień wychodziło większe i niestety ale póki co wapno nie pomaga więc myśle a raczej przypuszczam, że to przez dupka :)

a powiecie mi co to jest "dupka"

duphaston :) progesteron

olus22, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki w koncu !!!! :) Dzis zobaczylam moje malenstwo, ma juz 16 mm, serce jak dzwon i wszystko jest w porzadeczku, moj dr sie tylko posmucil, bo ciaza pojedyncza ( co mnie akurat cieszy, bo moge liczyc tylko na siebie ). Dal skierowanie na mnostwo badan i w 13 tyg mam przyjsc na prenatalne. Obecnie wg niego jest 7 tydzien 4 dzien.
    Pogratulowal i kazal dbac o siebie.

pasia27, olus22 lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurko , ja dzis rozmawialam o bolu brzucha z moim gin, powiedzialam mu ze mam takie bole niekiedy od dnia w ktorym mialam dostac miesiaczke. Powiedzial, ze mam sobie nosic w torebeczce nospe i jesli bol bedzie silny lyknac, mam nie dzwigac i nie skakac czy cos podobnego. Poza tym powiedzial, ze jesli nie ma plamien i krwawienia to nie ma tez powodu do zmartwien. Takze odpoczywaj i bardz spokojna.

olus22 lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• anilorak Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 15:42

rubi67 lubi tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz chyba do mnie dotarło, ze ja jednak naprawdę w ciąży jestem :D
    Dziewczynki, odnosnie witamin tych wszystkich reklamowanych dla mam i nie tylko, to moj gin powiedzial, ze nie widzi potrzeby ich zażywania. Narazie dalej Folik i magnez ;) Aaaa, i kazal mi odstwic urinal na pecherz...

anilorak, olus22 lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    olus22 wrote:
    hej dziewczyny załozyłam na facebooku nowe wydarzenie Przebieg Ciąży jak byście chciały z miłą checia was zapraszam :)
    podajcie swoje linki na fejsa to was zaprosze :)

http://www.facebook.com/home.php#!/monika.szwal
    ja poproszę
    :-)

ja już dołaczyłam :)

olus22 lubi tę wiadomość

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Pasia zupke z buraczkow samo robiona jem juz w tym tyg trzeci raz do tego sok ze swiezych burskow i oczywiscie duzo soku z pomaranczy i dzemu samo robionego z rokitnika bo witamina C pomaga przyswajac zelazo ;)
    Ale z ta pietruszka to sobie od ciebie zgapie :P
    Ach i nerkowce i pestki z dyni tez msja duzo zelaza i tez wsowam :P
    Ach czego sie nie robi dla tego kochanego szkraba <3

kolezanka nawet mowila zeby nie jesc zadnych octowych ogoreczkow ani sledzikow przed morfologia bo slabe wyniki.eh zawsze cos..

olus22 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Teraz chyba do mnie dotarło, ze ja jednak naprawdę w ciąży jestem :D
    Dziewczynki, odnosnie witamin tych wszystkich reklamowanych dla mam i nie tylko, to moj gin powiedzial, ze nie widzi potrzeby ich zażywania. Narazie dalej Folik i magnez ;) Aaaa, i kazal mi odstwic urinal na pecherz...

rubi po pierwszeto gratuluje ze maluch rosnie i ze wszystko jest w porzadku.
    ja od poczatku biore jakis kwas foliowy.moj gin mowi to samo ze u mnie nie widzi potrzeby cokolwiek dobierania..(bo urodze wielorybka hehe tak na marginesie) biorac pod uwage ze moj maluch na swoj miesiac jest duuuuuzy

olus22, rubi67 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia nie jadlam nic ostowego przed badaniami :(
    i naprawde moje ciagle zmeczenie,nerwowosc.. wskazuja na niedobor zelaza :(

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ