I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
No to ja was teraz na kolana powale.. ja wczoraj zapisalam sie na polowkowe i z pobraniem krwi kosztuje 450zl szok!!!
Dziewczyny wy tez mialyscie pobierana krew na polowkowym??Na co to potrzebne?
Bez pobrania krwi jest DUZOOOO tansze bo 200zl.
Teraz stoje pod znakiem zapytania czy z badaniem krwi czy bez.Albo moze zadecyduje po badaniu USG jak by cis bylo nie tak to wtedy zrobie krew,hmmm -
hej dziewczyny. ja kurcze mam od kilku dni wysypkę jakaś masakra. nie wiem czy to po dupku. wizytę mam w pon.więc już te 3 dni poczekam. zaczęło się jakiś tydzień temu zaczęła mnie swędzieć skóra na brzuchu i piersiach i z dnia na dzień zaczęły pojawiać mi się takie malutkie krostki jak potówki taka kaszka najwięcej na biodrach a na brzuchu delikatnie. od wczoraj piję wapno ale narazie nie widać efektów, nie wiem czy mój organizm nie wyrzucił nadmiaru progesteronu. może któraś coś takiego miałam bo już mi rece opadaja. jak nie nudności, to wymioty, dalej przeziębienie to teraz jakaś wysypka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2013, 13:50
-
darijko ja mialam taka wysypke jakby potowki pod piersiami kilka i na zebrach z tylu.tez podejrzewalam ze to od dupka bo bralam na poczatku i gdy przestalam minelo..ale jakos nie zapytalam sie lekarza i nie wiem na pewno.przeczekaj,zapytaj sie i on ci wszystko wyjasni??mnie minelo samo..a na pewno to nie bylo uczulenie na nic z zewnatrz
-
witajcie ja sie koruje masakra taka jestem przeziębiona katar kaszel i podwyższona tempka mam juz dosc córeczka i Maż tak samo musiało mnie chwycic akurat teraz jak jestem w ciązy i mam wyjazd do białej P.a u was jak tam dzieczynki darijka moze i dosc ze po dupku .
-
byłam w czoraj u ginekologa prywatnie i dowiedziałam sie dokładnie i pewnie ze jestem w ciązy w piatek mam isc juz normalnie na kase chorych do niej i mi zrobi juz wszystkie badania tak jak trzeba i wogóle trzymajcie sie cieplutko pozdrawiam
-
pasia27 wrote:no to olus wspolczuje..to takie meczace i jeszcze w podrozy ehh.kuruj sie i wracaj szybko do zdrowia
Dziekuje mam nadzieje ze mi sie po lepszy bo niechce dzidziusia zarazic tam jak pojade a ty jak sie czujesz Pasia27?wszystko wporzadku? -
olus22 wrote:pasia27 wrote:no to olus wspolczuje..to takie meczace i jeszcze w podrozy ehh.kuruj sie i wracaj szybko do zdrowia
Dziekuje mam nadzieje ze mi sie po lepszy bo niechce dzidziusia zarazic tam jak pojade a ty jak sie czujesz Pasia27?wszystko wporzadku?
na poczatku niestety tez mi zdarzylo przychorowac 2 razy ale teraz odpukac jest wszystko w porzadku czekam z utesknieniem na wiosne bo mam dosyc przyciasnego plaszczyka i kozaczkow ktorych nie dopinam hehe. wiosno przybywaj!olus22 lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:darijko ja mialam taka wysypke jakby potowki pod piersiami kilka i na zebrach z tylu.tez podejrzewalam ze to od dupka bo bralam na poczatku i gdy przestalam minelo..ale jakos nie zapytalam sie lekarza i nie wiem na pewno.przeczekaj,zapytaj sie i on ci wszystko wyjasni??mnie minelo samo..a na pewno to nie bylo uczulenie na nic z zewnatrz
dzieki za odp. no właśnie w ulotce jest napsane że jednym ze skutków ubocznych była wysypka i świąd. ja właśnie mam ostatnie opakowanie dupka gin powiedział, ze na tym zakończymy. nie wiem w zasadzie po co ja go brałam, żadnych plamień nie miałam wynik progesteronu 29 (jeszcze przed zapisaniem dupka). wszyscy sie dziwią jak mówię, że go biorę. i coś tak czuję, że już go za dużo we mnie i on jest głownym winowajcom tego świadu i wysypki. -
pasia27 wrote:olus22 wrote:pasia27 wrote:no to olus wspolczuje..to takie meczace i jeszcze w podrozy ehh.kuruj sie i wracaj szybko do zdrowia
Dziekuje mam nadzieje ze mi sie po lepszy bo niechce dzidziusia zarazic tam jak pojade a ty jak sie czujesz Pasia27?wszystko wporzadku?
na poczatku niestety tez mi zdarzylo przychorowac 2 razy ale teraz odpukac jest wszystko w porzadku czekam z utesknieniem na wiosne bo mam dosyc przyciasnego plaszczyka i kozaczkow ktorych nie dopinam hehe. wiosno przybywaj!
podobno od środy za tydzień po 20 stopnipasia27 lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny załozyłam na facebooku nowe wydarzenie Przebieg Ciąży jak byście chciały z miłą checia was zapraszam
podajcie swoje linki na fejsa to was zaprosze
-
darijka wrote:pasia27 wrote:darijko ja mialam taka wysypke jakby potowki pod piersiami kilka i na zebrach z tylu.tez podejrzewalam ze to od dupka bo bralam na poczatku i gdy przestalam minelo..ale jakos nie zapytalam sie lekarza i nie wiem na pewno.przeczekaj,zapytaj sie i on ci wszystko wyjasni??mnie minelo samo..a na pewno to nie bylo uczulenie na nic z zewnatrz
dzieki za odp. no właśnie w ulotce jest napsane że jednym ze skutków ubocznych była wysypka i świąd. ja właśnie mam ostatnie opakowanie dupka gin powiedział, ze na tym zakończymy. nie wiem w zasadzie po co ja go brałam, żadnych plamień nie miałam wynik progesteronu 29 (jeszcze przed zapisaniem dupka). wszyscy sie dziwią jak mówię, że go biorę. i coś tak czuję, że już go za dużo we mnie i on jest głownym winowajcom tego świadu i wysypki.
ja mialam plamienie 3-4dni i jednak wykorzystalam na poczatku 3op(brALAm 3x1)on ogolnie wplywal na lepsze ukrwienie i zagniezdzenie sie zarodla w macicy.w sumie ja jakos pewniej sie czulam jak go sobie bralam tak psychicznie spokojniejsza..hmm.
-
Lilka ja nie lecialabym na Twoim miejscu do konca pierwszego trymestru. Rozmawialam o tym z lekarzem i stanowczo odradzala lotu na poczatku ciazy. MOwila, ze dopiero w 2 trymestrze mozna. I na nic moje tlumaczenia, ze lot trwa tylko 2h... stanowczo mi wtedy odradzila i zostalam w Dublinie. Na Twoim miejscu bym nie ryzykowala, ale oczywiscie decyzja nalezy do Ciebie.
-
anilorak wrote:Ceny są bardzo różne, u mnie np. za badanie miałam płacić 200 zł, ale dziewczyny na forum pisały, że płaciły i 300 zł lub 400 zł.
Ja 17.04 mam USG połówkowe, za które będę płacić 150 zł.
Widzę, że chyba lekarka Cię trochę uspokoiła, co do tych bakterii. Powtórz badanie, zrób posiew i wtedy będziesz już wszystko wiedzieć. Cieszę się, że z dzidzią wszystko dobrze.
nie lekarka a lekarz chodze do mężczyzny hihihiale tak uspokoił mnie:)...
a co do tych badań to wiem że są rózne ja np. będę miała z krwi, a słyszałam ze jescze jest z usg... -
darijka wrote:hej dziewczyny. ja kurcze mam od kilku dni wysypkę jakaś masakra. nie wiem czy to po dupku. wizytę mam w pon.więc już te 3 dni poczekam. zaczęło się jakiś tydzień temu zaczęła mnie swędzieć skóra na brzuchu i piersiach i z dnia na dzień zaczęły pojawiać mi się takie malutkie krostki jak potówki taka kaszka najwięcej na biodrach a na brzuchu delikatnie. od wczoraj piję wapno ale narazie nie widać efektów, nie wiem czy mój organizm nie wyrzucił nadmiaru progesteronu. może któraś coś takiego miałam bo już mi rece opadaja. jak nie nudności, to wymioty, dalej przeziębienie to teraz jakaś wysypka
a może masz uczulenie od preparatu który stosujesz?może zmień i zobacz moze zejdzie...
nie wiem czy zauważyłaś mój wpis ale byłam na wcześniejszej wizycie z powodu tych bakteri w moczu od razu tez miałam badanie i dzidzia juz ma 3 cm i słyszałam bicie serduszka:) więc jak pójdziesz w poniedziałek tez na pewno usłyszysz...