X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki sliczne :) no kurcze cola na mnie nie dziala w ogole.spalaszowalam ptasie mleczko waniliowe i mam nadzieje ze mi to bokiem nie wyjdzie ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam naleśniki z dżemem bitą śmietaną i sosem toffi :D mmmm... Mam nadzieję że mnie bokiem nie wyjdzie ,a teraz jem sałatkę z pory bez pory :)bo mąż chory żołądek ma i musi się dobrze odżywiać:) i bez majonezu (ale ja nienawidzę majonezu więc z stąd 100% warzywnie)

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka gratulacje:) dziewczyny od dwoch dni czuje takie laskotanie w brzuchu:))) jakby ktos mnie piorkiem laskotal. Polozna mi powiedziala, ze to ruchy dziecka a poniewaz jestem bardzo szczupla (171cm,52kg) powiedziala, ze bede szybciej wyczuwac ruchy. Takie motylki zazwyczaj pojawiaja sie ok 13-14 tyg:) czy ktoras z Was tez tak ma?
    Ciagle jestem oslabiona, dzis od rana sprzatalam, pralam, odkurzalam, robilam porzadki w szafach itd a o 16 padlam i zrobilam sobie drzemke, obudzilam sie dopiero po 2godz. Mdlosci mijaja, od czasu do czasu zrobi sie sie niedobrze, ale nie codziennie. Ciesze sie, ze w przyszlym tyg zaczne drugi trymestr:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2013, 19:59

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w poniedzialek zaczynam 14 tydz:) jak na razie czuje sie ok, tylko to zmeczenie. Zaczyna mnie tez pobolewac kregoslup i myslalam o kupnie takiej poduszki http://motherhood.pl/sklep
    Lilka nie wiesz gdzie w Dublinie moge taka dostac? Sprawdzalam w mothercare i kilku innych sklepow i niestety nie moge takiej znalezc

relgi09k52jutqx1.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka argos ma taka http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3768789.htm

Dzieki :) egzamin zajal mi 7 minut :)) cierpie okrutnie z powodu mdlosci :(

• Lilka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3988514.htm i taka jak Ty chcesz tez ma :)

Stokrotka84, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    polska_dziewczyna wrote:
    darijka wrote:
    polska_dziewczyna wrote:
    darijka wrote:
    hej dziewczyny. jestem po wizycie . z maluszkami wszystko ok. jeden 5 cm NT 0,7 mm, a drugi 5,66 cm NT 1 mm :) serduszka ladnie biją. trochę sie uspokoiłam jeszcze za dwa tygodnie mam odbiór wyników z krwi, ale mysle, ze będzie wszystko ok. jestem szczęsliwa :) dzisiaj w ogóle to tak mi brzuszek wywaliło, że ło :)
    ulala cieszę się, że z twoimi pociechami wszystko ok.

ale fajnie że dobre wyniki...ale juz urosły...ciekawe jak moja kruszynka:) juz się nie cierpliwie a wizyta 7 maja dopiero...będe mieć robioną przezierność i się mega stresuje...

jeden jest dwa dni młodszy od drugiego podobno mogło się później zagnieździć. oby dalej kruszynki rosły. Ty masz wizytę 7 maja, a ja mam wizytę 6 :) na pewno Twoja kruszynka ślicznie rośnie a oczekiwanie do wizyty szybko minie :) mi to teraz tak czas zapierdziela, że ło, wszystkiego dobrego :)

kórde to ty co ile masz te wizyty? ...ja jak bedzie 7 maj to minie równe 4 tygodnie od poprzedniej...to nie fer ja też chce częściej....:):):)
    a co do biegnacego czasu to rzeczywiście leci ale mi nie aż tak...:)
    również wszystkiego dobrego...:)

to po czterech tygodniach Twoja kruszynka na pewno dużo urosła pewnie będzie miała z 7,5 cm :)

to ja też mam co 3 tylko teraz tak wyszło...co tydzień ale czat to tak ci śmigac będzie że szok...:)
    mam nadzieje że urosła i ze serduszko bije cały czas...jeszcze 10 dni...chyba zwariuje...
    pozdrawiam:)

иιєиσямαℓиα, darijka lubią tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijjka
    kiedy przenosimy sie na drugi trymestr...??ja myślę że jak skończy się trzynasty i zacznie 14 tydzień dobrze rozumuje?

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie dziewczyny - kiedy zaczyna się drugi trymestr?
    Gdzieś wyczytałam w książce, że od 13,5 tc...
    ja według usg jestem w 12 i 4 dniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2013, 10:16

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dzieczyno :)
    na kiedy masz termin :)? Bo widzę, że taki sam mamy wiek ciąż :).

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    darijka wrote:
    polska_dziewczyna wrote:
    darijka wrote:
    polska_dziewczyna wrote:
    darijka wrote:
    hej dziewczyny. jestem po wizycie . z maluszkami wszystko ok. jeden 5 cm NT 0,7 mm, a drugi 5,66 cm NT 1 mm :) serduszka ladnie biją. trochę sie uspokoiłam jeszcze za dwa tygodnie mam odbiór wyników z krwi, ale mysle, ze będzie wszystko ok. jestem szczęsliwa :) dzisiaj w ogóle to tak mi brzuszek wywaliło, że ło :)
    ulala cieszę się, że z twoimi pociechami wszystko ok.

ale fajnie że dobre wyniki...ale juz urosły...ciekawe jak moja kruszynka:) juz się nie cierpliwie a wizyta 7 maja dopiero...będe mieć robioną przezierność i się mega stresuje...

jeden jest dwa dni młodszy od drugiego podobno mogło się później zagnieździć. oby dalej kruszynki rosły. Ty masz wizytę 7 maja, a ja mam wizytę 6 :) na pewno Twoja kruszynka ślicznie rośnie a oczekiwanie do wizyty szybko minie :) mi to teraz tak czas zapierdziela, że ło, wszystkiego dobrego :)

kórde to ty co ile masz te wizyty? ...ja jak bedzie 7 maj to minie równe 4 tygodnie od poprzedniej...to nie fer ja też chce częściej....:):):)
    a co do biegnacego czasu to rzeczywiście leci ale mi nie aż tak...:)
    również wszystkiego dobrego...:)

to po czterech tygodniach Twoja kruszynka na pewno dużo urosła pewnie będzie miała z 7,5 cm :)

to ja też mam co 3 tylko teraz tak wyszło...co tydzień ale czat to tak ci śmigac będzie że szok...:)
    mam nadzieje że urosła i ze serduszko bije cały czas...jeszcze 10 dni...chyba zwariuje...
    pozdrawiam:)

ja ma wizytę dopiero 16.05 :(
    i już wariuję :( Rozumiem cię doskonale :)
    Wczoraj jeszcze miałam ślinotok i mdłości, wieczorem nawet zaczynała się lekka zgaga. Dziś wstałam i jak ręką odjął - zero mdłości :(, ślinotok zniknął, ani nawet zgagi. Ja wam powiem , że psychicznie czuję się pewniej jak mam te wszystkie przykre dolegliwości :(. Nie wiem czy wszystko w porządku.
    Wczoraj zjadłam trochę miśków żelowych i wafelki w czekoladzie na które mam straszną jazdę w ciąży i teraz schizuję, że zatrułam swoje dziecko tymi paskudztwami :(

Dziewczyny z 13 tygodnia :) macie jeszcze jakieś przykre objawy ciąży?
    Błagam odpowiedzcie coś :), bo oszaleję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2013, 10:27

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Stokrotka argos ma taka http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3768789.htm

Dzieki :) egzamin zajal mi 7 minut :)) cierpie okrutnie z powodu mdlosci :(

Lilka mi na mdłości pomagał najlepiej jasny winogron i arbuz :). Gdzieś nawet czytałam potem, że arbuz ma dużo wit. chyba B6 (która dobrze wpływa na niwelowanie mdłości) :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3988514.htm i taka jak Ty chcesz tez ma :)

do czego służy ta poduszka? to jest ten rogal do karmienia ?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o liczenie, ktory to trymestr i miesiac, to ja licze wg tego grafiku :)

Your First Trimester:
    1st Month = Weeks 1,2,3,4
    2nd Month = Weeks 5,6,7,8
    3rd Month = Weeks 9,10,11,12,13

Your Second Trimester:
    4th Month = Wks 14,15,16,17
    5th Month = Wks 18,19,20,21
    6th Month = Wks 22,23,24,25,26

Your Third Trimester:
    7th Month = Wks 27,28,29,30
    8th Month = Wks 31,32,33,34,35
    9th Month = Wks 36,37,38,39,40

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo ta poduszka jest super w smyku w Polsce wczoraj widziałam kosztuje 169zł
    Poduszka służy do spania kobiecie w ciąży jak i również rogal później służy do karmienia , za parę miesięcy zamierzam sobie kupić:)) ponoć super sprawa

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα nic się nie martw! U mnie teraz już w krtkę. Czasem mdłości są czasem cały dzień nic. Najbardziej dolegliwości dokuczają mi wieczorkiem!
    Na słodycze nadal nie mam ochoty z czego bardzo się cieszę bo jak już Ci pisałam waga poszła i tak w górę. Także spokojnie czekamy bo już za chwilkę wchodzimy w II trymestr!!!
    Miłej niedzieli!

iv093e5eynq4wz4z.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    ooo ta poduszka jest super w smyku w Polsce wczoraj widziałam kosztuje 169zł
    Poduszka służy do spania kobiecie w ciąży jak i również rogal później służy do karmienia , za parę miesięcy zamierzam sobie kupić:)) ponoć super sprawa

a bo to jest poduszka do spania dla kobiet jeszcze wciąż :). Niby wygodniej się spi :)?
    Takie same są w smyku? jak się nazywa dokładnie?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    иιєиσямαℓиα nic się nie martw! U mnie teraz już w krtkę. Czasem mdłości są czasem cały dzień nic. Najbardziej dolegliwości dokuczają mi wieczorkiem!
    Na słodycze nadal nie mam ochoty z czego bardzo się cieszę bo jak już Ci pisałam waga poszła i tak w górę. Także spokojnie czekamy bo już za chwilkę wchodzimy w II trymestr!!!
    Miłej niedzieli!

ja w zasadzie też nie mam takiej ciągoty na słodkie :). Wyjątek stanowią właśnie wafelki w czekoladzie - typu prince polo lub grześki :), ale do samej czekolady i innych słodkości w ogóle mnie nie ciągnie. no czasami skuszę się na ciasto domowej roboty :)

odrzuciło mnie natomiast od mięsa w ogóle :/ a to troszkę nie za dobrze. U mnie z wagą też nie najlepiej, ale ja przytyłam jeszcze w trakcie starań o dzidzię, bo od listopada biorę duphaston w drugiej fazie cyklu. We wrześniu ważyłam jeszcze 72 kg a teraz 84 kg :(.Więc odzyskałam swoje 22 kg które zgubiłam rok temu właśnie specjalnie przed planowanym macierzyństwem :). No cóż :)
    Również życzę przyjemnej niedzieli :)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2013, 11:23

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Darijka wszystko jest możliwe :-) ważne, żeby maluszki zdrowo rosły!!!
    Ja dziś od rana mam kłucie lewego jajnika i to dość mocne, teraz się uspokoiło, ale czy któraś z Was miała takie odczucia? bo troszkę się martwię...

nina u mnie kłócie lewego jajnika na samym poczatku gdzieś do 8 może i nawet 9 tygodnia było na porządku dziennym, raz bardziej raz mniej i były to sporadyczne kłócia nieraz co kilka minut a nieraz kilka na minutę. myślę kochana, ze nie masz się czym przejmować, po 9 tygodniu zaczęło mnie kłoć na środku nad kością łonową. z maluszkami wszystko ok więc myślę, że to jest normalne :)

Nina lubi tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • darijka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala wrote:
    Darijka kochana z tymi pęcherzykami to ja tez gdzieś juz słyszałam więc możliwe...ja nei miałam monitoringu i u mnie mają 2 wersje- albo jednojajowe i porostu nastąpił podział na 2 osobne maleństwa- więc będą identyczne, albo 2 jajeczka- dlatego jedno jest nieco mniejsze. pewno się okaże albo jak będzie różnica płci, albo w wieku kilku lat po wyglądzie.

nina nie panikuj kochana!! mi lekarze mówili,że to się ścięgna rozciągają i masz wrażenie,że to jajowód- ja tez miałam straszne bóle macicy jak się tam rozciągało,,,

ja miałam monitoring i miałam jeden pęcherzyk 21mm i własnie to mnie zastanawia czy są jednojajowe czy dwu. tylko, ze jakby były jedno to chyba byłaby ich podobna wielkość a między nimi na dwóch robionych usg jest róznica 3 dni :) normalnie zagadka jestem strasznie ciekawa :) juz sobie tak to rozkminiam, ze może na monitoringu był jeden dominujący 21, a drugi może miał jakieś 12 mm ten pierwszy pękł a drugi przez 3 dni urósł do może 18 mm i stąd ten drugi bobas :)

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ