X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • darijka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    darijka wrote:
    hej dziewczyny. jestem po wizycie . z maluszkami wszystko ok. jeden 5 cm NT 0,7 mm, a drugi 5,66 cm NT 1 mm :) serduszka ladnie biją. trochę sie uspokoiłam jeszcze za dwa tygodnie mam odbiór wyników z krwi, ale mysle, ze będzie wszystko ok. jestem szczęsliwa :) dzisiaj w ogóle to tak mi brzuszek wywaliło, że ło :)
    ulala cieszę się, że z twoimi pociechami wszystko ok.

ale fajnie że dobre wyniki...ale juz urosły...ciekawe jak moja kruszynka:) juz się nie cierpliwie a wizyta 7 maja dopiero...będe mieć robioną przezierność i się mega stresuje...

jeden jest dwa dni młodszy od drugiego podobno mogło się później zagnieździć. oby dalej kruszynki rosły. Ty masz wizytę 7 maja, a ja mam wizytę 6 :) na pewno Twoja kruszynka ślicznie rośnie a oczekiwanie do wizyty szybko minie :) mi to teraz tak czas zapierdziela, że ło, wszystkiego dobrego :)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny badanie usg genetyczne te do 13tyg robi się juz na zewnątrz? Nie dopochwowo? Jutro mam na 14 i się stresuję... :-(

iv093e5eynq4wz4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka, zasadniczo przez brzuch, ale mi lekarka mówiła, że jeśli dziecko jest malutkie to może być konieczność zrobienia dopochwowego - bo jest dokładniejsze. Ale na początku chyba zawsze próbują przez brzuch ;)

iśka lubi tę wiadomość

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki xcarolinex:) zastanowie sie nad tym. Spokojnej nocki

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka musimy sie zgadac na fb to Ci opowiem wizyte w Rotundzie, nie bede tutaj dziewczyn zanudzac:) wysle Ci wiadomosc z moim fb na priv

relgi09k52jutqx1.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    Dziewczyny badanie usg genetyczne te do 13tyg robi się juz na zewnątrz? Nie dopochwowo? Jutro mam na 14 i się stresuję... :-(

Jak masz pełny pecherz i wszystko widac to nie ma potrzeby robić dowcipnie...ja byłam na usg w środę i było tylko brzuszne

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• kokomonka Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jutro genetyczne i straszny stres :(

Kiedyś i dla mnie zdarzy się maleńki cud...

zK9qp2.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 15:45

iśka lubi tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dzieki, ze chcialyscie pomoc, moglam od razu wpisac te wyniki, no ale nie pomyslalm :P Juz wszystko wiem ;) Nie mam powodow do zmartwien, jest OK. Ja nie wiem po co sie tak zestresowalam, zazwyczaj jestem opanowana ;)
    Tak poza tym to mam juz taki duzy biust, ze nie za bardzo mi sie podoba i brzuch rosnie z kazdym dniem ;/ Zaczelam juz uzywac oliwki...

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ja bym zrobila to usg nawey jak bedziesz w pl to mozesz ;;) ja dostalam wczoraj meilem wszystkie moje wyniki wszystko ok ;) moj meil [email protected] na fb mam uktyty profil i niewiem czy mnie mozna znalezc ;) czekam na meila ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze na suwaczek a tu juz 10 tydzien :))) bosko :)jutro mam egzamin teoretyczny na prawo jazdy wiec musze jeszcze sie pouczyc :) mam nadzieje ze pojdzie latwo a jak nie to zdam nastepnym razem :)))))

pasia27, m_f lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    polska_dziewczyna wrote:
    darijka wrote:
    hej dziewczyny. jestem po wizycie . z maluszkami wszystko ok. jeden 5 cm NT 0,7 mm, a drugi 5,66 cm NT 1 mm :) serduszka ladnie biją. trochę sie uspokoiłam jeszcze za dwa tygodnie mam odbiór wyników z krwi, ale mysle, ze będzie wszystko ok. jestem szczęsliwa :) dzisiaj w ogóle to tak mi brzuszek wywaliło, że ło :)
    ulala cieszę się, że z twoimi pociechami wszystko ok.

ale fajnie że dobre wyniki...ale juz urosły...ciekawe jak moja kruszynka:) juz się nie cierpliwie a wizyta 7 maja dopiero...będe mieć robioną przezierność i się mega stresuje...

jeden jest dwa dni młodszy od drugiego podobno mogło się później zagnieździć. oby dalej kruszynki rosły. Ty masz wizytę 7 maja, a ja mam wizytę 6 :) na pewno Twoja kruszynka ślicznie rośnie a oczekiwanie do wizyty szybko minie :) mi to teraz tak czas zapierdziela, że ło, wszystkiego dobrego :)

kórde to ty co ile masz te wizyty? ...ja jak bedzie 7 maj to minie równe 4 tygodnie od poprzedniej...to nie fer ja też chce częściej....:):):)
    a co do biegnacego czasu to rzeczywiście leci ale mi nie aż tak...:)
    również wszystkiego dobrego...:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Ulala Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no do mnie dzisiaj dzwonili ze szpitala. przyślą mi harmonogram wizyt i ulotki o bliźniakach. ja jak na razie mam usg co 2 tygodnie- no bo jednak ciąza mnoga. ale jakbym mogła to bym co tydzień chodziła :D

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wracając do USG ja zawsze miałam i mam dopochwowe USG tylko po około 5 m-cu ciąży miałam brzuszne:). Moze to kwestia lekarzy i miasta.

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Patrze na suwaczek a tu juz 10 tydzien :))) bosko :)jutro mam egzamin teoretyczny na prawo jazdy wiec musze jeszcze sie pouczyc :) mam nadzieje ze pojdzie latwo a jak nie to zdam nastepnym razem :)))))

Lilka, trzymam kciuki, a mój M twierdzi, że najlepsi kierowcy zdają za drugim razem ;)

Lilka lubi tę wiadomość

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, wlasnie problem z tym usg polega na tym, ze przeziernosc karkowa trzeba zbadac do 14 tyg a ja w Polsce bede w polowie maja (17tc), takze bedzie za pozno. Postanowilam nie robic, naczytalam sie strasznie duzo o tym wczoraj. nawet jak dziecko ma wade genetyczna to i tak je urodze a sama swiadomosc o choprobie genetycznej(jesli takowa wystepuje) wcale nie pomoze.

relgi09k52jutqx1.png
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z usg. Dzidziuś ma 6cm 21mm. Wszystko dobrze. Mały skorpionik daje już o sobie poznać. Dzidziuś tak się obrucił,że ciężko było cokolwiek zobaczyć HI! HI!. Miałam usg dopochwowo i na brzuchu. Między nogi niedało sie zagląnąć i karku też nie dało się zmierzyć ale lekarz zapewnił mnie,ze jest wszystko dobrze a mały leniszek ma nas poprostu gdzieś za dwa tygodnie mam przyjść dla własnego spokoju.
    Ot charakterek :-)

Lalita2710, rubi67, yennefer, Stokrotka84, darijka lubią tę wiadomość

iv093e5eynq4wz4z.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero 16 maja Usg będzie to 11 tydzień , chciałabym mieć to już za sobą , bo trochę jeszcze czasu do tego a ja się stresuję..
    Iśka fajnie że twój dzidziuch rośnie będzie mieć taki znak zodiaku jak ja;)))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zamiast mdłości męczy dziś okropny ból głowy i nie mija niestety...a jak Wasze samopoczucie?

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie teraz strasznie zimno. Jestem psychicznie wykończona wydalaniem moczu chodzę co 10-15 minut. W nocy też z 5-6 razy jestem. Jestem nie wyspana i potem cały dzień marudna. A tak czasem rano mi nie dobrze , mnie też głowa ost pobolewała ,ale może to kwestia ciśnienia.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ