X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • darijka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    darijka wrote:
    hej dziewczyny. jestem po wizycie . z maluszkami wszystko ok. jeden 5 cm NT 0,7 mm, a drugi 5,66 cm NT 1 mm :) serduszka ladnie biją. trochę sie uspokoiłam jeszcze za dwa tygodnie mam odbiór wyników z krwi, ale mysle, ze będzie wszystko ok. jestem szczęsliwa :) dzisiaj w ogóle to tak mi brzuszek wywaliło, że ło :)
    ulala cieszę się, że z twoimi pociechami wszystko ok.

ale fajnie że dobre wyniki...ale juz urosły...ciekawe jak moja kruszynka:) juz się nie cierpliwie a wizyta 7 maja dopiero...będe mieć robioną przezierność i się mega stresuje...

jeden jest dwa dni młodszy od drugiego podobno mogło się później zagnieździć. oby dalej kruszynki rosły. Ty masz wizytę 7 maja, a ja mam wizytę 6 :) na pewno Twoja kruszynka ślicznie rośnie a oczekiwanie do wizyty szybko minie :) mi to teraz tak czas zapierdziela, że ło, wszystkiego dobrego :)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny badanie usg genetyczne te do 13tyg robi się juz na zewnątrz? Nie dopochwowo? Jutro mam na 14 i się stresuję... :-(

iv093e5eynq4wz4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka, zasadniczo przez brzuch, ale mi lekarka mówiła, że jeśli dziecko jest malutkie to może być konieczność zrobienia dopochwowego - bo jest dokładniejsze. Ale na początku chyba zawsze próbują przez brzuch ;)

iśka lubi tę wiadomość

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki xcarolinex:) zastanowie sie nad tym. Spokojnej nocki

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka musimy sie zgadac na fb to Ci opowiem wizyte w Rotundzie, nie bede tutaj dziewczyn zanudzac:) wysle Ci wiadomosc z moim fb na priv

relgi09k52jutqx1.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    Dziewczyny badanie usg genetyczne te do 13tyg robi się juz na zewnątrz? Nie dopochwowo? Jutro mam na 14 i się stresuję... :-(

Jak masz pełny pecherz i wszystko widac to nie ma potrzeby robić dowcipnie...ja byłam na usg w środę i było tylko brzuszne

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• kokomonka Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jutro genetyczne i straszny stres :(

Kiedyś i dla mnie zdarzy się maleńki cud...

zK9qp2.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 15:45

iśka lubi tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dzieki, ze chcialyscie pomoc, moglam od razu wpisac te wyniki, no ale nie pomyslalm :P Juz wszystko wiem ;) Nie mam powodow do zmartwien, jest OK. Ja nie wiem po co sie tak zestresowalam, zazwyczaj jestem opanowana ;)
    Tak poza tym to mam juz taki duzy biust, ze nie za bardzo mi sie podoba i brzuch rosnie z kazdym dniem ;/ Zaczelam juz uzywac oliwki...

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ja bym zrobila to usg nawey jak bedziesz w pl to mozesz ;;) ja dostalam wczoraj meilem wszystkie moje wyniki wszystko ok ;) moj meil [email protected] na fb mam uktyty profil i niewiem czy mnie mozna znalezc ;) czekam na meila ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze na suwaczek a tu juz 10 tydzien :))) bosko :)jutro mam egzamin teoretyczny na prawo jazdy wiec musze jeszcze sie pouczyc :) mam nadzieje ze pojdzie latwo a jak nie to zdam nastepnym razem :)))))

pasia27, m_f lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    polska_dziewczyna wrote:
    darijka wrote:
    hej dziewczyny. jestem po wizycie . z maluszkami wszystko ok. jeden 5 cm NT 0,7 mm, a drugi 5,66 cm NT 1 mm :) serduszka ladnie biją. trochę sie uspokoiłam jeszcze za dwa tygodnie mam odbiór wyników z krwi, ale mysle, ze będzie wszystko ok. jestem szczęsliwa :) dzisiaj w ogóle to tak mi brzuszek wywaliło, że ło :)
    ulala cieszę się, że z twoimi pociechami wszystko ok.

ale fajnie że dobre wyniki...ale juz urosły...ciekawe jak moja kruszynka:) juz się nie cierpliwie a wizyta 7 maja dopiero...będe mieć robioną przezierność i się mega stresuje...

jeden jest dwa dni młodszy od drugiego podobno mogło się później zagnieździć. oby dalej kruszynki rosły. Ty masz wizytę 7 maja, a ja mam wizytę 6 :) na pewno Twoja kruszynka ślicznie rośnie a oczekiwanie do wizyty szybko minie :) mi to teraz tak czas zapierdziela, że ło, wszystkiego dobrego :)

kórde to ty co ile masz te wizyty? ...ja jak bedzie 7 maj to minie równe 4 tygodnie od poprzedniej...to nie fer ja też chce częściej....:):):)
    a co do biegnacego czasu to rzeczywiście leci ale mi nie aż tak...:)
    również wszystkiego dobrego...:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Ulala Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no do mnie dzisiaj dzwonili ze szpitala. przyślą mi harmonogram wizyt i ulotki o bliźniakach. ja jak na razie mam usg co 2 tygodnie- no bo jednak ciąza mnoga. ale jakbym mogła to bym co tydzień chodziła :D

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wracając do USG ja zawsze miałam i mam dopochwowe USG tylko po około 5 m-cu ciąży miałam brzuszne:). Moze to kwestia lekarzy i miasta.

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Patrze na suwaczek a tu juz 10 tydzien :))) bosko :)jutro mam egzamin teoretyczny na prawo jazdy wiec musze jeszcze sie pouczyc :) mam nadzieje ze pojdzie latwo a jak nie to zdam nastepnym razem :)))))

Lilka, trzymam kciuki, a mój M twierdzi, że najlepsi kierowcy zdają za drugim razem ;)

Lilka lubi tę wiadomość

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, wlasnie problem z tym usg polega na tym, ze przeziernosc karkowa trzeba zbadac do 14 tyg a ja w Polsce bede w polowie maja (17tc), takze bedzie za pozno. Postanowilam nie robic, naczytalam sie strasznie duzo o tym wczoraj. nawet jak dziecko ma wade genetyczna to i tak je urodze a sama swiadomosc o choprobie genetycznej(jesli takowa wystepuje) wcale nie pomoze.

relgi09k52jutqx1.png
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z usg. Dzidziuś ma 6cm 21mm. Wszystko dobrze. Mały skorpionik daje już o sobie poznać. Dzidziuś tak się obrucił,że ciężko było cokolwiek zobaczyć HI! HI!. Miałam usg dopochwowo i na brzuchu. Między nogi niedało sie zagląnąć i karku też nie dało się zmierzyć ale lekarz zapewnił mnie,ze jest wszystko dobrze a mały leniszek ma nas poprostu gdzieś za dwa tygodnie mam przyjść dla własnego spokoju.
    Ot charakterek :-)

Lalita2710, rubi67, yennefer, Stokrotka84, darijka lubią tę wiadomość

iv093e5eynq4wz4z.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero 16 maja Usg będzie to 11 tydzień , chciałabym mieć to już za sobą , bo trochę jeszcze czasu do tego a ja się stresuję..
    Iśka fajnie że twój dzidziuch rośnie będzie mieć taki znak zodiaku jak ja;)))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zamiast mdłości męczy dziś okropny ból głowy i nie mija niestety...a jak Wasze samopoczucie?

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie teraz strasznie zimno. Jestem psychicznie wykończona wydalaniem moczu chodzę co 10-15 minut. W nocy też z 5-6 razy jestem. Jestem nie wyspana i potem cały dzień marudna. A tak czasem rano mi nie dobrze , mnie też głowa ost pobolewała ,ale może to kwestia ciśnienia.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ