I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
!!!!!!!!!! ijeeeeeeeeeee Dziewczyny znalazłam ta stronę z analizą kosmetyków do ciała na rozstępy itd ,, http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html "
Proszę warto zajrzeć ta dziewczyna chyba 2 testy zrobiła w 1 części 1 część kosmetyków 2 znów inne:) http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2013, 09:23
pasia27, michaela lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny
dawno mnie nie było hiihih a tu zawsze się coś dzieje...
znalazłam fajną stronkę co mozna a co nie mozna w ciąży rzecz jasna...:P
http://abcciaza.pl/jak-mozna-dbac-o-urode-w-ciazy
gratulacje MA JA..będzie dobrze...
****przestałam mierzyc temperature bo juz mnie denerwowała..
a wy?dziewczynki kochane do którego tygodnia mierzycie i czy w ogóle jak sie dowiedziałyście że jestescie w ciąży mierzyłyscie dalej czy zaprzestałyście? -
Ma ja wrote:Powiedziała, że 13 maja będzie ok. ..czyli jeszcze 3 tygodnie! masakra! ..ale wtedy powinno być już słychać serduszko.
CZAS... rany jak on się ciągnie! Jak jest coś miłego, urlop, wakacje... to mija błyskawicznie.... ale teraz te 3 tygodnie będą baaaaardzo długie!
maju u mnie miesiac trwa od wizyty do wizyty co 3tygodnie wlasnie i licze tygodnie i patrze ile dni pozostalo i w ktoryms momencie nagle z 9ty bylam w 16,22tyg.szok czekamy ,czekamy na nasze malenstwa pelne obaw ale nagroda jest boooska:-)Ma ja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej, ja się dziś wybieram na kolejną wizytę i oczywiście jestem cała w strachu czy maluch tam nadal jest i rośnie. Jejku już chciałabym,żeby ona była za mną i się okazało,że jest wszystko ok. Chyba bardziej się boje niż przed 1 potwierdzającą ciąże
-
Palmers i cudownie popularna Mustela i taki skład , ja zrozumiem konserwanty jeszcze mogę przymknąć oko , bo ona często są potrzebne aby kosmetyk nie dostał bakterii i szybko się nie zestarzał. Ale niektóre substancje naprawdę dają dużo do myślenia. Trochę się wkurzyłam na tą bielende , gdyż używałam na codzień ich kosmetyków i były fajne , jak również profesjonalnych przy zabiegach. a tu takie rzeczy. Lecę na busa i do lekarza...
-
No jestem po wizycie , póki co ciąże określiła na 6-7 tydzień (ja miałam późną owulacje) nie miałam usg ,mam mieć 16 maja więc bd to gdzieś 10-11 tydzień. Powiedziała że tam wszystko na dole jest prawidłowe ,po badaniu ginekologicznym. I że tego 16 maja już będzie w 100% wiadomo czy wszystko w porządku i od razu założy dziennik ciąży itd i da skierowanie na pozostałe badania i badania prenatalne. Myślę że wtedy bd widać czy jest zarodek itd. Długo z panią dr nie rozmaiwałm ,gdyż niestety jest chora dziś i mówie nie bd też zbyt przebywać żeby się nie zarazić
-
ja miałam pierwszą wiz. w 5 tyd. ciąży na usg był pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk którym odżywa się zarodek, zarodka jeszcze nie było widać teraz w poneidziałek mam drugą wizyte i pwieidziałą ze juz powinno być serducho jesli bedzie to założy mi karte ciąży, ale teraz sie zastanawiam czy to nie za wcześnie na serduszko
-
nick nieaktualny
-
klara bardzo mi przyrko...tulę mocno :*
ja wracam po usg i maluszki mają sie dobrze
kolejne usg 8 maja i może już w końcu zobaczę fikające nóżki i rączkipasia27, akinom, anilorak, Stokrotka84 lubią tę wiadomość
-
Witam, dziś byłam na usg jest to mój 7tc. Na usg widać było bijące serduszko ale doktor stwierdził,że zarodek jest za mały crl 0,53 cm czyli 5,3mm (przy naciągniętym pomiarze 0,78 cm czyli 7,8 mm). Czy faktycznie jest za mały czy mam się czym martwić? Dodam,że kolejne usg mam za 2 tygodnie.Dodam,że nie doszło późniejszej owulacji bo miałam robiony monitoring bo byłam stymulowana na owulacje. Ostatnią miesiączkę miałam 5 marca, 17 marca został podany zastrzyk na pęknięcie i owulacja była między 18 a 20 marca Bardzo proszę o poradęDonia
-
Hej donia. Myśle ze trzeba poczekać do kolejnego usg. Każde dziecko jest inne i twoje moze jeszcze nadrobić wiec trzymam kciuki i bądź dobrej mysli!
-
Donia wszystko jest możliwe. Tym bardziej ze jest tak wcześnie, ze moze sie jeszcze rozpędzić. Moze zarodek zagniezdzil sie w takim miejscu, ze jest wlasnie trudnej zmierzyć, ważne, ze serduszko bije! Musisz byc dobrj mysli!
-
Donia a dokładnie który to dzień ciąży?
Co to znaczy przy naciaganym pomiarze? To lekarz bardziej stawia na ten mniejszy pomiar?