I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
pasia27 wrote:иιєиσямαℓиα wrote:Dziewczyny ja mam może głupie pytanie, ale zapytam, bo wielu kosmetyków nie wolno używać w ciaży (kremów), a jak to jest z balsamami brązującymi? Można stosować w ciąży takie balsamy? Przydałoby się troszkę przyciemnić na letnie dni bo strasznie blada jestem
ja na pewno bede uzywala balsamow brazujacych:-) moja kuzynka zawsze byla ostro uzalezniona od solki jednak w ciazy zaprzestalai i tylko uzywala balsamu Sopot brazujacego i nic sie nie stalo
hejka dziewczyny ja to jestem przeciwna takim balsamom brazujacym w ciazy ,bo co tak naprawde jest nam potrzebne jeszcze w tym okresie ,jest słonko mysle ze powinnyscie kozystac z naturalnosci i bedzie ok:) bo po co ryzykowac cos co tak naprawde nie jest takie wazne a pamietajcie ze wszystko sie wchłania do płodu i do dziecka,kolezanka pisała ze u kuzynki czy tam kogos nic sie nie stało ale pamietajcie ze kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje ja bym dla zdrowia słojego dziecka nie wyzykowała szczeólnie w poczatkach bo jest najwazniejszy bo sie wszystko rozwija kazdy nerw i konczyny wiec uważajcie ,ale kazda zrobi jak zechce ja osobiscie nie bawiła bym sie w takie rzeczy poazdrawiam -
olus ale na przyklad w tym sopocie jest ekstrakt z orzecha i nie wiem czy wysmarowanie nim nog az tak bardzo szkodzi..oczywiscie kazda zrobi wedlug siebie:-)
mysle tez ze dluzsza ekspozycja na sloncu jest niewskazana w ciazy,a ja juz czuje przy tych cieplejszych dniach zaczatki puchniecia nog,rak,parza mnie stopy i w ogole zle sie czuje..i sama nie wiem jak ciezko bedzie przechodzic w lato a termin mam dopiero na 16sierpnia takze bede napompowana ostrooooooooooooo:-) -
ja narazie nawet kremu do rak nie moge stosowac bo mnie mdli od razu zadnych perfum owocowych zeli pod prysznic brrr..Stokrotka kupilam Palmersa mam nadzieje ze mnie po nim nie zemdli :)Kupilam kilka par legginsow dzis..sa super wygodne.A kto jest GP na Phibsboro?
olus22 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
iśka wrote:Gratulacje dla nowych ciężarówek!
Hej dziewczyny! Jak tam samopoczucie? U mnie troszkę mniejsze mdłości ale za to mega alergia!!! Pyłki latają i mam przegrane! No i brzuch mi już urósł mocno! W pt idę na USG genetyczne to powinniśmy już wiedzieć czy chłopak czy dziewczynka! Miłego dnia!
ooo a to może być już widać płeć tak wcześnie nie pomyślałam o tym, a też mam USG genetyczne mniej więcej w tym samym tygodniu ciąży co Ty, tylko poczekam sobie jeszcze do 7 maja. Super by było
Chociaż to też chyba zależy czy chłopak czy dziewczynka - chłopcy się szybciej ujawniają
Daj koniecznie znać jak USG poszło
-
pasia27 wrote:ale racja troszke slonka nikomu nie zaszkodzilo
JA PASIA NIE MOWIE ZEBY SIEDZIEC NA SŁONKU NIE WIADOMO ILE BO TO TEZ SZKODZI ALE MICHODZIŁO O KORZYSTANIE Z TYCH DNI CIEPLUTKICH CO MAMY O SPEDZANIU NA SWIEZYM POWIETRZU I SLONKU CHODZ TROSZKE A JA MAM NA 10 GRUDNIA TERMIN -
Hej Lilka, ten balsam palmersa jest naprawde super. Bardzo fajnie sie rozprowadza, zapach czuc, ale jest delikatny i szybko sie ulatnia. Dr koniorczyk, taka bardzo fajna, mloda lekarka. Polecam. A co go legginsow, tez nabylam ostatnio dwie pary, ale ulga!!! Nie musze sie wbijac w jesnsy:) a ze mam same rurki, zaczynal byl to problem
Lalita2710 lubi tę wiadomość
-
Kochane ciężarówki... Podpowiedzcie mi proszę... Czy powinnam zrobić test z krwi?
Zrobiłam już 4 testy ciążowe (w kolejnych dniach). Każdy kolejny był mocniejszy... na dzisiejszym... krechy są obie prawie tak samo wyraźne Wczoraj byłam u pani ginekolog (moje zaufana lekarka) i potwierdziła, że widzi ok 3 milimetrowe jajeczko w macicy... ale jest jeszcze za wcześnie na dokładną ocenę jajka. Kiedy poprosiłam o test bety... powiedziała, że robi go tylko jak nie ma pewności, lub podejrzewa ciążę biochemiczną... a u mnie USG potwierdza ciążę i nie zleca mi robienia testów z krwi.
A ja nadal umieram ze strachu... czy powinnam iść na bete? Co mi da ten test?
Dodam jeszcze, że prawdopodobnie jestem w 5 tygodniu (tzn. 4 tydzień i 2-3 dni)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2013, 06:40
-
welurka wrote:Kobitki mam pytanko on kiedy zaczynacie sie nacierać balsamem przeciw rozstępom ?? stosujecie ten sam do brzuszka i do biustu czy osobne ?
Ja póki co kupiłam se balsam z rossmana ,,http://2.bp.blogspot.com/-g3QBJhQbH5A/UJlnPZDvizI/AAAAAAAAAF4/B1XHDSSNMfM/s1600/PB060031_watermark.jpg'' i płyn do kąpieli. Z takiego zwzględu że analizując skład chemiczny nie ma jakiś szkodliwy rzeczy. Skóra jest po nim mięciutka piszę że można stosować od początku ciąży. A nie jak na większości od 4 miesiąca. A opinie ma dobre ja stawiłam póki co na ten płyn i balsam , później od 4 miesiąca zainwestuję w coś innego;) Pewnie w Palmersa jak większość. Ja mam skóre skłonną do rozstępów ja mam już ich pełno mimo , że nigdy w ciąży nie byłam. Dziś ide do lekarza boję się strasznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2013, 06:56
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Ma ja wrote:Kochane ciężarówki... Podpowiedzcie mi proszę... Czy powinnam zrobić test z krwi?
Zrobiłam już 4 testy ciążowe (w kolejnych dniach). Każdy kolejny był mocniejszy... na dzisiejszym... krechy są obie prawie tak samo wyraźne Wczoraj byłam u pani ginekolog (moje zaufana lekarka) i potwierdziła, że widzi ok 3 milimetrowe jajeczko w macicy... ale jest jeszcze za wcześnie na dokładną ocenę jajka. Kiedy poprosiłam o test bety... powiedziała, że robi go tylko jak nie ma pewności, lub podejrzewa ciążę biochemiczną... a u mnie USG potwierdza ciążę i nie zleca mi robienia testów z krwi.
A ja nadal umieram ze strachu... czy powinnam iść na bete? Co mi da ten test?
Dodam jeszcze, że prawdopodobnie jestem w 5 tygodniu (tzn. 4 tydzień i 2-3 dni)
maja skoro lekarka juz 'cos 'widziala na usg to juz nie mam sensu wedlug mnie chodzic na bete,sprawdzac wynikow w internecie i stresowac sie.radze odczekac 2-3tyg.w 8tyg juz zobaczysz szkrabkaMa ja lubi tę wiadomość
-
welurka wrote:Kobitki mam pytanko on kiedy zaczynacie sie nacierać balsamem przeciw rozstępom ?? stosujecie ten sam do brzuszka i do biustu czy osobne ?
welurka w pierwszym trymestrze uzywalam balsamu dla ciezarnych i oliwki z oliwek zarowno do brzuszka,biustu i posladkow.kompletnie.he a od 4 miesiaca wprowadzilam pharmaceris pisalo zeby zaczac od 4teo wiec tak zrobila.no i tez komplecik nim smaruje -
Lalita2710 wrote:welurka wrote:Kobitki mam pytanko on kiedy zaczynacie sie nacierać balsamem przeciw rozstępom ?? stosujecie ten sam do brzuszka i do biustu czy osobne ?
Ja póki co kupiłam se balsam z rossmana ,,http://2.bp.blogspot.com/-g3QBJhQbH5A/UJlnPZDvizI/AAAAAAAAAF4/B1XHDSSNMfM/s1600/PB060031_watermark.jpg'' i płyn do kąpieli. Z takiego zwzględu że analizując skład chemiczny nie ma jakiś szkodliwy rzeczy. Skóra jest po nim mięciutka piszę że można stosować od początku ciąży. A nie jak na większości od 4 miesiąca. A opinie ma dobre ja stawiłam póki co na ten płyn i balsam , później od 4 miesiąca zainwestuję w coś innego;) Pewnie w Palmersa jak większość. Ja mam skóre skłonną do rozstępów ja mam już ich pełno mimo , że nigdy w ciąży nie byłam. Dziś ide do lekarza boję się strasznie.
o wlasnie ten balsam z rosmana uzywalam na poczatku bardzo wydajny i skora na prawde po nim mieciutka i nawilzona,a teraz wlasnie uzywam oliwki z tej serii i cos mocniejszego:-) -
maju tak wlasnie uwazam:-) jezeli nie masz zadnych niepokojacych objawow jak plamienie albo straszny bol podbrzusza to mysle ,ze uzbroj sie w cierpliwosc,dbaj o siebie,wypoczywaj w miare mozliwosci i odczekaj te tygodnie,a bedzie na prawde warto:-)
a za ile dr kazala przyjsc?? -
Powiedziała, że 13 maja będzie ok. ..czyli jeszcze 3 tygodnie! masakra! ..ale wtedy powinno być już słychać serduszko.
CZAS... rany jak on się ciągnie! Jak jest coś miłego, urlop, wakacje... to mija błyskawicznie.... ale teraz te 3 tygodnie będą baaaaardzo długie!pasia27, Nina82 lubią tę wiadomość