X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej deziewczyny. Mam nadzieje, ze jestescie wypoczete po weekendzie. Ja ciagle mam mdlosci, ale dla odmiany wieczorem:( Rano jak wstane to jest mi niedobrze, ale wystarczy, ze napije sie wody lub zjem herbatnika i przechodzi. Generalnie czuje sie dobrze, jedyny objaw, ktory baaaardzoo mi ciazy, to sennosc! Mam wrazenie, ze trace kazdy wieczor. Wracam z pracy ok 6, zjem cos, wezme prysznic i o 7-8 jestem juz w lozku i spie do rana!!! Normalnie nic nie moge zrobic. A w weekendy to w ogole moglabym spac caly dzien. Zaczyna mnie to wkurzac, choc wiem, ze w sumie i tak nie przechodze mojej ciazy zle, bo nigdy nie zwymiotowalam, mdlosci mam, ale nie jest najgorzej, szybko przechodza. Dzis zaczynam 13 tydzien!!! Hurra!!!!! Jeszcze troszke i koniec pierwszego trymestru:) w czw mam kolejne usg, trzymajcie kciuki:)

relgi09k52jutqx1.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, nieśmiało się przyłączę do Was choć jeszcze za wiele nie wiem bo to sam początek, narazie potwierdzone tylko testami i testem z krwi. Nie mam objawów, tylko wrażliwe piersi ale zawsze tak miałam w okolicach @ więc nie uznaję tego za szczególny objaw ciąży... ktoś pytał o balsamy brązujące, sama jestem ciekawa bo czasem używam, jestem biała jak śnieg a tu lato idzie, na opakowaniu nic nie napisali na ten temat, jak już będę po pierwszym usg i się (mam nadzieję) trochę uspokoję to zrobię sobie suwaczek, a co! :-)

alexis, iśka, Nina, Kropka lubią tę wiadomość

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, ja zdecydowalam, ze zrobie badania na tokso i tarczyce w Pl, lece 21 maja. W czw mam wizyte w Rotundzie i tam zrobia mi wszystkie podstawowe badania + usg. Czuje sie ok i brzuszek roscie, takze tym razem nie stersuje sie az tak bardzo jak przed pierwszym usg. Caly czas sie mecze z bolacym gardlem i zatkanym nosem, biore syrop naturalny z miodem i cytryna, miod manuka, tantum verde i wczoraj dodatkowo kupilam difflam, taki spray do gardla. Moja lekarka mi go polecila. Mam nadzieje, ze na dniach mi przejdzie, bo nie moge sie wypsac ostatnio przez ten katar. A Ty jak sie czujesz? Kiedy masz wizyte w szpitalu? Myslalas o szkole rodzenia? Podobno w rotundzie mozna zrobic jakies weekendowe kursy

relgi09k52jutqx1.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Stokrotka myslalam o szkole rodzenia wszycy mowia ze fajna rzecz :) chetnie bym sie zapisala ;) czuje sie w miare ok mdlosci i wymioty mecza troche ale nie jest zle :) wspolczuje nievma nic gorszego niz bol gardla .mi difflam pomaga ;) wizyte w szpitalu mam 13 maja ale mysle ze pojde do gina w tym tygodniu po wyniki badan. Ciekawa jestem tarczycy.noi mam urlop od 4 maja maz leci do Pl a ja postanowil nie ryzykowac polece w lipcu.myslalam zeby go przelozyc ale potrzebuje wolnego :) dzis mam wolne musze sie zebrac i pojechac do taxu ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka czego uzywasz do pielegnacji ciala z naszych aptek?? Czas najwyszy zaczac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Dzień dobry dziewczynki :)
    Jak tam samopoczucie?
    Ja Wam powiem, że troszkę się martwię bo nie mam żadnych objawów ciążowych :/ Nawet kłucia, pobolewania w jajnikach ustały...żadnych mdłości, bólu piersi- no nic! Kurcze, serio się martwię :( Wprawdzie tempka trzyma się na poziomie 37, nie ma plamień itd, ale jakoś tak mi dziwnie z tym brakiem objawów.
    A jak jest u Was?

U mnie mdłości a raczej wymioty pojawiły się po skończonym 6 tygodniu. Jak nie masz plamień itp to nie masz się co martwić. Mnie np brzuch praktycznie nie bolał, czasem coś zakuje ale to sporadyczne. Prawda jest taka,że jak nie mamy problemów to sobie je wyszukujemy. Nie ma sensu :)

karoam lubi tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam laseczki ;)
    A jak ja nie mam mdlosci ani rano ani wieczorem to na chlopca czy na dziewczynke :P ?? Caly czas mam wrazenie ze rosnie we mnie chlopiec, juz nawet z mezem nie rozmawiamy w zasadzie o dziecku tylko o synku. Myslicie, ze w takim przeczuciu cos jest ??

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam nowe ciezarowki - Ma je i akinom ;) Szczesliwych 9 miesiecy zycze :)

Ma ja lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi niewiem ale my tez tak mamy ze myslimy ze bedzie chlopak :)

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz niedlugo sie dowiemy ;) No bo ja chce wiedziec od razu !! :):) I juz sie nie moge doczekac...

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calkiem mozliwe dziewczyny ze to wasze chlopaki tam w brzuszkach rosna bo cos mi sie wydaje ze wiecej chlopcow w tym roku sie urodzi.hehe.no ale coz zawszej jest 50/50 :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam że chłopak. Mama mi mówi że kiedyś mówiono że jak dużo chłopaków się rodzi to wojna idzie... Oczywiście to kolejny zabobon. Aczkolwiek u mnie na 10 koleżanek które rodziły w ciągu ost 1,5 roku to 1 dziewczynka za 10 urodzonych chłopców..
    Ważne żeby zdrowe było;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2013, 09:19

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wypryskow na buzce to tez mnie to nie ominelo a jednak bedzie chlopak:-) wazne zeby maluszki byly zdrowe,racja :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • kokomonka Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w poprzedniej ciąży cały czas czułam że chłopak z M rozmawialiśmy o synki, a tu na usg się okazało, że pipka będzie :D no i jest :) a teraz myślę, że będzie kolejna babka :)

pasia27, Lalita2710 lubią tę wiadomość

Kiedyś i dla mnie zdarzy się maleńki cud...

zK9qp2.png
  • alexis Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sądzicie, czy jak będę miała wizytę 29go (będę wtedy dokładnie w 11tyg i 4dni) to zrobi mi już ginekolog prenatalne badanie? Czy to może być za wcześnie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2013, 09:34

km5shdges7mhg8ze.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokomonka a moze teraz jak masz przeczucie ze bedzie babka to bedzie chlopak :-)

kokomonka lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, no zobaczymy...postaram się za bardzo nie martwić ;)

1usaej28ly44zrzp.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:
    Dziewczyny jak sądzicie, czy jak będę miała wizytę 29go (będę wtedy dokładnie w 11tyg i 4dni) to zrobi mi już ginekolog prenatalne badanie? Czy to może być za wcześnie??

Alexis, z tego co wiem badania prenatalne robi się pomiędzy 11-14 tygodniem.
    A mówiąc badania prenatalne masz na myśli USG genetyczne, czy będziesz robić jeszcze jakieś inne badania?
    Ja mam to USG genetyczne 7 maja i to będzie to dokładnie 13t. Moja ginekolog akurat stwierdziła, że to najlepszy czas, ale chyba wcześniej też może być.
    No i generalnie USG genetyczne wykonuje się specjalnym sprzętem, wiec nie każdy ginekolog taki ma.

82do20mm8gkktux6.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka fajnie, ze mdlosci nie mecza Cie az tak bardzo:) u mnie tak samo, i oby tak dalej. Musze sie tylko tego bolu gardla pozbyc i zapchanego nosa:(
    Kupilam sobie na samym poczatku balsam do ciala palmers strech marks i stosuje go regularnie, od kiedy tescior mi wyszedl. Ladnie pachnie, tak delikatnie (maslo orzechowe) i bardzo fajnie sie rozprowadza. Czytalam duzo pozytywnych opinii na temat kosmetykow pasmers. Mysle tez o zakupio ojelku do ciala bio oil. Powiem Ci, ze dobrze zrobilam nie lecac do Pl, moim zdaniem to sluszna decyzja. Lepiej dmuchac na zimne :)

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi co do przeczuc ciazowych, to ja od samego poczatku myslalam, ze to bedzie chlopak. Nawet wczoraj pytalam meza, co bedzie jak lekarz nam w czwartek powie, ze jednak dziewczyna:) a on na to, ze pokochamy jak swoje! :)Same chlopaki:) Fajnie! Ciekawe jak sie to zakonczy, tzn ile z nas rzeczywiscie trafilo. Szczerze powiem, ze bardzo sie zdziwie jak bedzie dziewczynka:) U nas jak bedzie cokolwiek widac, to lekarz potwierdzi plec, ale to oczywiscie zalezy od ulozenia dziecka. Ciekawa jestem co zobacze na tym usg:)

rubi67 lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ