I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
darijka kolejne usg mam juz za tydzień w piątek- to w szpitalu co było umówione już 3 tyg wcześniej.i mam nadzieję,że wtedy szkraby będą jeszcze większe u mnie badania genetyczne w ok 12 tyg na usg będą....ale będzie ok
-
Ulala wrote:darijka kolejne usg mam juz za tydzień w piątek- to w szpitalu co było umówione już 3 tyg wcześniej.i mam nadzieję,że wtedy szkraby będą jeszcze większe u mnie badania genetyczne w ok 12 tyg na usg będą....ale będzie ok
kurde ja to się tak boje tych badań, tego usg i potem 2 tygodnie do wyniku z testu z krwi ale wiem , że musi być dobrze, ulala na pewno kruszynki ślicznie rosą i będa większe -
Nina wrote:Ja jestem po pierwszym usg, póki co wszystko jest dobrze, kolejna wizyta 29.04, żeby już było widać bijące serduszko bardzo tego pragnę, by tak było, mam nadzieję, że mogę już tak nieśmiało dołączyć do waszego grona?
Nina witaj w klubie ja tez mam wizytę 29.04 i też czekam na serduszko maleństwa
-
Lalita2710 wrote:Olus22 gonisz mnie ja według suwaczka 6tydzień i 4 dzień. U mnie mdłości objawiają się jak np wstanę mam pusty żołądek i jestem mega głodna mimo że dzień wcześniej prawie z 2 h przed snem zjadłam:P i tak 2 h po śniadaniu znów mi niedobrze. i czasem wieczorem np wczoraj w trakcie spożywania kolacji takie uczucie na żołądku dźwigania. Ale póki co nie jest to bardzo uciążliwe tylko raczej nie przyjemne.
no my razem:) to musimy sie wspierac:)
ja miałam z pierwsza ciaza takie mdłości ze masakra myslałam ze choc z tą bedzie lepiej a tu jest coraz orzej cały dzien mnie męczy jak by zagaga palenie w żołądku i wymioty wszystko co zjem to mnie az dzwiga jak bym mogła to bym 24/ na dobe wymiotowała ale zaciskam w sobie ile moge juz wymyslam co by tu zjesc zeby było dobrze ale nie zabardzo mi to wychodzi w poniedziałek ide do swojej ginek.i ma mi przepisać cos na recepte to moze choc troszke bedzie lepiej . -
Ja gdzieś kiedyś chyba przeczytałam albo usłyszałam.
Ale ponoć jak się robi niedobrze , od razu powinno się napić wody ile się da ja pije i po chwili przechodzi. Ale może tylko ja tak mam. Spróbuj woda zawsze pod ręką dobra.olus22 lubi tę wiadomość
-
welurka wrote:Nina wrote:Ja jestem po pierwszym usg, póki co wszystko jest dobrze, kolejna wizyta 29.04, żeby już było widać bijące serduszko bardzo tego pragnę, by tak było, mam nadzieję, że mogę już tak nieśmiało dołączyć do waszego grona?
Nina witaj w klubie ja tez mam wizytę 29.04 i też czekam na serduszko maleństwa
Welurko my to chyba jesteśmy weterankami na tym forum? pamiętam Cię gdy sama zaczynałam starania i bardzo się cieszę, że Ci się w końcu udało oraz mocno Ci kibicuję, żebyś zobaczyła maleńkie serduszko! oby wszystko przebiegło u nas dobrze i ułożyło się już tylko dobrze! -
Cześć dziewczynki Karoam witaj w gronie zaciążonych- udało Ci się w końcu bardzo się cieszę Powodzenia i zdrówka teraz życzę, no i cierpliwości bo ten pierwszy trymestr się ciągnie w nieskończoność...przy najmniej mi...
Ja stwierdziłam, że teraz ten 3 miesiąc taki niepewny jest, bo objawy mi zniknęły, mdłości nie mam, temperatura spadła, brzucha jeszcze nie ma, ruchów dziecka jeszcze nie czuć, tylko piersi bolą, ale też mnej niż na początku...później przynajmniej po ruchach dziecka będę wiedziała, że wszystko jest okej- chociaż pewnie jak się nie będzie ruszać przez jakiś czas to tez stresujące będzie...a zawsze ciąża kojarzyła mi się z samymi miłymi chwilami...a tu same stresy...
Ja też kolejną wizytę mam 29go- teraz ufam tylko usg, bo w organizm ciężko mi się teraz wsłuchać...karoam lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny
musze wam napisac ze znów mnie męczyło i to o wiele mocniej w nocy!!
od 1 szej do 4 tej rano już myslałam ze żołądek wyskoczy,ja pije i wode lekko gazowaną czystą ale cole nie bo cola słodka i mnie mdli po niej czuje nie dosyt a zarazem wstret do jedzenia a jak zjem to mi nie dobrze i wydaje mi sie tak cieżko w żoładku i wogóle ... lalita ja cie podziwiam ze dajesz rade chyba ze ciebie tak nie męczy ,moja mame wogole nie meczyło a mnie z drugim nawet meczy każda kobieta przechodzi inaczej