I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalita2710 wrote:No tak mnie postraszył. A wiesz spożywam naprawdę dużo ryb i różnych innych rzeczy i taki szok ,mówię coś ze mną nie tak. Ale dzięki za uspokojenie. Ja jeszcze przed wizytą u ginekologa to nic nie wiem co i jak..
ja niestety ryb nie jadam sporadycznie ale mało od kad sie dowiedziałam że duzo rtęci jest w rybach to tak jakoś sie od nich odsunełam ...tez staram sie zdrowo odżywiać a najbardziej czekam aż warzywka i owocki porosna na ogródku..
a co do wizyty będzie dobrze zobaczysz:)wiekszość dziewczyn idzie do gin tak 6 albo 7 tygodnia pierwsze do lekarza...ja juz miałam dwie wizyty w tym okresie za soba a niedługo ide na 5tąTinka85 lubi tę wiadomość
-
Kleopatra wrote:Ja licze tak: termin mam na 4.10 więc 4.04 rozpoczęłam 4 miesiąc
ps. sprawdziłam tak samo pokazuje na ovu i był to koniec 14 tyg
ok dziękuje:) czyli jak będe w 14 tydz.i 1 dzień to bede w czwartm miesiacu...:)chyba dobrze rozumuje hiihi bo nie które kolezanki licza miesiąc po 4 tyg.i wychodzi na koniec 3mies. 12 tydz...ale bede liczyc tak jak ty dzieki:) -
Wiesz miałam czas że w ogóle nie jadłam ryb bo nie miałam ochoty ,więc teraz jak zjem na obiad raz w tygodniu raz na 2 tygodnie to dużo Takie mam smaki:) dziś o 9 rano jadłam loda rożka truskawkowego ciągle ciągnie mnie do truskawek więc i ja nie potrafię się doczekać.
-
Za tydzien mam przyjsc i jesli do tego czasu nie dostane krwawienia czeka mnie zabieg w szpitalu. Pecherzyk 15mm jak na 6tydz. Nie wiem co dalej robic. A jedyny objaw to brak objawow i ciaza sie nie rozwija. Podobno tak sie zdaza ale mnie to nie pociesza. Strasznie sie czuje
-
Smutas wrote:Za tydzien mam przyjsc i jesli do tego czasu nie dostane krwawienia czeka mnie zabieg w szpitalu. Pecherzyk 15mm jak na 6tydz. Nie wiem co dalej robic. A jedyny objaw to brak objawow i ciaza sie nie rozwija. Podobno tak sie zdaza ale mnie to nie pociesza. Strasznie sie czuje
smutas kochana ściskam mocno. moja pierwsza ciąża też była pusta....tylko ja miałam poronienie dopiero w 13 tyg a własnie też pęcherzyk był jak 6...dlatego tak bardzo teraz panikowałam..... mogę ci powiedziec tylko- nie poddawaj się!!! -
Nina wrote:Ja jestem po pierwszym usg, póki co wszystko jest dobrze, kolejna wizyta 29.04, żeby już było widać bijące serduszko bardzo tego pragnę, by tak było, mam nadzieję, że mogę już tak nieśmiało dołączyć do waszego grona?
nina nina
powiem wam,że ja dzisiaj byłam prywatnie i widziałam piękne dwa serduszka maluszki mają po centymetr kamien z serca.....byle tak dalejann2224, Stokrotka84, Nina, Kropka, alexis lubią tę wiadomość
-
Ulala wrote:Nina wrote:Ja jestem po pierwszym usg, póki co wszystko jest dobrze, kolejna wizyta 29.04, żeby już było widać bijące serduszko bardzo tego pragnę, by tak było, mam nadzieję, że mogę już tak nieśmiało dołączyć do waszego grona?
nina nina
powiem wam,że ja dzisiaj byłam prywatnie i widziałam piękne dwa serduszka maluszki mają po centymetr kamien z serca.....byle tak dalej
nina bardzo się cieszę, że wszystko ok, a do 29 szybko zleci i na pewno usłyszysz bijące serduszko
ulala widzę, że też nam przekazujesz pozytywne wieści, wszystkiego dobrego. ja mam w środę badania genetyczne z krwi i dokładniejsze usg i póki co kolejne 3 tygodnie do wyników w stesie, kiedy masz następne usgUlala lubi tę wiadomość