X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • karoam Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas- czekam z niecierpliwością na relację z wizyty :)

1usaej28ly44zrzp.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki miałam robiony morfologie u normalnego lekarza i hemoglobina niska 12,7 a norma jest od 12.00 w górę. Pan dr powiedział że nisko że to pewnie z braku żelaza. Ale najlepsze jest to że ja jem dużo produktów z żelazem w senie pokarmu. A tu takie rzeczy.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudzielec wrote:
    hej dziewczynki, ja jednak niestety odłączam się nie udało się utrzymać... trzymajcie się wszystkie mocno za Was trzymam kciuki :* może jeszcze będzie mi dane do Was dołączyć :):):)

Rudzielec, bede trzymac kciuki za Ciebie, mam nadzieje ze szybko u nas znowu zawitasz. Trzymaj sie cieplutko, pozdrawiam!!!!!

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seneka wrote:
    Dziewczyny czy ktoraś z Was ma kłucia po bokach brzucha raz z jednej strony raz z drugiej przypominające kolke? ja tak mam juz 2gi dzień i nie wiem co o tym mysleć

Seneka nie denerwuj sie. Ten temat był juz niejednokrotnie poruszany i na poczatku ciąży bole brzucha ( oczywiscie nie silne i bez krwawien ) nie sa niczym zlym i niepokojacym. Moj gin ostatnio zapytal gdzie ten brzuch mnie dokladnie boli. Pokazalam mu, a on na to zeby nie panikowac i ze jesli boli po bokach to w ogole niczym sie nie martwic, jak mocno na srodku to łyknac nospe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2013, 14:22

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas, czekamy na relacje z wizyty ;) I miejmy nadzieje ze juz nie bedziesz smutas ;)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• alexis Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja leżę w domku cały czas, postanowiłam przynajmniej do najbliższej wizyty się oszczędzać i jeżeli ginekolog stwierdzi że jest wszystko okej to zacznę normalnie funkcjonować...jak narazie nie chcę za bardzo ryzykować, bo już jestem po 1 poronieniu własnie w 10 tygodniu no i w tej ciąży już też krwawienie miałam...biorę dupka, nospę, magnez...niby wszystko okej, nie mam już żadnych plamień ani krwawienia...chyba bardziej psychicznie boję się żeby nic się nie stało...chociaż przedwczoraj miałam delikatne bóle podbrzusza...ale zgoniłam to na powiększającą się macicę...nie wiem czy dobrze, ale stwierdziłam, że póki nie krwawię tzn że wszystko jest okej...zobaczę za jakieś 2 tygodnie co usg pokaże...

km5shdges7mhg8ze.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Dziewczynki miałam robiony morfologie u normalnego lekarza i hemoglobina niska 12,7 a norma jest od 12.00 w górę. Pan dr powiedział że nisko że to pewnie z braku żelaza. Ale najlepsze jest to że ja jem dużo produktów z żelazem w senie pokarmu. A tu takie rzeczy.

masz 12,7 i ty sie martwisz, że masz niskie?mysle że nie masz podstaw bo twój wynik jest w normie :)...lekarz cie nie potrzebnie straszy....ja miałam 11,98 i to było na pograniczu anemii od kiedy biorę PREGNA PLUS to wskoczyło mi na 12,4 i lekarz mówił oby tak dalej...
    więc nie martw sie bo twój wynik na prawde nie jest zły:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak mnie postraszył. A wiesz spożywam naprawdę dużo ryb i różnych innych rzeczy i taki szok ,mówię coś ze mną nie tak. Ale dzięki za uspokojenie. Ja jeszcze przed wizytą u ginekologa to nic nie wiem co i jak..

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny:)
    który tydzień bierzecie za początek 4 miesiąca?

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licze tak: termin mam na 4.10 więc 4.04 rozpoczęłam 4 miesiąc :)
    ps. sprawdziłam tak samo pokazuje na ovu i był to koniec 14 tyg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2013, 15:17

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 15:44

alexis lubi tę wiadomość

• seneka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 dzięki bardzo :) uspokoiłaś mnie.

qq873e5erivgw16d.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka masz racje musimy sie koniecznie spotkac ;))))

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:
    Hej dziewczyny, ja leżę w domku cały czas, postanowiłam przynajmniej do najbliższej wizyty się oszczędzać i jeżeli ginekolog stwierdzi że jest wszystko okej to zacznę normalnie funkcjonować...jak narazie nie chcę za bardzo ryzykować, bo już jestem po 1 poronieniu własnie w 10 tygodniu no i w tej ciąży już też krwawienie miałam...biorę dupka, nospę, magnez...niby wszystko okej, nie mam już żadnych plamień ani krwawienia...chyba bardziej psychicznie boję się żeby nic się nie stało...chociaż przedwczoraj miałam delikatne bóle podbrzusza...ale zgoniłam to na powiększającą się macicę...nie wiem czy dobrze, ale stwierdziłam, że póki nie krwawię tzn że wszystko jest okej...zobaczę za jakieś 2 tygodnie co usg pokaże...

Alexis, zycze Ci duzo sily i cierpliwosci do nast wizyty. Mysl pozytywnie, musi byc wszystko dobrze. Bolami brzuch sie nie martw, w koncu " cos tam sie dzieje " wiec nic sie nie martw. Ja rowniez przesylam Ci troche pozytywnych fluidow i trzymam za was kciuki. Trzymaj sie cieplutko :)

alexis lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis tez trzymam za Ciebie kciuki. Bedzie dobrze, musi byc:) mysl pozytywnie i duzo odpoczywaj:)

alexis lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ie do konca wiem jak liczyc te miesiace ciazy, ale chyba wstecz od daty porodu jest prawidlowo i logicznie, tak jak napisala kleopatra

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • alexis Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki za słowa otuchy i pocieszenia, od razu lepiej mi się zrobiło :) buziaki

rubi67 lubi tę wiadomość

km5shdges7mhg8ze.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałabym się Wam tylko pochwalić dzisiejszą wizytą u lekarza. Nasz maluszek ma ok. 3,4cm i machał do nas malutkimi rączkami i nóżkami :) Cudowny widok :) Nie myślałam że już teraz będzie widać takie ruchy :)

Smutas, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę - na pewno będzie już widać serduszko. I wizyta u lekarza pewnie też Cię trochę uspokoi :)

Alexis, jak tylko masz możliwość to leż i odpoczywaj. Mi lekarka potwierdziła, że bóle brzucha są rzeczą normalną, o ile nie są bardzo uciążliwe i nie towarzyszy im plamienie. Skoro nic się nie dzieje, to pewnie faktycznie bardziej psychika u Ciebie działa. A przynajmniej jak poleniuchujesz trochę w domu, to poczujesz się lepiej i będziesz spokojna. Zresztą kiedy mamy odpoczywać jak nie teraz :) Jak maleństwo będzie na świecie to już nie będzie czasu na odpoczynek :)

rubi67 lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po pierwszym usg, póki co wszystko jest dobrze, kolejna wizyta 29.04, żeby już było widać bijące serduszko :-) bardzo tego pragnę, by tak było, mam nadzieję, że mogę już tak nieśmiało dołączyć do waszego grona?

pasia27, rubi67, darijka lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Ja jestem po pierwszym usg, póki co wszystko jest dobrze, kolejna wizyta 29.04, żeby już było widać bijące serduszko :-) bardzo tego pragnę, by tak było, mam nadzieję, że mogę już tak nieśmiało dołączyć do waszego grona?

Nina - witaj w naszym gronie :)
    Skoro lekarz mówi, że wszystko dobrze, to trzeba go słuchać ;)
    Trzymam kciuki żebyś zobaczyła serduszko kolejnej wizycie :)

Nina lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ