I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki miałam robiony morfologie u normalnego lekarza i hemoglobina niska 12,7 a norma jest od 12.00 w górę. Pan dr powiedział że nisko że to pewnie z braku żelaza. Ale najlepsze jest to że ja jem dużo produktów z żelazem w senie pokarmu. A tu takie rzeczy.
-
rudzielec wrote:hej dziewczynki, ja jednak niestety odłączam się nie udało się utrzymać... trzymajcie się wszystkie mocno za Was trzymam kciuki :* może jeszcze będzie mi dane do Was dołączyć
Rudzielec, bede trzymac kciuki za Ciebie, mam nadzieje ze szybko u nas znowu zawitasz. Trzymaj sie cieplutko, pozdrawiam!!!!! -
seneka wrote:Dziewczyny czy ktoraś z Was ma kłucia po bokach brzucha raz z jednej strony raz z drugiej przypominające kolke? ja tak mam juz 2gi dzień i nie wiem co o tym mysleć
Seneka nie denerwuj sie. Ten temat był juz niejednokrotnie poruszany i na poczatku ciąży bole brzucha ( oczywiscie nie silne i bez krwawien ) nie sa niczym zlym i niepokojacym. Moj gin ostatnio zapytal gdzie ten brzuch mnie dokladnie boli. Pokazalam mu, a on na to zeby nie panikowac i ze jesli boli po bokach to w ogole niczym sie nie martwic, jak mocno na srodku to łyknac nospe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2013, 14:22
-
Hej dziewczyny, ja leżę w domku cały czas, postanowiłam przynajmniej do najbliższej wizyty się oszczędzać i jeżeli ginekolog stwierdzi że jest wszystko okej to zacznę normalnie funkcjonować...jak narazie nie chcę za bardzo ryzykować, bo już jestem po 1 poronieniu własnie w 10 tygodniu no i w tej ciąży już też krwawienie miałam...biorę dupka, nospę, magnez...niby wszystko okej, nie mam już żadnych plamień ani krwawienia...chyba bardziej psychicznie boję się żeby nic się nie stało...chociaż przedwczoraj miałam delikatne bóle podbrzusza...ale zgoniłam to na powiększającą się macicę...nie wiem czy dobrze, ale stwierdziłam, że póki nie krwawię tzn że wszystko jest okej...zobaczę za jakieś 2 tygodnie co usg pokaże...
-
Lalita2710 wrote:Dziewczynki miałam robiony morfologie u normalnego lekarza i hemoglobina niska 12,7 a norma jest od 12.00 w górę. Pan dr powiedział że nisko że to pewnie z braku żelaza. Ale najlepsze jest to że ja jem dużo produktów z żelazem w senie pokarmu. A tu takie rzeczy.
masz 12,7 i ty sie martwisz, że masz niskie?mysle że nie masz podstaw bo twój wynik jest w normie ...lekarz cie nie potrzebnie straszy....ja miałam 11,98 i to było na pograniczu anemii od kiedy biorę PREGNA PLUS to wskoczyło mi na 12,4 i lekarz mówił oby tak dalej...
więc nie martw sie bo twój wynik na prawde nie jest zły:) -
alexis wrote:Hej dziewczyny, ja leżę w domku cały czas, postanowiłam przynajmniej do najbliższej wizyty się oszczędzać i jeżeli ginekolog stwierdzi że jest wszystko okej to zacznę normalnie funkcjonować...jak narazie nie chcę za bardzo ryzykować, bo już jestem po 1 poronieniu własnie w 10 tygodniu no i w tej ciąży już też krwawienie miałam...biorę dupka, nospę, magnez...niby wszystko okej, nie mam już żadnych plamień ani krwawienia...chyba bardziej psychicznie boję się żeby nic się nie stało...chociaż przedwczoraj miałam delikatne bóle podbrzusza...ale zgoniłam to na powiększającą się macicę...nie wiem czy dobrze, ale stwierdziłam, że póki nie krwawię tzn że wszystko jest okej...zobaczę za jakieś 2 tygodnie co usg pokaże...
Alexis, zycze Ci duzo sily i cierpliwosci do nast wizyty. Mysl pozytywnie, musi byc wszystko dobrze. Bolami brzuch sie nie martw, w koncu " cos tam sie dzieje " wiec nic sie nie martw. Ja rowniez przesylam Ci troche pozytywnych fluidow i trzymam za was kciuki. Trzymaj sie cieplutkoalexis lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, chciałabym się Wam tylko pochwalić dzisiejszą wizytą u lekarza. Nasz maluszek ma ok. 3,4cm i machał do nas malutkimi rączkami i nóżkami Cudowny widok Nie myślałam że już teraz będzie widać takie ruchy
Smutas, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę - na pewno będzie już widać serduszko. I wizyta u lekarza pewnie też Cię trochę uspokoi
Alexis, jak tylko masz możliwość to leż i odpoczywaj. Mi lekarka potwierdziła, że bóle brzucha są rzeczą normalną, o ile nie są bardzo uciążliwe i nie towarzyszy im plamienie. Skoro nic się nie dzieje, to pewnie faktycznie bardziej psychika u Ciebie działa. A przynajmniej jak poleniuchujesz trochę w domu, to poczujesz się lepiej i będziesz spokojna. Zresztą kiedy mamy odpoczywać jak nie teraz Jak maleństwo będzie na świecie to już nie będzie czasu na odpoczynek
rubi67 lubi tę wiadomość
-
Ja jestem po pierwszym usg, póki co wszystko jest dobrze, kolejna wizyta 29.04, żeby już było widać bijące serduszko bardzo tego pragnę, by tak było, mam nadzieję, że mogę już tak nieśmiało dołączyć do waszego grona?
pasia27, rubi67, darijka lubią tę wiadomość
-
Nina wrote:Ja jestem po pierwszym usg, póki co wszystko jest dobrze, kolejna wizyta 29.04, żeby już było widać bijące serduszko bardzo tego pragnę, by tak było, mam nadzieję, że mogę już tak nieśmiało dołączyć do waszego grona?
Nina - witaj w naszym gronie
Skoro lekarz mówi, że wszystko dobrze, to trzeba go słuchać
Trzymam kciuki żebyś zobaczyła serduszko kolejnej wizycie
Nina lubi tę wiadomość