I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ci powiem że wiem że kobiety są które bardziej męczy od mnie. Mnie np nudności dopadają najczęściej rano , 2 h po śniadaniu i np w trakcie spożywania kolacji że jem coś jem i nagle zaczyna mnie dżwigać , a nie jestm obżarta tylko normalnie głodna jem spokojnie kolacje i w połowie zawsze mnie dopada. Moja mama przy mnie bardzo wymiotowałam więc myślę że nic po mamie nie mam. Tak samo jak mówią na chłopczyka pięknie wyglądasz nie wymiotujesz ,a koleżanka miała to i to. Moja mama miała fajną cere wymiotowała i urodziła mnie. Więc każdy przechodzi to indywidualnie.
A jak tam twoja cera ,moja fatalna włosy chwila i tłuste ,a na twarzy same diody ,albo od razu włókniaki;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2013, 08:58
olus22 lubi tę wiadomość
-
Alexis, ja tak jak Ty nie mam praktycznie zadnych objawow ciazowych, oprocz bolacych piersi i nerwa na wszystko dookola. Nie martw sie kochana, na pewno wszystko w porzadku. Mozemy sie tylko cieszyc, ze tak lekko przechodzimy ciaze, ja nie mysle nawet inaczej. Wierze, ze tam moje malenstwo sobie wariuje Zreszta ja od poczatku ciazy nie mam objawow, zemdlilo mnie moze kilka razy, ale to z glodu. Czasem brzuch pobolewal i piersi bolaly. No i pamietam, ze na samym poczatku ze 3 dni krecilo mi sie w glowie. Badzmy dobrej mysli
-
Dostalam wyniki badan na toksoplazmoze hemoglobine i mocz wszystko ok czekam na tarczyce i morfologie dzis mdlosci odpuscily troche ale tak ogolnie to daja sie we znaki . Stokrotka zapisalas sie na badania?? On jest na urlopie do 24 i wyniki mialam od gp ktora miala zadzwonic we wt w koncu ja zadzsonilam ale nie otworzyla koperty ...w koncu po 3 dniach zadzwonila z wynikami ktorych nie potrafila odczytac bo najpierw stwierdzila cis w moczu wyszlo i musi zadzwonic do gina pozniej ze wsio jwst ok ale jest to na jej koszt i ta rozmowa kosztuje...wiec odzwonilam do niej i niby reszty wynikow nie bylo.poczekam juz na gin az wroci..poziom uslugi zerowy ja rozumiem ze nie jest moim lekarzem i tylko zastepuje mojego ale bez przesady.https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
pasia27 wrote:Dziewczyny ponoc ranne mdlosci na dziewczynke a wieczorne na chlopaka u mnie akurat to sie sprrawdzilo:-) ciekawe jak bd u was:-)
no to mnie mdliło z rana i wieczorem to może bedzie chłopczyk i dziewczynka, ale byłoby fajowo
alexis u mnie mdłości od kilku dni nie ma. cieszę, że mam juz to za sobą jeszcze zostało zmeczenie ale widzę, że z dnia na dzień mam więcej sił także ciesz sie kochana ciążą i na pewno wszystko jest w porządkuиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Ja ci powiem że wiem że kobiety są które bardziej męczy od mnie. Mnie np nudności dopadają najczęściej rano , 2 h po śniadaniu i np w trakcie spożywania kolacji że jem coś jem i nagle zaczyna mnie dżwigać , a nie jestm obżarta tylko normalnie głodna jem spokojnie kolacje i w połowie zawsze mnie dopada. Moja mama przy mnie bardzo wymiotowałam więc myślę że nic po mamie nie mam. Tak samo jak mówią na chłopczyka pięknie wyglądasz nie wymiotujesz ,a koleżanka miała to i to. Moja mama miała fajną cere wymiotowała i urodziła mnie. Więc każdy przechodzi to indywidualnie.
A jak tam twoja cera ,moja fatalna włosy chwila i tłuste ,a na twarzy same diody ,albo od razu włókniaki;/
powiem ci ze włosy to mam oki ale masz racje co do cery na twarzy jak narazie to mam wypryski od czasu do czasu
a co do przesądów takich typu jak piszesz" na ładna cere to chłopczyk i o mdłosciach ,czy zachciankach "to nie wierze w to , jeszcze sie nie sprawdziło u mnie ani w mojej rodzinie paru osobom sie tak zdarzyło i tak gadaja a tak w cale nie jest -
pasia27 wrote:Dziewczyny ponoc ranne mdlosci na dziewczynke a wieczorne na chlopaka u mnie akurat to sie sprrawdzilo:-) ciekawe jak bd u was:-)
ja to mam cały dzien chociaz jak wam wczesniej pisałam ze moze to byc zgaga to mysle ze tak jest bo kupiłam sobie rennie i mi duzo przeszło ale nie wiem jak na długo ale szczerze widze różnice :)moze i wam to pomoże powodzenia -
Cześć Dziewczyny,
dołączam do (bardzo ciekawego) wątku... z dozą nieśmiałości... Bo jestem dopiero w końcówce 5 tygodnia. Główny objaw jaki teraz mam to MEGA STRACH! Rany jak ja się boję, tak bardzo marzymy o zdrowym maleństwie... Niestety straciliśmy już jednego aniołka (w 4 miesiacu). Potworne doświadczenie, ale teraz głęboko wierzę, ze będzie dobrze.alexis, Kropka, olus22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMnie też teraz trochę mniej męczą wymioty i mdłości. Od razu zaczyna mi po głowie chodzić czy wszystko jest ok. Chyba jestem jakaś nienormalna, zamiast się cieszyć,że mi lepiej to się martwię. Jutro kolejna wizyta u lekarza. Zobaczymy czy maluch rośnie
Maja witam i gratulujeWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2013, 06:57
olus22 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczynki
Jak tam samopoczucie?
Ja Wam powiem, że troszkę się martwię bo nie mam żadnych objawów ciążowych Nawet kłucia, pobolewania w jajnikach ustały...żadnych mdłości, bólu piersi- no nic! Kurcze, serio się martwię Wprawdzie tempka trzyma się na poziomie 37, nie ma plamień itd, ale jakoś tak mi dziwnie z tym brakiem objawów.
A jak jest u Was? -
Ja jutro pierwsza wizyta więc zobaczymy co pani dr powie...
Maja witamy i gratulacje:) Każda z nas się boi i panikuję. Kobiety tak mają ,a jeśli to wymarzone dziecko to w ogóle... panika , ja też czasem boję się że nie ma zarodka ,albo że będzie coś nie tak... Ale za chwile znów staram się nie myśleć i cieszyć się tym stanem..
Ja mam tempke 37,24 od 2 dni a miewałam 37,37 więc jakoś się utrzymuję. Też objawów nie mam. Ale mam to gdzieś nie można dać się oszalećWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2013, 07:19
karoam lubi tę wiadomość
-
a to ciekawe
ja ma różnie . Najpierw dominowały poranne, potem wieczorne, teraz raz tak raz tak . Ale chyba częściej mdliło mnie w nocy i po południu.
No zobaczymy
p.s. ja za to mam straszny ślinotokWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2013, 07:30
-
Dziewczyny ja mam może głupie pytanie, ale zapytam, bo wielu kosmetyków nie wolno używać w ciaży (kremów), a jak to jest z balsamami brązującymi? Można stosować w ciąży takie balsamy? Przydałoby się troszkę przyciemnić na letnie dni bo strasznie blada jestem
-
maja witaj co do obaw to na prawde kazda z nas je ma.nawet jak sie zaklada ze podchodzi sie do ciazy na luzie to jednak....nie da sie..no coz kobitki tak maja i to zupelnie normalne.trzeba podchodzic pozytywnie:-)trzymam kciuki by tym razem bylo u ciebie wszystko w porzadku:-)
Ma ja lubi tę wiadomość
-
karoam wrote:Dzień dobry dziewczynki
Jak tam samopoczucie?
Ja Wam powiem, że troszkę się martwię bo nie mam żadnych objawów ciążowych Nawet kłucia, pobolewania w jajnikach ustały...żadnych mdłości, bólu piersi- no nic! Kurcze, serio się martwię Wprawdzie tempka trzyma się na poziomie 37, nie ma plamień itd, ale jakoś tak mi dziwnie z tym brakiem objawów.
A jak jest u Was?
hejo:-) moze jestes jedna z tych szzczesciar ktore 1trymest maja bez typowych dolegliwosci:-) co do mdlosci to mialam bardzo zadko o ile pamietam to ok.8t-9tyg dopiero.a co do tempki to od ;zaplodnienia; mialam 36,6 wiec nawet nie sadzilam ze bedzie dzidzius a jednak nawet te 36,6 wystarczylo takze mysle ze nie ma sie co wzorowac na temperaturce bo w ciazy organizm lubi platac figle i nie warto sie stresowac i sugerowac tempka:-)
lepiej rzucic termometr w kat hehekaroam lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:Dziewczyny ja mam może głupie pytanie, ale zapytam, bo wielu kosmetyków nie wolno używać w ciaży (kremów), a jak to jest z balsamami brązującymi? Można stosować w ciąży takie balsamy? Przydałoby się troszkę przyciemnić na letnie dni bo strasznie blada jestem
ja na pewno bede uzywala balsamow brazujacych:-) moja kuzynka zawsze byla ostro uzalezniona od solki jednak w ciazy zaprzestalai i tylko uzywala balsamu Sopot brazujacego i nic sie nie stalo