X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Dzień dobry dziewczynki :)
    Jak tam samopoczucie?
    Ja Wam powiem, że troszkę się martwię bo nie mam żadnych objawów ciążowych :/ Nawet kłucia, pobolewania w jajnikach ustały...żadnych mdłości, bólu piersi- no nic! Kurcze, serio się martwię :( Wprawdzie tempka trzyma się na poziomie 37, nie ma plamień itd, ale jakoś tak mi dziwnie z tym brakiem objawów.
    A jak jest u Was?

Kaoram ja nie miałam żadnych objawów w żadnej ciąży. jedynie ok 7-8 tyg trochę mdłości. Myślę że u Ciebie jeszcze za wcześnie. Pojawią się później, albo jak ja nie będziesz miała w ogóle :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych ciężarówek!
    Hej dziewczyny! Jak tam samopoczucie? U mnie troszkę mniejsze mdłości ale za to mega alergia!!! Pyłki latają i mam przegrane! No i brzuch mi już urósł mocno! W pt idę na USG genetyczne to powinniśmy już wiedzieć czy chłopak czy dziewczynka! Miłego dnia!

olus22 lubi tę wiadomość

iv093e5eynq4wz4z.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jana badaniach genetycznych byłam w zeszłym tygodniu teraz czekam na wynikichociaz NT miałam 1.6 i tu niby wszystko oki teraz czekam na wyniki z krwi powionnam miec do końca tego tygodnia:)A co do mdłosci to ja nadal mam tak samo silne jak na poczatku nawet ostatnio pojawiły sie wymioty schudłam 6 kg przez ostatnich pare btygodnin ale sie nioe martwie bo do najszczuplejszych to sie nie zaliczam wiec wyjdzie mi to na dobre:)Moja przyjaciółka jest w ciaży tydzień krócej odemnie ale czuje sie genialnie i je na potege tak wiec co kobieta to inne objawy:)

event.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny gnacie w tym watku.... ;) jak szalone :P

tak was podczytuje i widze ze duzo z was mam tutaj przeczucia na chlopaka ;)
    Ciekawa jestem ilu z was sie sprawdzi ;)
    Z tego co zauwazylam chlopczykow da sie szybciej rozpoznac i juz po 13 tyg slyszaly ze to chlopak ;) A u tych co sa dziewczynki lekarze zwlekaja z okresleniem plci bo nic nie widac.. ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    Jana badaniach genetycznych byłam w zeszłym tygodniu teraz czekam na wynikichociaz NT miałam 1.6 i tu niby wszystko oki teraz czekam na wyniki z krwi powionnam miec do końca tego tygodnia:)A co do mdłosci to ja nadal mam tak samo silne jak na poczatku nawet ostatnio pojawiły sie wymioty schudłam 6 kg przez ostatnich pare btygodnin ale sie nioe martwie bo do najszczuplejszych to sie nie zaliczam wiec wyjdzie mi to na dobre:)Moja przyjaciółka jest w ciaży tydzień krócej odemnie ale czuje sie genialnie i je na potege tak wiec co kobieta to inne objawy:)

Ciesze sie ze badania wyszly wzorowo,a co do krwi to raczej zadko ze cos wychodzi.
    Mam nadzieje ze z mdlosciami ci sie niedlugo poprawi wkoncu w drugim trymestrze objawy powinny znikanc ;)
    A jak tam u ciebie z plcia malenstwa mowil cos juz lekarz jakie przypuszczenia??

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    ann2224 wrote:

Ciesze sie ze badania wyszly wzorowo,a co do krwi to raczej zadko ze cos wychodzi.
    Mam nadzieje ze z mdlosciami ci sie niedlugo poprawi wkoncu w drugim trymestrze objawy powinny znikanc ;)
    A jak tam u ciebie z plcia malenstwa mowil cos juz lekarz jakie przypuszczenia??

Jak narazie to same przeczucia że to bedzie Józiu :)tutaj w uk badania usg robi sie 2 lub 3 w czasie ciąży tak wiec na pierwszym maluszek nie chciał nic pokazac mam nadzieje że na 2 w 20 tygodniu zrobi sie mniej wstydliwy:)

event.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann2224 to podobnie jest z tymi badaniami jak w DE normalnie mam tutaj tez tylko 3 ktore obejmuje kasa,ale ze wzgledu na to ze juz mam jedno poronienie za soba mam czesciej widzenie z kruszynka ;)
    No to teraz ekscytujace 7 tygodni do kolejnej wizyty ;)trzymam kciuki zeby zlecialy ci szybko ;)

U mnie bylo tak ze chcialam miec synka ale od pczatku ciazy zdrowy rozsadek mowil mi ze bedzie ksiezniczka i mialam dobre przeczucie ;)

• Nina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, ale się od rana rozpisałyście :-) ja podobnie jak Karoam nie mam większych objawów ciążowych, oprócz zmęczenie i bólu piersi, podbrzusze też mnie nie boli, czasem coś zakuje raz lewej raz z prawej strony, ale gin mówił, że na początku takie coś jest normalne :-) myślę, że zawsze jest tak, że jakby były mdłości, to byśmy narzekały, jak ich nie ma, to martwimy się, że coś nie tak...trzeba wierzyć, że mimo objawów lub bez wszystko powoli idzie ku lepszemu :-) i tego trzeba się trzymać!

darijka lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym zaciążonym :)
    Ja też nie mam żadnych objawów - tylko ból piersi i zmęczenie :) Bardzo się cieszę, ze mnie mdłości ominęły ;)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • kokomonka Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:
    Dziewczyny jak sądzicie, czy jak będę miała wizytę 29go (będę wtedy dokładnie w 11tyg i 4dni) to zrobi mi już ginekolog prenatalne badanie? Czy to może być za wcześnie??

ja będę miała genetyczne usg dokładnie w tym samym dniu ciąży co ty, 27-go w sobotę :) mi się wydaje że im wcześniej tym lepiej, później może nie być widać dokładnie przezierności, ale między 11, a 13 tyg to norma :)

Kiedyś i dla mnie zdarzy się maleńki cud...

zK9qp2.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka gratuluje i podzielam ten sam brak objawów u mie doszedł tylko wilczy apetyt, Boże ile można jeść??? Staram się same dobre, wartościowe rzeczy w siebie wrzucać, ale mam wrażenie ze nie nadążam, a mój mąz po powrocie z 5-cio dniowego wyjazdu stweirdził że "zmalałam". Sama nie wiem co o ty mysleć

Ann224 na badania skierowała Cie lekarz czy sama o nie poprosiłaś?

Kropka lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• kokomonka Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    kokomonka a moze teraz jak masz przeczucie ze bedzie babka to bedzie chlopak :-)

oby oby :) rodzice męża oszaleliby z radości, bo u nich same wnuczki :D

pasia27 lubi tę wiadomość

Kiedyś i dla mnie zdarzy się maleńki cud...

zK9qp2.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    Hej dziewczyny! Jak tam samopoczucie? U mnie troszkę mniejsze mdłości ale za to mega alergia!!! Pyłki latają i mam przegrane! No i brzuch mi już urósł mocno! W pt idę na USG genetyczne to powinniśmy już wiedzieć czy chłopak czy dziewczynka! Miłego dnia!

ja mam w środę i troche się boję tego badania. mówisz, że już może być widoczna płeć - to będzie mój 12 tydzień. pozdrawiam

iśka lubi tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ja też jem za dwóch, ale sobie nie szkoduję bo strasznie chuda jestem i dodatkowe kilogramy są u mnie mile widziane :) Ale smaka na nic konkretnego nie mam, jem to co mam w domu i jest mi obojętne czy kwaśne, czy słodkie - tak więc mam problem z określeniem płci po symptomach ;)

michaela, Lalita2710 lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się czuję z dnia na dzień coraz lepiej zero mdłości hurra ! :) i więcej energii.

michaela, Nina, Kropka lubią tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • michaela Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, ja mam jazde na zdrowe, do slodyczy, kawy herbaty tłustego kompletnie mnie nie ciagnie, ale barszcz zupy warzywne, duuuuzo zup, fasola kasze...oblęd, i pije niczym cysterna litry soku z marchwi, przecierowych... ale tak jak Ty, na zadne konkretne smaki nie mam ochoty

Kropka lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja, która zaczynałam zawsze dzień od kubka kawy, teraz nawet o tym nie myślę...mam totalny odrzut od kawy :-)

michaela lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Kropka gratuluje i podzielam ten sam brak objawów u mie doszedł tylko wilczy apetyt, Boże ile można jeść??? Staram się same dobre, wartościowe rzeczy w siebie wrzucać, ale mam wrażenie ze nie nadążam, a mój mąz po powrocie z 5-cio dniowego wyjazdu stweirdził że "zmalałam". Sama nie wiem co o ty mysleć

Ann224 na badania skierowała Cie lekarz czy sama o nie poprosiłaś?

W uk te badania sa darmowe i to ty decydujesz czy chcesz je robic mnie połozna zapytałan i sie zgodziłam:)

event.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:

iska koniecznie daj zznac jakiego tam masz lokatora i od razu wpisuj na liste naszych maluszkow:-)

iśka lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam dziewczyny że od 1,5 miesiąca mam tak ładne paznokcie ,ani jeden się nie złamał twarde ino co 1,5 dnia skracam bo za długie tak rosną... plus ciąży;))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ