I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny. jestem po wizycie . z maluszkami wszystko ok. jeden 5 cm NT 0,7 mm, a drugi 5,66 cm NT 1 mm serduszka ladnie biją. trochę sie uspokoiłam jeszcze za dwa tygodnie mam odbiór wyników z krwi, ale mysle, ze będzie wszystko ok. jestem szczęsliwa dzisiaj w ogóle to tak mi brzuszek wywaliło, że ło
ulala cieszę się, że z twoimi pociechami wszystko ok.Lalita2710, alexis, Stokrotka84, Rika, karoam, iśka, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Donia tymi pomiarami to bym sie zbytnio nie martwiła i poczekała na nastepne usg:) Ja jak byłam w 12 tygodniu maluszek miał 7 centymetrów i niby wpisali mi 13 tydzień bo tak wskazuje wielkośc maluszka a to nie jest możliwe poniewaź w tym cyklu miałam monitoring i wiem dokładnie kiedy miałam owulacje wiec z tymi pomiarami to różnie bywa:)
-
Hej kobitki wczoraj wylądowałam u mojej lekarki mimo ze wizytę miałam mieć w poniedziałek. Odebrałam wyniki z moczu i okazało się ze przyplątały mi się jakieś paskudne bakterie Dostałam lekarstwa i za tydzień mam powtórzyć badania. A co najważniejsze widzieliśmy serduszko
Flava, Nina lubią tę wiadomość
-
iśka wrote:Gratulacje dla nowych ciężarówek!
Hej dziewczyny! Jak tam samopoczucie? U mnie troszkę mniejsze mdłości ale za to mega alergia!!! Pyłki latają i mam przegrane! No i brzuch mi już urósł mocno! W pt idę na USG genetyczne to powinniśmy już wiedzieć czy chłopak czy dziewczynka! Miłego dnia!
o to już ci widać brzuch??
u mnie jeszcze niciśka lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:iśka wrote:Gratulacje dla nowych ciężarówek!
Hej dziewczyny! Jak tam samopoczucie? U mnie troszkę mniejsze mdłości ale za to mega alergia!!! Pyłki latają i mam przegrane! No i brzuch mi już urósł mocno! W pt idę na USG genetyczne to powinniśmy już wiedzieć czy chłopak czy dziewczynka! Miłego dnia!
u mnie jeszcze nic
Kochana już od 3 tyg nosze spodnie ciążowe. Podobno w drugiej ciąży szybciej brzuszek się pokazuje. Heh.иιєиσямαℓиα, anetta28 lubią tę wiadomość
-
iśka wrote:иιєиσямαℓиα wrote:iśka wrote:Gratulacje dla nowych ciężarówek!
u mnie jeszcze nic
Kochana już od 3 tyg nosze spodnie ciążowe. Podobno w drugiej ciąży szybciej brzuszek się pokazuje. Heh.
no właśnie tak słyszałam, ale dopiero po fakcie zauważyłam, że to twoja druga ciąża . A już się zdążyłam zestresowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2013, 14:09
-
Hej kobitki, mialam dzis wizyte w szpitalu, gdize zrobili mi badanie krwi na milion rozynch rzeczy, badanie moczu i usg. Usg trwalo doslownie kilka minut, lekarz powiedzial, ze dziecko ma 6.2cm, czyli dokladnie 12tydz 4 dz. Jak wiecie, jestem w Irlandii, i tutaj nie robia usg genetycznego w 12 tyg, dopiero jakies "duze usg" w 20 tyg. Nie wiem co mam zrobic. Czy mam zrobic to usg prywatnie? Wiem, ze sie ocenia przeziernosc karku i ryzyko wystapienia Downa? Czy moge to zrobic pozniej niz w 12-14 tyg? Skad ta granica???
-
Stokrotka84 wrote:Hej kobitki, mialam dzis wizyte w szpitalu, gdize zrobili mi badanie krwi na milion rozynch rzeczy, badanie moczu i usg. Usg trwalo doslownie kilka minut, lekarz powiedzial, ze dziecko ma 6.2cm, czyli dokladnie 12tydz 4 dz. Jak wiecie, jestem w Irlandii, i tutaj nie robia usg genetycznego w 12 tyg, dopiero jakies "duze usg" w 20 tyg. Nie wiem co mam zrobic. Czy mam zrobic to usg prywatnie? Wiem, ze sie ocenia przeziernosc karku i ryzyko wystapienia Downa? Czy moge to zrobic pozniej niz w 12-14 tyg? Skad ta granica???
Hej, z tego co na forum pisalysmy, to mozna je zrobic od 11 do 13+6 tc, chyba chodzi o widocznosc. A w 20tc, to robia pomiary wszystkiego, glowka, raczki, kosc biodrowa,raczki, etc.
Kurcze, ja mieszkam w UK i tutaj sami pytaja czy chcesz to usg, myslalam, ze Irlandia ma podobnie a tu prosze..
Ja chcialam miec zrobione, wiedziec, ze wszystko ok, ale to tylko od Ciebie zalezy, czy chcesz je zrobic prywatnie, musisz pomyslec nad tym
Fajnie, ze Maluch rosnie, gratuluje
-
darijka wrote:hej dziewczyny. jestem po wizycie . z maluszkami wszystko ok. jeden 5 cm NT 0,7 mm, a drugi 5,66 cm NT 1 mm serduszka ladnie biją. trochę sie uspokoiłam jeszcze za dwa tygodnie mam odbiór wyników z krwi, ale mysle, ze będzie wszystko ok. jestem szczęsliwa dzisiaj w ogóle to tak mi brzuszek wywaliło, że ło
ulala cieszę się, że z twoimi pociechami wszystko ok.
ale fajnie że dobre wyniki...ale juz urosły...ciekawe jak moja kruszynka:) juz się nie cierpliwie a wizyta 7 maja dopiero...będe mieć robioną przezierność i się mega stresuje... -
rubi67 wrote:Hej dziewczynki, odebralam badania, wszystko jest w porzadku, ale na toksoplazmoze i rozyczke nie potrafie odczytac i powiem wam, ze chyba zwariuje do 10 go maja kiedy mam wizyte bo kompletnie nie potrafie zinterpretowac tych wynikow;/
rubi ja ci pomoge tylko mi wpisz te wyniki
-
hej dziewczynyja jestem w 13 tygodniu ciazu, jestem juz po pierwszych badaniach i naszczescie wyniki sa dobre no i przezuernosc karkowa tez jest ok.. duzo pozytywnego myslenia żecze:) ja tez sie stresowałam ale jak sie widzi swoja fasolke na monitorze ba juz nie taka fasolke tylko głowke raczki nozki.. to wszystkie zle mysli odchodza:)
-
iśka wrote:иιєиσямαℓиα wrote:iśka wrote:Gratulacje dla nowych ciężarówek!
u mnie jeszcze nic
Kochana już od 3 tyg nosze spodnie ciążowe. Podobno w drugiej ciąży szybciej brzuszek się pokazuje. Heh.
prawda mi tez juz brzuszek sie pokazał i też jestem w dugiej ciązyiśka lubi tę wiadomość