X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia mi się wydaje że jest ok. Napisz dokładnie, który to dzień od ost @.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • darijka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. jestem po wizycie . z maluszkami wszystko ok. jeden 5 cm NT 0,7 mm, a drugi 5,66 cm NT 1 mm :) serduszka ladnie biją. trochę sie uspokoiłam jeszcze za dwa tygodnie mam odbiór wyników z krwi, ale mysle, ze będzie wszystko ok. jestem szczęsliwa :) dzisiaj w ogóle to tak mi brzuszek wywaliło, że ło :)
    ulala cieszę się, że z twoimi pociechami wszystko ok.

Lalita2710, alexis, Stokrotka84, Rika, karoam, iśka, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia tymi pomiarami to bym sie zbytnio nie martwiła i poczekała na nastepne usg:) Ja jak byłam w 12 tygodniu maluszek miał 7 centymetrów i niby wpisali mi 13 tydzień bo tak wskazuje wielkośc maluszka a to nie jest możliwe poniewaź w tym cyklu miałam monitoring i wiem dokładnie kiedy miałam owulacje wiec z tymi pomiarami to różnie bywa:)

event.png
  • Donia Nowa

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od ostatniej miesiączki to 7 tc. mniejszy pomiar odpowiada 6 tc i 2 dniom wierszy pomiar 6tc i 5dniom. O tym naciągniętym powiedziała,że nie powinna tak robić

Donia
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara przykro mi :(

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia jak pisałam moim zdaniem jest ok. Poczekaniu cierpliwie na następną wizytę :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • welurka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki wczoraj wylądowałam u mojej lekarki mimo ze wizytę miałam mieć w poniedziałek. Odebrałam wyniki z moczu i okazało się ze przyplątały mi się jakieś paskudne bakterie :( Dostałam lekarstwa i za tydzień mam powtórzyć badania. A co najważniejsze widzieliśmy serduszko :) :):)

Flava, Nina lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, odebralam badania, wszystko jest w porzadku, ale na toksoplazmoze i rozyczke nie potrafie odczytac i powiem wam, ze chyba zwariuje do 10 go maja kiedy mam wizyte bo kompletnie nie potrafie zinterpretowac tych wynikow;/

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle zeby moze isc do ogolnego i niech mi powie co jest grane ????

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• yennefer Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi, a napisz swoje wyniki, to może coś pomożemy :)
    Ale tak to myślę że lekarz ogólny jak najbardziej Ci to zinterpretuje.

82do20mm8gkktux6.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    Gratulacje dla nowych ciężarówek!
    Hej dziewczyny! Jak tam samopoczucie? U mnie troszkę mniejsze mdłości ale za to mega alergia!!! Pyłki latają i mam przegrane! No i brzuch mi już urósł mocno! W pt idę na USG genetyczne to powinniśmy już wiedzieć czy chłopak czy dziewczynka! Miłego dnia!

o to już ci widać brzuch??
    u mnie jeszcze nic o.O

iśka lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 15:45

• iśka Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    iśka wrote:
    Hej dziewczyny! Jak tam samopoczucie? U mnie troszkę mniejsze mdłości ale za to mega alergia!!! Pyłki latają i mam przegrane! No i brzuch mi już urósł mocno! W pt idę na USG genetyczne to powinniśmy już wiedzieć czy chłopak czy dziewczynka! Miłego dnia!

u mnie jeszcze nic o.O

Kochana już od 3 tyg nosze spodnie ciążowe. Podobno w drugiej ciąży szybciej brzuszek się pokazuje. Heh. ;-)

иιєиσямαℓиα, anetta28 lubią tę wiadomość

iv093e5eynq4wz4z.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    iśka wrote:

u mnie jeszcze nic o.O

Kochana już od 3 tyg nosze spodnie ciążowe. Podobno w drugiej ciąży szybciej brzuszek się pokazuje. Heh. ;-)

no właśnie tak słyszałam, ale dopiero po fakcie zauważyłam, że to twoja druga ciąża :D. A już się zdążyłam zestresować :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2013, 14:09

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki, mialam dzis wizyte w szpitalu, gdize zrobili mi badanie krwi na milion rozynch rzeczy, badanie moczu i usg. Usg trwalo doslownie kilka minut, lekarz powiedzial, ze dziecko ma 6.2cm, czyli dokladnie 12tydz 4 dz. Jak wiecie, jestem w Irlandii, i tutaj nie robia usg genetycznego w 12 tyg, dopiero jakies "duze usg" w 20 tyg. Nie wiem co mam zrobic. Czy mam zrobic to usg prywatnie? Wiem, ze sie ocenia przeziernosc karku i ryzyko wystapienia Downa? Czy moge to zrobic pozniej niz w 12-14 tyg? Skad ta granica???

relgi09k52jutqx1.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Hej kobitki, mialam dzis wizyte w szpitalu, gdize zrobili mi badanie krwi na milion rozynch rzeczy, badanie moczu i usg. Usg trwalo doslownie kilka minut, lekarz powiedzial, ze dziecko ma 6.2cm, czyli dokladnie 12tydz 4 dz. Jak wiecie, jestem w Irlandii, i tutaj nie robia usg genetycznego w 12 tyg, dopiero jakies "duze usg" w 20 tyg. Nie wiem co mam zrobic. Czy mam zrobic to usg prywatnie? Wiem, ze sie ocenia przeziernosc karku i ryzyko wystapienia Downa? Czy moge to zrobic pozniej niz w 12-14 tyg? Skad ta granica???

Hej, z tego co na forum pisalysmy, to mozna je zrobic od 11 do 13+6 tc, chyba chodzi o widocznosc. A w 20tc, to robia pomiary wszystkiego, glowka, raczki, kosc biodrowa,raczki, etc.

Kurcze, ja mieszkam w UK i tutaj sami pytaja czy chcesz to usg, myslalam, ze Irlandia ma podobnie a tu prosze..
    Ja chcialam miec zrobione, wiedziec, ze wszystko ok, ale to tylko od Ciebie zalezy, czy chcesz je zrobic prywatnie, musisz pomyslec nad tym :)

Fajnie, ze Maluch rosnie, gratuluje :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    hej dziewczyny. jestem po wizycie . z maluszkami wszystko ok. jeden 5 cm NT 0,7 mm, a drugi 5,66 cm NT 1 mm :) serduszka ladnie biją. trochę sie uspokoiłam jeszcze za dwa tygodnie mam odbiór wyników z krwi, ale mysle, ze będzie wszystko ok. jestem szczęsliwa :) dzisiaj w ogóle to tak mi brzuszek wywaliło, że ło :)
    ulala cieszę się, że z twoimi pociechami wszystko ok.

ale fajnie że dobre wyniki...ale juz urosły...ciekawe jak moja kruszynka:) juz się nie cierpliwie a wizyta 7 maja dopiero...będe mieć robioną przezierność i się mega stresuje...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Hej dziewczynki, odebralam badania, wszystko jest w porzadku, ale na toksoplazmoze i rozyczke nie potrafie odczytac i powiem wam, ze chyba zwariuje do 10 go maja kiedy mam wizyte bo kompletnie nie potrafie zinterpretowac tych wynikow;/

rubi ja ci pomoge tylko mi wpisz te wyniki

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynyja jestem w 13 tygodniu ciazu, jestem juz po pierwszych badaniach i naszczescie wyniki sa dobre no i przezuernosc karkowa tez jest ok.. duzo pozytywnego myslenia żecze:) ja tez sie stresowałam ale jak sie widzi swoja fasolke na monitorze ba juz nie taka fasolke tylko głowke raczki nozki.. to wszystkie zle mysli odchodza:)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    iśka wrote:

u mnie jeszcze nic o.O

prawda mi tez juz brzuszek sie pokazał i też jestem w dugiej ciązy :)

iśka lubi tę wiadomość

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ