X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia mi się wydaje że jest ok. Napisz dokładnie, który to dzień od ost @.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • darijka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. jestem po wizycie . z maluszkami wszystko ok. jeden 5 cm NT 0,7 mm, a drugi 5,66 cm NT 1 mm :) serduszka ladnie biją. trochę sie uspokoiłam jeszcze za dwa tygodnie mam odbiór wyników z krwi, ale mysle, ze będzie wszystko ok. jestem szczęsliwa :) dzisiaj w ogóle to tak mi brzuszek wywaliło, że ło :)
    ulala cieszę się, że z twoimi pociechami wszystko ok.

Lalita2710, alexis, Stokrotka84, Rika, karoam, iśka, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia tymi pomiarami to bym sie zbytnio nie martwiła i poczekała na nastepne usg:) Ja jak byłam w 12 tygodniu maluszek miał 7 centymetrów i niby wpisali mi 13 tydzień bo tak wskazuje wielkośc maluszka a to nie jest możliwe poniewaź w tym cyklu miałam monitoring i wiem dokładnie kiedy miałam owulacje wiec z tymi pomiarami to różnie bywa:)

event.png
  • Donia Nowa

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od ostatniej miesiączki to 7 tc. mniejszy pomiar odpowiada 6 tc i 2 dniom wierszy pomiar 6tc i 5dniom. O tym naciągniętym powiedziała,że nie powinna tak robić

Donia
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara przykro mi :(

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia jak pisałam moim zdaniem jest ok. Poczekaniu cierpliwie na następną wizytę :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • welurka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki wczoraj wylądowałam u mojej lekarki mimo ze wizytę miałam mieć w poniedziałek. Odebrałam wyniki z moczu i okazało się ze przyplątały mi się jakieś paskudne bakterie :( Dostałam lekarstwa i za tydzień mam powtórzyć badania. A co najważniejsze widzieliśmy serduszko :) :):)

Flava, Nina lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, odebralam badania, wszystko jest w porzadku, ale na toksoplazmoze i rozyczke nie potrafie odczytac i powiem wam, ze chyba zwariuje do 10 go maja kiedy mam wizyte bo kompletnie nie potrafie zinterpretowac tych wynikow;/

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle zeby moze isc do ogolnego i niech mi powie co jest grane ????

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• yennefer Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi, a napisz swoje wyniki, to może coś pomożemy :)
    Ale tak to myślę że lekarz ogólny jak najbardziej Ci to zinterpretuje.

82do20mm8gkktux6.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    Gratulacje dla nowych ciężarówek!
    Hej dziewczyny! Jak tam samopoczucie? U mnie troszkę mniejsze mdłości ale za to mega alergia!!! Pyłki latają i mam przegrane! No i brzuch mi już urósł mocno! W pt idę na USG genetyczne to powinniśmy już wiedzieć czy chłopak czy dziewczynka! Miłego dnia!

o to już ci widać brzuch??
    u mnie jeszcze nic o.O

iśka lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 15:45

• iśka Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    iśka wrote:
    Hej dziewczyny! Jak tam samopoczucie? U mnie troszkę mniejsze mdłości ale za to mega alergia!!! Pyłki latają i mam przegrane! No i brzuch mi już urósł mocno! W pt idę na USG genetyczne to powinniśmy już wiedzieć czy chłopak czy dziewczynka! Miłego dnia!

u mnie jeszcze nic o.O

Kochana już od 3 tyg nosze spodnie ciążowe. Podobno w drugiej ciąży szybciej brzuszek się pokazuje. Heh. ;-)

иιєиσямαℓиα, anetta28 lubią tę wiadomość

iv093e5eynq4wz4z.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    iśka wrote:

u mnie jeszcze nic o.O

Kochana już od 3 tyg nosze spodnie ciążowe. Podobno w drugiej ciąży szybciej brzuszek się pokazuje. Heh. ;-)

no właśnie tak słyszałam, ale dopiero po fakcie zauważyłam, że to twoja druga ciąża :D. A już się zdążyłam zestresować :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2013, 14:09

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki, mialam dzis wizyte w szpitalu, gdize zrobili mi badanie krwi na milion rozynch rzeczy, badanie moczu i usg. Usg trwalo doslownie kilka minut, lekarz powiedzial, ze dziecko ma 6.2cm, czyli dokladnie 12tydz 4 dz. Jak wiecie, jestem w Irlandii, i tutaj nie robia usg genetycznego w 12 tyg, dopiero jakies "duze usg" w 20 tyg. Nie wiem co mam zrobic. Czy mam zrobic to usg prywatnie? Wiem, ze sie ocenia przeziernosc karku i ryzyko wystapienia Downa? Czy moge to zrobic pozniej niz w 12-14 tyg? Skad ta granica???

relgi09k52jutqx1.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Hej kobitki, mialam dzis wizyte w szpitalu, gdize zrobili mi badanie krwi na milion rozynch rzeczy, badanie moczu i usg. Usg trwalo doslownie kilka minut, lekarz powiedzial, ze dziecko ma 6.2cm, czyli dokladnie 12tydz 4 dz. Jak wiecie, jestem w Irlandii, i tutaj nie robia usg genetycznego w 12 tyg, dopiero jakies "duze usg" w 20 tyg. Nie wiem co mam zrobic. Czy mam zrobic to usg prywatnie? Wiem, ze sie ocenia przeziernosc karku i ryzyko wystapienia Downa? Czy moge to zrobic pozniej niz w 12-14 tyg? Skad ta granica???

Hej, z tego co na forum pisalysmy, to mozna je zrobic od 11 do 13+6 tc, chyba chodzi o widocznosc. A w 20tc, to robia pomiary wszystkiego, glowka, raczki, kosc biodrowa,raczki, etc.

Kurcze, ja mieszkam w UK i tutaj sami pytaja czy chcesz to usg, myslalam, ze Irlandia ma podobnie a tu prosze..
    Ja chcialam miec zrobione, wiedziec, ze wszystko ok, ale to tylko od Ciebie zalezy, czy chcesz je zrobic prywatnie, musisz pomyslec nad tym :)

Fajnie, ze Maluch rosnie, gratuluje :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    hej dziewczyny. jestem po wizycie . z maluszkami wszystko ok. jeden 5 cm NT 0,7 mm, a drugi 5,66 cm NT 1 mm :) serduszka ladnie biją. trochę sie uspokoiłam jeszcze za dwa tygodnie mam odbiór wyników z krwi, ale mysle, ze będzie wszystko ok. jestem szczęsliwa :) dzisiaj w ogóle to tak mi brzuszek wywaliło, że ło :)
    ulala cieszę się, że z twoimi pociechami wszystko ok.

ale fajnie że dobre wyniki...ale juz urosły...ciekawe jak moja kruszynka:) juz się nie cierpliwie a wizyta 7 maja dopiero...będe mieć robioną przezierność i się mega stresuje...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Hej dziewczynki, odebralam badania, wszystko jest w porzadku, ale na toksoplazmoze i rozyczke nie potrafie odczytac i powiem wam, ze chyba zwariuje do 10 go maja kiedy mam wizyte bo kompletnie nie potrafie zinterpretowac tych wynikow;/

rubi ja ci pomoge tylko mi wpisz te wyniki

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynyja jestem w 13 tygodniu ciazu, jestem juz po pierwszych badaniach i naszczescie wyniki sa dobre no i przezuernosc karkowa tez jest ok.. duzo pozytywnego myslenia żecze:) ja tez sie stresowałam ale jak sie widzi swoja fasolke na monitorze ba juz nie taka fasolke tylko głowke raczki nozki.. to wszystkie zle mysli odchodza:)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    iśka wrote:

u mnie jeszcze nic o.O

prawda mi tez juz brzuszek sie pokazał i też jestem w dugiej ciązy :)

iśka lubi tę wiadomość

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ