I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
to jedno z moich zdjęć z usg genetycznego . Moje ulubione
Niby na zdjęciu widać wyraźnie między nóżkami co nieco , ale generalnie informacja o płci nie padła
tutaj niestety nie widać tak wyraźnie jak w rzeczywistości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2013, 20:10
darijka, Stokrotka84, michaela, polska_dziewczyna, xcarolinex lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:
Wow.super.mam podobne!!skoro dynda to raczej bedzie dyndalo chlopcy to sie lubia tak wlasnie wypiac:-) hehe dziewczynki bardziej wstydliwe i ukrywaja swoje muszelki hratulacjeиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Stokrotka84 wrote:Darijka nie dziwie sie, ze odliczasz dni do usg. Ty masz dwojke w brzuszku, takze podwojnie sie emocjonujesz i czekasz, az zobaczysz swoje szkraby. Ja zrobie usg podczas wakacji w Polsce, ok 24 maja, to bedzie 18 tydz i licze, ze lekarz zdradzi nam plec:) jak to mowi moj maz, musi byc chlopak:) od samego poczatku mamy przeczucie, ze rosnie caly junior, ale mozemy sie myslic.
odliczam dni do usg ja też bardzo chciałabym chłopca, na samym początku ciąży miałam przeczucia że chłopiec będzie, a teraz po tym psikusie z ciązą bliźniaczą wydaje mi się, że będą dziewusieиιєиσямαℓиα, Stokrotka84 lubią tę wiadomość
-
pasia27 wrote:иιєиσямαℓиα wrote:
Wow.super.mam podobne!!skoro dynda to raczej bedzie dyndalo chlopcy to sie lubia tak wlasnie wypiac:-) hehe dziewczynki bardziej wstydliwe i ukrywaja swoje muszelki hratulacje
no jestem ciekawa czy się potwierdzi
pasia27 lubi tę wiadomość
-
darijka wrote:Stokrotka84 wrote:Darijka nie dziwie sie, ze odliczasz dni do usg. Ty masz dwojke w brzuszku, takze podwojnie sie emocjonujesz i czekasz, az zobaczysz swoje szkraby. Ja zrobie usg podczas wakacji w Polsce, ok 24 maja, to bedzie 18 tydz i licze, ze lekarz zdradzi nam plec:) jak to mowi moj maz, musi byc chlopak:) od samego poczatku mamy przeczucie, ze rosnie caly junior, ale mozemy sie myslic.
odliczam dni do usg ja też bardzo chciałabym chłopca, na samym początku ciąży miałam przeczucia że chłopiec będzie, a teraz po tym psikusie z ciązą bliźniaczą wydaje mi się, że będą dziewusie
może będzie i chłopczyk i dziewczynka -
Dzieki Darijka tez mysle o zakupie tej poduszki tak jak Stokrotka pisala pozwala sie zrelaksowac odciaza kregoslup moje kolezanki bardzo ja sobie chwalily wiec pewnie warto.wywalilam sie dzis w wannie nic powaznego poslizgnelam sie i troche przestraszylam na szczescie nie upadlam z postawy stojacej tyllko z prawie kucacej..eh i chyba mnie nerka boli nie jestem pewna czy to nerka czy maly sie rozpycha
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Lilka wrote:Dzieki Darijka tez mysle o zakupie tej poduszki tak jak Stokrotka pisala pozwala sie zrelaksowac odciaza kregoslup moje kolezanki bardzo ja sobie chwalily wiec pewnie warto.wywalilam sie dzis w wannie nic powaznego poslizgnelam sie i troche przestraszylam na szczescie nie upadlam z postawy stojacej tyllko z prawie kucacej..eh i chyba mnie nerka boli nie jestem pewna czy to nerka czy maly sie rozpycha
ojej uważaj , dobrze nic się nie stało -
welurka wrote:Kobitki do którego tygodnia trwa pierwszy trymestr ?? ja mam takie mdłości ze nie wiem co ze sobą począć a to dopiero początek 8 tygodnia ;/
podobno od 14 tygodnia się zaczyna II. Po skończonym 13 tc.
Z mdłościami różnie bywa - jednym mijają już w 12, 13 tc a innym w 16tc , jeszcze inne kobiety mają do końca ciąży. Różnie to bywa i trzeba uzbroić się w cierpliwość . Mi mdłości zaczęły słabnąć od przełom 11/12 tc. Teraz dokucza mi bardziej ślinotok no i w nocy pojawiła się ukochana pani lady Zgaga
Na razie tylko w nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2013, 06:01
-
Stokrotka84 wrote:Lilka uwazaj na siebie. Dobrze ze sie nic nie stalo:)
Nienormalna - fajne to zdjecie. Od kiedy jestem w ciazy uwielbiam ogjadac zdjecia z usg:)
Pasia dzis wrzuce jakies zdjecie:)
ja też lubię. Te zdjęcia są po prostu niesamowite i cudowne
-
Stokrotka84 wrote:Welurka, widac, ze nie przeczytalas poprzedniej strony. Wczoraj z dziewczynami rozmawialysmy o tym kiedy sie konczy drugi trymestr.
Nie przeczytałam, bo zaglądam na forum od czasu do czasu i nie nadążam z czytaniem wszystkiego -
Dzieki dziewczyny za slowa troski jeszcze 3 dni i urlop nie moge sie wprost doczekac!maz leci do Pl a ja jesli pogoda dopisze bede jezdzic nad morze i leniuchowac i w koncu bede miala czas dl przyjaciolhttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
Lilka wrote:Leczo chetnie ja dzis zrobie mizerie z ogorkow z koperkiem i jogurtem do karkowki i ziemniakow.jak w koncu wstane z lozka
mhm pycha . Skąd ty czerpiesz siłę na takie pichcenie ?
Mnie w ciąży odrzuca od gotowania . Jak ugotuję to nie tknę tego co ugotowałam .... a kiedyś strasznie lubiłam pichcić -
Zapach miesa mnie odrzuca ziembiaki to jest jedyna rzecz ktora dziala uspokajajaco na moj zoladek. Na szczescie nie ma duzo pracy tylko zamarynowac kawal miesa zostaeic na noc w lodowce dodac warzywa i sliwki jak kto lubi i wrzucic do piekarnika i wtedy otwieram okna bo mnie mdli maz przejal gotowanie troche bo ja zazwyczaj pracuje albo mnie mdli okrutnie.takze spokojnie nie jestes sama
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
иιєиσямαℓиα wrote:darijka wrote:иιєиσямαℓиα wrote:darijka,
na kiedy masz termin porodu?
a u mnie to nic nie wiadomo z bliźniakami narazie nie wiem, jak było jedno to ze względu na 33 dniowe cykle miałam termin na 10 listopada. później jak okazało się, że są bliźniaki to na wydruku z usg jeden na 3 a drugi na 6 listopada, a Ty na kiedy masz termin
ja według OM na 6.11
ale ze względu na to , że biorę zastrzyki clexane może to być wcześniej, gdzieś czytałam, że ciąże na clexanie kończy się zazwyczaj wcześniej i z reguły cc (co mnie akurat nie cieszy), ale jeszcze to nie potwierdzone informacje, bo nie rozmawiałam na ten temat ze swoim ginekologiem. Jeszcze mam na to czas więc celowo nie pytam , bliżej rozwiązania będę się martwić i dowiadywać
Może w takim razie się zdarzy , że razem będziemy 06.11 na porodówce
hihih
ja tez mam na 6 listopada wg OM:):Pиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość