X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jedno z moich zdjęć z usg genetycznego :). Moje ulubione :)
    Niby na zdjęciu widać wyraźnie między nóżkami co nieco :), ale generalnie informacja o płci nie padła :D
    tutaj niestety nie widać tak wyraźnie jak w rzeczywistości :)

9afde1c95c2b6149med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2013, 20:10

darijka, Stokrotka84, michaela, polska_dziewczyna, xcarolinex lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stakrotko dodaj jakies zdjecie :-) lubie ogladac znajome brzuszki :-) ja sie zbieram do wstawienia kolejnego zdjecia musze tylko poczuc to wene do pozowania hahaha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Niby na zdjęciu widać wyraźnie między nóżkami co nieco :), ale generalnie informacja o płci nie padła :D

9afde1c95c2b6149med.jpg

Wow.super.mam podobne!!skoro dynda to raczej bedzie dyndalo :-) chlopcy to sie lubia tak wlasnie wypiac:-) hehe dziewczynki bardziej wstydliwe i ukrywaja swoje muszelki :-) hratulacje :-)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Darijka nie dziwie sie, ze odliczasz dni do usg. Ty masz dwojke w brzuszku, takze podwojnie sie emocjonujesz i czekasz, az zobaczysz swoje szkraby. Ja zrobie usg podczas wakacji w Polsce, ok 24 maja, to bedzie 18 tydz i licze, ze lekarz zdradzi nam plec:) jak to mowi moj maz, musi byc chlopak:) od samego poczatku mamy przeczucie, ze rosnie caly junior, ale mozemy sie myslic.

odliczam dni do usg :) ja też bardzo chciałabym chłopca, na samym początku ciąży miałam przeczucia że chłopiec będzie, a teraz po tym psikusie z ciązą bliźniaczą wydaje mi się, że będą dziewusie :)

иιєиσямαℓиα, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:

9afde1c95c2b6149med.jpg

Wow.super.mam podobne!!skoro dynda to raczej bedzie dyndalo :-) chlopcy to sie lubia tak wlasnie wypiac:-) hehe dziewczynki bardziej wstydliwe i ukrywaja swoje muszelki :-) hratulacje :-)

no jestem ciekawa czy się potwierdzi :)

pasia27 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    Stokrotka84 wrote:
    Darijka nie dziwie sie, ze odliczasz dni do usg. Ty masz dwojke w brzuszku, takze podwojnie sie emocjonujesz i czekasz, az zobaczysz swoje szkraby. Ja zrobie usg podczas wakacji w Polsce, ok 24 maja, to bedzie 18 tydz i licze, ze lekarz zdradzi nam plec:) jak to mowi moj maz, musi byc chlopak:) od samego poczatku mamy przeczucie, ze rosnie caly junior, ale mozemy sie myslic.

odliczam dni do usg :) ja też bardzo chciałabym chłopca, na samym początku ciąży miałam przeczucia że chłopiec będzie, a teraz po tym psikusie z ciązą bliźniaczą wydaje mi się, że będą dziewusie :)

może będzie i chłopczyk i dziewczynka :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Darijka ;) tez mysle o zakupie tej poduszki tak jak Stokrotka pisala pozwala sie zrelaksowac odciaza kregoslup :) moje kolezanki bardzo ja sobie chwalily wiec pewnie warto.wywalilam sie dzis w wannie nic powaznego poslizgnelam sie i troche przestraszylam na szczescie nie upadlam z postawy stojacej tyllko z prawie kucacej..eh i chyba mnie nerka boli nie jestem pewna czy to nerka czy maly sie rozpycha :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Dzieki Darijka ;) tez mysle o zakupie tej poduszki tak jak Stokrotka pisala pozwala sie zrelaksowac odciaza kregoslup :) moje kolezanki bardzo ja sobie chwalily wiec pewnie warto.wywalilam sie dzis w wannie nic powaznego poslizgnelam sie i troche przestraszylam na szczescie nie upadlam z postawy stojacej tyllko z prawie kucacej..eh i chyba mnie nerka boli nie jestem pewna czy to nerka czy maly sie rozpycha :)

ojej uważaj , dobrze nic się nie stało :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki do którego tygodnia trwa pierwszy trymestr ?? ja mam takie mdłości ze nie wiem co ze sobą począć :( a to dopiero początek 8 tygodnia ;/

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Kobitki do którego tygodnia trwa pierwszy trymestr ?? ja mam takie mdłości ze nie wiem co ze sobą począć :( a to dopiero początek 8 tygodnia ;/

podobno od 14 tygodnia się zaczyna II. Po skończonym 13 tc.
    Z mdłościami różnie bywa - jednym mijają już w 12, 13 tc a innym w 16tc , jeszcze inne kobiety mają do końca ciąży. Różnie to bywa :) i trzeba uzbroić się w cierpliwość :). Mi mdłości zaczęły słabnąć od przełom 11/12 tc. Teraz dokucza mi bardziej ślinotok no i w nocy pojawiła się ukochana pani lady Zgaga :D
    Na razie tylko w nocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2013, 06:01

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka, widac, ze nie przeczytalas poprzedniej strony. Wczoraj z dziewczynami rozmawialysmy o tym kiedy sie konczy drugi trymestr.

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka uwazaj na siebie. Dobrze ze sie nic nie stalo:)
    Nienormalna - fajne to zdjecie. Od kiedy jestem w ciazy uwielbiam ogjadac zdjecia z usg:)
    Pasia dzis wrzuce jakies zdjecie:)

иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Lilka uwazaj na siebie. Dobrze ze sie nic nie stalo:)
    Nienormalna - fajne to zdjecie. Od kiedy jestem w ciazy uwielbiam ogjadac zdjecia z usg:)
    Pasia dzis wrzuce jakies zdjecie:)

ja też lubię:). Te zdjęcia są po prostu niesamowite :) i cudowne :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Welurka, widac, ze nie przeczytalas poprzedniej strony. Wczoraj z dziewczynami rozmawialysmy o tym kiedy sie konczy drugi trymestr.

Nie przeczytałam, bo zaglądam na forum od czasu do czasu i nie nadążam z czytaniem wszystkiego

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale mam straszną ochotę na leczo :D.....
    w ogóle szukam inspiracji na fajne potrawy dla kobiet w ciąży, bo weny kulinarnej już mi brakuje.

Lalita2710 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za slowa troski ;) jeszcze 3 dni i urlop :) nie moge sie wprost doczekac!maz leci do Pl a ja jesli pogoda dopisze bede jezdzic nad morze ;) i leniuchowac :) i w koncu bede miala czas dl przyjaciol ;)

• Lilka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leczo chetnie ;) ja dzis zrobie mizerie z ogorkow z koperkiem i jogurtem do karkowki i ziemniakow.jak w koncu wstane z lozka ;)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Leczo chetnie ;) ja dzis zrobie mizerie z ogorkow z koperkiem i jogurtem do karkowki i ziemniakow.jak w koncu wstane z lozka ;)

mhm pycha :). Skąd ty czerpiesz siłę na takie pichcenie :)?
    Mnie w ciąży odrzuca od gotowania :/. Jak ugotuję to nie tknę tego co ugotowałam .... a kiedyś strasznie lubiłam pichcić :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapach miesa mnie odrzuca :) ziembiaki to jest jedyna rzecz ktora dziala uspokajajaco na moj zoladek. Na szczescie nie ma duzo pracy tylko zamarynowac kawal miesa zostaeic na noc w lodowce dodac warzywa i sliwki jak kto lubi i wrzucic do piekarnika :) i wtedy otwieram okna bo mnie mdli :) maz przejal gotowanie troche bo ja zazwyczaj pracuje albo mnie mdli okrutnie.takze spokojnie nie jestes sama ;)

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    darijka wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    darijka,
    na kiedy masz termin porodu? :)

a u mnie to nic nie wiadomo z bliźniakami narazie nie wiem, jak było jedno to ze względu na 33 dniowe cykle miałam termin na 10 listopada. później jak okazało się, że są bliźniaki to na wydruku z usg jeden na 3 a drugi na 6 listopada, a Ty na kiedy masz termin

ja według OM na 6.11 :)
    ale ze względu na to , że biorę zastrzyki clexane może to być wcześniej, gdzieś czytałam, że ciąże na clexanie kończy się zazwyczaj wcześniej i z reguły cc (co mnie akurat nie cieszy), ale jeszcze to nie potwierdzone informacje, bo nie rozmawiałam na ten temat ze swoim ginekologiem. Jeszcze mam na to czas więc celowo nie pytam :), bliżej rozwiązania będę się martwić i dowiadywać :)
    Może w takim razie się zdarzy , że razem będziemy 06.11 na porodówce ;)

hihih
    ja tez mam na 6 listopada wg OM:):P:P

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ