I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Śliczne te Wasze fotki! To i ja wklejam dwie fotki naszego kochanego skorpionika!!!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/35ad9e6e7482494d.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a99eb95242c1ca94.htmlиιєиσямαℓиα, xcarolinex, Stokrotka84, pasia27 lubią tę wiadomość
-
iśka wrote:Śliczne te Wasze fotki! To i ja wklejam dwie fotki naszego kochanego skorpionika!!!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/35ad9e6e7482494d.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a99eb95242c1ca94.html
o jakie słodkie !!
śliczne maleństwo
-
iska, pierwsze zdjecie taki Maluszek a tu kilka tyg pozniej i juz jakie duze
My mamy zdjecie z 8tyg i widac juz bardzo duzo, a fotka z 12tyg i juz wooow jak to mozliwe, ze tak sie zmieniloWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2013, 13:04
-
xcarolinex wrote:iska, pierwsze zdjecie taki Maluszek a tu kilka tyg pozniej i juz jakie duze
My mamy zdjecie z 8tyg i widac juz bardzo duzo, a fotka z 12tyg i juz wooow jak to mozliwe, ze tak sie zmienilo
szybko rośnie
-
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:m_f wrote:ja mam jeszcze leczo zeszłoroczne w słoikach we wrześniu pewnie zrobię nowe, jak mi czas i możliwości pozwolą
pasteryzowne w słoikach? Czy zamrożone masz to leczo?
Dobry pomysł . Leczo dostępne cały rok .
W słoikach, zamykam na gorąco, bez zagotowywania słoików, tylko muszą być bardzo czyste słoiki, a wieczka wyparzone wrzątkiem. Nigdy mi się nie zepsuło jeszcze.
Dokładnie, w zimie bardzo się przydaje, czasem dodaję też np. do gulaszu.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny do którego tygodnia ciąży bierzecie folik?
Kiedy przechodzicie na preparaty witaminowe?
Możecie jakieś polecić?
Ja tak tydzien zanim zrobilam test to zaczelam brac vitaminy dla kobiet w ciazy, maja kwas foliowy wiec stwierdzilam, ze bede je brac:)
W zeszlym miesiacu kupilam Centrum Pregnancy, ale strasznie niedobrze mi po nich bylo, i wrocilam do swoich starych tabletek, kolejnym powodem bylo to, ze lekarz zalecil mi 10mg Vit D a w Centrum jest tylko 5mg
U nas w UK w drogeriach jest promocja 3 w cenie 2, i za tabletki Pregnacare (30szt w opakowaniu) na 3 miesiace wychodzi tylko £8! Dla mnie one sa najlepszeиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja cały czas miałam brać tylko folik do 3 m-ca , biorę też kapsułki DHA. Ale teraz trzeba będzie przejść na preparat witaminowy. Zastanawiam się właśnie jaki. Moja ginka jeszcze nic o tym nie wspominała, ale chyba zapytam ją na kolejnej wizycie.
-
Słuchajcie dziewczyny ,mi np kazała brać póki co kwas foliowy. Ja jej powiedziałam że biorę Olimp Plusa Mama ,http://www.olimp-labs.com/11,13,126/Produkty/VITA-MIN-PLUS-MAMA.html
Na początku w dniu którym się dowiedziałam brałam przez kolejne 9 dni. Ale żeście mnie postraszyły że dziecko wieloryb się rodzi. Więc je odstawiłam. Biorę teraz co 4- dni średnio żeby uzupełniać to co nie dostarczyłam. Moja Pani ginekolog powiedziała (23.04) jak byłam że to prawda ,w ówczesnym tygodniu na porodówce w szpitalu urodziły się dzieci jedno 5,100 ,od innej Pani 4,700. Więc powiedziała że naukowcy powoli zaczynają je badać dlaczego jest taka zależność. Ja zamierzam sobie jeszcze DHA dokupić i brać z kwas. fol... no i biorę co drugi dzień magnez +potas. Ja mam zawsze za gęsto krew i słabe krążenie.
http://www.bangla.pl/opinie/p13278/olimp-labs-vita-min-plus-mama
Na tej stronie znajdziecie ,różne opinie tabletek ,kremów ,nawet preparatów do sprzątania domu;) PolecamWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2013, 14:00
-
xcarolinex wrote:Lalita2710 wrote:Kocham leczo ) mój mąż nigdy nie lubił ,póki nie poznał mnie i uwielbia leczo jak zrobię to je aż jest obżarty jak prosiaczek.
Mnie też odżuca od mięsa , aczkolwiek jak np jem śniadanie czy kolacje
To kupiłam taką szynke z kurczaka/ indyka 96% mięsa aż się kruszy i na bułkach ,chlebu z sałatą mogłabym jejść kilami. Dziewczyny ja nie wymiotuje nie mam jakichś szczególnych ost mdłości. Jem dużo ,a waga mi spadła z 60,09 na 60,01 w ciągu kilku dni... miała tak któraś..
w niedziele z mężem byłam w sklepie , i patrze że piszę że są małosolne podchodząc tam gdzie powinny być okazało się że sprzedane...
Więc postanowiliśmy sami swojskie zrobić narazie się robią za 2 -3 dni powinny być ready zobaczymy;)
Ja z waga mam podobnie, u mnie roznica czasami wychodzi ponad 1kg... A jem normalnie wiec tez nie wiem czemu tak jest Ale maluszek pobiera wszystko od Ciebie z Twoich zasobów, wiec nie ma sie co martwic
Wiesz moje pytanie z tąd że ja jemm dużo regularnie jak zaczyna mnie ssać to zjem sobie coś. Moja mama przytyła w ciąży tylko 5kg... a wpieprzała nawet 8 pączków...jak miała ochotę jadła sporo..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2013, 13:52
-
Lalita2710 wrote:xcarolinex wrote:Lalita2710 wrote:Kocham leczo ) mój mąż nigdy nie lubił ,póki nie poznał mnie i uwielbia leczo jak zrobię to je aż jest obżarty jak prosiaczek.
Mnie też odżuca od mięsa , aczkolwiek jak np jem śniadanie czy kolacje
To kupiłam taką szynke z kurczaka/ indyka 96% mięsa aż się kruszy i na bułkach ,chlebu z sałatą mogłabym jejść kilami. Dziewczyny ja nie wymiotuje nie mam jakichś szczególnych ost mdłości. Jem dużo ,a waga mi spadła z 60,09 na 60,01 w ciągu kilku dni... miała tak któraś..
w niedziele z mężem byłam w sklepie , i patrze że piszę że są małosolne podchodząc tam gdzie powinny być okazało się że sprzedane...
Więc postanowiliśmy sami swojskie zrobić narazie się robią za 2 -3 dni powinny być ready zobaczymy;)
Ja z waga mam podobnie, u mnie roznica czasami wychodzi ponad 1kg... A jem normalnie wiec tez nie wiem czemu tak jest Ale maluszek pobiera wszystko od Ciebie z Twoich zasobów, wiec nie ma sie co martwic
Wiesz moje pytanie z tąd że ja jemm dużo regularnie jak zaczyna mnie ssać to zjem sobie coś. Moja mama przytyła w ciąży tylko 5kg... a wpieprzała nawet 8 pączków...jak miała ochotę jadła sporo..
wow
pozazdrościć mamie
-
иιєиσямαℓиα wrote:polska_dziewczyna wrote:иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny ale mam straszną ochotę na leczo .....
w ogóle szukam inspiracji na fajne potrawy dla kobiet w ciąży, bo weny kulinarnej już mi brakuje.
a ja mam ochote dzis na naleśniki z dżemem i z bita śmietaną...mój mąz dzis podją się zadania i ma zrobic na podwieczorek...mniam....może sie skusisz
o mniam !!
Pycha
ale ja poproszę najchętniej z bananem, czekoladą i bitą śmietaną
mam tylko jagody i jeżyny z zapraw :)ale banan i czekolada też prze smacznie brzmi....uuummmmиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:polska_dziewczyna wrote:Stokrotka84 wrote:Co do odliczania tyg do drugiego trymestru, to zadalam to samo pytanie na forum z 2 trym. I stwierdzilysmynz dziewczynami, ze po skonczonych 14 tyg zaczyna sie 2 trymestr, czyli jeszcze tydzien przede mna. Co do objawow, to tylko zmeczenie, ktore nie odpuszcza. Mdlosci juz nie mam od jakiegos czasu, raz na jakis czas zrobi mi sie niedobrze, ale to szybko mija. Mi zaczyna byc widac brzuch, coraz ciezej go ukryc, a generalnie jestem bardzo szczupla. Mysle, ze jeszcze 2-3 tyg i juz wszyscy beda wiedziec o ciazy:) na razie powiedzielismy rodzinie i znajomym:)
wszsyscy tu pisza że maja juz brzuszek a ja nie mam..:(wyglądam jak bym sie tylko konkretnie najadła...:(a tak juz bym chciała...
ja też nie mam brzucha !! A już bym chciała mieć
Ile ważysz jeśli mogę zapytać? Może to kwestia naszej budowy ciała
wiesz ogólnie jestem szczupła i wysoka mam 174 cm i moja waga to 59-60kg...teraz jak się ważę to tak na 62 kg idzie...a ty?przyttyłas juz jakies kilo?