X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jeszcze leczo zeszłoroczne w słoikach :) we wrześniu pewnie zrobię nowe, jak mi czas i możliwości pozwolą ;)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• iśka Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te Wasze fotki! To i ja wklejam dwie fotki naszego kochanego skorpionika!!!
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/35ad9e6e7482494d.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a99eb95242c1ca94.html

иιєиσямαℓиα, xcarolinex, Stokrotka84, pasia27 lubią tę wiadomość

iv093e5eynq4wz4z.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    Śliczne te Wasze fotki! To i ja wklejam dwie fotki naszego kochanego skorpionika!!!
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/35ad9e6e7482494d.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a99eb95242c1ca94.html

o jakie słodkie :)!!
    śliczne maleństwo :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    ja mam jeszcze leczo zeszłoroczne w słoikach :) we wrześniu pewnie zrobię nowe, jak mi czas i możliwości pozwolą ;)

pasteryzowne w słoikach? Czy zamrożone masz to leczo?
    Dobry pomysł :). Leczo dostępne cały rok :).

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iska, pierwsze zdjecie taki Maluszek a tu kilka tyg pozniej i juz jakie duze :)
    My mamy zdjecie z 8tyg i widac juz bardzo duzo, a fotka z 12tyg i juz wooow jak to mozliwe, ze tak sie zmienilo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2013, 13:04

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny do którego tygodnia ciąży bierzecie folik?
    Kiedy przechodzicie na preparaty witaminowe?
    Możecie jakieś polecić?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    iska, pierwsze zdjecie taki Maluszek a tu kilka tyg pozniej i juz jakie duze :)
    My mamy zdjecie z 8tyg i widac juz bardzo duzo, a fotka z 12tyg i juz wooow jak to mozliwe, ze tak sie zmienilo :D

szybko rośnie :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Femibion z kwasami DHA. w I ciąży też to brałam :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    m_f wrote:

pasteryzowne w słoikach? Czy zamrożone masz to leczo?
    Dobry pomysł :). Leczo dostępne cały rok :).

W słoikach, zamykam na gorąco, bez zagotowywania słoików, tylko muszą być bardzo czyste słoiki, a wieczka wyparzone wrzątkiem. Nigdy mi się nie zepsuło jeszcze.

Dokładnie, w zimie bardzo się przydaje, czasem dodaję też np. do gulaszu.

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dziewczyny do którego tygodnia ciąży bierzecie folik?
    Kiedy przechodzicie na preparaty witaminowe?
    Możecie jakieś polecić?

Ja tak tydzien zanim zrobilam test to zaczelam brac vitaminy dla kobiet w ciazy, maja kwas foliowy wiec stwierdzilam, ze bede je brac:)
    W zeszlym miesiacu kupilam Centrum Pregnancy, ale strasznie niedobrze mi po nich bylo, i wrocilam do swoich starych tabletek, kolejnym powodem bylo to, ze lekarz zalecil mi 10mg Vit D a w Centrum jest tylko 5mg :/

U nas w UK w drogeriach jest promocja 3 w cenie 2, i za tabletki Pregnacare (30szt w opakowaniu) na 3 miesiace wychodzi tylko £8! Dla mnie one sa najlepsze :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • welurka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarka na pierwszej wizycie tj. w 5 tyg. kazała brać folik, magnez i tran :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze biore kwas foliowy od przyszlego tygodnia zaczne femibion podobno najlepszy :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    mi lekarka na pierwszej wizycie tj. w 5 tyg. kazała brać folik, magnez i tran :)

ja pytałam kiedyś lekarza o tran w okresie grypowym - jakoś w styczniu. Zabronił ze względu na zbyt dużą zawartość witaminy A..

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja cały czas miałam brać tylko folik do 3 m-ca , biorę też kapsułki DHA. Ale teraz trzeba będzie przejść na preparat witaminowy. Zastanawiam się właśnie jaki. Moja ginka jeszcze nic o tym nie wspominała, ale chyba zapytam ją na kolejnej wizycie.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie dziewczyny ,mi np kazała brać póki co kwas foliowy. Ja jej powiedziałam że biorę Olimp Plusa Mama ,http://www.olimp-labs.com/11,13,126/Produkty/VITA-MIN-PLUS-MAMA.html

Na początku w dniu którym się dowiedziałam brałam przez kolejne 9 dni. Ale żeście mnie postraszyły że dziecko wieloryb się rodzi. Więc je odstawiłam. Biorę teraz co 4- dni średnio żeby uzupełniać to co nie dostarczyłam. Moja Pani ginekolog powiedziała (23.04) jak byłam że to prawda ,w ówczesnym tygodniu na porodówce w szpitalu urodziły się dzieci jedno 5,100 ,od innej Pani 4,700. Więc powiedziała że naukowcy powoli zaczynają je badać dlaczego jest taka zależność. Ja zamierzam sobie jeszcze DHA dokupić i brać z kwas. fol... no i biorę co drugi dzień magnez +potas. Ja mam zawsze za gęsto krew i słabe krążenie.

http://www.bangla.pl/opinie/p13278/olimp-labs-vita-min-plus-mama
    Na tej stronie znajdziecie ,różne opinie tabletek ,kremów ,nawet preparatów do sprzątania domu;) Polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2013, 14:00

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Lalita2710 wrote:
    Kocham leczo :)) mój mąż nigdy nie lubił ,póki nie poznał mnie i uwielbia leczo jak zrobię to je aż jest obżarty jak prosiaczek.
    Mnie też odżuca od mięsa , aczkolwiek jak np jem śniadanie czy kolacje
    To kupiłam taką szynke z kurczaka/ indyka 96% mięsa aż się kruszy i na bułkach ,chlebu z sałatą mogłabym jejść kilami. Dziewczyny ja nie wymiotuje nie mam jakichś szczególnych ost mdłości. Jem dużo ,a waga mi spadła z 60,09 na 60,01 w ciągu kilku dni... miała tak któraś..

w niedziele z mężem byłam w sklepie , i patrze że piszę że są małosolne podchodząc tam gdzie powinny być okazało się że sprzedane...
    Więc postanowiliśmy sami swojskie zrobić narazie się robią za 2 -3 dni powinny być ready zobaczymy;)

Ja z waga mam podobnie, u mnie roznica czasami wychodzi ponad 1kg... A jem normalnie wiec tez nie wiem czemu tak jest ;) Ale maluszek pobiera wszystko od Ciebie z Twoich zasobów, wiec nie ma sie co martwic :)

Wiesz moje pytanie z tąd że ja jemm dużo regularnie jak zaczyna mnie ssać to zjem sobie coś. Moja mama przytyła w ciąży tylko 5kg... a wpieprzała nawet 8 pączków...jak miała ochotę jadła sporo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2013, 13:52

dqprepoku4out2uw.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    xcarolinex wrote:
    Lalita2710 wrote:
    Kocham leczo :)) mój mąż nigdy nie lubił ,póki nie poznał mnie i uwielbia leczo jak zrobię to je aż jest obżarty jak prosiaczek.
    Mnie też odżuca od mięsa , aczkolwiek jak np jem śniadanie czy kolacje
    To kupiłam taką szynke z kurczaka/ indyka 96% mięsa aż się kruszy i na bułkach ,chlebu z sałatą mogłabym jejść kilami. Dziewczyny ja nie wymiotuje nie mam jakichś szczególnych ost mdłości. Jem dużo ,a waga mi spadła z 60,09 na 60,01 w ciągu kilku dni... miała tak któraś..

w niedziele z mężem byłam w sklepie , i patrze że piszę że są małosolne podchodząc tam gdzie powinny być okazało się że sprzedane...
    Więc postanowiliśmy sami swojskie zrobić narazie się robią za 2 -3 dni powinny być ready zobaczymy;)

Ja z waga mam podobnie, u mnie roznica czasami wychodzi ponad 1kg... A jem normalnie wiec tez nie wiem czemu tak jest ;) Ale maluszek pobiera wszystko od Ciebie z Twoich zasobów, wiec nie ma sie co martwic :)

Wiesz moje pytanie z tąd że ja jemm dużo regularnie jak zaczyna mnie ssać to zjem sobie coś. Moja mama przytyła w ciąży tylko 5kg... a wpieprzała nawet 8 pączków...jak miała ochotę jadła sporo..

wow :)
    pozazdrościć mamie :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα ,wiesz wydaję mi się że na to wszystko ma wpływ chemia w produktach ,kiedyś ludzie byli zdrowsi szczuplejsi itd.bo jej nie było Ona 158cm ważyła 45-47kg ogólnie no w ciąży więcej:)

dqprepoku4out2uw.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    polska_dziewczyna wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dziewczyny ale mam straszną ochotę na leczo :D.....
    w ogóle szukam inspiracji na fajne potrawy dla kobiet w ciąży, bo weny kulinarnej już mi brakuje.

a ja mam ochote dzis na naleśniki z dżemem i z bita śmietaną...mój mąz dzis podją się zadania i ma zrobic na podwieczorek...mniam....może sie skusisz :):):)

o mniam :)!!
    Pycha o.O :D
    ale ja poproszę najchętniej z bananem, czekoladą i bitą śmietaną :D

mam tylko jagody i jeżyny z zapraw :):)ale banan i czekolada też prze smacznie brzmi....uuummmm

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    polska_dziewczyna wrote:
    Stokrotka84 wrote:
    Co do odliczania tyg do drugiego trymestru, to zadalam to samo pytanie na forum z 2 trym. I stwierdzilysmynz dziewczynami, ze po skonczonych 14 tyg zaczyna sie 2 trymestr, czyli jeszcze tydzien przede mna. Co do objawow, to tylko zmeczenie, ktore nie odpuszcza. Mdlosci juz nie mam od jakiegos czasu, raz na jakis czas zrobi mi sie niedobrze, ale to szybko mija. Mi zaczyna byc widac brzuch, coraz ciezej go ukryc, a generalnie jestem bardzo szczupla. Mysle, ze jeszcze 2-3 tyg i juz wszyscy beda wiedziec o ciazy:) na razie powiedzielismy rodzinie i znajomym:)

wszsyscy tu pisza że maja juz brzuszek a ja nie mam..:(wyglądam jak bym sie tylko konkretnie najadła...:(a tak juz bym chciała...:)

ja też nie mam brzucha :)!! A już bym chciała mieć :P
    Ile ważysz jeśli mogę zapytać? Może to kwestia naszej budowy ciała :)

wiesz ogólnie jestem szczupła i wysoka mam 174 cm i moja waga to 59-60kg...teraz jak się ważę to tak na 62 kg idzie...a ty?przyttyłas juz jakies kilo?

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ