I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do kwasu foliowego to bralam juz przed zajsciem i biore do tej pory do poki lekarz powie zeby nie brac ale mysle ze do konca bedzie ze mna kwasik:-)co do witamin to pisalam juz kilka razy ze mnie lekarz powiedzial zeby nie brac bo nie trzeba bo wyniki dobre.mysle ze kazda ma swoj rozum i lekarza ktory sie zna i nie chce dla nas zle:-)
iśka, Lalita2710 lubią tę wiadomość
-
Nina wrote:Moj Skarbek ma cale 6 mm i bijące serduszko!! termin wg usg na 21.12,kolejna wizyta az za 3 tyg(20 maja)musi być dobrze!wtedy to juz będzie wielkolud;-)
Nina cudnie ja ma kolejne usg 8 maja, więc juz niedługoLalita2710, Nina lubią tę wiadomość
-
Stokrotka słodziutki masz ten brzuś)
Ja dziewczyny niestety mam zapalenie spojówki;/ byłam właśnie u okulisty;/
Dostałam maść ,ale bez antybiotyku. Dostałam Floxal ,nie wiem czy to bezpieczne ,ale nie mam wyboru bo jest co raz gorzej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2013, 08:13
Stokrotka84 lubi tę wiadomość
-
Nina wrote:Moj Skarbek ma cale 6 mm i bijące serduszko!! termin wg usg na 21.12,kolejna wizyta az za 3 tyg(20 maja)musi być dobrze!wtedy to juz będzie wielkolud;-)
nina to super, że serducho bije, teraz tylko już do przoduNina lubi tę wiadomość
-
darijka wrote:polska_dziewczyna wrote:иιєиσямαℓиα wrote:darijka wrote:иιєиσямαℓиα wrote:darijka,
na kiedy masz termin porodu?
a u mnie to nic nie wiadomo z bliźniakami narazie nie wiem, jak było jedno to ze względu na 33 dniowe cykle miałam termin na 10 listopada. później jak okazało się, że są bliźniaki to na wydruku z usg jeden na 3 a drugi na 6 listopada, a Ty na kiedy masz termin
ja według OM na 6.11
ale ze względu na to , że biorę zastrzyki clexane może to być wcześniej, gdzieś czytałam, że ciąże na clexanie kończy się zazwyczaj wcześniej i z reguły cc (co mnie akurat nie cieszy), ale jeszcze to nie potwierdzone informacje, bo nie rozmawiałam na ten temat ze swoim ginekologiem. Jeszcze mam na to czas więc celowo nie pytam , bliżej rozwiązania będę się martwić i dowiadywać
Może w takim razie się zdarzy , że razem będziemy 06.11 na porodówce
hihih
ja tez mam na 6 listopada wg OM:):P
ja tez mam dziewczyny według OM jednego na 6 listopada a drugiego na 3. ja wiem, że dwójki tak długo nie donoszę bardzo chciałabym donosic chociaż do 35 tygodnia
moja przyjaciółka miała bliźniaki i poszła na cesarskie właśnie 35 tyg.:)tak biorą jak sa bliźniaki...donosisz spokojnie.. -
na same święta prezent będzie...:)fajniutko:)za 3 tyg. jak pójdziesz no to z 3 cm będzie miał...Nina lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny... ja wczoraj byłam na usg... jest bardzo wczesnie (5 tydzień i 5 dzień), ale zarodek było już widać.. i miał niecałe 3 mm. Ale pani doktor powiedziała, ze bardzo ładnie się rozwija.. i jest "termin owy" czyli usg dokładnie potwierdziło wiek ciąży.
Nina... Twój maluszek ma dwa razy więcej "wzrostu"... a między nami jest tylko ok. 5 dni różnicy... czy nasze dzieci aż tak szybciutko rosną???
Chyba nie mam się czym martwić?? -
polska_dziewczyna wrote:darijka wrote:polska_dziewczyna wrote:иιєиσямαℓиα wrote:darijka wrote:иιєиσямαℓиα wrote:darijka,
a u mnie to nic nie wiadomo z bliźniakami narazie nie wiem, jak było jedno to ze względu na 33 dniowe cykle miałam termin na 10 listopada. później jak okazało się, że są bliźniaki to na wydruku z usg jeden na 3 a drugi na 6 listopada, a Ty na kiedy masz termin
ja według OM na 6.11
ale ze względu na to , że biorę zastrzyki clexane może to być wcześniej, gdzieś czytałam, że ciąże na clexanie kończy się zazwyczaj wcześniej i z reguły cc (co mnie akurat nie cieszy), ale jeszcze to nie potwierdzone informacje, bo nie rozmawiałam na ten temat ze swoim ginekologiem. Jeszcze mam na to czas więc celowo nie pytam , bliżej rozwiązania będę się martwić i dowiadywać
hihih
ja tez mam dziewczyny według OM jednego na 6 listopada a drugiego na 3. ja wiem, że dwójki tak długo nie donoszę bardzo chciałabym donosic chociaż do 35 tygodnia
moja przyjaciółka miała bliźniaki i poszła na cesarskie właśnie 35 tyg.:)tak biorą jak sa bliźniaki...donosisz spokojnie..
no własnie bardzo bym chciała donosic do tego 35 tygodnia bo tyle się czyta o tych przedwczesnych porodach, trzeba być dobrej myśli i wierzyć, że mi się też uda -
Dziekuje Wam dziewczyny za mile komentarze:) Jestescie kochane:)
Lalita wspolczuje zapalenia spojowki, wiem, ze jest dosc bolesne. Dbaj o siebie i uzywaj tego, co zapisal lekarz. Nie dalby Ci czegos, co moze zaszkodzic malenstwu.
Maja fajnie, ze z malenstwem wszystko ok. To prawda, nasze szkraby rosna w zastraszajacym tempie. Moj maluch mial w 8tyg5dniu 1.58cm a w 12t5dn juz 6.2cm! Takze sama widzisz:) Niczym sie nie zamartwiaj
Nina lubi tę wiadomość
-
Nina no to pięknie!! teraz byle do przodu!! ja na kolejne isg idę w przyszłą środę i już się nie mogę doczekać.....Nina lubi tę wiadomość
-
darijka wrote:polska_dziewczyna wrote:darijka wrote:polska_dziewczyna wrote:иιєиσямαℓиα wrote:darijka wrote:иιєиσямαℓиα wrote:darijka,
ja według OM na 6.11
hihih
moja przyjaciółka miała bliźniaki i poszła na cesarskie właśnie 35 tyg.:)tak biorą jak sa bliźniaki...donosisz spokojnie..
no własnie bardzo bym chciała donosic do tego 35 tygodnia bo tyle się czyta o tych przedwczesnych porodach, trzeba być dobrej myśli i wierzyć, że mi się też uda
darijka kurcze musi nam sie udać dociągnąć maluszki co najmniej do 35 tyg..z tego co pisało na ulotce w uk nie trzymają dłużej noż do 38 tyg...
dziewczyny ale mam brzuchol!!! masakra!!
Lalita2710, pasia27, Nina, Kropka lubią tę wiadomość