X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • karoam Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Ja już się nie mogę doczekać wizyty u gina-chciałabym już coś zobaczyć na USG bo taka wciąż niepewna jestem tym bardziej, że nie mam objawów żadnych i wogóle :/ No ale nie ma co smęcić :)
    Miłego dzionka Wam życzę :)

1usaej28ly44zrzp.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dziewczyny byłam dziś na badaniach - morfologia , mocz. Wstąpiłam też do gina na usg. Szkrab ma już 6,5 cm. Skontrolował mi też ciśnienie - miałam po raz pierwszy bardzo niskie :( 90/60 i się martwię. Czy to jest ok? Nie piłam i nie piję nigdy kawy, bo jej nie nawidzę. Nie czuję się jakoś inaczej. Do tej pory zawsze maiłam 1200/80. Teraz trochę się przestraszyłam. Powiedział też, żeby odstawić folik i zacząć brać witaminy. Zalecił Pharmaton Matruelle, ale cena tych tabletek kosmiczna - 60 tab. 70zł.

Hej, jesli takie cisnienie mialas raz to raczej nic zlego :)
    Ja zawsze mam miedzy 110-120 a tylko jeden raz mialam 90/60 ale to bylo po mojej nocnej zmianie, wiec bylam zmeczona i to byl powód. Gdybys sie przeszla kawaleczek to odrazu do góry by podskoczylo ;)
    Moim zdaniem, jesli mialabys takie cisnienie ciagle, to wtedy jest powód do zmartwien. A co Twoj lekarz na to cisnienie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2013, 07:11

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dziewczyny byłam dziś na badaniach - morfologia , mocz. Wstąpiłam też do gina na usg. Szkrab ma już 6,5 cm. Skontrolował mi też ciśnienie - miałam po raz pierwszy bardzo niskie :( 90/60 i się martwię. Czy to jest ok? Nie piłam i nie piję nigdy kawy, bo jej nie nawidzę. Nie czuję się jakoś inaczej. Do tej pory zawsze maiłam 1200/80. Teraz trochę się przestraszyłam. Powiedział też, żeby odstawić folik i zacząć brać witaminy. Zalecił Pharmaton Matruelle, ale cena tych tabletek kosmiczna - 60 tab. 70zł.

Ja zawsze mam miedzy 110-120 a tylko jeden raz mialam 90/60 ale to bylo po mojej nocnej zmianie, wiec bylam zmeczona i to byl powód. Gdybys sie przeszla kawaleczek to odrazu do góry by podskoczylo ;)
    Moim zdaniem, jesli mialabys takie cisnienie ciagle, to wtedy jest powód do zmartwien. A co Twoj lekarz na to cisnienie? :)

powiedział, że w ciąży ciśnienie fizjologicznie jest niskie, może być niskie...

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak ja jestem niskociśnieniowcem ,i mam niskie ciśnienie 90/70 , to ciekawe jakie mam teraz. Boże dziewczyny całą noc nie spałam... przez zasranych sąsiadów ( tym razem kogoś z ich rodziny) przyjeżdżają kilka razy w roku, ale w tym czasie dają tak popalić ,że siedzę w nocy i płaczę z nerwów.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy można w ciąży pić zwykłą herbatę?
    np. taką http://alma24.pl/produkt/52499/herbata-lipton-owoce-lesne-ekspresowa-20-t ?

to jest czarna herbata o smaku owocowym. Boję się trochę, że zaszkodzę dziecku

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Karoam ja też czekam na pierwsze usg mam 15 maja i jestem bardzo ciekawa czy będzie juz biło serduszko w ogóle bardzo się denerwuję czy wszystko ok ja też nie mam mdłości wymiotów tylko jestem mega zmęczona, bolą mnie bardzo piersi i sama nie wiem co bym chciała :) w ciągu dnia potrafię 2 godzinki komora przyciąć na kanapie :).

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    To jak ja jestem niskociśnieniowcem ,i mam niskie ciśnienie 90/70 , to ciekawe jakie mam teraz. Boże dziewczyny całą noc nie spałam... przez zasranych sąsiadów ( tym razem kogoś z ich rodziny) przyjeżdżają kilka razy w roku, ale w tym czasie dają tak popalić ,że siedzę w nocy i płaczę z nerwów.

biedna :( Dziś wolne to możesz odespać w ciągu dnia :)
    a co takiego ci sąsiedzi wyprawiają?

P.s. dziewczyny jak leczo :D? Ja dziś dopiero zabieram się za gotowanie :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Cześć Karoam ja też czekam na pierwsze usg mam 15 maja i jestem bardzo ciekawa czy będzie juz biło serduszko w ogóle bardzo się denerwuję czy wszystko ok ja też nie mam mdłości wymiotów tylko jestem mega zmęczona, bolą mnie bardzo piersi i sama nie wiem co bym chciała :) w ciągu dnia potrafię 2 godzinki komora przyciąć na kanapie :).

Ja była na usg w 6 tydz i 3 dz i juz było widać bijące serduszko:-) powodzenia, będzie do brze!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc tak normalny człowiek np: jedzie w nocy na działkę ( rozpakowuję się robi łóżko i kładzie się spać i ewentualnie wszystko wszystkie porządki robi się rano)
    Moi sąsiedzi przyjeżdżają w nocy i tyle ile są (pomijając fakt że mają źle wykonaną podłogę tam gdzie ja mam sypialnie i słychać każdy ich krok i pierd)Od 12 w nocy do 7 rano chodzą co chwile coś dup o podłoge żebym nie musiała się wyrażać brzydko, 2,30 w nocy muzyka na full jakby tylko oni mieszkali w tym domu , a od 7 do 12 w nocy ich z reguły nie ma lub śpią.
    NIENAWIDZĘ CYGANÓW ( choć ci to ponoć lepsza klasa romy mieszkają w Angli.) tu przyjeźdzają co jakiś czas
    Niestety dla mnie to to samo ścierwo. Najgorszemu wrogowi nie życzę takich sąsiadów nie da się tego opisać.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png

Wysłany: 1 maja 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super nie mogę się doczekać jestem dobrej myśli. :)

Wysłany: 1 maja 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina na kiedy masz termin porodu mój według ovu jest na 31.12

Lalita2710 lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    No więc tak normalny człowiek np: jedzie w nocy na działkę ( rozpakowuję się robi łóżko i kładzie się spać i ewentualnie wszystko wszystkie porządki robi się rano)
    Moi sąsiedzi przyjeżdżają w nocy i tyle ile są (pomijając fakt że mają źle wykonaną podłogę tam gdzie ja mam sypialnie i słychać każdy ich krok i pierd)Od 12 w nocy do 7 rano chodzą co chwile coś dup o podłoge żebym nie musiała się wyrażać brzydko, 2,30 w nocy muzyka na full jakby tylko oni mieszkali w tym domu , a od 7 do 12 w nocy ich z reguły nie ma lub śpią.
    NIENAWIDZĘ CYGANÓW ( choć ci to ponoć lepsza klasa romy mieszkają w Angli.) tu przyjeźdzają co jakiś czas
    Niestety dla mnie to to samo ścierwo. Najgorszemu wrogowi nie życzę takich sąsiadów nie da się tego opisać.

nie zazdroszczę , ludzie są potworni

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    np. taką http://alma24.pl/produkt/52499/herbata-lipton-owoce-lesne-ekspresowa-20-t ?

hej myslę że można choćtak samo jak kawa zakwasza organizm..ja uwielbiam herbatę ale teraz jej nie pije bo mnie odrzuciło...owocowe jak najbardziej...mi zasmakował rumianek więc pije...pomaga na bole przy rościągającej miednicy bóle głowy i uspokaja..:)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Nina na kiedy masz termin porodu mój według ovu jest na 31.12

mój wg ovu na 20.12 a wg usg na 21.12

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:

hej myslę że można choćtak samo jak kawa zakwasza organizm..ja uwielbiam herbatę ale teraz jej nie pije bo mnie odrzuciło...owocowe jak najbardziej...mi zasmakował rumianek więc pije...pomaga na bole przy rościągającej miednicy bóle głowy i uspokaja..:)

o, to można w ciąży pić rumianek?
    nie wiedziałam
    a co z miętą? Też można?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:

mnie też odrzuciło do wszystkiego :(. Samkuje mi tylko woda mineralna lekko gazowana, bo żródlana też jest w ciąży okropna :(.
    Problem w tym, że tak dużo piję tej wody, że dziś czuję że gardło mi siada :( i szukam czegoś ciepłego jednak na gardło :/. Nie wiem czym mogę sobie pomóc....herbata też mi nie smakuje niestety, a przed ciążą byłam jej fanką :)! Piłam hektolitrami

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Mogę się dołączyć?
    Ja jestem na samym początku ciąży..niestety nie czuję sie najlepiej więc muszę brać duphaston. Pierwsze usg mam 13 maja i nie mogę sie już doczekać :)

82doi09kxiyf6x26.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 wrote:
    Witajcie :) Mogę się dołączyć?
    Ja jestem na samym początku ciąży..niestety nie czuję sie najlepiej więc muszę brać duphaston. Pierwsze usg mam 13 maja i nie mogę sie już doczekać :)

witamy :)
    Który to tydzień :)?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    xcarolinex wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:

powiedział, że w ciąży ciśnienie fizjologicznie jest niskie, może być niskie...

A widzisz, wiec nie ma sie czym martwic ;)

Ja tez robie leczo dzis haha, wczoraj jednak byla lasagne! ;) Wlasnie sie obudzilam (po noccne) ide do poloznej a potem do sklepu i gotujemy ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα - za bardzo nie wiem, bo cykl miałam 50 dniowy, ostatnia miesiączka 10 marca, owulacja na 100% 14 kwietnia i wówczas doszło do zapłodnienia. Więc dzidzia ma 2 tygodnie, ale jak policzyć tygodnie ciąży to nie mam pojęcia:) Mój gin powiedział,że z uwagi na taki długi cykl nie możemy liczyć jak przy cyklach 28-dniowych bo by herezja wyszła:) Więc czekamy na usg i wtedy ustalimy to dokłanie:)

82doi09kxiyf6x26.png
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ