I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny byłam dziś na badaniach - morfologia , mocz. Wstąpiłam też do gina na usg. Szkrab ma już 6,5 cm. Skontrolował mi też ciśnienie - miałam po raz pierwszy bardzo niskie 90/60 i się martwię. Czy to jest ok? Nie piłam i nie piję nigdy kawy, bo jej nie nawidzę. Nie czuję się jakoś inaczej. Do tej pory zawsze maiłam 1200/80. Teraz trochę się przestraszyłam. Powiedział też, żeby odstawić folik i zacząć brać witaminy. Zalecił Pharmaton Matruelle, ale cena tych tabletek kosmiczna - 60 tab. 70zł.
Hej, jesli takie cisnienie mialas raz to raczej nic zlego
Ja zawsze mam miedzy 110-120 a tylko jeden raz mialam 90/60 ale to bylo po mojej nocnej zmianie, wiec bylam zmeczona i to byl powód. Gdybys sie przeszla kawaleczek to odrazu do góry by podskoczylo
Moim zdaniem, jesli mialabys takie cisnienie ciagle, to wtedy jest powód do zmartwien. A co Twoj lekarz na to cisnienie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2013, 07:11
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
xcarolinex wrote:иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny byłam dziś na badaniach - morfologia , mocz. Wstąpiłam też do gina na usg. Szkrab ma już 6,5 cm. Skontrolował mi też ciśnienie - miałam po raz pierwszy bardzo niskie 90/60 i się martwię. Czy to jest ok? Nie piłam i nie piję nigdy kawy, bo jej nie nawidzę. Nie czuję się jakoś inaczej. Do tej pory zawsze maiłam 1200/80. Teraz trochę się przestraszyłam. Powiedział też, żeby odstawić folik i zacząć brać witaminy. Zalecił Pharmaton Matruelle, ale cena tych tabletek kosmiczna - 60 tab. 70zł.
Ja zawsze mam miedzy 110-120 a tylko jeden raz mialam 90/60 ale to bylo po mojej nocnej zmianie, wiec bylam zmeczona i to byl powód. Gdybys sie przeszla kawaleczek to odrazu do góry by podskoczylo
Moim zdaniem, jesli mialabys takie cisnienie ciagle, to wtedy jest powód do zmartwien. A co Twoj lekarz na to cisnienie?
powiedział, że w ciąży ciśnienie fizjologicznie jest niskie, może być niskie... -
To jak ja jestem niskociśnieniowcem ,i mam niskie ciśnienie 90/70 , to ciekawe jakie mam teraz. Boże dziewczyny całą noc nie spałam... przez zasranych sąsiadów ( tym razem kogoś z ich rodziny) przyjeżdżają kilka razy w roku, ale w tym czasie dają tak popalić ,że siedzę w nocy i płaczę z nerwów.
-
Cześć Karoam ja też czekam na pierwsze usg mam 15 maja i jestem bardzo ciekawa czy będzie juz biło serduszko w ogóle bardzo się denerwuję czy wszystko ok ja też nie mam mdłości wymiotów tylko jestem mega zmęczona, bolą mnie bardzo piersi i sama nie wiem co bym chciała w ciągu dnia potrafię 2 godzinki komora przyciąć na kanapie .
-
Lalita2710 wrote:To jak ja jestem niskociśnieniowcem ,i mam niskie ciśnienie 90/70 , to ciekawe jakie mam teraz. Boże dziewczyny całą noc nie spałam... przez zasranych sąsiadów ( tym razem kogoś z ich rodziny) przyjeżdżają kilka razy w roku, ale w tym czasie dają tak popalić ,że siedzę w nocy i płaczę z nerwów.
biedna Dziś wolne to możesz odespać w ciągu dnia
a co takiego ci sąsiedzi wyprawiają?
P.s. dziewczyny jak leczo ? Ja dziś dopiero zabieram się za gotowanie
-
marzycielka29 wrote:Cześć Karoam ja też czekam na pierwsze usg mam 15 maja i jestem bardzo ciekawa czy będzie juz biło serduszko w ogóle bardzo się denerwuję czy wszystko ok ja też nie mam mdłości wymiotów tylko jestem mega zmęczona, bolą mnie bardzo piersi i sama nie wiem co bym chciała w ciągu dnia potrafię 2 godzinki komora przyciąć na kanapie .
Ja była na usg w 6 tydz i 3 dz i juz było widać bijące serduszko:-) powodzenia, będzie do brze! -
No więc tak normalny człowiek np: jedzie w nocy na działkę ( rozpakowuję się robi łóżko i kładzie się spać i ewentualnie wszystko wszystkie porządki robi się rano)
Moi sąsiedzi przyjeżdżają w nocy i tyle ile są (pomijając fakt że mają źle wykonaną podłogę tam gdzie ja mam sypialnie i słychać każdy ich krok i pierd)Od 12 w nocy do 7 rano chodzą co chwile coś dup o podłoge żebym nie musiała się wyrażać brzydko, 2,30 w nocy muzyka na full jakby tylko oni mieszkali w tym domu , a od 7 do 12 w nocy ich z reguły nie ma lub śpią.
NIENAWIDZĘ CYGANÓW ( choć ci to ponoć lepsza klasa romy mieszkają w Angli.) tu przyjeźdzają co jakiś czas
Niestety dla mnie to to samo ścierwo. Najgorszemu wrogowi nie życzę takich sąsiadów nie da się tego opisać. -
Lalita2710 wrote:No więc tak normalny człowiek np: jedzie w nocy na działkę ( rozpakowuję się robi łóżko i kładzie się spać i ewentualnie wszystko wszystkie porządki robi się rano)
Moi sąsiedzi przyjeżdżają w nocy i tyle ile są (pomijając fakt że mają źle wykonaną podłogę tam gdzie ja mam sypialnie i słychać każdy ich krok i pierd)Od 12 w nocy do 7 rano chodzą co chwile coś dup o podłoge żebym nie musiała się wyrażać brzydko, 2,30 w nocy muzyka na full jakby tylko oni mieszkali w tym domu , a od 7 do 12 w nocy ich z reguły nie ma lub śpią.
NIENAWIDZĘ CYGANÓW ( choć ci to ponoć lepsza klasa romy mieszkają w Angli.) tu przyjeźdzają co jakiś czas
Niestety dla mnie to to samo ścierwo. Najgorszemu wrogowi nie życzę takich sąsiadów nie da się tego opisać.
nie zazdroszczę , ludzie są potworni -
иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny czy można w ciąży pić zwykłą herbatę?
np. taką http://alma24.pl/produkt/52499/herbata-lipton-owoce-lesne-ekspresowa-20-t ?
to jest czarna herbata o smaku owocowym. Boję się trochę, że zaszkodzę dziecku
hej myslę że można choćtak samo jak kawa zakwasza organizm..ja uwielbiam herbatę ale teraz jej nie pije bo mnie odrzuciło...owocowe jak najbardziej...mi zasmakował rumianek więc pije...pomaga na bole przy rościągającej miednicy bóle głowy i uspokaja..иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
polska_dziewczyna wrote:иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny czy można w ciąży pić zwykłą herbatę?
np. taką http://alma24.pl/produkt/52499/herbata-lipton-owoce-lesne-ekspresowa-20-t ?
hej myslę że można choćtak samo jak kawa zakwasza organizm..ja uwielbiam herbatę ale teraz jej nie pije bo mnie odrzuciło...owocowe jak najbardziej...mi zasmakował rumianek więc pije...pomaga na bole przy rościągającej miednicy bóle głowy i uspokaja..
o, to można w ciąży pić rumianek?
nie wiedziałam
a co z miętą? Też można?
-
polska_dziewczyna wrote:иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny czy można w ciąży pić zwykłą herbatę?
hej myslę że można choćtak samo jak kawa zakwasza organizm..ja uwielbiam herbatę ale teraz jej nie pije bo mnie odrzuciło...owocowe jak najbardziej...mi zasmakował rumianek więc pije...pomaga na bole przy rościągającej miednicy bóle głowy i uspokaja..
mnie też odrzuciło do wszystkiego . Samkuje mi tylko woda mineralna lekko gazowana, bo żródlana też jest w ciąży okropna .
Problem w tym, że tak dużo piję tej wody, że dziś czuję że gardło mi siada i szukam czegoś ciepłego jednak na gardło . Nie wiem czym mogę sobie pomóc....herbata też mi nie smakuje niestety, a przed ciążą byłam jej fanką ! Piłam hektolitrami -
иιєиσямαℓиα wrote:xcarolinex wrote:иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny byłam dziś na badaniach - morfologia , mocz. Wstąpiłam też do gina na usg. Szkrab ma już 6,5 cm. Skontrolował mi też ciśnienie - miałam po raz pierwszy bardzo niskie 90/60 i się martwię. Czy to jest ok? Nie piłam i nie piję nigdy kawy, bo jej nie nawidzę. Nie czuję się jakoś inaczej. Do tej pory zawsze maiłam 1200/80. Teraz trochę się przestraszyłam. Powiedział też, żeby odstawić folik i zacząć brać witaminy. Zalecił Pharmaton Matruelle, ale cena tych tabletek kosmiczna - 60 tab. 70zł.
Moim zdaniem, jesli mialabys takie cisnienie ciagle, to wtedy jest powód do zmartwien. A co Twoj lekarz na to cisnienie?
powiedział, że w ciąży ciśnienie fizjologicznie jest niskie, może być niskie...
A widzisz, wiec nie ma sie czym martwic
Ja tez robie leczo dzis haha, wczoraj jednak byla lasagne! Wlasnie sie obudzilam (po noccne) ide do poloznej a potem do sklepu i gotujemy -
иιєиσямαℓиα - za bardzo nie wiem, bo cykl miałam 50 dniowy, ostatnia miesiączka 10 marca, owulacja na 100% 14 kwietnia i wówczas doszło do zapłodnienia. Więc dzidzia ma 2 tygodnie, ale jak policzyć tygodnie ciąży to nie mam pojęcia:) Mój gin powiedział,że z uwagi na taki długi cykl nie możemy liczyć jak przy cyklach 28-dniowych bo by herezja wyszła:) Więc czekamy na usg i wtedy ustalimy to dokłanie:)