I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczynki Wczoraj byłam na wizycie u ginekologa, powiedział, że jeszcze troszkę za wczesnie na to usg genetyczne, na zbadanie przezierności karku ale przez całą wizytę się śmiałam bo dzieciątko tak skakało na usg że wytrzymać nie mogłam, normalnie nóżku podkulało i prostowało odbijając się w ten sposób od ściany macicy nawet nam pomachał maluszek rączką z pięcioma pięknymi, długimi paluszkami rewelacja!!!
Lalita2710, Nina, Stokrotka84 lubią tę wiadomość
-
darijka wrote:polska_dziewczyna wrote:darijka wrote:polska_dziewczyna wrote:иιєиσямαℓиα wrote:darijka wrote:иιєиσямαℓиα wrote:darijka,
na kiedy masz termin porodu?
a u mnie to nic nie wiadomo z bliźniakami narazie nie wiem, jak było jedno to ze względu na 33 dniowe cykle miałam termin na 10 listopada. później jak okazało się, że są bliźniaki to na wydruku z usg jeden na 3 a drugi na 6 listopada, a Ty na kiedy masz termin
ja według OM na 6.11
ale ze względu na to , że biorę zastrzyki clexane może to być wcześniej, gdzieś czytałam, że ciąże na clexanie kończy się zazwyczaj wcześniej i z reguły cc (co mnie akurat nie cieszy), ale jeszcze to nie potwierdzone informacje, bo nie rozmawiałam na ten temat ze swoim ginekologiem. Jeszcze mam na to czas więc celowo nie pytam , bliżej rozwiązania będę się martwić i dowiadywać
Może w takim razie się zdarzy , że razem będziemy 06.11 na porodówce
hihih
ja tez mam na 6 listopada wg OM:):P
ja tez mam dziewczyny według OM jednego na 6 listopada a drugiego na 3. ja wiem, że dwójki tak długo nie donoszę bardzo chciałabym donosic chociaż do 35 tygodnia
moja przyjaciółka miała bliźniaki i poszła na cesarskie właśnie 35 tyg.:)tak biorą jak sa bliźniaki...donosisz spokojnie..
no własnie bardzo bym chciała donosic do tego 35 tygodnia bo tyle się czyta o tych przedwczesnych porodach, trzeba być dobrej myśli i wierzyć, że mi się też uda
a wiesz ona i dłuzej by ponosiła tylko wynikły komplikacje niestety:( i musieli ją brać .... uda sie na pewno:) -
Tinka85 wrote:Proszę o pomoc! W 5t6d robiłam betaHCG - wynik 14813, dwa dni później 8852. Co o tym myślicie? Dodam tylko że badania robiłam w różnych laboratoriach. Czy to może mieć wpływ na wynik? Jednostki są te same, ale normy na obu wynikach różnią się
beta z tego co mi wiadomo powinna wzrastać a nie spadać...ale piszesz o dwóch laboratoriach więc myslę że dlatego...kazdy mówi że najlepiej robić w jednym..powtórz jeszcze raz a najlepiej zapisz sie szybciutko do lekarza...bo na pewno sie denerwujesz a to nie jest dobre dla dzidziusia...pozdrawiam -
Tinka85 wrote:Proszę o pomoc! W 5t6d robiłam betaHCG - wynik 14813, dwa dni później 8852. Co o tym myślicie? Dodam tylko że badania robiłam w różnych laboratoriach. Czy to może mieć wpływ na wynik? Jednostki są te same, ale normy na obu wynikach różnią się
Wiesz co najlepiej sprawdzić to u lekarza i skonsultować. Ja miałam dosyć niskie wskazania bety (zaczęło się od 19 , a kontrolowałam jej przyrost do wartości prawie 4tys). Nie miałam aż tak wysokich wskazań. Ale z tego co wiem, to powyżej 6000 Beta podwaja się co 4 dni.Wiec po 4 dniach od pierwszego wyniku - tego pow. 14tys powtórz betę w tym samym laboratorium w którym miałaś wynik 14tys. Spokojnie, nie denerwuj się.
Poza tym koleżanka mi mówiła kiedyś, że właśnie nie ma sensu badać bety powyżej 6000 tys bo wskazania nie są już właściwe. -
dziewczyny byłam dziś na badaniach - morfologia , mocz. Wstąpiłam też do gina na usg. Szkrab ma już 6,5 cm. Skontrolował mi też ciśnienie - miałam po raz pierwszy bardzo niskie 90/60 i się martwię. Czy to jest ok? Nie piłam i nie piję nigdy kawy, bo jej nie nawidzę. Nie czuję się jakoś inaczej. Do tej pory zawsze maiłam 1200/80. Teraz trochę się przestraszyłam. Powiedział też, żeby odstawić folik i zacząć brać witaminy. Zalecił Pharmaton Matruelle, ale cena tych tabletek kosmiczna - 60 tab. 70zł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2013, 19:22
-
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα, ja miałam całą zimę niskie ciśnienie, takie mniej więcej jak Ty dziś - teraz na wiosnę mi się podniosło. Ale podobno w ciąży niższe ciśnienie jest normalne. Jeśli Twój lekarz nic na to nie powiedział, to chyba nie ma się czym martwić.
Co do witamin, ten Pharmaton strasznie drogi rzeczywiście - ja biorę Falvit Mama, cena ok 32-35 zł za 60 tabl. i jak dla mnie są zupełnie ok, tj. wyniki mam po nich bardzo dobre. -
Hi wrzuce tylko sie pgarnac musze bo ppdgladam forum przez tele ..jesli chodzi o cisneienie ka od zawsze mam 90/70 i tak juz mam po laparoskopii lekarze byli w strachu bo mivniklo tetno i maszyna pipczala bez przerwy nic nie poradze takie mam cisnienie.https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Kurcze napisałam posta i mi poszło ;(
Ja tez jestem niskocisnienówa- w szpitalu potrafilam mieć 60\48.... Ale spacer pomaga...ważne zeby siebie kontrolować i zeby ciśnienie nie było sa wysokie bo to ponoć gorzej.
Lilka dawaj foto a co
Tinka- ja bym powtórzyła badanie w tym samym lab, bo maga sie różnic odczynnikami i normami....ja bym powtórzyła ale w tym samym- żebyś sie nie denerwowala! A moze idź na usg bo przy takich wartościach juz widac pecherzyk.