I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilka wrote:Arbuz arbuz i jeszcze raz arbuz na mdlosci dzieki za polecenie!!! Z herbat czasem wypije miete pieprzowavlub rumianek. Albo slaba herbate z cytryna kupuje w pl sklepie soki bez dodatku cukru z grejpfruta lub inne wycisnr czasem z pomaranczy ale ostatnio mnie meczy zgaga i pije wode .jutro wizyta u gina
to daj nam znać jak i co po wizycie
-
No daj znać
Dziewczyny miałam napad na fast-fooda
zamówiłam pizze z szynką ,serem , pieczarkami i ananasem
mmmmm ale se pojadłam w senie 2 duże kawałki
pojadałam ,ale nie obżarłam jak zwykle lubiałam pizze
Ja usg za 15 dni ,odliczam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2013, 18:59
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Stokrotka84 wrote:Lilka powodzenia jutro, daj znac jak bylo:) u mnie o dziwo zadnych mdlosci, zadnego bolu piersi, kregoslupa, glowy... Jak reka odjal, wszystko sie skonczylo kilka dni temu:))) teraz mam mega apetyt i wielki powrot energii! Piore, prasuje, sprzatam, gotuje, chodze na zakupy i chodze spac po 24 szok!!!
ja zazdroszczę normalnie! Ja w zasadzie też lepiej aczkolwiek mam straszny ślinotok
co chwilę muszę latać do umywalki. Poza tym troszkę dziś połaziłam ,zaraz bóle podbrzusza i znowu bach plackiem na łóżko
. Gotować nie mogę dalej i nie wiem czy kiedykolwiek będę mogła
.
Stokrotka84 lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:No daj znać
Dziewczyny miałam napad na fast-fooda
zamówiłam pizze z szynką ,serem , pieczarkami i ananasem
mmmmm ale se pojadłam w senie 2 duże kawałki
pojadałam ,ale nie obżarłam jak zwykle lubiałam pizze
Ja usg za 15 dni ,odliczam...
ja też za 15 dni. Mam wizytę 16.05
mmm..pycha zazdroszczę pizzy
mi mąż nie pozwalaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2013, 19:03
Lalita2710 lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα to normalne z tymi piersiami. Bynajmniej ja miałam tak samo.
Ja piję codziennie 1 kawę, 1 czarną herbatę, 1 melisę i 1 inną ziołową, w tym zwykła miętę. Tak samo piłam w I ciąży. Nigdy nawet się nie zastanawiałam że nie można. Jak was czytam to mam wyrzuty sumieniaиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Kleopatra wrote:иιєиσямαℓиα to normalne z tymi piersiami. Bynajmniej ja miałam tak samo.
Ja piję codziennie 1 kawę, 1 czarną herbatę, 1 melisę i 1 inną ziołową, w tym zwykła miętę. Tak samo piłam w I ciąży. Nigdy nawet się nie zastanawiałam że nie można. Jak was czytam to mam wyrzuty sumienia
wiesz ja wcześniej żyłam w błogiej nieświadomości dopóki nie zaczęłam czytać w internecie. Kiedyś pani farmaceutka w aptece powiedziała mi , że w ciąży z ziołami ostrożnie. Jak chciałam sobie zaparzyć miętę albo rumianek, to zaraz zaraz - przecież to zioła.... i cholera wie co robić. Wiadomo, że dla bezpieczeństwa lepiej nie pić jak nie wiadomo czy można czy nie. Nie wolno też naparu z liści malin.
p.s. kleopatra znasz już płeć maluszka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2013, 19:13
-
nick nieaktualny
-
Nie, wczoraj byłam na usg i maleństwo założyło nogę na nogę ;p Więc znowu miesiąc czekania ;p Co do liści malin to wiem, bo powoduje skurcze ale co mięta miałabym zaszkodzić nie rozumiem ;p Założę się że nasze mamy i babki piły mięte taką co rosła w ogródku i rodziły zdrowe dzieci. Teraz jakoś tak się przesadnie ,,głupcuje''
иιєиσямαℓиα, Lalita2710, Lilka lubią tę wiadomość
-
dam znaka i wrzuce zdjecie brzusia :)w koncu upragniony urlop :)Stokrotka zazdroszcze energii mam nadzieje ze do mnie tez wroci wkrotce moc
ja tez chodze spac po 24 bo pracuje do 24 :(jesli mam druga zmiane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2013, 19:25
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Kleopatra wrote:Nie, wczoraj byłam na usg i maleństwo założyło nogę na nogę ;p Więc znowu miesiąc czekania ;p Co do liści malin to wiem, bo powoduje skurcze ale co mięta miałabym zaszkodzić nie rozumiem ;p Założę się że nasze mamy i babki piły mięte taką co rosła w ogródku i rodziły zdrowe dzieci. Teraz jakoś tak się przesadnie ,,głupcuje''
a to łobuz. Bawi się z wami w chowanego
-
Lilka wrote:Dziewczyny mam problemy z oddychaniem tak jakbym nie mogla zaczerpnac powietrza..macie tak?? i zaczelam sie stresowac jutrzejsza wizyta
Ja niestety mam tak często ost ,że czasem nie mogę złapać powietrza. Ale wydaję mi się że to kwestia tego że krew staję się gęstsza i serce mocniej musi pracować ,a co za tym idzie że cięży oddech się robi ,tak mi sie wydajęиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Lilka wrote:Dziewczyny mam problemy z oddychaniem tak jakbym nie mogla zaczerpnac powietrza..macie tak?? i zaczelam sie stresowac jutrzejsza wizyta
ja tak nie miałam, chociaż powiem ci że w ciąży to chyba nic mnie już nie zaskoczy. Ostatnio miałam bóle na wysokości wątroby, ale normalnie kłucie jak nie wiem co, jakby mnie ktoś szpilkami torturował. Do tej pory nie wiem co to było, liczę że się nie powtórzy, bo chodziłam na kolanach w pół zgięta
. Możliwe, że to ze stresu, albo tak akurat ci się zrobiło. Jakby się powtórzyło skonsultuj z lekarzem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2013, 20:50
-
Welurka niestety mdlosci potrafia uprzykrzyc zycie ja chodze do pracy i staram sie jakos przetrwac dzien.a mdli mnie ciagle i do tego doszly wymioty rano.mi pomaga arbuz na mdloscihttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15