X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Infekcje okolic intymnych w ciąży
Odpowiedz

Infekcje okolic intymnych w ciąży

Oceń ten wątek:
  • Halmaanam Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja się też męczyłam pare razy przed jak i teraz w ciazy, ale pomaga mi tylko Acidosalus. Globulki delikatne, po 1 dniu przechodzi i mozna w ciazy, bo to globulki dopochwowe ;)
    Ja tu kupowałam, chyba najtaniej :
    https://sklepmedyczny123.pl/suplementy/332-acidosalus-vaginalete-globulki-dopochwowe-34.html?utm_source=ceneo&utm_medium=pricewars2&utm_campaign=acidosalus-vaginalete-globulki-dopochwowe

• agik_1985 Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja też mam problem z infekcją. Leczyłam candidę jeszcze przed ciążą, trochę podleczyłam, ale z posiewu robionego już w ciąży nadal wyszedł słaby wzrost candidy. Objawy mam stale, tzn. swędzenie, raz mniej, raz bardziej, z różnym nasileniem. Mówiłam o tym mojemu lekarzowi. Stwierdził, że już byłam leczona i obecnie, będąc w ciąży, mamy niewielkie pole manewru jeśli chodzi o leki oraz że sama ciąża sprzyja takiej infekcji, tak jakby dał do zrozumienia, że będzie to trudne do wyleczenia. Pytałam o jakieś leczenie przed porodem, ale powiedział, że to nie ma takiego znaczenia przy porodzie. A ja właśnie czytałam trochę na ten temat i wszędzie pisze, że trzeba wyleczyć infekcję w ciąży, a zwłaszcza przed porodem. To mój zaufany ginekolog, nie zawiódł mnie wcześniej, stąd moje wahania co do dalszego postępowania. Rozmyślam nad konsultacją u innego ginekologa. Może któraś z Was mogłaby coś poradzić w tym temacie i podsunąć pomysł. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy.

• Sylwia_2 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli chodzi o infekcje grzybicze w ciąży to w pierwszym trymestrze jest słabo z mozliwościami leczenia. Wiekszości leków nie można. Clotrumazolum czy pimafucin sa bardzo delikatne i one tak naprawdę trochę usypiaja infekcje.
    Na pewno warto brać probiotyki i stosować żele do hiieny intymnej.
    Ja w II trym dostawałam gynefemidazol i dzieki niemu mołam do końca wyleczyc infekcje. Praktycznie po nim juznic nie nawraało.Ale to dość silny lek i od II trym dopiero.

• Sisi95 Debiutantka

Wysłany: 17 maja 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Czy ktoś mnie uspokoi?
    Od ponad 2 miesięcy probuje wyleczyć grzybice ale nieskutecznie. A tu niespodzianka, ciążą 🥰 jak zaszłam w ciążę brałam na bank alb pimafucin albo nystatyne i myslamam ze spoko, Ale po 2 tyg poszłam do ginekologa i dalej była (wtedy się dowiedziałam o ciazy) I dostala pimafucin. I jestem przerażona czy wszystko będzie okej. Nie dość że miałam grzybice nieleczona przez jakiś czas a ciążą się rozwijała to biorę leki, a przeczytałam, że w 1 trymestrze to nie wolno, bo może dojść do uszkodzeń zarodka. Czy coś się może stać ? Jestem gotowa na źle wiadomości

• Kasiuk22 Nowa

Wysłany: 7 czerwca 2023, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem nowa na forum i nie bardzo jeszcze umiem się tu poruszać. Wskoczyłam na ten temat, ponieważ jest najbliższy moim wątpliwościom. Jestem w 12. tygodniu, mam świąd i pieczenie - ginekolog twierdzi, że to normalne. Jednak ostatnio (jeszcze nie konsultowane z dr.) w wynikach badania moczu wyszło mi wiele bakterii oraz śluzu. Z tego, co czytam, jeśli jest to jednorazowe, to ok. No ale ten śluz... Od początku ciąży zmagam się z istną rzeką, nie mogę się skupić na pracy, czuję się makabrycznie. Czy to normalne? To moja pierwsza ciąża.

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ