Jaki miałyście progesteron na początku ciąży?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki jestem w 9d po ovu mam progesteron 40,480ng/ml. Czytając zakres referencyjny klasyfikuje się na 1 trymestr ciąży, ale to niemożliwe bo robiłam test dziś i wyszedł negatywny. Wizyta u gina dopiero w poniedziałek. Może któraś z Was tak miała??? Co to może być ;((((
Aniołek [*]
Nasza Księżniczka [*]
Kocham Was moje Dzieciaczki całym sercem :* -
Another wrote:Od czw. do wt. na luteinie wzrósł do 24.1 Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
ja miałam niskiego proga, najpierw 19, później 16, brałam duphaston 2x1 do 10 tyg, później prawie do końca I trymestru 1 tabletka i wszystko jest okAnother lubi tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:ja miałam niskiego proga, najpierw 19, później 16, brałam duphaston 2x1 do 10 tyg, później prawie do końca I trymestru 1 tabletka i wszystko jest ok
Spokojnej ciąży ines."Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
nick nieaktualnyWydaje i się Agnieszka, że jest w porządku
Moje dzisiejsze wyniki 19 dpo wynoszą 14,81 ng/ml a w mojej przychodni normy:
I trymestr 11,0 - 44,3 ng/ml
II trymestr 25,4 - 83,3 ng/ml
III trymestr 58,7 - 214 ng/ml
Z tego rozumiem, że mój progesteron też jest ok ?!
-
Amelia25 wrote:Wydaje i się Agnieszka, że jest w porządku
Moje dzisiejsze wyniki 19 dpo wynoszą 14,81 ng/ml a w mojej przychodni normy:
I trymestr 11,0 - 44,3 ng/ml
II trymestr 25,4 - 83,3 ng/ml
III trymestr 58,7 - 214 ng/ml
Z tego rozumiem, że mój progesteron też jest ok ?! -
nick nieaktualnyOgólnie oprócz tego jest wszystko ok, beta 19dpo 775 , coś tam już widać było we wtorek na usg pęcherzyk 4,4mm. Niby lekarz nie kazał mi robić żadnych badań aż do kolejnej wizyty na początku stycznia ale ja jestem w gorącej wodzie kąpana tym bardziej, że jestem przeziębiona i siedze na zwolnieniu ;/ ale może w sumie warto wybrać sie do lekarza, za długo się starałam i wole mieć pewność, że wszystko jest ok
-
Amelia25 wrote:Ogólnie oprócz tego jest wszystko ok, beta 19dpo 775 , coś tam już widać było we wtorek na usg pęcherzyk 4,4mm. Niby lekarz nie kazał mi robić żadnych badań aż do kolejnej wizyty na początku stycznia ale ja jestem w gorącej wodzie kąpana tym bardziej, że jestem przeziębiona i siedze na zwolnieniu ;/ ale może w sumie warto wybrać sie do lekarza, za długo się starałam i wole mieć pewność, że wszystko jest ok
Spokojnie ja ide jutro pierwszy raz zobaczyc dzieciatko tzn widzialam tez tylko pecherzyk. Jutro 6t2d wiec powinien byc zarodek z serduszkiem i mysle ze Ty tez powinnas sie wybrac dopiero w 6 tyg gdyz tak naprawde wtedy dopiero cos juz widac ja tez nie mialam zadnych badan dopiero pewnie jutro dostane skierowanie. Nie martw sie przeziebieniem. Ja w 4 tyg mialam jelitowke i goraczke a za pare dni przeziebienie ale domowymi sposobami mozna dac rade:) z jelitowka tez po prostu picie elektrolitow. Trzymam za Ciebie kciuki! -
nick nieaktualnyczekającanacud wrote:Spokojnie ja ide jutro pierwszy raz zobaczyc dzieciatko tzn widzialam tez tylko pecherzyk. Jutro 6t2d wiec powinien byc zarodek z serduszkiem i mysle ze Ty tez powinnas sie wybrac dopiero w 6 tyg gdyz tak naprawde wtedy dopiero cos juz widac ja tez nie mialam zadnych badan dopiero pewnie jutro dostane skierowanie. Nie martw sie przeziebieniem. Ja w 4 tyg mialam jelitowke i goraczke a za pare dni przeziebienie ale domowymi sposobami mozna dac rade:) z jelitowka tez po prostu picie elektrolitow. Trzymam za Ciebie kciuki!
Ja jestem w goracej wodzie kapana i juz bym chciala wszystko wiedziec heh
Daj znac czy widac serduszko ❤ -
nick nieaktualnyDziewczyny, a co ja mam powiedzieć ?
Właśnie odebrałam progesteron , który robiłam w poniedziałek. Tylko 9,10 . Beta z tego dnia 2287 .
Biorę duphaston 3x1 od kilku dni, bo plamiłam
Powinnam zwiększyć dawkę ? Jak myślicie ?
Wizytę u gina mam dopiero we wtorek.
Plamienia na razie ustępują. Jakaś tam delikatna kropka się wkładce się znajdzie, ale jest dużo lepiej niż było. -
Bridget dupek podnosi proga, ale tego nie widać w wynikach. Teraz jak nie ma upałów warto zapytać gina o lutke dopochwową. Nie dość, że to naturalny progesteron i dużo lepiej się wchłania, to jeszcze dzięki badaniom proga można określić optymalną dawkę lutki.
U mnie 1 grudnia 19,8 ng, 5 grudnia 24,1 ng, a dzisiaj po 27,5 ng. Niby rośnie, ale wg mnie słabo. Jutro mam wizytę, zobaczymy co na to gin."Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Bridget wrote:Dziewczyny, a co ja mam powiedzieć ?
Właśnie odebrałam progesteron , który robiłam w poniedziałek. Tylko 9,10 . Beta z tego dnia 2287 .
Biorę duphaston 3x1 od kilku dni, bo plamiłam
Powinnam zwiększyć dawkę ? Jak myślicie ?
Wizytę u gina mam dopiero we wtorek.
Plamienia na razie ustępują. Jakaś tam delikatna kropka się wkładce się znajdzie, ale jest dużo lepiej niż było.
Na szczęście wizyte masz juz jutro:) tak? Moim zdanien koniecznie luteina dodatkowo gdyz wiadomo zalezy na utrzymaniu ciąży ja uważam i moj lekarz ze progesteron jest z tym nierozlacznie zwiazany. Dlatego upieraj sie jutro o luteine gdyz te wartości sa niskie. Badz dobrej mysli i sie nie denerwuj bedzie dobrze! -
nick nieaktualnyDzięki Dziewczyny
Właśnie też myślałam żeby dołożyć lutke . Zapytam gina, choć mam nadzieję,że widząc wyniki sam dołoży. Najwyżej jak nie będzie chciał dać, to pójdę do innego gina po receptę
Od wczoraj plamienia ustały.
Wcześniej na wkładce niby nic nie było widać,ale badając szyjkę na palcu było brązowe coś i skrzepy. Teraz na szyjce czysto ,na szczęście . Nie chce za często grzebać, bo wiadomo,że o infekcje nie trzeba się długo prosić -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny