Jaki miałyście progesteron na początku ciąży?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja90 wrote:Ja biorę luteinę 2 x1 dziennie. I zbadałam progresteron i mój wynik to 124 w 7 tc . To jest strasznie duzo . Oczywiscie już się naczytałam ze to może zaśniad i mam teraz głowę zabita . Wizytę u gin mam we wtorek .
Zależy w jakich jednostkach jest badany. Jakie masz normy?
Ja w aktualnej szczesliwej ciąży progesteron miałam kiepski, spadl nawet do 12. Więc bralam konskie dawki luteiny i duphastonu i gdyby nie to, to nie wiem jak by było. A teraz już schodze z Duphastonu
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Palyna jest duże prawdopodobieństwo,że to ciąża. Ja miałam w 6 tygodniu progesteron 16,5, krwawień ani plamień nie miałam ale z tego powodu do tej pory jestem na duphastonie. Więc jeśli to ciąża to masz bardzo dobry progesteron
trzymam kciuki
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
Dziewczyny a badałyscie estradiol ?
Ja dziś powtórzyłam badanie progesteronu wynik :
-progesteron 34,8 ng/ml natomiast :
- estradiol 466,80 pg/ml
Czekam jeszcze tylko na wynik bety , ale chyba progesteron i estradiol mówią same za siebie ...palyna -
Nie badałam estradiolu. Odnośnie progesteronu to lekarz mi wtedy powiedział,że nie powinno się wzorować na jednym wyniku bo jest wydzielany pulsacyjnie i to że masz niższy to może akurat nie trafiłaś na wyrzut progesteronu. Beta Ci prawdę powie08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
nick nieaktualny
-
cześc dziewczyny, po odebraniu wyniku progesteronu w 22 dniu cyklu i wyniku 79,59 ng/ml zaczełam szukac info czy aby to jest prawidłowy wynik. Biorę po raz pierwszy doustny Luttagen po zmianie z dopochwowej luteiny przy której wynik nigdy nie był większy niz 20 ng/ml
a tu szok. Myslicie, że gdyby sie nie udało zajsc w ciaże to wynik byłby taki?
-
Kurcze, jak Was czytam to trochę się martwię
Biorę progeteron Bensis 100 mg (jeszcze nikt o nim tutaj nie pisał), i 10.12.2018, w 20 dpo tj. 4t+6d miałam progesteron 34,42...
Obawiam się, że przy tych lekach progesteron powinien być wyższy.
Lekarz też twierdzi, że "może być ale powienien być ciut wyższy" i mam powtózyć badanie za 5 dni w 24 dpo.
Ten wynik 34,42 mieści się w normach na I trymestr, ale jednak biorę leki i chyba powinno być więcej. Widziałam tu dziewczyny z wynikami rzędu 45, 50...
Badanie robiłam o godz. 11.00 po spożytym posiłku. Gdzieś czytałam, że progesteron po posiłku potrafi spaść nawet o 50%, czy to prawda? Kolejne badanie zrobię naczczo.
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Doriska87 wrote:Dziewczyny, zaryzykuje pytaniem- czy są wśród Was osoby które biorą estrofem na początku ciąży?
Ja biorę Estrofem i dużo innych rzeczy, brałam przed zajściem w ciążę i w kontynuuję w trakcie. Ale moja ciąż nie jest do końca zwykła. -
Zośkaaa wrote:Zależy w jakich jednostkach jest badany. Jakie masz normy?
Ja w aktualnej szczesliwej ciąży progesteron miałam kiepski, spadl nawet do 12. Więc bralam konskie dawki luteiny i duphastonu i gdyby nie to, to nie wiem jak by było. A teraz już schodze z Duphastonu
a ile brałaś? Bo u mnie 6tc i prog 11... Ale lekarz mówi, że przejdziemy i to[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Hej jestem tu "nowa" bardzo prosze o odpowiedz co do moich wynikow. Dziś jest 25dc mój progesteron to 42,82 ng/ml i estradiol 735pg/ml. Nie biorę żadnych leków prócz witamin. Moja owulacja byla 9.12.2018 czy takie poziomy hormonów mogą świadczyć o ciąży? Dziś jest 11 dpo beta hcg <0,1. Bardzo proszę o odpowiedź.