Kiedy było u Was widać serduszko na USG?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U mnie dzisiaj było widać śliczną kropeczke, 2mm szczęścia Serduszko ponoć powinno być już za dwa dni ale gin zalecila umówić się na za tydzień żeby bez stresowo zobaczyć wszystko
Mój jest zdziwiony, że u takiego maleństwa już serduszko będzie biło za chwilę -
Witam.
Dziewczyny przechodzę przez okropny stres, ponieważ dokładnie 15.09 byłam na pierwszym USG , oczywiście dopochwowe .
wg OM to był 6 tydz, wg USG 5t0d. Pęcherzyk ciążowy GS 12.1 mm pęcherzyk żółtkowy 2mm, brak zarodka . I tu własnie zaczyna się pod górkę.
NAczytałam się w internecie , że na tym etapie ciąży lekarz powinien zobaczyć zarodek, niestety go nie ma. Bardzo się martwię .
22.09 mam kolejne USG boję się rozczarowania, że znów nic nie widać...
Jak myślicie, jest szansa , że już lekarz zobaczy zarodek ?
a co jeśli nie?
Dziekuje za każdą odpowiedz i pozdrawiam was cieplutko :* -
mojskarb, spokojnie, u mnie tez na pierwszej wizycie był tylko pęcherzyk bez echa zarodka - a później było serduszko nie martw się na zapas. Nie sugerowałabym się też za bardzo kalendarzem OM, bo tutaj 6 tydzień to jest już 5t0d - lekarze stosują inną terminologię, oznaczają ukończone tygodnie i to moim zdaniem znacznie rozsądniejsze
Jesteś teraz na tak wczesnym etapie ciąży że wszystko się może wydarzyć i właściwie na nic nie masz wpływu więc szkoda się stresować -
na tym USG co byłam 22.09 , tak się denerwowałam , że myslałam, że nie pójdę ze poczekam jeszcze tydzień, bo wydawało mi się ze to zbyt wczesnie . Ale lekarz to lekarz , poszłam . i co? 6t0d według USG , zarodek i bijące serduszko.
Troszkę się uspokoiłam , ale taka chyba nasza rola właśnie, że stres będzie chyba u nas bardzo częstym gościem.
Buziaki :*