X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biorę duphaston i nie tak na cycki narzekam co na rosnący brzuch. Mam brzuch co najmniej jakbym była w 4-5 miesiąc. Po mnie juz konkretnie widac ze jestem w ciąży. A co do piersi to bolaly mnie mocno tak do 7-8 tygodnia teraz jest juz ok. Aczkolwiek musze kupic juz większy stanik

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa to wyniki cukru super. Dobrze ze nie będziesz sie męczyć z cukrzycą:)

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Kobietki a mam jeszcze jedno pytanie do Was <3 Jak z waszymi cycami bola was , powiększyły się? ja to zaraz z nimi zwarjuje tak mnie bola ze to ludzkie pojęcie przechodzi :-( biust mam duży od zawsze ale teraz .... Juz uslyszalam dwa dni temu od rodziny ze w cyce poszlam w nocy jak wstaje do córeczki to jest makabra muszę je podtrzymywać ręką bo tak strasznie bola kilka dni temu wstajac do niej tak mnie bolaly ze doslownie mi łzy poleciały ,od dwóch dni spie w staniku sportowym bo inaczej oszaleje biorę 3 razy dziennie duphaston myslicie ze to przez niego czy taki mój urok :-(
    Jak byłam w ciąży z córką to myślałam, że oszaleję na ból cycków. Nie mogłam umyć się pod pachami, zgiąć rąk, lekko ich dotknąć, aż miałam odruch wymiotny, taki ból koszmarny. Cycki były większe od brzucha. Ten potworny ból minął koło 11-12-tego tygodnia, a z kupowaniem większych staników nie nadążałam. O dziwo teraz w ciąży z synkiem mam zero problemów z cyckami. Owszem urosły, ale nie bolały. Z córką też brałam 3 razy dziennie Luteinę, z synkiem nie. Może masz rację, że to od tego, choć ja raczej się skłaniam ku teorii, że organizm budzi się do życia i przestawia na zdrową ciążę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa, super, że już jesteś po badaniu i wszystko jest dobrze. Oby tak dalej! Zdrówka!

Antonówka, bardzo dobrze, że rośniesz i wyglądasz na kobietę w ciąży! Ja z córką to nawet w 9-tym miesiącu wyglądałam, jakby mnie jedynie ostro wzdęło :-/ Ale teraz z synkiem doszłam do wniosku, że jak mój brzuch jest większy od moich cycków to jest to ogromny sukces :-D

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Kochane,

Ciekawa super ze masz takie wyniki!!!

Oliwcia ja to panikara jestem jwsli chodzi o Dziecia jak zobaczylam brazowy sluzy to pedem na ip pojechalam wolalam sprawdzic. Wazne ze przeszlo i oby juz bylo spokojnie. Jesli chodzi o piersi bolaly mnie w pierwszych tygodniach bardziej potemm tylko noca a teraz sporadycznie czuje sutki. I nieurosly wcale jak narazie

Agasy trzymam kciuki za badanie dasz rade.

A co u mnie po pracy padam jak przyslowiowy pies pluto. A jeszcze wczoraj musialam kilka spraw pozalatwiac. Dzisiaj ide do internisty zeby rzucil okiem na to przeziebenie i mam sie na ekg umowic. W pracy duzo sie dzieje i jest dosyc ciezko. Dzisiaj biore ostatni duphaston ale mam stracha szok.

Zastanawiam sie czy nieisc na to zwolnienie, bo naprawde odpadamnpo tej pracy, brzuch mnie pobolewa, plecy i kosc ogonowa tez daja popalic, ja zawsze sadzilam ze popracuje do 3 trym na spokojnie a tutaj niewiem co robic, sporo stresu jest w pracy czesto 8h przed kompem albo duzo spotkan. A bedzie jeszcze gorzej od kolejnych tygodni.

Ayka jak Twoje samopoczucie? Jak rwa?

Morgiana jestes fantastycznanjednynabw swoim rodzaju Mama dla Kostka jaknczujesz ze tego potrzebujesz to idz do lekarza ale pamietaj dla Kostka jestes calym swiatem poprostu musicie sie siebie nauczyc!!!

Milego dnia moje drogie!!!

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Ayka jak wymysle jak wyslac ruskie to masz je jak w banku :-) uwielbiam ruskie i z miesem tez ostatnio lubie a i z kasza i miesem :-)

Ale co lepsze ja niejadam majonezu a w sumie niejadalam a wczoraj i dzisiaj jadlam majonez :-P matko co to Dziecio robi z Mamusi :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    (...)

Agasy trzymam kciuki za badanie dasz rade.

(...)
    Czytam Twój wpis i zastanawiam się czy o czymś zapomniałam? :-P

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    A na obciążenie glukozą się nie wybierasz jak Asiek? ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, może faktycznie lepiej idź na to zwolnienie. Nie ma co się obciążać. Ja też zawsze byłam zdania, że będę pracować do 3-ciego trymestru i bym pracowała, gdybym nie miała takich przygód z ciążą. Lepiej nie ryzykować. U nas to nie są normalne, łatwe ciąże, tylko ciężko wywalczone i podtrzymywane. Zresztą, każda ciąża jest obciążeniem dla organizmu kobiety, nie jest się w 100% sprawnym i na siłach. A projekty i stres nie ułatwiają zadania, nawet jeśli się "tylko" siedzi przed komputerem. Jak się źle poczujesz to się przecież nie położysz na biurku czy podłodze...

Ja standardowo chodzę połamana. Po nocy jest najgorzej, potem w ciągu dnia to jeszcze jakoś się rozruszam, ale w nocy do ubikacji wstać nie mogę, a rano to jest jakiś dramat. Rwa chwilę odpuszcza, a potem znowu chwyta. Czasem przerzuca się na drugą nogę :-/

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:

Krzywa cukrowa? To nie Ty w piatek? Moze mi sie cos pomerdalo :-) jak tak to przepraszam :-(

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    A i Ayka jak wymysle jak wyslac ruskie to masz je jak w banku :-) uwielbiam ruskie i z miesem tez ostatnio lubie a i z kasza i miesem :-)

Ale co lepsze ja niejadam majonezu a w sumie niejadalam a wczoraj i dzisiaj jadlam majonez :-P matko co to Dziecio robi z Mamusi :-)
    Oj przygarnęłabym każdą formę pierogów :-)
    Tak, ciąża zmienia smaki i upodobania kulinarne. Ja nie lubię ryb, a w ciąży się nimi zażeram. Już chyba wolałabym ten majonez :-)

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, pewnie też mnie to badanie czeka :-). Ale moja gin jeszcze nie kazała mi na nie iść, może dziś coś powie :-).

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj maluszek zrobil mi kawal od rana do południa ani nie fiknął.za to popołudniu jak mamusia leży dokazuje hehe

madzialenaa, ayka, Asiek2108 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    Dzisiaj maluszek zrobil mi kawal od rana do południa ani nie fiknął.za to popołudniu jak mamusia leży dokazuje hehe
    No odpoczynek Mamy to najlepsza pora, by ją skopać ;-) Niedługo przejdzie w fazę wieczorowej i nocnej gimnastyki :-) Wtedy zaczniesz się modlić, by poszedł spać ;-)

madzialenaa lubi tę wiadomość

• antonówka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis naoglądałam sie mojej dzidzi i to tyle ze kosmos. Kompletnie nie chciała wspolpracowac z panią ginekolog. Pierwsze usg 40 minut i prawie nic nie zmierzone bo spalo wiec na korytarz i czekałam godzinkę zjadłam jabłko lizaka i znowu na kolejne usg. I kolejne 20 minut patrzenia. Suuuuper bylo. Wszystko jest ok. Kość nosowa uwidoczniona, przeziernosc karkowa 1.8 mm, nogi ręce na swoim miejscu, serduszko bije fajnie.... A no i na 40% wygląda na to ze będzie chłopiec ale mamy czekać na następne usg żeby potwierdzić. Może jednak wyjdzie nam ta Anastazja;)

ayka, 0202oliwcia, AgaSY, madzialenaa, Asiek2108, Czykoty lubią tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie mogę doczekać sie stukania i fikania w brzuszku. Jeszcze troszkę musze poczekac

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga daj znać po wizycie

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qubiler jak tam kochana u ciebie?

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonówka, fantastycznie! No w końcu Maleństwo dało się zbadać, a i Ty mogłaś się dłużej przywitać. Teraz to już musi być z górki!
    A jak sprawa z krwiakiem?

• antonówka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A krwiak nadal jest. Teraz bardziej plaski ale obwodowo sie niby zmniejsza. Nie wiadomo czy zniknie ale jest dobrze

zi13dqk3oxil4saa.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ