kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry Dziewczyny,
Ayka zdaje sobie z tego sprawe w sumie odstawialam duphaston 12 dni najpierw 2 tabl potem 1 tabl co niezmienia faktu ze glowka pracuje:-)
Z tym jedzeniem tez tak mam ze jak omine kolacje to poranek jest sytaszny a czesto w nocy mnie budzi nawet. Ja syaram sie jesc dla dzwojga a nie za dwojeno poza majonezem
ale wczoraj zjadlam budyn (tatus nam ugotowal praktycznie bez cukru wiec reklamacji niebylo
)
Ale to musi byc niesamowite czuc Dziecio, no ale mysle ze jeszcze 2 tyg i moje tez da o sobie znacoby bo normalnie doczekac sie niemoge
Czekam na wiesci polowkowym
Ayka a Ty sie trzymaj i niedaj rwac tej rwie. Siostra jeszcze jest u Ciebie?
Milego dnia Dziewczyny!!! -
Witajcie kobietki my dziś z córcia pospałyśmy do 9
moja pociecha znów chora buuuu i na dodatek ja chyba tez cos od niej zaczynam łapać
A co do jedzenia to ostatnie kilka dni (czyli od kiedy zaczęło mnie mdlic ) nie mogę za bardzo patrzeć na jedzenie .... Teraz tez zrobilam sobie sniadanko i nawet polowy nie zjadlam bo jak na to patrzę to mi nie dobrze
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Oublier wrote:Znowu przyszłam trochę pomarudzić. Wczoraj odstawiłam luteinę i dzisiaj poszłam na usg, pęcherzyk się zapada. Dostałam 2tyg zwolnienia lekarskiego aby poronić w spokoju. Szefową uprzedziłam, że idę na zwolnienie z powodu poronienia a nie ciąży aby nie przestraszyła się "b" na zwolnieniu, bo ostatnio sporo moich koleżanek "zaciążyło". Szukam w google, ale coś znaleźć nie mogę. Czy któraś z Was wie, po jakim czasie powinno rozpocząć się poronienie po odstawieniu luteiny?
Ja słyszałam, że zależy od poziomu bety i tego jak spada, jeśli była wysoko to może potrwać dłużej, bo i spadek trochę potrwa. U mnie z poziomu 1000 przez 2 tygodnie nie zaczęło się nic, pomimo, że tydzień wcześniej plamiłam, wtedy poszłam na wywołanie farmakologiczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 11:39
JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
57 cm, 3700 g szczęścia -
nick nieaktualny1kaktus wrote:Ayka zdaje sobie z tego sprawe w sumie odstawialam duphaston 12 dni najpierw 2 tabl potem 1 tabl co niezmienia faktu ze glowka pracuje:-)
Ale to musi byc niesamowite czuc Dziecio, no ale mysle ze jeszcze 2 tyg i moje tez da o sobie znacoby bo normalnie doczekac sie niemoge
Ayka a Ty sie trzymaj i niedaj rwac tej rwie. Siostra jeszcze jest u Ciebie?
Już niedługo poczujesz Maluszka i tego doświadczysz. A potem Maluch nie da Ci spać po nocy swoimi wykopami, przeciąganiem się, merdaniem, wierceniem się itd., jak mi mój zeszłej nocy
Siostra przylatuje dopiero w niedzielę
Miłego dnia! Nie przemęczaj się!
-
nick nieaktualnyAgaSY, i bardzo dobrze, że masz szansę na większego Bączka. Naprawdę to inny start dla takiego Maluszka, wiele spraw jest łatwiejszych. Mnie czeka kolejny drobny dzieciaczek i wiem z czym to się wiąże. Tucz swoją Pociechę i rośnijcie zdrowo.
AgaSY lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny0202oliwcia wrote:Witajcie kobietki my dziś z córcia pospałyśmy do 9
moja pociecha znów chora buuuu i na dodatek ja chyba tez cos od niej zaczynam łapać
A co do jedzenia to ostatnie kilka dni (czyli od kiedy zaczęło mnie mdlic ) nie mogę za bardzo patrzeć na jedzenie .... Teraz tez zrobilam sobie sniadanko i nawet polowy nie zjadlam bo jak na to patrzę to mi nie dobrzeTo tak zawsze jest, organizm nieco nie w formie i siła złego na jednego
Wspomóż się zawczasu miodem i cytryną. Może organizm zwalczy początek przeziębienia. Zdrówka życzę!
Moja córka dała popis zeszłej nocy. Chyba ząbkuje i się wybudzała z płaczem co 1,5-2 godziny. Do tego synek mnie skopywał, a ja miałam skurcz za skurczem. Dziś ledwo żyję. -
alciak wrote:Przykro mi...
Ja słyszałam, że zależy od poziomu bety i tego jak spada, jeśli była wysoko to może potrwać dłużej, bo i spadek trochę potrwa. U mnie z poziomu 1000 przez 2 tygodnie nie zaczęło się nic, pomimo, że tydzień wcześniej plamiłam, wtedy poszłam na wywołanie farmakologiczne.Tym razem udało się!!!
Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g.
-
Hej!jestem!ale nie udzielam sie...troche zamknelam w sobie i w takim kokonie chce dotrwac do 2 trymestru a jeszcze daaaaleko...w sob mam wizyte ,bedzie koncowka 9tyg.Za miesiąc mialam rodzic:(
Moj motyw przewodni to :tym razem sie uda!0202oliwcia, GRANAT, alciak, madzialenaa, ayka, foxylady, Czykoty lubią tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Justa87 wrote:Hej!jestem!ale nie udzielam sie...troche zamknelam w sobie i w takim kokonie chce dotrwac do 2 trymestru a jeszcze daaaaleko...w sob mam wizyte ,bedzie koncowka 9tyg.Za miesiąc mialam rodzic:(
Moj motyw przewodni to :tym razem sie uda!
Justa87 lubi tę wiadomość
Tym razem udało się!!!
Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g.
-
ayka wrote:Trudno jest przestać się martwić. Nasze historie i przeżycia na zawsze rzutują na odbiór ciąży.
Już niedługo poczujesz Maluszka i tego doświadczysz. A potem Maluch nie da Ci spać po nocy swoimi wykopami, przeciąganiem się, merdaniem, wierceniem się itd., jak mi mój zeszłej nocy
Siostra przylatuje dopiero w niedzielę
Miłego dnia! Nie przemęczaj się!
A ja coś kojarzyłam że miała być w którąś sobotę w tym czasie nawet kiedy Twój M wracał. Coś pokićkałam. -
Justa będzie dobrze i TYM RAZEM SIĘ UDA!!!!
Oliwcia wygrzewaj się i kuruj koniecznie a jak będzie gorzej to do lekarza.
Ayka a Ty dzisiaj wizyty nie miałaś przypadkiem?
Ja dzisiaj podjęłam ostateczną decyzję, że idę na zwolnienie od wizyty we wtorek. Atmosfera jest kiepska napięcie coraz większe, a mi kość ogonowa daje tak popalić że masakra. Zastępcę szkolę w razie czego będę pod telefonem jakby się coś działo ale będę miała komfort większy. I zamiast siedzieć 8 h albo ganiać po spotkaniach gdzie ciągle ktoś chory to jak tylko pogoda pozwoli będę spacerować dotleniać się i dbać o siebie i Dziecio. Jak lekarz pozwoli może zacznę chodzić na basen ( o ile znajdę sposób jak zabezpieczyć się przed infekcjami) a za jakiś czas - dłuższy znając mnie - zacznę wić gniazdko. Ale będę spokojniejsza, bez nerwów jak będę miała potrzebę to będę mogła się położyć czy cokolwiek a nie zwijać się z bólu w pracy bo to nic dobrego nie przynosi.0202oliwcia, ayka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny