X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • madzialenaa Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój młody urządza sobie w brzuszku mecz, a matka spać nie może :D
    dobrej nocki! :*

ayka lubi tę wiadomość

thgf43r8f6d704ya.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lekarka usłyszała, że przy porodzie miałam 3800 to powiedziała, że nie byłam chudzinka, więc Mały pewnie też nie będzie. Ale tata miał chyba 3300,
    wiec lepiej :-P

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczyny,

Ayka zdaje sobie z tego sprawe w sumie odstawialam duphaston 12 dni najpierw 2 tabl potem 1 tabl co niezmienia faktu ze glowka pracuje:-)

Z tym jedzeniem tez tak mam ze jak omine kolacje to poranek jest sytaszny a czesto w nocy mnie budzi nawet. Ja syaram sie jesc dla dzwojga a nie za dwoje :-P no poza majonezem :-P ale wczoraj zjadlam budyn (tatus nam ugotowal praktycznie bez cukru wiec reklamacji niebylo :-) )

Ale to musi byc niesamowite czuc Dziecio, no ale mysle ze jeszcze 2 tyg i moje tez da o sobie znac :-) oby bo normalnie doczekac sie niemoge :-)

Czekam na wiesci polowkowym :-)

Ayka a Ty sie trzymaj i niedaj rwac tej rwie. Siostra jeszcze jest u Ciebie?

Milego dnia Dziewczyny!!!

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki my dziś z córcia pospałyśmy do 9 :-) moja pociecha znów chora buuuu i na dodatek ja chyba tez cos od niej zaczynam łapać :-(
    A co do jedzenia to ostatnie kilka dni (czyli od kiedy zaczęło mnie mdlic ) nie mogę za bardzo patrzeć na jedzenie .... Teraz tez zrobilam sobie sniadanko i nawet polowy nie zjadlam bo jak na to patrzę to mi nie dobrze :-(

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • alciak Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    Znowu przyszłam trochę pomarudzić. Wczoraj odstawiłam luteinę i dzisiaj poszłam na usg, pęcherzyk się zapada. Dostałam 2tyg zwolnienia lekarskiego aby poronić w spokoju. Szefową uprzedziłam, że idę na zwolnienie z powodu poronienia a nie ciąży aby nie przestraszyła się "b" na zwolnieniu, bo ostatnio sporo moich koleżanek "zaciążyło". Szukam w google, ale coś znaleźć nie mogę. Czy któraś z Was wie, po jakim czasie powinno rozpocząć się poronienie po odstawieniu luteiny?
    Przykro mi...
    Ja słyszałam, że zależy od poziomu bety i tego jak spada, jeśli była wysoko to może potrwać dłużej, bo i spadek trochę potrwa. U mnie z poziomu 1000 przez 2 tygodnie nie zaczęło się nic, pomimo, że tydzień wcześniej plamiłam, wtedy poszłam na wywołanie farmakologiczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 11:39

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • alciak Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa kochana co z Tobą? Jak ciąża? Ze starej ekipy zostałaś nam tylko Ty :)

GRANAT, foxylady lubią tę wiadomość

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Ayka zdaje sobie z tego sprawe w sumie odstawialam duphaston 12 dni najpierw 2 tabl potem 1 tabl co niezmienia faktu ze glowka pracuje:-)

Ale to musi byc niesamowite czuc Dziecio, no ale mysle ze jeszcze 2 tyg i moje tez da o sobie znac :-) oby bo normalnie doczekac sie niemoge :-)

Ayka a Ty sie trzymaj i niedaj rwac tej rwie. Siostra jeszcze jest u Ciebie?
    Trudno jest przestać się martwić. Nasze historie i przeżycia na zawsze rzutują na odbiór ciąży.
    Już niedługo poczujesz Maluszka i tego doświadczysz. A potem Maluch nie da Ci spać po nocy swoimi wykopami, przeciąganiem się, merdaniem, wierceniem się itd., jak mi mój zeszłej nocy :-)
    Siostra przylatuje dopiero w niedzielę :-)
    Miłego dnia! Nie przemęczaj się!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY, i bardzo dobrze, że masz szansę na większego Bączka. Naprawdę to inny start dla takiego Maluszka, wiele spraw jest łatwiejszych. Mnie czeka kolejny drobny dzieciaczek i wiem z czym to się wiąże. Tucz swoją Pociechę i rośnijcie zdrowo.

AgaSY lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Witajcie kobietki my dziś z córcia pospałyśmy do 9 :-) moja pociecha znów chora buuuu i na dodatek ja chyba tez cos od niej zaczynam łapać :-(
    A co do jedzenia to ostatnie kilka dni (czyli od kiedy zaczęło mnie mdlic ) nie mogę za bardzo patrzeć na jedzenie .... Teraz tez zrobilam sobie sniadanko i nawet polowy nie zjadlam bo jak na to patrzę to mi nie dobrze :-(
    No akurat przeziębienia teraz nie potrzebujesz :-( To tak zawsze jest, organizm nieco nie w formie i siła złego na jednego :-/ Wspomóż się zawczasu miodem i cytryną. Może organizm zwalczy początek przeziębienia. Zdrówka życzę!
    Moja córka dała popis zeszłej nocy. Chyba ząbkuje i się wybudzała z płaczem co 1,5-2 godziny. Do tego synek mnie skopywał, a ja miałam skurcz za skurczem. Dziś ledwo żyję.

• GRANAT Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Justa odezwij się ?!?

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
    Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g. ;D
  • GRANAT Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alciak wrote:
    Przykro mi...
    Ja słyszałam, że zależy od poziomu bety i tego jak spada, jeśli była wysoko to może potrwać dłużej, bo i spadek trochę potrwa. U mnie z poziomu 1000 przez 2 tygodnie nie zaczęło się nic, pomimo, że tydzień wcześniej plamiłam, wtedy poszłam na wywołanie farmakologiczne.
    U mnie też to trwało za pierwszym razem, więc sama zgłosiłam się do szpitala. Źle mi było funkcjonować z martwym maleństwem pod sercem, poza tym lekarz nie dał mi żadnego zwolnienia i po wziętym tygodniu urlopu musiałabym wracać do pracy. Jak to on stwierdził "samo się kiedyś zacznie". Nie wyobrażałam sobie, żeby mnie miało zalać "przy ludziach" bo to było ponad moje siły.W szpitalu czułam się bezpiecznie, a to był jedenasty tydzień, więc wolałam być pod opieką.

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!jestem!ale nie udzielam sie...troche zamknelam w sobie i w takim kokonie chce dotrwac do 2 trymestru a jeszcze daaaaleko...w sob mam wizyte ,bedzie koncowka 9tyg.Za miesiąc mialam rodzic:(
    Moj motyw przewodni to :tym razem sie uda!

0202oliwcia, GRANAT, alciak, madzialenaa, ayka, foxylady, Czykoty lubią tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa kochanie ja tez mam wizytę w sobotę u mnie bedzie 7t5d :-) Musi się udać kochana trzymam kciuki <3

Justa87, ayka lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • GRANAT Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Hej!jestem!ale nie udzielam sie...troche zamknelam w sobie i w takim kokonie chce dotrwac do 2 trymestru a jeszcze daaaaleko...w sob mam wizyte ,bedzie koncowka 9tyg.Za miesiąc mialam rodzic:(
    Moj motyw przewodni to :tym razem sie uda!
    No dobra pozwalam Ci pożyczyć moje motto 8)

Justa87 lubi tę wiadomość

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa rzeczywiscie!no to musi,Tobie pomoglo i mi pomoze:)

alciak, GRANAT, foxylady, Czykoty lubią tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    Trudno jest przestać się martwić. Nasze historie i przeżycia na zawsze rzutują na odbiór ciąży.
    Już niedługo poczujesz Maluszka i tego doświadczysz. A potem Maluch nie da Ci spać po nocy swoimi wykopami, przeciąganiem się, merdaniem, wierceniem się itd., jak mi mój zeszłej nocy :-)
    Siostra przylatuje dopiero w niedzielę :-)
    Miłego dnia! Nie przemęczaj się!

A ja coś kojarzyłam że miała być w którąś sobotę w tym czasie nawet kiedy Twój M wracał. Coś pokićkałam.

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa będzie dobrze i TYM RAZEM SIĘ UDA!!!!

Oliwcia wygrzewaj się i kuruj koniecznie a jak będzie gorzej to do lekarza.

Ayka a Ty dzisiaj wizyty nie miałaś przypadkiem?

Ja dzisiaj podjęłam ostateczną decyzję, że idę na zwolnienie od wizyty we wtorek. Atmosfera jest kiepska napięcie coraz większe, a mi kość ogonowa daje tak popalić że masakra. Zastępcę szkolę w razie czego będę pod telefonem jakby się coś działo ale będę miała komfort większy. I zamiast siedzieć 8 h albo ganiać po spotkaniach gdzie ciągle ktoś chory to jak tylko pogoda pozwoli będę spacerować dotleniać się i dbać o siebie i Dziecio. Jak lekarz pozwoli może zacznę chodzić na basen ( o ile znajdę sposób jak zabezpieczyć się przed infekcjami) a za jakiś czas - dłuższy znając mnie - zacznę wić gniazdko. Ale będę spokojniejsza, bez nerwów jak będę miała potrzebę to będę mogła się położyć czy cokolwiek a nie zwijać się z bólu w pracy bo to nic dobrego nie przynosi.

0202oliwcia, ayka lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• GRANAT Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odradzam basen i inne skupiska ludzkie o tej porze roku. A odpoczynek w domku już jak najbardziej wskazany jeśli praca stresująca.

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Granat moze masz racje z tm
    ym basenem. Ale sapcerkowac chociaz bede :-) nerwy to jedno w pracy a drugie te siedzienie 8h albo uwieziona przed kompem albo ganiajac po spotkaniach to tez dobija.

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Ayka a Ty dzisiaj wizyty nie miałaś przypadkiem?
    Nie :-) Jutro mam w szpitalu :-) I zobaczę co wymyślą te tutejsze gwiazdy medycyny ;-)

0202oliwcia lubi tę wiadomość

‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ