X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy 18 tydzien :-) :-) :-)

Ayka wcinaj jak masz ochote ja np na kolacje zjadlam parowki z uwaga - majonezem :-P

Nie dosc ze jem majonez to jeszcze parowke :-)

A wogole to mam 800g na plusie w ciazu 3 tygodni :-) (niesadzilam ze bedzie mnie to cieszyc ze udalo mi sie przytyc).

Mam jakies dziwne obawy czy u Dziecia wszystko ok. Niewiem czemu moze przez te bole po pracy. Na szczescie we wtorek wizyta.

Jesli chodzi o basen to uwazam ze jest super na kregoslup itd ale obawiam sie infekcji nandole a wiadono ze dodatkowe infekcje po przeziebieniach to chyba tez niepotrzebne, mze wiosna o tym pomysle a teraz spacerki napewno dopoki jest tak slisko z M a potem nawet sama w ciagu dnia.

Ciekawa super waga :-) gratuluje :-) i najwazniejsze ze wszystko jest ok!!!

Asiek2108, ayka, madzialenaa lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • foxylady Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRANAT wrote:
    Foxy teraz jest okres ściśle przeziębieniowy, wystarczy niedosuszona głowa i infekcja gotowa. Tak samo duże skupiska ludzkie jak markety, kina itp. mogą być powodem złapania jakiegoś wirusa lub bakterii. Ja nie tyle z myślą o infekcjach dołu ( bo sama chętnie korzystałam z basenu) co dróg oddechowych 8).

A o tym zupełnie nie pomyślałam :)

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa no to pięknie. Super waga babla:)

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus ja jakos nie mam ochoty zbytnio na spacery. Za to dzis mogłabym spać i spać. Oczy same mi lecą.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • madzialenaa Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj się trochę martwię...ciśnienie 92/51, puls 60-70. Nie za nisko? Jakoś tak brak mi tchu...no i dopadła mnie zimowa depresja. Caly czas czuję jakiś taki stres w środku, niepokój...wczoraj nasłuchałam się o moim mężu (dla niewtajemniczonych zostawił nas) i od wczoraj tak się czuję dziwnie...martwię się o maleństwo :( nie mogę się jakoś zrelaksować

thgf43r8f6d704ya.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenaa u mnie takie ciśnienie jest na porządku dziennym konsultowalam to z swoim ginekologiem i powiedział ze lepiej takie ciśnienie niż za wysokie i ze nie mam się czym martwić .... Co do Twojego "Męża " tylko na papierze bo to dupek to nie przejmuje się kochana nie potrzebnie sluchasz niusow na jego temat bo to tylko potenguje nie potrzebie w tobie stres wiem ze to nie jest łatwe

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • madzialenaa Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się właśnie odrzucać od siebie wszystkie te czarne myśli, mieć gdzieś co o nim mówią i co on o nas mówi, ale ehhh czasem z różnym skutkiem. Ten stres nie jest taki "cały czas" i jakiś silny, ale nie mogę się pozbyć tego uczucia niepokoju właśnie. Myślicie że to nie zaszkodzi maleństwu? :(

thgf43r8f6d704ya.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem na pewno mu Nie zaszkodzi ale musisz postarac się jak ja to mowie lache na to kłaść :-) bo czym więcej stresow czym silniejsze i częstsze to juz cos tam może maluszkowi nie do końca odpowiadać

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • madzialenaa Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff dzięki...staram się brać to na chłodno, może dziś mam taki "niskociśnieniowy" dzień, za długo spałam i czuję się jak flaki z olejem :/

thgf43r8f6d704ya.png
  • Motyl88 Znajoma

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuje bardzo za słowa wsparcia, to duzo znaczy! Tymbardziej, ze chyba nikt poza Wami nie wie i nie rozumie tego uczucia - pustki i niespełnienia. Mąż wiadomo wspiera i stara sie nastawiać mnie pozytywnie. Ale ten czas jest potrzebny, a ja z tych niecierpliwych ;) na codzień zajmuje mnie praca, dom, obowiązki, ale czasem najdzie chwila i ten smutek przeszywa głowę.
    Muszę sie z nim oswoić...
    I faktycznie, tak jak doradzacie, wrzucam pełen luz :)

Ayka na kiedy masz termin?

Wasze brzuszki na prawdę poprawiaja mi nastrój :)
    Buziaki dla Wszystkich :)

madzialenaa, 1kaktus, ayka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko mi dziś Was nadgonić...

Spędziłam w szpitalu 3 godziny i mam dość. Według pani technik (lekarza przy badaniu nie było) synek waży 1600 g, czyli o 100 g mniej niż to co podał mój lekarz w sobotę i dość sporo za mało jak na ten tydzień ciąży. Równe 4 tygodnie temu według dwóch techników i lekarza w szpitalu synek ważył 1305 g, czyli przybrałby tylko 295 g w miesiąc, a pani technik się upiera, że wszystko jest dobrze i nie mam się przejmować wagą dziecka, bo wszystko inne jest w normie. Na szczęście nie bardzo ufam dzisiejszym pomiarom :-) Ufam mojemu lekarzowi i przecież właśnie dlatego jechałam do niego 4 godziny w jedną stronę w sobotę :-) Panią technik bardziej interesowała buzia mojego synka, jego śmieszne usteczka i paluszki, które ułożył w literę "V", niż prawidłowe pomiary dziecka :-/ Do tego co chwila napinał mi się brzuch, poprosiłam o konsultację lekarza i usłyszałam, że mogę przyjść na dyżur, wtedy mnie zbadają. To po co dzisiejsza wizyta na oddziale patologii ciąży? Mówiłam, takie są tutejsze gwiazdy medycyny :-) Jedynie mnie wpienili...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa, Kaktus, super wiadomości! Rośnijcie i przybierajcie zdrowo!

Madzialenaa, ja też jestem z tych niskociśnieniowców, jak się ostro zdenerwuję to mam 115/65 ;-) Normalnie u mnie jest 105/65, w ciąży zawsze mi spadało do 85-90/55-60. Dziś tak mnie wkurzyli, że miałam 140/85 i uwierzcie mi, dawno nie miałam tak silnego bólu głowy :-/ Lepiej, że masz niższe ciśnienie niż za wysokie, zwłaszcza w ciąży.
    Męża olej, palant... Staraj się unikać wiadomości o nim. Dbaj o siebie i Dziecko, jesteście najważniejsi!

Motyl, ja mam termin na 1 kwietnia :-D ale sądzę, że urodzę 1-2 tygodnie wcześniej (u mnie tak rodzinnie), czyli liczę na połowę lub końcówkę marca. Nawet się nie obejrzymy jak ja będę tarmosić mojego synka, a Ty dasz nam znać o dwóch kreskach na teście :-)

madzialenaa, AgaSY lubią tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczyny! Maz wychodzil do pracy obudzil mnie i po spaniu.

Wczorak kolejny dzien z bolem kosci ogonowek i plecow porazka z tym.

Ayka no to szok tyle czasu i nawet porzadnej konsultacji. Dobrze ze masz lekarza ktoremu ufasz szkoda ze pozostali niechca zasluzyc na to zeby tez tak bylo.

Madzialena takim cisnieniem tylko sie cieszyc o ile sie przy nim dobrze czujesz. Ja tez z tych niskocisnieniowcow teraz jak chodze do pracy jest troche wyzsze.

Jesli chodzi o sennoac to u mnie w 1 trym jej niebylo przyszla w 2. Antonowka to minie i nabiezesz checi na spacerki a to tylko dla zdrowia Dziecia i Twojego :-)
    A ja mam pytabie do ardziej zaawansowanych lub doswiadczonych Mamusiek. Czy zauwazylyscie zeby w ciazy bylo wiecej sluzu? Bo mam ostatnio wrazenie ze ciagle mi mokro :-/

Motyl daj sobie czas wrocic do normy, bo to roznie organizm reaguje. Moj pierwszy cykl byl z owu (lekarz potwierdzil bo bylam na kontroli akurat) a i tak byl nietypowy wydluzony i b bolesny dopiero kolejne wracaly do normy. Niema na to zasady. Trzymam za Ciebie b mocno kciuki!!!

Oubiler co u Ciebie? Jak sie czujesz? Tulam Cie mocno i odezwij sie koniecznie bo sie martwie :-(

Milego dnia Dziewczyny!!!

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie wczoraj byl chyba jakis dziwny dzień bo tez najpierw spalam a później Glowa mnie bola i stwierdzam ze zawsze mnie boli jak za dlugo śpię a śniadanie jadlam przed 12 dopiero a później wlaczyl mi sie odkurzacz na calusieńki dzień. Wszystko mogłabym zjeść gdybym miała większy żołądek. Na koniec dnia macica musiała sie podciągać i bol w pachwinach. Jakos ta ciaza jest zupełnie inna niz poprzednia tam mnie tylko kręgosłup bolał. Oj starość nie radość......

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl wiadomo ze ten kto tego nie przezyl nie zrozumie cie. Faceci mogą sie starać ale w sumie tak nie wiedza o co chodzi bo nie maja takiej możliwości skierki pod serduszkiem. Najwazniejsze ze cie wspiera. Nie boj sie usiąść i z nim pogadać o swoich uczuciach on musi wiedzieć. A jak masz gorszy dzień to pisz do nas. Utulmy choc tylko wirtualnie;)

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka widzę ze pani technik podniosła ci ciśnienie. Z waga u dzieci bywa różnie mój tez miał być maluszkiem troszkę ponad 2 kg i co sie stalo w ostatnie 10 dni przybrał prawie 2 kg bo końcowe usg pokazalo 4180g a urodził sie 3850g. Czasem dziecko nadrabia później troszkę. Kochana jak się martwisz to loze jedz ciut więcej i zobaczysz na kolejnym badaniu jak synek urosl

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kaktus dobrze ze ty we wtorek idziesz do lekarza bo widzę ze po pracy ciężko nie dziwie sie siedząc przed kompem caly dzień albo biegając na spotkania. Może jeszcze uda ci sie zasnąć. Mnie synek obudził o 4 tekstem mamo chce do ciebie po powrocie do lozka sen przyszedł o 5.50 a o 6 musiałam wstać i ubrac skrzata do przedszkola. Ale teraz oczy ku sie kleją wiec idę spać dalej

zi13dqk3oxil4saa.png
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka kochana faktycznie niepotrzebnie Cię zdenerwował bo przecież z waga maluszka jest różnie. Jeden rodzi się mając ponad 3 kg a inny dużo cięższy ponad 4. Będzie wszystko dobrze zobaczysz.
    Kaktus kochana wypoczywać i oszczędzaj siły może wtedy szybciej Ci przejdzie.

Powiedzcie mi na którym boku najwięcej należycie i spicie? W necie piszą żeby jak najwięcej na lewym a ja wczoraj nie zapytałam lekarza. Mama doradza mi żeby zmieniać pozycję i nie zważając na lewy bok

ayka lubi tę wiadomość

• antonówka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa lekarz faktycznie mówi ze lepiej spać na lewym boku i leżeć tez. Jak miałam w poprzedniej ciąży skurcze od 32 tygodnia to zawsze mówili lekarze nawet w szpitalu ze mam leżeć na lewym boku. Przepływ krwi jest lepszy i więcej dostarczasz krwii dziecku

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też staram się spac na lewym... Czasem już boli mnie ręką, noga, biodro, ale boję się obrócić na prawy, żeby nie zaszkodzić Maluszkowi :-(. Ale kilka razy nie wytrzymałam, przekręcilam się na prawo i zasnęłam w minute. Obudzilam się na lewym :-). Najgorzej chyba na plecach bo bardzo kręgosłup mnie boli. Dziś wstaje cała połamana. To będzie trudny dzień...

ayka lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ