kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaczynamy 18 tydzien
Ayka wcinaj jak masz ochote ja np na kolacje zjadlam parowki z uwaga - majonezem
Nie dosc ze jem majonez to jeszcze parowke
A wogole to mam 800g na plusie w ciazu 3 tygodni (niesadzilam ze bedzie mnie to cieszyc ze udalo mi sie przytyc).
Mam jakies dziwne obawy czy u Dziecia wszystko ok. Niewiem czemu moze przez te bole po pracy. Na szczescie we wtorek wizyta.
Jesli chodzi o basen to uwazam ze jest super na kregoslup itd ale obawiam sie infekcji nandole a wiadono ze dodatkowe infekcje po przeziebieniach to chyba tez niepotrzebne, mze wiosna o tym pomysle a teraz spacerki napewno dopoki jest tak slisko z M a potem nawet sama w ciagu dnia.
Ciekawa super waga gratuluje i najwazniejsze ze wszystko jest ok!!!Asiek2108, ayka, madzialenaa lubią tę wiadomość
-
GRANAT wrote:Foxy teraz jest okres ściśle przeziębieniowy, wystarczy niedosuszona głowa i infekcja gotowa. Tak samo duże skupiska ludzkie jak markety, kina itp. mogą być powodem złapania jakiegoś wirusa lub bakterii. Ja nie tyle z myślą o infekcjach dołu ( bo sama chętnie korzystałam z basenu) co dróg oddechowych .
A o tym zupełnie nie pomyślałamNikoludek
27.12.2016 r., 4180g -
Ja dzisiaj się trochę martwię...ciśnienie 92/51, puls 60-70. Nie za nisko? Jakoś tak brak mi tchu...no i dopadła mnie zimowa depresja. Caly czas czuję jakiś taki stres w środku, niepokój...wczoraj nasłuchałam się o moim mężu (dla niewtajemniczonych zostawił nas) i od wczoraj tak się czuję dziwnie...martwię się o maleństwo nie mogę się jakoś zrelaksować
-
Madzialenaa u mnie takie ciśnienie jest na porządku dziennym konsultowalam to z swoim ginekologiem i powiedział ze lepiej takie ciśnienie niż za wysokie i ze nie mam się czym martwić .... Co do Twojego "Męża " tylko na papierze bo to dupek to nie przejmuje się kochana nie potrzebnie sluchasz niusow na jego temat bo to tylko potenguje nie potrzebie w tobie stres wiem ze to nie jest łatwe
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Staram się właśnie odrzucać od siebie wszystkie te czarne myśli, mieć gdzieś co o nim mówią i co on o nas mówi, ale ehhh czasem z różnym skutkiem. Ten stres nie jest taki "cały czas" i jakiś silny, ale nie mogę się pozbyć tego uczucia niepokoju właśnie. Myślicie że to nie zaszkodzi maleństwu?
-
Moim zdaniem na pewno mu Nie zaszkodzi ale musisz postarac się jak ja to mowie lache na to kłaść bo czym więcej stresow czym silniejsze i częstsze to juz cos tam może maluszkowi nie do końca odpowiadać
ayka lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Kochane dziękuje bardzo za słowa wsparcia, to duzo znaczy! Tymbardziej, ze chyba nikt poza Wami nie wie i nie rozumie tego uczucia - pustki i niespełnienia. Mąż wiadomo wspiera i stara sie nastawiać mnie pozytywnie. Ale ten czas jest potrzebny, a ja z tych niecierpliwych na codzień zajmuje mnie praca, dom, obowiązki, ale czasem najdzie chwila i ten smutek przeszywa głowę.
Muszę sie z nim oswoić...
I faktycznie, tak jak doradzacie, wrzucam pełen luz
Ayka na kiedy masz termin?
Wasze brzuszki na prawdę poprawiaja mi nastrój
Buziaki dla Wszystkich
madzialenaa, 1kaktus, ayka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiężko mi dziś Was nadgonić...
Spędziłam w szpitalu 3 godziny i mam dość. Według pani technik (lekarza przy badaniu nie było) synek waży 1600 g, czyli o 100 g mniej niż to co podał mój lekarz w sobotę i dość sporo za mało jak na ten tydzień ciąży. Równe 4 tygodnie temu według dwóch techników i lekarza w szpitalu synek ważył 1305 g, czyli przybrałby tylko 295 g w miesiąc, a pani technik się upiera, że wszystko jest dobrze i nie mam się przejmować wagą dziecka, bo wszystko inne jest w normie. Na szczęście nie bardzo ufam dzisiejszym pomiarom Ufam mojemu lekarzowi i przecież właśnie dlatego jechałam do niego 4 godziny w jedną stronę w sobotę Panią technik bardziej interesowała buzia mojego synka, jego śmieszne usteczka i paluszki, które ułożył w literę "V", niż prawidłowe pomiary dziecka Do tego co chwila napinał mi się brzuch, poprosiłam o konsultację lekarza i usłyszałam, że mogę przyjść na dyżur, wtedy mnie zbadają. To po co dzisiejsza wizyta na oddziale patologii ciąży? Mówiłam, takie są tutejsze gwiazdy medycyny Jedynie mnie wpienili... -
nick nieaktualnyCiekawa, Kaktus, super wiadomości! Rośnijcie i przybierajcie zdrowo!
Madzialenaa, ja też jestem z tych niskociśnieniowców, jak się ostro zdenerwuję to mam 115/65 Normalnie u mnie jest 105/65, w ciąży zawsze mi spadało do 85-90/55-60. Dziś tak mnie wkurzyli, że miałam 140/85 i uwierzcie mi, dawno nie miałam tak silnego bólu głowy Lepiej, że masz niższe ciśnienie niż za wysokie, zwłaszcza w ciąży.
Męża olej, palant... Staraj się unikać wiadomości o nim. Dbaj o siebie i Dziecko, jesteście najważniejsi!
Motyl, ja mam termin na 1 kwietnia ale sądzę, że urodzę 1-2 tygodnie wcześniej (u mnie tak rodzinnie), czyli liczę na połowę lub końcówkę marca. Nawet się nie obejrzymy jak ja będę tarmosić mojego synka, a Ty dasz nam znać o dwóch kreskach na teście
madzialenaa, AgaSY lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry Dziewczyny! Maz wychodzil do pracy obudzil mnie i po spaniu.
Wczorak kolejny dzien z bolem kosci ogonowek i plecow porazka z tym.
Ayka no to szok tyle czasu i nawet porzadnej konsultacji. Dobrze ze masz lekarza ktoremu ufasz szkoda ze pozostali niechca zasluzyc na to zeby tez tak bylo.
Madzialena takim cisnieniem tylko sie cieszyc o ile sie przy nim dobrze czujesz. Ja tez z tych niskocisnieniowcow teraz jak chodze do pracy jest troche wyzsze.
Jesli chodzi o sennoac to u mnie w 1 trym jej niebylo przyszla w 2. Antonowka to minie i nabiezesz checi na spacerki a to tylko dla zdrowia Dziecia i Twojego
A ja mam pytabie do ardziej zaawansowanych lub doswiadczonych Mamusiek. Czy zauwazylyscie zeby w ciazy bylo wiecej sluzu? Bo mam ostatnio wrazenie ze ciagle mi mokro
Motyl daj sobie czas wrocic do normy, bo to roznie organizm reaguje. Moj pierwszy cykl byl z owu (lekarz potwierdzil bo bylam na kontroli akurat) a i tak byl nietypowy wydluzony i b bolesny dopiero kolejne wracaly do normy. Niema na to zasady. Trzymam za Ciebie b mocno kciuki!!!
Oubiler co u Ciebie? Jak sie czujesz? Tulam Cie mocno i odezwij sie koniecznie bo sie martwie
Milego dnia Dziewczyny!!!ayka lubi tę wiadomość
-
Wiecie wczoraj byl chyba jakis dziwny dzień bo tez najpierw spalam a później Glowa mnie bola i stwierdzam ze zawsze mnie boli jak za dlugo śpię a śniadanie jadlam przed 12 dopiero a później wlaczyl mi sie odkurzacz na calusieńki dzień. Wszystko mogłabym zjeść gdybym miała większy żołądek. Na koniec dnia macica musiała sie podciągać i bol w pachwinach. Jakos ta ciaza jest zupełnie inna niz poprzednia tam mnie tylko kręgosłup bolał. Oj starość nie radość......
-
Motyl wiadomo ze ten kto tego nie przezyl nie zrozumie cie. Faceci mogą sie starać ale w sumie tak nie wiedza o co chodzi bo nie maja takiej możliwości skierki pod serduszkiem. Najwazniejsze ze cie wspiera. Nie boj sie usiąść i z nim pogadać o swoich uczuciach on musi wiedzieć. A jak masz gorszy dzień to pisz do nas. Utulmy choc tylko wirtualnie;)
-
Ayka widzę ze pani technik podniosła ci ciśnienie. Z waga u dzieci bywa różnie mój tez miał być maluszkiem troszkę ponad 2 kg i co sie stalo w ostatnie 10 dni przybrał prawie 2 kg bo końcowe usg pokazalo 4180g a urodził sie 3850g. Czasem dziecko nadrabia później troszkę. Kochana jak się martwisz to loze jedz ciut więcej i zobaczysz na kolejnym badaniu jak synek urosl
ayka lubi tę wiadomość
-
Hej kaktus dobrze ze ty we wtorek idziesz do lekarza bo widzę ze po pracy ciężko nie dziwie sie siedząc przed kompem caly dzień albo biegając na spotkania. Może jeszcze uda ci sie zasnąć. Mnie synek obudził o 4 tekstem mamo chce do ciebie po powrocie do lozka sen przyszedł o 5.50 a o 6 musiałam wstać i ubrac skrzata do przedszkola. Ale teraz oczy ku sie kleją wiec idę spać dalej
-
Ayka kochana faktycznie niepotrzebnie Cię zdenerwował bo przecież z waga maluszka jest różnie. Jeden rodzi się mając ponad 3 kg a inny dużo cięższy ponad 4. Będzie wszystko dobrze zobaczysz.
Kaktus kochana wypoczywać i oszczędzaj siły może wtedy szybciej Ci przejdzie.
Powiedzcie mi na którym boku najwięcej należycie i spicie? W necie piszą żeby jak najwięcej na lewym a ja wczoraj nie zapytałam lekarza. Mama doradza mi żeby zmieniać pozycję i nie zważając na lewy bokayka lubi tę wiadomość
-
Ciekawa lekarz faktycznie mówi ze lepiej spać na lewym boku i leżeć tez. Jak miałam w poprzedniej ciąży skurcze od 32 tygodnia to zawsze mówili lekarze nawet w szpitalu ze mam leżeć na lewym boku. Przepływ krwi jest lepszy i więcej dostarczasz krwii dziecku
ayka lubi tę wiadomość
-
Ja też staram się spac na lewym... Czasem już boli mnie ręką, noga, biodro, ale boję się obrócić na prawy, żeby nie zaszkodzić Maluszkowi . Ale kilka razy nie wytrzymałam, przekręcilam się na prawo i zasnęłam w minute. Obudzilam się na lewym . Najgorzej chyba na plecach bo bardzo kręgosłup mnie boli. Dziś wstaje cała połamana. To będzie trudny dzień...
ayka lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*)