X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaliczyłam pierwsze rzyganko :-( buuuu to było straszne a zaraz z córcią idę do lekarza eh nadrobię Was po południu kochane buziaki

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za wsparcie. Ja wiem, że każde dziecko jest inne i z wagą to różnie bywa, pomiarami podczas USG też, ale ja już urodziłam jedną kruszynkę i martwię się, by chociaż synek był odrobinę większy. Najważniejsze, że jest zdrowy i wszystko wydaje się dobrze. Z resztą sobie poradzimy.

Oliwcia, rzyganko wbrew pozorom to bardzo dobra oznaka :-) Im gorzej Ty się czujesz, tym lepiej rozwija się Dzidzia :-) Odpoczywaj!

Ciekawa, mi też wiecznie lekarz powtarza żeby spać na lewym boku. Już mnie boli od tego biodro, noga i cały bok, ale tak jak napisała Antonówka, jest lepszy dopływ krwi do dziecka. Nie musisz przecież leżeć tak całą noc, ale z przewagą na lewym boku :-)

AgaSY, no mi też najgorzej leżeć na plecach :-/ Wtedy to już będę chodzić połamana cały dzień :-/ Może w ciągu dnia się rozruszasz. Poranki są tragiczne.

Kaktus, jedz i odpoczywaj. Tak, już w pewnym momencie robi się strasznie mokro na dole i upławy się zwiększają. Od połowy II-go trymestru nosiłam już wkładkę. Teraz zmieniam ją po 3-4 razy dziennie. Miałaś już Holtera? Jak się czujesz po odstawieniu Duphastonu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 16:14

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie na fioletowej stronie ! :)
    Czesc :) piisze do Was :D po wsparcie po rade :)

W pazdzierniku poroniłam, w szoku jestem , że tak szybko sie udalo :) 2cykl po poronieniu i 2 kreski :) ale tak objawow nie mam :( tym sie martwie, bo boje sie powtórki. Jestem w 4t5d dopiero i gdzie tam do 12 tygodnia... a tu ani piersi nie bola, ani nie mam mdłości, nie chodze czesto siku.... jedyne co to sprawdzalam bete i przyrasta, ale ostatnia robilam we wtorek. A objawow dalej brak.
    Beta w 10dniu po owu - 10, w 13- 79, w 16- 354. Co myślicie :)? Podniescie na duchu :)

madzialenaa, Czykoty lubią tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Karola! Przykro mi z powodu Twojej wcześniejszej straty i cudownie słyszeć, że kolejna dziewczyna w ciąży! Gratuluję!!

Beta pięknie rośnie! To, że nie masz jeszcze objawów to o niczym nie świadczy. Mogą się pojawić później lub wcale :-) Jesteś dopiero w 5-tym tygodniu, więc masz maaaasę czasu na wymioty, ból piersi, chodzenie na siku :-) Jeśli będziesz szczęściarą, to Cię to ominie i wcale to nie oznacza, że dzieje się coś niedobrego. Ciesz się ciążą, odpoczywaj, dbaj o siebie i się do nas odzywaj!

karola_aa lubi tę wiadomość

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    Witaj Karola! Przykro mi z powodu Twojej wcześniejszej straty i cudownie słyszeć, że kolejna dziewczyna w ciąży! Gratuluję!!

Beta pięknie rośnie! To, że nie masz jeszcze objawów to o niczym nie świadczy. Mogą się pojawić później lub wcale :-) Jesteś dopiero w 5-tym tygodniu, więc masz maaaasę czasu na wymioty, ból piersi, chodzenie na siku :-) Jeśli będziesz szczęściarą, to Cię to ominie i wcale to nie oznacza, że dzieje się coś niedobrego. Ciesz się ciążą, odpoczywaj, dbaj o siebie i się do nas odzywaj!
    Dziekujen za ciepłe przyjęcie :) jak sprawdzałam na kalkulatorze beta to pokazało ladny przyrost, ale ze sie nie znam na becie w ogole to skoro tak pisza to pewnie tak jest :))

W pierwszej ciazy z córka też prawie w ogóle nie miałam objawow na początku, dopiero ok 8tyg. Ale tym razem po poronieniu wolałabym miec, żeby wiedziec ze dobrze sie ciaza rozwija. Duzo mnie stresu to kosztuje juz bym wolała miec te mdlosci hehe
    Wizyta dopiero 21.02 długo jeszcze...

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Witaj <3 po pierwsze moje najszczersze gratulacje co do bety nie spinaj się ładny przyrost wiec bedzie ok a co do objawów to jeszcze je poczujesz i bedziesz miała dość mowie ci to (ja w pierwszej ciąży bez objawów tylko bol brzucha trochę a teraz mdłości straszne wymioty )
    Ja od 21 stycznia czekam na swoja wizytę która mam jutro zleci kochana :-)

Biorzesz Luteine albo Duphaston obecnie??? Z Twojego wykresu nie za wiele można wyciągnąć <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 14:00

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Karola Witaj <3 po pierwsze moje najszczersze gratulacje co do bety nie spinaj się ładny przyrost wiec bedzie ok a co do objawów to jeszcze je poczujesz i bedziesz miała dość mowie ci to (ja w pierwszej ciąży bez objawów tylko bol brzucha trochę a teraz mdłości straszne wymioty )

Biorzesz Luteine albo Duphaston obecnie??? Z Twojego wykresu nie za wiele można wyciągnąć <3

Ja czekam od zeszłego piątku ;) bo miałam wizytę już dawno ustaloną, ale oczywiście była tylko pogrubiona śluzówka w macicy, bo jeszcze byłam przed terminem @.
    Tak w ogóle mam problemy z drożnością po prawej stronie, a jednak się udało ;)
    Jestem dobrej myśli :) ale stres i tak jest ;)
    Miło do Was dołączyć :) zawsze to raźniej :)

0202oliwcia, ayka lubią tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola cześć :) Trzymam kciuki za udaną wizytę i nudną ciążę :)

• antonówka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Karola gratuluje dwóch kresek. Kochana usiać na spokojnie z herbatka w ręku i ciesz sie swoja ciaza. Ja tez nie miałam żadnych prawie objawów a juz 13 tydzień. Kochana najważniejsze to miec dobre myśli i sie ich trzymać. Im ty będziesz bardziej spokojna tym dziecko tez będzie spokojniejsze w brzuszku. Ja mimo krwiaka nie dalam sobie powiedzieć ze tej ciąży nie donoszę.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane poszlam dzis na mega duży spacer bo zrobiłam praktyczne 3 kg i czuje sie świetnie po tym spacerku. Swoja droga musze częściej chodzić do sklepu. Juz niedługo będę miała więcej powodów do spacerów maluch nasz chce pieska bo jeden nam umarl i stan mu sie nie zgadza wiec mamusia dostanie smycz pewnie i na spacery. Tylko ciekawe czy M sie zgodzi.....

zi13dqk3oxil4saa.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    Hej Karola gratuluje dwóch kresek. Kochana usiać na spokojnie z herbatka w ręku i ciesz sie swoja ciaza. Ja tez nie miałam żadnych prawie objawów a juz 13 tydzień. Kochana najważniejsze to miec dobre myśli i sie ich trzymać. Im ty będziesz bardziej spokojna tym dziecko tez będzie spokojniejsze w brzuszku. Ja mimo krwiaka nie dalam sobie powiedzieć ze tej ciąży nie donoszę.
    Donosimy wszystkie te ciążę i te nasza Aniołki do nas wróca tutaj na ziemie ;) swoją drogą mi wychodzi termin na 15.10 a 19.10 października dowiedziałam się , że od ok 1.5 tygodnia dzieciątko już nie żyło ;( no i urodzę na rocznicę ;) najwidoczniej dzieciątku bardziej się październik podoba niż maj ;)

A piersi też nie bolały ?

Powodzenia ;)

ayka lubi tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    Donosimy wszystkie te ciążę i te nasza Aniołki do nas wróca tutaj na ziemie ;) swoją drogą mi wychodzi termin na 15.10 a 19.10 października dowiedziałam się , że od ok 1.5 tygodnia dzieciątko już nie żyło ;( no i urodzę na rocznicę ;) najwidoczniej dzieciątku bardziej się październik podoba niż maj ;)

A piersi też nie bolały ?

Powodzenia ;)
    Ja miałam z córką termin na 12.10, urodziłam ją 3.10 :-) Cudowne, październikowe dzieciaczki! Daty płatają figla i czasem są tak potwornie symboliczne. To musi być dobry znak i wierzę, że spokojnie donosisz ciążę :-) Trzeba zawsze być dobrej myśli i być pozytywnie nastawionym.
    Czas do wizyty zleci szybko. Widzę, że masz Córeczkę starszą od mojej o niecałe 3 miesiące :-) To lepiej byś jednak nie miała zbyt szybko nudności, wymiotów itd. ;-) Oszczędzaj się ile możesz, zwłaszcza, że masz malutkie dziecko.
    Piersi mnie bolały tylko w ciąży z córką, z synkiem w ogóle, więc to też żaden wyznacznik :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Koniecznie jutro zamelduj się po wizycie!
    Justa, Ty też!

0202oliwcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek, jak obciążenie glukozą i wizyta u chirurga w sprawie pieprzyka?

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka oczywiście ze dam znać obecnie leże na kanapie i nie mam siły brzuszek trochę pobolewa na wymioty znów mnie zbiera makabra imbir sobie kupilam świeży ciekawe czy mi pomoże ....
    A ty jak się dziś czujesz kochana ??

Antonówka takie spacerki są dobre zarówno dla nas jak i dla maluszkow w brzuszku a piesek to dobry argument do wyjścia z domku :-) moja córcia tez by chciała psiaka ale raczej u nas odpada mieszkamy w bloku córcia jeszcze się nim nie za opiekuje ....

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Karola :) (zawsze chce napisać nowej dziewczynie, że miło, że do nas dołączyła, ale w sumie okoliczności takie sobie :P) Super, że jesteś zafasolkowana i to tak szybko! My czekaliśmy aż 9 podejść, ale w końcu się udało :). Odpoczywaj, myśl pozytywnie i hoduj bąbelka :). A jak masz w domu Luteinę to sobie zapodaj, nie zaszkodzi :).

Ayka zaprosiłam dzisiaj przyjaciółkę na tańce na konsoli, zobaczymy czy mnie rozrusza i jak będę się czuła po :P

ayka, karola_aa lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Ayka oczywiście ze dam znać obecnie leże na kanapie i nie mam siły brzuszek trochę pobolewa na wymioty znów mnie zbiera makabra imbir sobie kupilam świeży ciekawe czy mi pomoże ....
    A ty jak się dziś czujesz kochana ??
    Przykro mi z jednej strony, że wymiotujesz i się czujesz źle, a z drugiej, choć tego Ci nie życzę, to czuj się źle, byleby to pomogło Dziecku :-) Im gorzej Ty się czujesz, tym podobno lepiej rozwija się ciąża. Podobno... Ja z synkiem czułam się świetnie na początku ciąży i wszystko jest dobrze, odpukać. Jak sobie przypomnę co przechodziłam w ciąży z córką, to aż czuję Twój ból i nudności. Świeży imbir u mnie gościł do późnych tygodni...
    Dziękuję, że pytasz, ja dziś czuję się całkiem dobrze. Nawet aż tak mnie plecy nie bolą i rwa na chwilę odpuściła :-) Mam piękną słoneczną pogodę i byłam z córką na spacerze. Nawet udało mi się sporo połazić bez ciągnięcia nogi i pokładania się na krawężniku ;-)

0202oliwcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Ayka zaprosiłam dzisiaj przyjaciółkę na tańce na konsoli, zobaczymy czy mnie rozrusza i jak będę się czuła po :P
    No to szykuje się balanga :-D Miłych, ale bezpiecznych wygibasów!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    Asiek, jak obciążenie glukozą i wizyta u chirurga w sprawie pieprzyka?

Ayka dziękuję za pamięć :*

Z pieprzykiem chyba poczekam, bo to 3 m-ce, lekarz oglądał stwierdził, że teraz by nic z tym nie robił, zwłaszcza, że niedługo będzie po porodzie.

Cukrzycy chyba nie mam, wyniki dobre, jedynie tsh skoczyło mimo leków, więc dostałam zwiększoną dawkę ;/ A przed ciążą tsh miałam idealne bez leków :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek2108 wrote:
    Ayka dziękuję za pamięć :*

Z pieprzykiem chyba poczekam, bo to 3 m-ce, lekarz oglądał stwierdził, że teraz by nic z tym nie robił, zwłaszcza, że niedługo będzie po porodzie.

Cukrzycy chyba nie mam, wyniki dobre, jedynie tsh skoczyło mimo leków, więc dostałam zwiększoną dawkę ;/ A przed ciążą tsh miałam idealne bez leków :(
    No to część dobrych wiadomości, część niezbyt... Tarczyca niestety często szwankuje podczas ciąży i potem po porodzie. Dobrze, że jesteś pod stałą kontrolą. Co jaki czas musisz teraz sprawdzać TSH?

‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ