kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduje ze na dzis u nas wszystko ok na usg:)
1kaktus, Asiek2108, madzialenaa, ayka, 0202oliwcia, alciak, AgaSY, foxylady, Czykoty, karola_aa, GRANAT lubią tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Witam wizyta przebiegła pomyślnie mamy według USG bobo prawie tydzień młodsze 6t6d kolejna wizyta za 4 tygodnie
Edit
Bobo ma 8.7mm natomiast pęcherzyk żółciowy 6.0 mmWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 17:32
Asiek2108, madzialenaa, ayka, 1kaktus, alciak, AgaSY, Justa87, Czykoty, karola_aa lubią tę wiadomość
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jak ostatnio byłam u gin pytałam to o te infekcje po depilacji i mówił że to nie jest przyczyną. Przyczyną jest to że w ciąży infekcje są regułą i ze dobrze ze po pimafucin mi przechodzi bo są babki którym nie pomaga. Kazał mi profilaktycznie brać gynomed vaginal albo in vag
-
nick nieaktualnyCiekawa, sama depilacja nie jest przyczyną infekcji. Usuwając włosy, zabierasz barierę ochronną i narażasz się na łatwiejszy dostęp bakterii i stąd infekcje. Jeśli masz tendencję do infekcji i jeszcze usuniesz to co Cię chroni, to łatwiej Ci coś złapać. Infekcje w ciąży nie są regułą, nie każda kobieta je ma, ale w ciąży jest się jeszcze bardziej na nie podatnym. To jest jak z basenem, sama wizyta na basenie nie jest przyczyną infekcji, ale jeśli masz tendencję do infekcji, to zwiększasz ryzyko i szanse złapania czegoś. Ja mam tendencję do łapania infekcji intymnych, stąd na czas ciąży zrezygnowałam z depilacji do golaska i zrezygnowałam z basenu. Ani razu w ciąży jednej czy drugiej nie złapałam infekcji. Być może to przypadek, ale po co stwarzać sprzyjające warunki i ułatwiać drogę bakteriom? Jeśli ktoś nie ma tendencji do infekcji to depilacja czy basen mu nie szkodzą.
-
Wspaniałe wiadomości u Was ! az
Chce sie zyc mi sie tak dluzy do wizyty, a dzisiaj to w ogole jakas dziwna jeste, tak sie.ciagle marwtie brakiem objawow, ze dziwne filmy w glowie tworze. Do wizyty 10dni !
Udanej niedzieliayka, 0202oliwcia lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry Dziewczyny ja dzisiaj po 4 obudzilam sie na siusiu i niemoglam zasnac. Kregoslup puscil dopiero w niedziele w sobote jeszcze promieniowal na biodro
Dziecio dalej uparte i niechce sie odezwac w brzuszku ale jutro wieczorem je zobacze
Ciekawa z ta depilacja i infekcjami jest jak Ayka pisze. Ja tez zrezygnowalam z depilacji calkowitej na czas ciazy zeby wloski troche jednak chronily.
Ayka Siostra dojechala do Ciebie?
Milego dnia Drogie Panieayka lubi tę wiadomość
-
O widzę ze nie tylko ja miałam dzis problem ze snem. Mnie synuś obudził po 3 i praktycznie przespałam od tego czasu może z 30 minut..... Nie wiem czy z zazdrości czy z tego ze jestem ciągle w domu wszystko może przy nim zrobić tylko mama i śpi tez wręcz najlepiej na mnie.
A jak wam minal weekend kochane? -
antonówka wrote:Karola na dziwne filmy w glowie i sny polecam przegarnac do siebie pluszowego misia. Mi pomógł odgonić to co zle. Fakt jak czeka sie na wizytę to się dluzy.
Dziewczyny a w ogóle jaki u Was rodzaj poronienia było poprzednio ?
Ja miałam chybione, pojechałam na wizytę ze złymi przeczuciami.... niestety serduszlo już nie biło od 1.5tygodnia. Zero objawów. Ani jednej planki krwi ani jednego bólu w brzuchu. Nic. ... i przez to mam takie dziwne jazdy. -
No ja niestety plamilam od poczatku poprzedniej ciąży. A kiedy pojawilo sie większe wręcz krwiste plamienie zadzwoniłam do mojego lekarza i kazał przyjechać do szpitala. U nas okazało się poronienie zatrzymane ale brzuch tez nic nie bolal co bardzo zdziwilo lekarza.
Kochana musisz być dobrej myśli to jest najważniejsze. -
Staram sie byc tlumacze sobie , ze skoro w zeszlym tygodniu beta ladnie rosla, plamien nie mam to wszystko powinno byc ok. Biore luteine 2x100. Ja dptrwalamdo 10tyg wtedy bylo juz tak blisko drugiego trymestru.... bylabym juz w 26tyg.
A w którym tygodnou poronilas? Widzialas juz serduszko? -
nick nieaktualnyKarola, ja zaszłam w ciążę w marcu, na wizytę czekałam do 7-8 tc, żeby usłyszeć bicie serduszka na usg. Nie usłyszałam, lekarz dał mi kolejny tydzień, bo ciąża może być młodsza. Za tydzień dalej nic nie było. Ja już nie miałam żadnych nadziei, bo cykle miałam zwykle 28 dniowe. Po kolejnym tygodniu zgłosiłam się na zabieg, bo nic się nie zaczynało, mimo, że nie brałam luteiny. Zarodek zatrzymał się na poziomie ok. 6 tc. Poroniłam 25.05.2016 r.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 08:26