kolejna ciąża po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Dostane sms ze wyniki juz są bo ja odbieram na maila napisze od razu jak będą. Foxy gratulacje szybko ci poszlo z waga.
Tak macie racje szczepienia to ciezki okres ale dacie rade wierze w was.
Mnie tez w przychodni spotkala dzis taka kolejka na badania mimo ze prywatnie to troszkę sie naczekalam. -
Mnie czeka szczepienie z mała w czwartek. Do tego musze jechac do Krakowa na szczepienie bo 3 razy goraczkowala po szczepieniu i na ostatnie nas wyslali do poradni szczepien....
-
Zakładam juz 5 kapsułkę dopochwową gynomed vaginal i zastanawiam się czy nie robię źle czy to wplynie na maleństwo? Lekarz mowil ze nie ze jest to probiotyk który można stosować w ciąży i nie wpływa na maluszka ale jeszcze chciałabym poznać wasze opinie.
Musze go zażywać profilaktycznie żeby te infekcje nie powracaly i żeby cala ciążę nie jechac na pimafucin.
Wydaje mi się ze dzidziuś cos ruchy ma slabsze i jest ich mniej ale pewnie panikuje. Zaraz zjem czekoladę. -
antonówka, kaktus, ayka - bardzo Wam dziękuje za słowa wsparcia
uspokoiłam się troche po przeczytaniu waszych wypowiedzi... Dziś od popołudnia jest już dużo lepiej. Lekko boli, a chwilami nawet przestaje:) Tylko biegam co 5 minut do łazienki bo cały czas mi "mokro". jutro powtórzę bete i dam znać
mam nadzieję, że ładnie przyrośnie.
Karola jak plamienie? Nie powtórzyło się?ayka, 1kaktus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyciekawa87 wrote:Zakładam juz 5 kapsułkę dopochwową gynomed vaginal i zastanawiam się czy nie robię źle czy to wplynie na maleństwo? Lekarz mowil ze nie ze jest to probiotyk który można stosować w ciąży i nie wpływa na maluszka ale jeszcze chciałabym poznać wasze opinie.
Musze go zażywać profilaktycznie żeby te infekcje nie powracaly i żeby cala ciążę nie jechac na pimafucin.
Wydaje mi się ze dzidziuś cos ruchy ma slabsze i jest ich mniej ale pewnie panikuje. Zaraz zjem czekoladę.
Ruchy dziecka nie zawsze i nie codziennie są równie intensywne, czasem zależy to też od samopoczucia MamyDo tego Maluch rośnie i z czasem ma mniej miejsca, więc wtedy ruchy się zmieniają na bardziej ospałe. Najlepiej zliczać ruchy dziecka i obserwować w których godzinach jest najbardziej aktywne. Jeśli coś Cię niepokoi to wypij coś zimnego lub zjedz czekoladę i spróbuj wybudzić Maluszka.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybuma wrote:antonówka, kaktus, ayka - bardzo Wam dziękuje za słowa wsparcia
uspokoiłam się troche po przeczytaniu waszych wypowiedzi... Dziś od popołudnia jest już dużo lepiej. Lekko boli, a chwilami nawet przestaje:) Tylko biegam co 5 minut do łazienki bo cały czas mi "mokro". jutro powtórzę bete i dam znać
mam nadzieję, że ładnie przyrośnie.
buma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ogólnie bardzo się garbie. Jak dłużej posiedzę przy komputerze to boli mnie odcinek szyjny. Zdarzało się kilkakrotnie, że jak długo chodziłam, siedziałam lub stałam to bolał mnie odcinek lędźwiowy... Czasem bolał mnie też jak jak podniosłam coś cięższego. Ale jakoś nigdy nie przywiązywałam do tego wagi... a 2 miesiące temu miałam postrzał w kości w prawym pośladku promieniujący do nogi, który przeszedł po kilku dniach...
Dam znać jak tylko odbiorę wynik -
foxylady wrote:Myślę, że Morgi mógł umknąć Twój wpis i za chwilkę się tutaj to nas odezwie
choć nie ukrywam, że też jej tutaj wypatruję.
Tez miałam mieć dzisiaj szczepienia, ale jak poszłam do przychodni to zwątpiłam. Tyle ludu to ja dawno nie widziałam. Przychodnia ledwo pomieściła mamy z dziećmi, tatusiowie czekali na zewnątrz. Jutro robie drugie podejście i też się boję jak to zniesie moje matczyne serce
Daj znać jak jak juz będziecie po wszystkim jak to się u Was odbyło
U nas tez najlepszy humorek z ranamały robi się coraz bardziej kumaty, zaczął na nas reagować, sprzedaje pierwsze uśmiechy choć przy nich trzeba się trochę natrudzić
dzisiaj ogarnął, że ma rączkę, ale tylko jedną
przyglądał się jej bez końca
no i niestety u nas też dokucza brzuszek. Zanim pójdzie kupa to jest trochę krzyku. Mam nadzieje, że nie rozbuja się to nam bardziej
Na szczepieniu nie było źle, tata trzymał małą, mi pojawiły się łzy w oczach przy pierwszym ukłuciu, podobno lepiej jak tata trzyma, bo ma mocniejsze nerwy. Mała krzyczała, ale tylko trochę głośniej niż przy porannej pobudce, jak jest głodna. Trudniej było ją uspokoić, ale nie było źle, myślę, że jest mnóstwo bardziej rozkrzyczanych maluchów, Jula jest raczej spokojniejsza. Ważymy już 5,4 kg90 centyl, śmiałam się, że powinnam przejść na dietę. Trochę nam temperaturka urosła, ale już spada. Mam nadzieję, że za kilka dni wszystko wróci do normy. U nas też było sporo ludzi, przyszłyśmy chwilę wcześniej, więc weszłyśmy jako drugie, dopiero potem zrobił się tłum
JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
57 cm, 3700 g szczęścia -
Ayka dziękuje ze pytasz
mdłości mnie niestety nie opuszczają ale na szczęście nie wymiotuje (zdarzyło się tylko w piątek i w sobotę ) ogólnie trochę brzuch mnie pobolewa przy pepku po prawej stronie nie mam apetytu a jak juz zjem cos to polowe porcji przygotowanej albo nawet nie i jestem pełną nie mogę patrzeć na jedzenie waga zamiast rosnąć to od pozytywnego testu jest prawie 1kg na minusie ....
Buma witaj trzymam kciuki za Jutrzejszy wynik daj znać jak juz będziesz go miała
Foxy powrót do wagi z przed ciąży w tak krótkim czasie gratki
Antonówka jak tam wyniki masz juz???buma, ayka, foxylady lubią tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Mam pytanko
na wizycie w sobotę gin dal mi rozpiske jaki mam zrobić na kolejna wizytę (chodze prywatnie wiec i badania bez skierowania )
-Morfologia
-Badania ogólne moczu
-Glukoza
-WR (VDRL)
-Toxoplazmoza IgG
-Toxoplazmoza IgM
-Różyczka IgG
-HIV
-p/c anty HCV
-HBS - antygen
Jak myslicie jak bym poszła do rodzinnego to dal by mi skierowanie chociażby na część z tych badan ???
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
nick nieaktualnybuma wrote:Ogólnie bardzo się garbie. Jak dłużej posiedzę przy komputerze to boli mnie odcinek szyjny. Zdarzało się kilkakrotnie, że jak długo chodziłam, siedziałam lub stałam to bolał mnie odcinek lędźwiowy... Czasem bolał mnie też jak jak podniosłam coś cięższego. Ale jakoś nigdy nie przywiązywałam do tego wagi... a 2 miesiące temu miałam postrzał w kości w prawym pośladku promieniujący do nogi, który przeszedł po kilku dniach...
Dam znać jak tylko odbiorę wynikJutro czekamy na wieści!
buma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny0202oliwcia wrote:Ayka dziękuje ze pytasz
mdłości mnie niestety nie opuszczają ale na szczęście nie wymiotuje (zdarzyło się tylko w piątek i w sobotę ) ogólnie trochę brzuch mnie pobolewa przy pepku po prawej stronie nie mam apetytu a jak juz zjem cos to polowe porcji przygotowanej albo nawet nie i jestem pełną nie mogę patrzeć na jedzenie waga zamiast rosnąć to od pozytywnego testu jest prawie 1kg na minusie ....
Ja też na początku ciąży z córką miałam okropne nudności, na jedzenie patrzeć nie mogłam, a waga spadła o 3 czy 4 kg. Obyś nie pobiła rekordu Kaktus! Staraj się jeść małe porcje, ale regularnie i zdrowo, o ile cokolwiek wchodzi... Zdrówka i lepszego samopoczucia!
0202oliwcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Drogie Panie melduje sie po wizycie. Byla to moja ostatnia randka w ciemno
A wiec co przeczucie to przeczucie i bedzie chlopaknajpierw bylo 80% i gin powiedzial ze na nastepnej wizycie potwierdzi ostatecznie ale tak sie rozkraczyl ze qz sie usmialam jak zobaczylam mine gina
i wiadomo ze jest chlopak
Wazy 250g wszystko ok, szyjka zamknieta ruchy powinny byc lada chwila.
Ze wzgledu na kregoslup mam zwolnienie zeby niebylo gorzej. Te klucia wzgorka ro normalne jak sie spojenie rozchodzi.
Ale jestem szczesliwa dzisiaja Tatus dopiero
wiadomo ze bylo mi obojetnie co bedzie byleby cale o zdrowe ale fajnie wiedziec
ale sie cudnie ruszal
AgaSY, 0202oliwcia, ayka, Asiek2108, Czykoty lubią tę wiadomość
-
0202oliwcia wrote:Mam pytanko
na wizycie w sobotę gin dal mi rozpiske jaki mam zrobić na kolejna wizytę (chodze prywatnie wiec i badania bez skierowania )
-Morfologia
-Badania ogólne moczu
-Glukoza
-WR (VDRL)
-Toxoplazmoza IgG
-Toxoplazmoza IgM
-Różyczka IgG
-HIV
-p/c anty HCV
-HBS - antygen
Jak myslicie jak bym poszła do rodzinnego to dal by mi skierowanie chociażby na część z tych badan ???tzn morfologia, mocz, glukoza, ja jeszcze tarczyce od niego dostalam. Po skierowanie na HIV, vdrl i resztę nawet nie poszłam.
0202oliwcia lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
foxylady wrote:I uwaga, teraz się chwalę:
Wróciłam do wagi sprzed ciąży! Ta da dammmTym razem udało się!!!
Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g.