X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • GRANAT Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki wszystkiego serduszkowego z okazji WALENTYNEK <3 <3 <3. Serduszkujcie, rozmnażajcie się i rodźcie piękne zdrowe dzidźki.

0202oliwcia, alciak, ayka, AgaSY, Czykoty lubią tę wiadomość

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
    Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g. ;D
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY no właśnie tak czulam ale no co spróbować można :-)
    Kaktus gratulacje udanej wizyty kochana <3 i oczywiście chłopaka również gratuluje domyslam się jaki tatuś dumny :-) my tez byśmy chcieli synka ale jak to się mówi weźmiemy to co dają <3

Antonówka gdzie ty się podziewasz z wynikami ??? Mamy się martwić

Ayka dziękuje Ci kochana za słowa wsparcia <3 z corcia w ciąży nie miałam w ogóle nudności a teraz chyba nadrabiam no ale trudno jakoś to muszę przetrwać ... Co do jedzenia może być ciężko nie mam apetytu raczej ...

Granat Ayka ja wam również życzę udanych walentynek kochane u mnie maz poza domem wiec lipa na dodatek scielam się z n przez tel i o co ??? O glupia nakretke od baterii w umywalce :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 21:18

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • GRANAT Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    Zakładam juz 5 kapsułkę dopochwową gynomed vaginal i zastanawiam się czy nie robię źle czy to wplynie na maleństwo? Lekarz mowil ze nie ze jest to probiotyk który można stosować w ciąży i nie wpływa na maluszka ale jeszcze chciałabym poznać wasze opinie.
    Musze go zażywać profilaktycznie żeby te infekcje nie powracaly i żeby cala ciążę nie jechac na pimafucin.
    Wydaje mi się ze dzidziuś cos ruchy ma slabsze i jest ich mniej ale pewnie panikuje. Zaraz zjem czekoladę. :)
    Probiotyki zawsze, wszędzie i w każdej ilości. Wierz mi panikujesz ;)

ayka lubi tę wiadomość

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
    Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g. ;D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, gratulacje Kochana! I Twoje przeczucia się sprawdziły :-D Wszystkiego naj!!

Oliwcia, jak z Córką nie miałaś nudności, a teraz masz, to może będzie Synek? :-) Ja miałam z córką totalne nudności, dreszcze, ból piersi i wszystko, co może się przypałętać w ciąży, a z synkiem nic, zero. Może u Ciebie będzie na odwrót :-) Nie kłóć się z Panem Tatą, stres Ci nie potrzebny, chyba, że wyżycie się na nim sprawi Ci ulgę i pomoże w szczęśliwym donoszeniu ciąży ;-)

Antonówka, jak wyniki?

1kaktus lubi tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy jaka z Ciebie blyskawica gratuluje :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buma wrote:
    antonówka, kaktus, ayka - bardzo Wam dziękuje za słowa wsparcia :) uspokoiłam się troche po przeczytaniu waszych wypowiedzi... Dziś od popołudnia jest już dużo lepiej. Lekko boli, a chwilami nawet przestaje:) Tylko biegam co 5 minut do łazienki bo cały czas mi "mokro". jutro powtórzę bete i dam znać :) mam nadzieję, że ładnie przyrośnie.

Karola jak plamienie? Nie powtórzyło się?

Do uczucia "mokro" sie przyzwyczaj :-)
    I koniecznie daj znac jak beta.

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    Zakładam juz 5 kapsułkę dopochwową gynomed vaginal i zastanawiam się czy nie robię źle czy to wplynie na maleństwo? Lekarz mowil ze nie ze jest to probiotyk który można stosować w ciąży i nie wpływa na maluszka ale jeszcze chciałabym poznać wasze opinie.
    Musze go zażywać profilaktycznie żeby te infekcje nie powracaly i żeby cala ciążę nie jechac na pimafucin.
    Wydaje mi się ze dzidziuś cos ruchy ma slabsze i jest ich mniej ale pewnie panikuje. Zaraz zjem czekoladę. :)

Panikujesz :-) takie Twoje prawo :-) prbiotyki sa polecane w ciazy potem mozesz przejsx na doustny profilaktycznie. Niestety infekcje to czesta przypadlosc a probiotyk to taki policjant z bylo sobie zycie :-P

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    Biedna jesteś :-( Ja też na początku ciąży z córką miałam okropne nudności, na jedzenie patrzeć nie mogłam, a waga spadła o 3 czy 4 kg. Obyś nie pobiła rekordu Kaktus! Staraj się jeść małe porcje, ale regularnie i zdrowo, o ile cokolwiek wchodzi... Zdrówka i lepszego samopoczucia!

Ja i tak wole moja opcje ze zwracam ale bez tragicznych mdlosci dwa dni mnie moze mdlilo a tak poprpstu zjadlam Maly stwierdzil to nie to, poszlo i po chwili mialam spokoj. Wspolczuje Oliwcia tych mdlosci. Ja wg usg 19 tydzien a reklamacje nadal sie pojawiaja :-P lekqrz zapisal mi na to lek ale znajac mnie i tak go niewezme dopoki niebedzie koniecznosci. :-)

Ja w sumie mialam -8 kg od dnia testowania, wczoraj rano bylo +1kg :-) wiec na minusie zostalo -7 a to juz praktycznie polowka ciekawe na jakim plusie skoncze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 05:39

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Mam pytanko <3 na wizycie w sobotę gin dal mi rozpiske jaki mam zrobić na kolejna wizytę (chodze prywatnie wiec i badania bez skierowania )
    -Morfologia
    -Badania ogólne moczu
    -Glukoza
    -WR (VDRL)
    -Toxoplazmoza IgG
    -Toxoplazmoza IgM
    -Różyczka IgG
    -HIV
    -p/c anty HCV
    -HBS - antygen

Jak myslicie jak bym poszła do rodzinnego to dal by mi skierowanie chociażby na część z tych badan ???

Internista moze Ci przepisac badania ogolne mocz, morfologie,glukoze. Dodatkowo tez tsh ktore warto zbadac. Pozostalych z tego co wiem nieprzepisze.

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj z emocji niemoglam zasnac normalnie :-) dzisiaj pobudka na siusiu, moj M tez sie przebudzil i tak lezeliamy i rozmawialismy i tez taka nakrecona jestem :-) ale sie ciesze ze z Maluszkiem wszystko wporzadku!!! Normalnie az mi sie chce plakac :-)

A wczoraj po wizycie musialam pojechac do apteki i obok byl smyk weszlam zobaczyc poduche i tak jak przechodzilam obok to stwierdzilam ze niebedzie ubierania sukieneczek rozowych latem :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 05:44

0202oliwcia, karola_aa, ayka lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• antonówka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wyników jeszcze nie ma bo nie dostałam wiadomości żeby byly wiec spokojnie musimy czekać. Ja miałam wczoraj w domu przedszkole. Mi synek zaprosil do siebie swoje kuzynki wiec kołchoz w domu do samego wieczora.

Kaktus gratulacje synusia rosnijcie baczki i juz bez reklamacji pokarmowych bo teraz trzeba nabierać sily:)

Co do probiotyku w ciąży w pierwszej bralam i to nawet dlugo bo miałam problemy z infekcjami i maluszek zdrowy jak rydz sie urodził wiec spokojnie bierz i sie nie martw.
    a co do kłótni z M to chyba nikt sie teraz tak nie kloci jak właśnie ja z moim. Facet bez seksu plus hormony w ciąży nie polecam mieszanki. Wybuch praktycznie każdego dnia czekam na moment w ktorym któreś sie wyniesie z sypialni:'( ale cóż jakos trzeba wytrzymać. Później będzie lepiej :)

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buma ja to się tez msze przyzwyczaić ze mam mokro i bez wkladki ani rusz. Choc slyszalam ze lepiej tak niż suchoty po luteinie....

buma lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka kaktus granat dzięki za opinie. Nadal walczę z infekcja teraz tylko robotyka biorę profilaktycznie żeby nie brać już pimafucin. Tak mi kazał gin żeby się zabezpieczyć żeby już nie wróciła. Mój maluch cała noc wojowal :)

ayka lubi tę wiadomość

• antonówka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa fajnie ze maluszek fika. Ja juz nie mogę się doczekać kiedy moja fasola zacznie kopać.....

zi13dqk3oxil4saa.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi, ja nadal trzymam się w "widelkach", przed ciąża 53 kg, a teraz jest 59,4 :-). Na koniec 24 tc to chyba nie tak źle :-). Mam nadzieję, że będzie łatwo zrzucić bo rośnie mi tylko brzuch, nigdzie indziej się nie zmieniam. Na powrót do figury będę miała 3 miesiące, bo na jesień moje 2 przyjaciółki biorą slub :-). Ale po cichu marzę o wskoczeniu w swoje krótkie spodenki jeszcze w wakacje :-D

Cieszę się dziewczyny, że u Was wszystko dobrze! :-)

A mam pytanie do mamusiek: jaki materac kupiłyscie dla swoich maluszków? Lateks czy gryka-kokos?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:41

ayka lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to nie jest zle z ta waga. Ja do ostatniej wizyty miałam juz 3.5 kg w plusie ale teraz chyba mniej tyje bo tak tego nie czuje i troszkę inaczej jem niż na początku bo mój apetyt byl nie do poskromienia teraz juz jest lepiej i wdrozylam więcej przekąsek typu słonecznik luskany, orzechy. Owoców i tak jadłam dużo wiec tutaj nadal nic sie nie zmienilo. Następne ważenie za 2 tygodnie:)

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ciąży rozroslam sie troszkę w biodrach tak jakby zmienilo sie roszke ich ulozenie i mimo ze wazylam mniej niż przed ciaza wszystkie biodrowki musiałam jednak wymienic

zi13dqk3oxil4saa.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus gratuluje synka :) ciesze sie ze wszystko gra :)

Co do wagi ja w pierwszej ciazy przybralam az 23kg :/ obawiam sie, ze tym razrm bedzie tak samo..... :/

Plamienia sie nie powtórzyły :)
    Eh jak ja bym chciala byc juz w II trymestrze...

ayka lubi tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, błagam, pogadaj z Synkiem, że już nie ma reklamacji, wyczerpał zapas na całą ciążę! Ty to Kochana raczej z dużym plusem wagowym nie wyjdziesz po tej ciąży ;-) Ale zobacz, w parę dni po porodzie dasz nam znać, że wróciłaś do wagi sprzed ciąży, a pewnie będzie i mniej :-) I to będzie wyczyn! Haha! Dbaj o Was!

AgaSY, bardzo normalny, prawidłowy i zdrowy przyrost wagi :-) Zresztą, wstawanie do dziecka w nocy, karmienie piersią, niedojadanie, hormony itd. szybko powodują spadek wagi po porodzie, chyba, że siądzie tarczyca, to może być ciężko. Masz więc ogromne szanse, by spokojnie wbić się w piękną sukienkę na wesele przyjaciółek i krótkie spodenki na lato :-)
    Materac, ja mam z wkładem kokosowym, ale chyba lateksowy. Jedna strona kokosowa, druga lateksowa. Dla maluszka był kokosowy, a potem odwracałam na lateksowy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 14:57

AgaSY lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, jak dobrze, że już nie masz plamień, że to tylko jednorazowe. Dbaj o siebie i odpoczywaj. Moja siostra, malutka, drobniutka, też z synkiem przybrała 20 kg, zgubiła w 2 czy 3 miesiące :-) Spokojnie! Ważne zdrowie Twoje i Maluszka, waga to najmniejszy problem. Mi kompletnie to wisiało, ile przytyję, ile mi zostanie, bylebym miała zdrowe dziecko. Już w dniu porodu zostało mi nadprogramowe może 2,5 czy 3 kg, które zgubiłam w miesiąc? Teraz przybrałam więcej, ale nawet się nie ważę, bo waga nigdy nie była dla mnie priorytetem. Jak schudnę to schudnę, nie schudnę, no trudno.

Życzę zdrowych Maluszków, a wagą się nie przejmujcie!

‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ