X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    Hej dziewczyny. Czy ktoras z was miala takie uczucie w 6tygodniu jakby ciagniecia w pachwinie,jakby cos siedzialo w niek o.o czytalam ze moga to byx wiezadla macicy czy jakos tak ,ale lekarza mam dopiero w pn . Mam sie martwic ?

No miejsce bolu wskazuje na wiezadla ktore trzymaja rosnaca macice. Niepamietam w ktorym tygodniu zaczelam to czuc ale na poczatku jakos potem przeszlo i wraca co jakis czas najczesciej po bolach w pachwnach i podbrzuszu zawazam ze brzusiowi sie uroslo :-)

ayka, antonówka lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, tam się teraz wszystko rozciąga więc musi pobolewac :-) ja się tym nie martwiłam :-)

ayka lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • GRANAT Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    Hej dziewczyny. Czy ktoras z was miala takie uczucie w 6tygodniu jakby ciagniecia w pachwinie,jakby cos siedzialo w niek o.o czytalam ze moga to byx wiezadla macicy czy jakos tak ,ale lekarza mam dopiero w pn . Mam sie martwic ?
    W ciąży wiele miejsc ciągnie, narywa, pobolewa, strzyka-ot taki stan ciała. Póki nie są to bardzo silne bóle, nie mają charakteru promieniującego, pojawiają się w czasie ruchu lub zmiany pozycji (więzadła) jest ok.

ayka lubi tę wiadomość

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
    Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g. ;D
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :) uspokoilo mnie to troche :)

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    Hej kochane są wyniki tylko nic mi one nie mówią kompletnie nigdzie nie ma żadnych norm względem tego. Na wyniku jest napisane ze wynik niekompletny i interpretacja kliniczna razem z oceną usg. A wiec wolna jednostka beta HCG 61,51 bialko PAPP-A 8,97
    Antonówka, testy PAPPA interpretuje lekarz w powiązaniu z USG genetycznym, więc nie pozostaje Ci nic innego, jak doczekać do kolejnej wizyty. Kiedy masz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buma wrote:
    Najchetniej poszła bym już dziś :) ale wiem że jeszcze nic nie będzie widać.
    Zastanawiam się właśnie nad 24.02 lub 6.03 bo miedzy tymi datami lekarz do którego chce iść ma urlop....
    Buma, a który to będzie tydzień ciąży 24.02, a który 06.03? Bo jak pójdziesz za wcześnie, to może nie być jeszcze serduszka, zestresujesz się niepotrzebnie, a i tak będziesz musiała iść ponownie.

• antonówka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak piszą dziewczyny raczej Ne ma sie czym przejmować mnie w pachwinach nadal boli i to czasami dość mocno. Przechodzi samoistnie. Lekarza mam dopiero 28.02 wiec troszku poczekam. Zobaczymy co powie. Na usg bylo wszystko w porządku wiec mysle ze jest dobrze.

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    Mnie tak ciągnęły pachwiny i boki brzucha, że czasem to aż strzelało, można było usłyszeń dźwięk :-)

• antonówka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracają do wszelakich boli to ja się chyba stara zrobiłam bo w pierwszej ciąży nie pamiętam żebym tak narzekala na wszystko jak teraz..... Czasami mój M mówi ze gorzej to juz chyba byc nie moze z moim narzekaniem na wszystko. Masakra trzeba bylo robic dziecko drugie wczesniej;-)

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, miłego dnia i relaksu u fryzjera :-)

Ciekawa, walcz dzielnie z infekcją i może przedłuż branie probiotyków. Może w ogóle z nich na razie nie rezygnuj?

Morgiana, Oliwcia, Justa, Oublier jak się czujecie?

Asiek, Madzialenaa, Motyl, Grisza co u Was?

1kaktus lubi tę wiadomość

• buma Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka 24.02 to będzie 5t5d a 6.03 będzie 7t1d. O ile dobrze wyliczyłam... A w którym tygodniu słychać już serduszko?

p19uskjopp0zufrx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    A wracają do wszelakich boli to ja się chyba stara zrobiłam bo w pierwszej ciąży nie pamiętam żebym tak narzekala na wszystko jak teraz..... Czasami mój M mówi ze gorzej to juz chyba byc nie moze z moim narzekaniem na wszystko. Masakra trzeba bylo robic dziecko drugie wczesniej;-)
    Nie da się wszystkiego zaplanować... Wczoraj czytałam wpis Czykoty, o jej planach posiadania dwójki dzieci przed 35-tym rokiem życia i miałam chwilę refleksji. Ja też mam 35 lat, długo się starałam chociaż o jedno dziecko, wszystko się pokomplikowało i przeciągnęło. Teraz czekam na drugie i szczerze, odczuwam już swój wiek. Czuje się za stara na tak malutkie dzieciaczki. Wiem, że fizycznie łatwiej mi by było urodzić wcześniej, ale co zrobić? Z drugiej strony ten wiek ma swoje duże plusy. Czuję się spokojniejsza i dojrzalsza w podejściu do dzieci.

• Majetta Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje się, że sensowwniej byłoby pójśc 6.03. Na USG i tak przeważnie okazuje się, że ciąża jest troszkę młodsza i potem kobieta tylko niepotrzebnie się stresuje :(

ayka lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buma jakos przeoczylam twoja super wiadomość. Świetnie rośnie beta gratuluje. 5 tydzień moze być za szybko żeby bylo serduszko bo wszystko zalezy od tego czy zaszlas tak jak powinnaś czy owulacja sie chwile przesunela. Wiem jak to jest czekać czy iść czy nie. Ja nie wytrzymałam poszlam od razu jak wyszły 2 kreski na teście i byl dopiero 4t5d i tylko pęcherzyk musiałam odczekać kolejne 2 tygodnie żeby sprawdzić czy jest serduszko i bylo:)

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze wasze dzieciaczki takie dzielne i grzeczne. I pięknie rosną. Fajne e jest juz trzymać swoje sloneczka w ręku:)

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buma wrote:
    Ayka 24.02 to będzie 5t5d a 6.03 będzie 7t1d. O ile dobrze wyliczyłam... A w którym tygodniu słychać już serduszko?
    Z tym serduszkiem to kwestia indywidualna :-) Niby powinno być już w 6-tym tygodniu, ale wystarczy czasem przyjść o 1 dzień za wcześnie i go nie będzie, a człowieka nachodzą już głupie myśli. A czasem jeszcze go nie ma w 7-mym, a już w 8-mym pięknie bije. Jeśli chcesz pójść wcześniej, by sprawdzić czy Dzidzia usadowiona jest w macicy, a nie jajowodzie i sprawdzić, czy może jednak serduszko już jest, to idź 24-tego. Ale jeśli bardziej zależy Ci na usłyszeniu tego najpiękniejszego dźwięku na ziemi, to poczekaj spokojnie do 06.03.

• antonówka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayka to jest fakt ze jak jestesmy starsze do dojrzewamy ale ja w pierwsze dziecko urodzilam w wieku 23 lat i sily byly wielkie ale teraz jestem starsza i inaczej podchodzę do ciąży i zycia choc wena troszkę mniejsza niz te 6-7 lat temu

ayka lubi tę wiadomość

zi13dqk3oxil4saa.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś wyczytałam, że kobiety z PCOS mają największe szanse na zajście w ciąże przed 25 rokiem życia i postanowiłam, że do tego czasu urodzę pierwsze dziecko. POSTANOWIŁAM, teraz to dla mnie śmieszne ;). Jeszcze nie skończyłam 24 lat, a poroniłam i potem długo długo nic... W dzień 25 urodzin upłakałam się jak nigdy, doszłam do wniosku, że nie jest mi pisane być mamą i POSTANOWIŁAM się z tym pogodzić. 3 tygodnie później wysikałam 2 kreski :). Tam u góry muszą się fajnie śmiać z naszych planów :).

Właśnie wydrukowałam sobie ostatnie wyniki z moczu i umówiłam się do rodzinnego na popołudniu. Nerki przypominają o sobie co jakiś czas, a 2 dni temu inna czerwcówka wylądowała z zastojem czy czymś innym w szpitalu... Aż mnie zmroziło. Mam nadzieję, że u nas będzie ok!

ayka lubi tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY, zawsze powtarzam, że my sobie planujemy, a Bóg się z nas śmieje :-)

Powodzenia na wizycie, daj znać czy wszystko dobrze! Koniecznie sprawdzaj regularnie mocz, a nie powinno być problemu. Warto też obserwować wszelkie swędzenia skóry i opuchlizny nóg.

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania moczu robię co 3 tygodnie i moja gin nigdy nie widziała w nich nic niepokojącego. Ale jak powiedziałam jej o nerkach to skierowała mnie z wynikami do rodzinnego, żeby zrobił mi usg. Skóra swędzi mnie czasem na brzuszku, ale zawsze wtedy mam wrażenie, że maluch mnie od środka łaskocze :). Nogi nie puchną :).

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ