X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jesteś zaopiekowana :-) Skóra na brzuchu swędzi, rośnie i się rozciąga, to normalne, warto się codziennie smarować kremem. Bardziej miałam na myśli nietypowe miejsca typu spody stóp, rąk, czy szyja :-)
    Z nerkami to moja dwójka dzieci upodobała sobie skopywanie mojej prawej nerki i boli dość często :-/ A mam też tam kamień, więc nerka pobolewa, a wyniki wszystkie są w normie.

AgaSY lubi tę wiadomość

• antonówka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt skora na brzuchu i piersiach czasami swedzi jak się rozciąga.
    Mam pytanko tez macie takie problemy z cera bo ja bardzo. Przez chwile byl spokój a teraz znowu krosta na kroscie. I na plecach i na dekokdzie i na twarzy

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po fryzjerze, az mi lepiej jak niemam odrostow. A pierwsze raz od dawna mam jednolite wlosy bo wczesniej to ombre w roznych odncieniach.

Z tymi planami to u mnie tez sie ktos ze mna smial. Ja planowalam ze kolo 30 urodze 2 dziecko. I co? Pierwsze urodze majac juz skonczone 30.

Z tym swedzeniem to u mnie tez przewqzne brzuszek albo piety raz mnie stopa swedziala. A jak o tym czytam albo pisze to nagle co chwile gdzies mnie smyra :-P

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonowka mi chwilowo minelo ale czesto mnie wysypywalo w ostatnich tygodniach.

qdkki09kwrowb7nz.png

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nerek to nie podzielę się z Wami żadnymi cennymi uwagami, bo dostalam dziś tylko skierowanie na badanie moczu i usg. Dzwoniłam ten do gin odnośnie bólu w pachwinie i powiedziała, że w ciąży takie rzeczy są normalne, mam kilka dni odpocząć i spać na prawej stronie :-)

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Ja juz po fryzjerze, az mi lepiej jak niemam odrostow. A pierwsze raz od dawna mam jednolite wlosy bo wczesniej to ombre w roznych odncieniach.

Z tymi planami to u mnie tez sie ktos ze mna smial. Ja planowalam ze kolo 30 urodze 2 dziecko. I co? Pierwsze urodze majac juz skonczone 30.

Z tym swedzeniem to u mnie tez przewaznie brzuszek albo piersi raz mnie stopa swedziala. A jak o tym czytam albo pisze to nagle co chwile gdzies mnie smyra :-P

qdkki09kwrowb7nz.png

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamilkłam na chwilkr i już ciężko nadrobić Was :D
    Byłam dzisiaj na kontroli, bo znowu sir pojawila krew na papierzr rano :/ no i na szczescie nie ma sladu krwi w pochwie :) najwidoczniej to od luteiny.
    Lekarz nic nie mierzyl na usg ale powiedzial, ze jest pecherzyk z cialkiem i bardzo slabo widocznym echem zarodka, czy to oznacza, ze zaczyna juz bic serduszko???

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki jesteśmy w połowie drogi powrotnej z tej całej kliniki genetycznej (Nadrobie was jak dojade do domku :-) czuje się dobrze kapke mi tu nie wygodnie ale sobie radze ;)
    Co do wyników badan wszystkie są ok kariotyp trabofilia itd jedynie ta mutacja wyszła o ktorej juz wiem ......
    Jej zdaniem ta mutacja na pewno nie jest przyczyna poronień nawykowych u Mnie bo jej zdaniem może to być np niedobór witaminy d3
    W zaleceniach mam miedzy innymi kwas zmetylowany witaminy metylowane i d3 powiedzialam jej jaka mam supl. Ze względu z ciąża to powiedziała ze jestem idealnie obstawiona i teraz musi być dobrze co do clexan stwierdziła ze niema żadnego ale skoro branie go mnie uspakaja bo nie jest nigdzie udokumentowane iz heparyna w czy kolwiek pomaga .....
    Jej zdaniem na koniec moja homocysteina 14.50 wyszła taka wysoka bo pewnie dzien wcześniej się najadlam czerwonego mięsa buuuuuu i tyle
    Na koniec życzyła mi szczęścia i zdrowego bobusia powiedziała ze trzyma kciuki ....

ayka, 1kaktus, Asiek2108 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, dobrze, że zdecydowałaś się jechać do lekarza to sprawdzić. Ja plamiłam po Duphastonie, to się zdarza.
    Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że lekarzowi raczej rozchodziło się o pole płodowe, zwie się echem zarodka, czyli kształtuje się Maluszek w pęcherzyku, a bijące serduszko powinno być widoczne na dniach :-)

karola_aa lubi tę wiadomość

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    Karola, dobrze, że zdecydowałaś się jechać do lekarza to sprawdzić. Ja plamiłam po Duphastonie, to się zdarza.
    Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że lekarzowi raczej rozchodziło się o pole płodowe, zwie się echem zarodka, czyli kształtuje się Maluszek w pęcherzyku, a bijące serduszko powinno być widoczne na dniach :-)
    Tak sie mi wydaje, ze na serduszko chyba ciut za wczesnie. Najwazniejsze, ze sie rozwija i ze nie ma powazniejszej przyczyny plamien.

ayka lubi tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia, to wracaj szczęśliwie do domu i odpocznij po podróży. Teraz na tylu lekach musi być dobrze! Wszystkie trzymamy mocno kciuki!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Co do nerek to nie podzielę się z Wami żadnymi cennymi uwagami, bo dostalam dziś tylko skierowanie na badanie moczu i usg. Dzwoniłam ten do gin odnośnie bólu w pachwinie i powiedziała, że w ciąży takie rzeczy są normalne, mam kilka dni odpocząć i spać na prawej stronie :-)
    No to koniecznie daj znać po badaniu moczu i USG nerek :-)

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasy wazne ze to konsultujesz.
    Tymbardziej ze za chwile Baczk moze sobie upatrzec jedna z nerek jak Dzieci Ayki.

A pilnujesz odpowedniej ilosci plynow w ciagu dnia? To tez ponoc b wazne.

Ayka plamilas po duphastonie doustnym? Bo innego niewidzialam w sumie.

qdkki09kwrowb7nz.png

• alciak Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    Fakt skora na brzuchu i piersiach czasami swedzi jak się rozciąga.
    Mam pytanko tez macie takie problemy z cera bo ja bardzo. Przez chwile byl spokój a teraz znowu krosta na kroscie. I na plecach i na dekokdzie i na twarzy
    Ja w ciąży miałam cerę, jak pupcia niemowlaczka :) niestety razem z ciążą pożegnałam gładką cerę :)

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus to masz dziś super humorek po fryzjerze mam nadzieje ze cie mocno zrelaksowali.
    Oliwcia odpoczywaj kochana bo podróże mecza i to ostro.
    Co do nerek i picia plynow to ja od 2 dni ciągle musze pic. I oczywiście sikanie za dwoje przy okazji tez jest. Ja będę robił badania w przyszłym tygodniu wiec zobaczymy co będzie.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alciak mi nie jest to dane. Problemy z cera przed ciaza miałam raczej tylko przed miesiaczka albo jak zaniedbalam chodzenie do kosmetyczki na szczęście miałam ja w samym nie tam gdzie pracowałam wiec mogłam korzystać często. Teraz chyba tez będę musiała sie do niej uśmiechnąć o poradę. Dzis zaatakowalam je seria kremów i maska eksfoliujaca. Może pomoze

zi13dqk3oxil4saa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Nie, dowcipnym :-) Wielkie, białe, płaskie i tępe tabletki :-/ brrrrr... U mnie część leków występuje w innej postaci lub pod innymi nazwami, a inne nie występują w ogóle.

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Agasy wazne ze to konsultujesz.
    Tymbardziej ze za chwile Baczk moze sobie upatrzec jedna z nerek jak Dzieci Ayki.

A pilnujesz odpowedniej ilosci plynow w ciagu dnia? To tez ponoc b wazne.

No właśnie nie pilnuje i chyba zdarza mi się pić za malo :-(. Ale od dziś codziennie rano zaczynam nowa 1,5l butelkę wody, a mój P ma wieczorem pilnować czy ja skończyłam :-D. Takie minimum :-)

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga pij dużo bo to pomaga i jest teraz ważne dość. Ja mowie zawsze lepiej więcej wypic niz za malo bo można nabawić sie infekcji. Ja nie pójdę spać jak przy łóżku nie stoi szklanka z woda i nawet nie wiem kiedy ja wypije. Rano tak jak teraz szklanka wody z sokiem i tez znikam zanim o 7 znowu zasne:)

zi13dqk3oxil4saa.png
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia bardzo się cieszę że kariotypy ok wyszły. Wypoczywać teraz w spokoju bo na pewno będzie wszystko ok.

0202oliwcia, antonówka lubią tę wiadomość

‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ