X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ależ Ci zazdroszczę Kluski! Moje dzieci wiecznie są wagowo do tyłu, buuuu...
    Odczytałam tylko "położenie miednicowe" :-)

AgaSY lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa87 wrote:
    U nas 5 kg na wadze do przodu. Pożary rano przez 10 minut 14 kopniaczkow wiec dzisiaj liczenie ruchow juz z głowy chyba ze jeszcze wieczorem liczyć?
    Już nie zliczaj :-) Ale obserwuj, czy Maluszek się ożywi wieczorem :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonówka wrote:
    A u mnie dobrze. Wyniki z badan prenatalnych wyszly ekstra ryzyko wyszlo niskie bodajze 1/11229 wiec jest ok. Dzis tez ok dziecko ma prawie 9 cm. Serduszko bije 150. A jezeli chodzi o plec to niby chlopiec ale pani doktor nie jest jeszcze pewna bo niby jeszcze dokladnie nie widzi.
    Antonówka, super!!

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Nie wiem Kaktus skąd jesteś, ale Aton 5 jest w Megaurwisie :-) a sklep stacjonarny maja w Katowicach i Wrocławiu na pewno.

P. S. Dziewczyny na innym wątku twierdzą "poł. miednicowe, łożysko na scianie tylnej" :-)

Wybieram sie niedlugo do wroclawia do ikeii to napewno zajrze :-) Dziekuje :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze ja nic nie odczytalam na tym zdjeciu. Tutaj na prawde grafolog potrzebny. Mnie kusi zeby kupic juz cos dla dziecja ale nadal cos mnie powstrzymuje. Ostatnio wypatrzylam wozek taki który mi sie podoba i chcialam kupic powiedzialam mojej mamie a ona na mnie ze jeszcze mam poczekac ze zdaze i odpuscilam temat. Już sama nie wiem chyba poczekam i zaczne zbierac wszystko dopiero po następnej wizycie.

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczyny, aoe dzisiaj pospalam, musiala odespac chyba. Ale Maly cos dalej malo sie odzywa wieczorem sie przeciagnal z 2 razy a dzisiaj dostalam na dzien dobry 2 kopniaki i koniec (mam nadzieje zr u niego wszystko ok). No ja do tej pory mialam straszny opor. Nawet spanikowalam jak dostalam pierwsze ubranka od kogos. Ogladalam wozki tylko w necie bonsie balam na zywo az wkoncu moj M zabral mbie do sklepu zeby mnie przelamac. Wozek zamowimy jak zdecydujemy jaki i to bedzie zalezalo ile wczesniej musimy ( nevo ok 1 msc a adamex nawet 8 tyg) ale wczoraj sie przemoglam i kupilam pierwsze ubranko.

A wogole drogie Panie dzisiaj mija 50% mojej ciazy!!! :-) :-) :-)

Ayka jak sie dzisiaj czujesz?

Milego dnia Dziewczyny!!!

ayka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus no widzisz jak to szybko zlecialo juz polowa :-) co do zakupów dla maluszka i w ogole to my z mężem ogladalismy wózki w smykolandzie jeden nam sie spodobał z Tako i akrat bardzo fajna i korzystna promocja na niego byla maz chciał kupowac ale ja sie kategorycznie nie zgodzilam

Kobietki szybkie pytanie co myslicie o rowerze w terenie w moim przypadku ??? Mam trochę spraw do po załatwiania w dwóch końcach miasta i pomyslalam ze mogla bym rowerkiem skoczyc i tak sie wlasnie zastanawiam

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • antonówka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki. Oliwcia ja w poprzedniej ciazy jezdzilam roeerem ale w tej na pewno sie na e odważe. Kuedys mi ktos powiedzial ze kobieta w ciąży nie powinna jezdzic rowerem. Ja zdecydowanie lubię chodzic na spacerki teraz większy wysilek mnie ostro meczy...

zi13dqk3oxil4saa.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonowka no właśnie dlatego sie waham ale chyba odpuszcze .... Z coreczka w 5 miesiącu jakoś jak mnie położna zobaczyla na rowerze to myslalam ze mnie z niego w powietrzu ściągnie i zamorduje potem juz tylko spacerki eh a ja uwielbiam na rowerku latem po 40 km robilam sama :-)

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia ja tez uwielbiam rowerek. Nawet na wakacje zabieramy rowery ze soba. Ale w ciazy zdecydowanie odradzam. Jakby ciaza byla fizjologiczna nieobciazona to niektorzy lekarze pozwalaja na rower ale w Naszym przypadku ciaze sa obciazone i rower niejest wskazany rowniez przez wieksze ryzyko upadku itd. Ja tez wolalam zalatwiax sprawy rowerem mijajac wszystkie korki i inne ale teraz bym sie nieodwazyla
    Spacerki super (chociaz szybciej sie mecze niz normalnie i brzuszek czuje) ale rowerek niestety nie.

antonówka, ayka lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus no wlasnie tak myslalam taka mila myśl mi przeszła przez chwile przez głowę :-) auto maz mi zabrał do pracy wiec zostaje spacerem albo taksówką ale wybieramy opcje ruchowa czyli spacer :-)
    Dziekuje wam za rady kochana wiem ze na was zawsze mozna liczyć a teraz trzymajcie za mnie kciuki IDE dziś sie zapisać na USG z NFZ ciekawe jaki termin mi wyznacza :-) ( z coreczka jak sie zapisywalam we wrześniu jakos termin miałam na 1 lutego a USG mi wyznaczyli koniec sierpnia :-)

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Ty mowisz w sumie na samo usg sie nigdy nieumawialam bo moj lekarz na nfz mial usg w gabinecie (byl super ale niestety przestal na nfz przyjmowac). Dla mnie to wogole porazka jak mozna niemiec usg w gabinecie. Ja rozumiem kierowac ma prenatalne na usg do sonografisty z certyfikatem ale tak to nierozumiem tego wogole.

qdkki09kwrowb7nz.png

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety kochana jedyne co w miarę dobrego wynioslam z wczorajszej wizyty na NFZ to właśnie to skierowanie i mogę sie dodatkowo umowic poza tymi co chodze prywatnie .... Ten wczorajszy tłok lekarz miał USG w gabinecie ale stwierdził ze on jest zdania ze ginekolog powinien być ginekologiem a nie sonografista :-) aż mną trzachalo jak od niego wyszlam ale no co zrobić :-)

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Mam pytanie do mam ktore sa w 9-10tygodniu. Zuwazylyscie jakas poprawe swojego stanu ? Mam na mysli czy mniej dokuczaja wam mdlosci jak na poczatku ciazy i przede wszystkim czy piersi sa mniej wrazliwsze niz wczesniej?

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taką ciekawostkę dzisiaj przeczytałam ;) że jak jest tętno powyżej 140 to dziewczynka a jak niższe to syn ;) u mnie w pierwszej ciąży było 130 i córka (tzn na pierwszym usg) a w tym jest 150. Jak było u Was?

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola u mnie mieszka Synek a tetno od 140 do 158 uderzen/min :-)

Pierwsze usg z seruduszkiem mialam bardzo wczesnie bo 6+0 i tetno bylo powyzej 100 ale musialabym sprawdzic ile dokladnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 10:42

qdkki09kwrowb7nz.png

• Invis Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Co do tych ginekologów na NFZ, to aż nie wierzę że takie rzeczy się u Was dzieją! :o Mój ginekolog, do którego chodzę prywatnie, przyjmuje również na NFZ w jednej przychodni (tylko w innym mieście, dlatego zdecydowałam sie na wizyty prywatne żeby nie dojeżdżać) i moja bratowa chodzi na NFZ. Powiem Wam, że dla kobiet ciężarnych termin od ręki, USG akurat ma w gabinecie 3D/4D, więc wypasik :) I to na NFZ! i dobry lekarz, co najważniejsze.

Ja idę do tego swojego ginekologa jeszcze 10 marca. Jeśli wszystko będzie ok, to poproszę go o L4 jeszcze do 22.03, bo na 22 marca umówiłam się do polskiej Pani ginekolog w Niemczech. Jesteśmy z mężem ubezpieczeni też w Niemczech, więc generalnie powinnam prowadzić tam własnie ciążę, żeby później nie robili mi problemów ze świadczeniami itd, bo ja będę na niemieckich warunkach. Zalety mieszkania przy granicy i pracy w DE :D Tak nawiasem mówiąc jeszcze o tej ginekolog w Niemczech, to polka, byłam u niej w poprzedniej ciąży, to warunki mega, od razu na miejscu w lab pobierają Ci krew do badań itd. Super sprawa.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    Hej :) Mam pytanie do mam ktore sa w 9-10tygodniu. Zuwazylyscie jakas poprawe swojego stanu ? Mam na mysli czy mniej dokuczaja wam mdlosci jak na poczatku ciazy i przede wszystkim czy piersi sa mniej wrazliwsze niz wczesniej?

Moje piersi przestaly byc wrazliwe w ok 7-8 tyg tylko sutki troche czulam i czuje co jakis czas. Mdlosci prawie niemialam natomiast randki z porcelana sa do tej pory :-(

qdkki09kwrowb7nz.png

• alciak Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    Im bliżej 12 tygodnia tym objawy mogą być słabsze, występować rzadziej. Ja w drugim trymestrze poczułam się jak nowo narodzona :) a im bliżej końcówki 1 trymestru tym częściej miałam obajwy w kratkę, jeden dzień coś czułam, kolejne dwa dni nic itd. Prawda jest taka, że co ciąża to inna historia :)

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    kochana mdłości trochę mniejsze i mniej systematyczne co do piersi to tragedia tak jak była tak jest dotknąć się nie można bez biustonosza spanie nie wchodzi w grę bolą nawet przy podnoszeniu rąk do góry .
    Apetyt zaczyna trochę wracać mogę bez większego problemu zjeść śniadanie a wcześniej makabra ...

karola z córcią nie pamiętam jak było muszę spojrzeć w wyniki później dam znać teraz w 6t6d 141uderzeń na minutę usg mam 14 i 25(Genetyczne) marca więc podejrzewam że jakieś przypuszczenia co do tego co tam kryje między nóżkami możemy już wtedy usłyszeć <3

Jestem Mega pozytywnie zaskoczona USG na NFZ 14 marca aż trzy razy prosiłam o potwierdzenie daty bo nie dowierzałam

ayka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ